това е възмездието ми за уважаемите клубариПер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
Възмездие
Re: Мислех
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
да го махнеш тоя
освен ако не е нещо позитивно, което искаш да е.
щото ми прилича на нещо не ... хм..
- snowprincess
аз пък чакам кога ще се стигне пак до секса4avdar4e написа:
А връзката с темата за възмездието нещо я пропускам..
спам трябва да има във всяка тема

кое да махна аватара или никаSemiramis написа:Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
да го махнеш тоя
възмездиетоПер Гюнт написа:кое да махна аватара или никаSemiramis написа:Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
да го махнеш тоя
Re: Възмездие
Абе чаках, чаках ама......добре, че си ти - поне едно опровергаващо изявление получих.ELBI написа:Готин начин да изчакаш куп опровергаващи изявления...esti написа:....
Казах вече, че съм лоша, а това ...:
Готина си, ести... не си лоша. Лошите си личат. От метри. Понякога от километри
Малко, ама ценно.
- snowprincess
и аз това щях да му напишаМнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
кое да махна аватара или ника

Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
но шапката да останеesti написа:Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
подписа още не мога да го махнаsnowprincess написа:и аз това щях да му напишаМнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
страдали хора казват че второта година
е по трудна от първата
пък и как да не се погавря и овъзмездя цигарите бе
за толкова-то години плен:crying:
СПАМЪРКИ!!!Semiramis написа:но шапката да останеesti написа:Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
аз на снимката съм без гащиesti написа:Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
изглеждам мъжествен
щото гледам полицайката
дето ми пише фиша
за дребно хулиганство
сега и ако запееш песента на Солвей...Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
архонтът ще ни обяви за грачещи пияници...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ти не я слушай ести - ако зависеше от нея - всичките с актове да сме тук...Пер Гюнт написа:аз на снимката съм без гащиesti написа:Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
изглеждам мъжествен
щото гледам полицайката
дето ми пише фиша
за дребно хулиганство
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
кат те слушам, хич не се опълчваш на идеите им...4avdar4e написа:СПАМЪРКИ!!!Semiramis написа:но шапката да останеesti написа:Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
архонта...бързо напредваELBI написа:сега и ако запееш песента на Солвