Я да ви питам, софианци,
- Nejimaki-dori
Я да ви питам, софианци,
къде се намира кръчма Дивака?
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- сър Айвънхоу
Re: Я да ви питам, софианци,
Кой от двата?imaranta написа:къде се намира кръчма Дивака?
Малкият "Дивака" е на ул."6-ти септември"
Големият "Дивака" е на малките 5 кьошета.
П.П. Правят най-добрата шкембе чорба в София
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
аз като един редовен посетител на София,да кажаimaranta написа:къде се намира кръчма Дивака?
отди в "под липите"...
( то имало един такъв и в Бургас!...а аз да не зная!!)
в София е малко над биологическия факултет...в Лозенец.
много ми харесва там
само да кажа ,де....
- Nejimaki-dori
Ми и двата, не знам кой ще ми се окаже по близо. И ако може малко по подробно.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
- сър Айвънхоу
Малкия "Дивака"imaranta написа:Ми и двата, не знам кой ще ми се окаже по близо. И ако може малко по подробно.
Големия "Дивака"
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
Не става. Развалиха я в началото на 90-те. После отвориха някаква нова там, ходих като я отвориха, ама не повторих ...doktorka написа:...
аз като един редовен посетител на София,да кажа
отди в "под липите"...
Наздраве 
- Nejimaki-dori
Благодаря, горе долу се ориентирах, поне за големия - близо е до Лагуната и Before&After.
- Nejimaki-dori
По-добре, че не я знаеш.doktorka написа: в Бургас!...а аз да не зная!!)
а аз съм с отлични впечатления...Piqndurnik написа:Не става. Развалиха я в началото на 90-те. После отвориха някаква нова там, ходих като я отвориха, ама не повторих ...doktorka написа:...
аз като един редовен посетител на София,да кажа
отди в "под липите"...
що тъй?
- сър Айвънхоу
Надявам се да съм ти помогнал.imaranta написа:Благодаря, горе долу се ориентирах, поне за големия - близо е до Лагуната и Before&After.
И двете кръчми са доста близко една до друга.
Малкият "Дивака" е близо до църквата "Св. Седмочисленици" (пазарчето за плодове и зеленчуци на ул.Граф Игнатиев".
Големият "Дивака" е близо до пл.Славейков.
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
Просто много ми харесваше атмосферата в старата. Кръчмата стоя затворена с години. На онова, което отвориха на нейно място, общото му с нея беше само името. А и имаше чалга.doktorka написа:...
що тъй?
Сега може да се е променила към добро, не зная...
Последно промяна от Piqndurnik на 13.12.07, 17:38, променено общо 1 път.
Наздраве 
- Nejimaki-dori
Много ми помогна, вече съм наясно с местоположението и на двете.сър Айвънхоу написа: Надявам се да съм ти помогнал.
Малкият "Дивака" е близо до църквата "Св. Седмочисленици" (пазарчето за плодове и зеленчуци на ул.Граф Игнатиев".
Благодаря още веднъж за което.
Наздраве!
не,няма чалга...Piqndurnik написа:Просто много ми харесваше атмосферата в старата. Кръчмата стоя затворена с години. На онова, което отвориха на нейно място, общото му с нея беше само името. А и имаше чалга.doktorka написа:...
що тъй?
Сега може да се е променила към добро, не зная...
имаче амо народн музика и пеят дори...народни песни..
ма...ни знам!
- Piqndurnik
Има още един Дивак - на Христо Белчев
ДИВАКА 3
ДИВАКА 3
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
Bella Ciao
Bella Ciao
- Nejimaki-dori
Благодаря, явно точно за него ми бяха казали. Ама аз като гледам те са ги нацвъкали доста наблизо един до друг.maggot написа:Има още един Дивак - на Христо Белчев
ДИВАКА 3
Седмочисленици и Славейков са на един ... куид (примерно) мястосър Айвънхоу написа:Надявам се да съм ти помогнал.imaranta написа:Благодаря, горе долу се ориентирах, поне за големия - близо е до Лагуната и Before&After.
Освен на Гладстон (близо до Ан. Кънчев - от АК посока Славейков) има нов Дивак , дето е доста голям на Белчев - близо до Солунска.
Да знаете, че в Дивака резервации се не правят и почти винаги е пълно с представители на безпаричния бг народ.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.