Рискът от рецесия в САЩ надхвърли 50%

Все същите
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

сър Айвънхоу написа:
ОК! Мислех да не пиша по таз тема повече, но на теб ще ти обясня кое как седи в БГ.

Ако изходим от ценообразуване на база направени реални разходи, то средната себестойност на квадрат (при това луксозно изпълнение) на жилищна площ в София е около 350-400 евро (при това май понадувам себестойността. А средната продажна цена пак на квадрат в София е около 1000 евро.

Ако изходим от позицията на търсене-предлагане:
Само за 2006 г и средата на 2007 г с Акт 16 са въведени над 2 млн. квадрата жилищна площ. Това средно са около 20 хиляди апартамента (говоря за официални данни). Е, едва ли в София има чак такова търсене, което да надскочи скоростта, с която се строят апартаменти. Да не говорим, че още толкова квадрата жилищна площ се строи в момента. Част от нея е и изкупена предварително на зелено.

Обяснението е едно - пране на пари. (Ох, ще искате и това да ви обясня сигурно, ама НЯМА!!! Писна ми!)
:-)
човече, реакциите ти на тема икономика направо ме изумяват

сякаш ти си измислил икономиката, рецесиите, кризите, печалбите, имотния балон и т.н. :rotfl24:

ама много лично, ама много стръвно се мяташ - защо?

като толкова те бива прави кинти за себе си, не за другите :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Чака ни нова ядрена епоха, другарки и другари. Петролът ще яде пасти. Не знам за имотите и щатите.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:човече, реакциите ти на тема икономика направо ме изумяват

сякаш ти си измислил икономиката, рецесиите, кризите, печалбите, имотния балон и т.н. :rotfl24:

ама много лично, ама много стръвно се мяташ - защо?

като толкова те бива прави кинти за себе си, не за другите :-)
Ами... какво да се прави... измислил съм ги, естествено! Не знаеше ли?
Такъв съм - стръвен!
Бива ме, и съм ги правил кинтите... Но сега, не искам... Други са ми целите в живота...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

сър Айвънхоу написа: Ами... какво да се прави... измислил съм ги, естествено! Не знаеше ли?
Такъв съм - стръвен!
Бива ме, и съм ги правил кинтите... Но сега, не искам... Други са ми целите в живота...
Съжалявам да го кажа, но не звучиш убедително
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:
сър Айвънхоу написа: Ами... какво да се прави... измислил съм ги, естествено! Не знаеше ли?
Такъв съм - стръвен!
Съжалявам да го кажа, но не звучиш убедително
Знам, че звуча така за хора, които НИКОГА няма да ме разберат. :-)
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:Чака ни нова ядрена епоха, другарки и другари. Петролът ще яде пасти. Не знам за имотите и щатите.
Мислиш ли? И аз гледам, че много се говори за ядреното гориво като източник на енергия.
ама нали не разбирам много-много...
не емного екологично туй...

ПС. А от имоти съмсем не разбирам. Строят много, и все гледам табели по имотите кой строи, какво, защо, кой му е разрешил и т.н. - дори да е бил сенчест бизнеса, вече е поизпрал голямата мърсотия.

Аз сравнително често се движа с таксе, служебно, та шофЕрите казват много чужденци купуват тука имоти, къде за мложения, къде щото по принцип имат бизнес в региона и им е по-удобно да имат къща, дето да я ползват 5-6 месечно за по няколко дена, отколкото всеки път да одат на хотел.
Над 2 млн. става денем София, казват шоФерите.
jazz

Мнение от jazz »

сър Айвънхоу написа: И цялата тази дандания е добре подклаждана от банките, които отпускат кредити на всеки, който се появи с нмарение да купува имот.
лаф да става
ама кажи и колко ще падне и кога, за да излараме и ние някой лев :lol:
ориентировъчно де, да не те затормозявам много
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Чака ни нова ядрена епоха, другарки и другари. Петролът ще яде пасти. Не знам за имотите и щатите.
горките пасти.

иначе и аз съм за ядрената епоха. Онези с петрола - да го духат.

Виж - с червеното вино нещата си стоят по един доста по-улегнал начин :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

сър Айвънхоу написа: Знам, че звуча така за хора, които НИКОГА няма да ме разберат. :-)
о, това е стандартното "Ти просто не можеш да разбереш" :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

zmeu написа:
сър Айвънхоу написа: И цялата тази дандания е добре подклаждана от банките, които отпускат кредити на всеки, който се появи с нмарение да купува имот.
лаф да става
ама кажи и колко ще падне и кога, за да излараме и ние някой лев :lol:
ориентировъчно де, да не те затормозявам много
А, не! Аз не разбирам от тези неща, както намекна (абе, направо натърти) една видна клубарка.
Питай някой друг! Аз лично повече нищо няма да пиша по темата...
:blum:
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark Lady написа:
сър Айвънхоу написа: Знам, че звуча така за хора, които НИКОГА няма да ме разберат. :-)
тц. Стандартното е "Send an error report to Microsoft".
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Интересно какво ли става с оня реактор в Кадараш?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:
Явно не можеш! :grin:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ако имате имоти,ако ви предстои закупуване или продаване,ако ви предстоят сериозни ремонти ,ипотеки ,замени или други подобни :-) темата ще е интересна и не може да не ви пука
като не ви пука мое да бъдете доста изненадани от цените на лдж и лг:cool: тази година
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:ако имате имоти,ако ви предстои закупуване или продаване,ако ви предстоят сериозни ремонти ,ипотеки ,замени или други подобни :-) темата ще е интересна и не може да не ви пука
като не ви пука мое да бъдете доста изненадани от цените на лдж и лг:cool: тази година
изненадващо ще бъдете изненадани с цените на всичко тази година...

и да ни пука и да не ни пука - изненадата е гарантирана!!!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Quid написа: Вече има сделки за декември 2008 за петрол на цена 200$
което ако се достигне
цената на бензина ще е двойна
около 4 кинта или по нежно 2 евро:cool:
Много важен девиз в ик. е - мисли глобално и действай локално!:-)
Трудно се прогнозират събитията поради индивидуалната специфика на всяка страна и ик.
Ръст, спад или каквото е там в САЩ нямат пряко въздействие у нас. Докато петролът и газта са съвсем друго, те оказват влияние, и в Европа, и по целият свят.

Крещящата нужда от енергийна независимост на запад форсира изграждането не само на АЕЦ, а и на петроло/газопроводи които преминават и през нас, а това предполага работа/инвестиции :cool:

При трус в ик. на дадена страна инвеститорите прекратяват процеса и влагат средства в проекти или НИ в трети страни.

Страните с нарушена ик. дейност се отварят за внос на суровини и куп други щуротии...Сложнотия си е голяма и нащо тук дискутиране си е чиста проба ала-бала. А, по въпроса с "пазара на недвижими имоти" масовата компетентност е на ниво журналистическа експертиза. За НИ може да се пише много и страшно дълго, та чак отегчително. По въпроса с МОЛ-овете - още не е установено със сигурност, но проучванията на тоя етап сочат, че предпочитанията за осъществяване на покупко-продажби на дребно са именно в тоя формат. Така че МОЛ-ове ще има и ще продължават да се строят, интересът в тоя сектор на НИ ще намалее само при отегляне на клиентите от покупки в тоя род обекти. Всички изводи направени върху наблюдение на общото, без да бъде разгледано в детайли и подробности са дълбоко погрешни и подвеждащи.:cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Интересно какво ли става с оня реактор в Кадараш?
Не ги следя отблизо нещата, но ще го бъде явно. Едно малко слънце ръкотворно. :cool:
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Dark Lady написа:още му е рано на имотни балон
Ами... всичко е в ръцете на банките. Когато решат, тогава ще го спукат! Явно още не са напълно подготвени да се окажат най-големите собственици на недвижими имоти в страната.

Но все пак цените на имотите са абсолютно спекулативни. Надявам се, че няма да отречеш това?!
По закон банките не могат да притежават и търгуват с НИ. Обек на внимание са парите отпуснати по кредита, събирането на задължението става по общия ред, чрез публична продан и съдия изпълнител.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:По закон банките не могат да притежават и търгуват с НИ. Обек на внимание са парите отпуснати по кредита, събирането на задължението става по общия ред, чрез публична продан и съдия изпълнител.
Благодаря за урока! :grin:

Ама, като се замисля... какво всъщност е ипотеката, мамка му? :huhthink: Кой реално е собственика на ипотекирания имот?
Защо застраховката на ипотекиран имот е в полза на банката?
Защо банките масово започнаха да правят и посреднически фирми за недвижими имоти?
И други въпросчета витаят в глупавата ми глава (сигурно, защото съм си глупав), ама ще си ги запазя за себе си, за да не Ви отегчавам... :blum:
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

zmeu написа: в града в който живея, най-многобройните чужди инвеститори са руснаците
Мдам, аз от няколко години стигнах до извода, че работя с език, който е много фърфежен :grin: И децата напъвам да го учат.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Боев
това че се запалили 2 броя танкери в юса ти бърка в джоба моментално
а ти казваш че не зависи нищо при нас от тва че юса влиза в рецесия?!!!!
това е абсолютно невярно!

ако парите които са вкарани в имоти и строежи бяха малко нямаше да коментираме това. но парите са доста множко и това са пари и на други фирми извън бранша.
кво друго се случва в икономиката в такива цифри
ми нищо
майтап ти се струва. и журналистически измислици.
ок:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Благодаря за урока! :grin:

Ама, като се замисля... какво всъщност е ипотеката, мамка му? :huhthink: Кой реално е собственика на ипотекирания имот?
Защо застраховката на ипотекиран имот е в полза на банката?
Защо банките масово започнаха да правят и посреднически фирми за недвижими имоти?
И други въпросчета витаят в глупавата ми глава (сигурно, защото съм си глупав), ама ще си ги запазя за себе си, за да не Ви отегчавам... :blum:
Много лично приемаш нещата друже!:-)
Прави се максималното за гарантиране на обзпечението/вземането.
В различните страни, собственици на посреднически фирми са различни. Във Франция тая дейност е приоритет на нотариусите, а в Испания на банките, у нас е още каша. От години НСНИ моткат някакви проекти за слагане на ред в посредническата дейност, но още няма интерес от излизане на светло.

При вземането на кредит чрез гарант с дебела банкова сметка, кой е собственик на сметката за времето на кредитните взаимоотношения?
Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:Боев

ако парите които са вкарани в имоти и строежи бяха малко нямаше да коментираме това. но парите са доста множко и това са пари и на други фирми извън бранша.
ми нищо
Продължаваш да смесваш нещата!:-)
Два танкера са си два танкера! Ако усетим нещо, то ще е, не че американската ик. ще произведе по малко продукция, а че ще се наложи купуване на още два танкера в повече от черното злато, а това означава два по-малко някъде на западад от което цената леко отива нагоре и рефлектира не само у нас.

Ще има плач и скърцане със зъби в областта на НИ, но няма да е скоро.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Много лично приемаш нещата друже!:-)
Прави се максималното за гарантиране на обзпечението/вземането.
В различните страни, собственици на посреднически фирми са различни. Във Франция тая дейност е приоритет на нотариусите, а в Испания на банките, у нас е още каша. От години НСНИ моткат някакви проекти за слагане на ред в посредническата дейност, но още няма интерес от излизане на светло.

При вземането на кредит чрез гарант с дебела банкова сметка, кой е собственик на сметката за времето на кредитните взаимоотношения?
Само така ви изглежда на вас с Дарки, че приемам нещата лично...

Прав си за кашата в бг-то.

Абе, това за дебелата сметка... нещо много в теорията навлезе... Сега и изключенията ли ще ми прилагаш като доводи? :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:

ми нищо
Два танкера са си два танкера! Ако усетим нещо, то ще е, не че американската ик. ще произведе по малко продукция, а че ще се наложи купуване на още два танкера в повече от черното злато, а това означава два по-малко някъде на западад от което цената леко отива нагоре и рефлектира не само у нас.

Графе, добре дошъл в клуба! :blum::rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тези 2 танкера запалени вдигат цената на борсата

един конфликт юса-иран и резултатите ще ги видиш на етикетити в магазина на живо

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

дилемата леко полеко отива към следното:rotfl24:
къде да си купиме?
на източния или на западния бряг в юса
щото има спад в цените :rotfl24:

Аватар
Глас в пустиня

Quid написа:тези 2 танкера запалени вдигат цената на борсата

един конфликт юса-иран и резултатите ще ги видиш на етикетити в магазина на живо
Нали това казвам и аз, ако има промяна в етикетчето , то ще е заради петрола, а не щото в САЩ са произвели няколко хиляди бройки уоки-токи по-малко.
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Само така ви изглежда на вас с Дарки, че приемам нещата лично...

Прав си за кашата в бг-то.

Абе, това за дебелата сметка... нещо много в теорията навлезе... Сега и изключенията ли ще ми прилагаш като доводи? :blum:
Нещо явно не те разбирам!
Наздраве!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа:Нещо явно не те разбирам!
Наздраве!
Определено не ме разбираш... И не си само ти! :blum:

:beer: :friends:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
БоЕВ написа:

ми нищо

Графе, добре дошъл в клуба! :blum::rotfl24:
добро утро виетнам:rotfl24:

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

в града в който живея, най-многобройните чужди инвеститори са руснаците
в моя град тоже :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:
и в моята България също май
ма то си е от край време :cool:
тъщата също инвестира днес в един шаран
роден български
довечера ше има дивиденти :grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

zmeu написа:тия имоти отдавна гледам сте ги запукали
ама гледам са най-ниски в ЕС, което ме навежда на мисълта,
че движението няма да е надолу
ама аз какво ли и разбирам :lol:
И моето усещане е такова, макар че и аз нищо не разбирам.

Знам само, че апартамента, който искам да си купя, преди 2г. струваше 60 000евро, а сега струва 85 000,
но и знам също, че сега съм много по-близо до целта отколкото тогава.:-) Мисълта ми е, че конкретните цифри са без значение.:winkw:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
Quid написа:тези 2 танкера запалени вдигат цената на борсата

Нали това казвам и аз, ако има промяна в етикетчето , то ще е заради петрола, а не щото в САЩ са произвели няколко хиляди бройки уоки-токи по-малко.
Boev...
USA ne proizvejda walkie-talkie-ta...:winkw:

malko po-na zapad...
China...

(kakto predi 5 godini sina mi me popita:"Mamo,zashto vsichko e made in China?")
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Айвъне, земи мръдни повечко из света, поработи тук-там, поразпитай хората и ще разбереш че нищо ново се не случва тук

просто ние бързаме да направим за 20 години това което те са направили за 60

а относно нефта - е там само се чува че някоя си групировка иска да гръмне некоя и друга тръба и цената веднагически скоква с 2 долара на барел.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Dark Lady написа:Айвъне, земи мръдни повечко из света, поработи тук-там, поразпитай хората и ще разбереш че нищо ново се не случва тук

а относно нефта - е там само се чува че някоя си групировка иска да гръмне некоя и друга тръба и цената веднагически скоква с 2 долара на барел.
Благодаря за съвета! :pray:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
Dark Lady написа:Айвъне, земи мръдни повечко из света, поработи тук-там, поразпитай хората и ще разбереш че нищо ново се не случва тук

Благодаря за съвета! :pray:
имам едно предложение
да се върнеме към темата след година време
живи и здрави да сме
и пак да я отвориме тази тема:-)

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Quid написа: имам едно предложение
живи и здрави да сме
Айвън събира матриал и ще залива форума с инфо за нефт, инвестиции, имоти, просто тройно правило, трзи кво там беше :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Dark Lady написа:
Quid написа: имам едно предложение
живи и здрави да сме
Айвън събира матриал и ще залива форума с инфо за нефт, инвестиции, имоти, просто тройно правило, трзи кво там беше :lol:
аз споделям неговите виждания по въпроса
и не съм оптимист:-) за тези неща
но скоро ще разберем така ли е или не:-)

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

пари много хубаво се правят (и губят) по време на кризи

ич няма значение на какво мнение е човек, важно е да хване вълната
всичко друго е вятър
тук може някой да си чеше езика до припадък и кво?
нищо.
Публикувай отговор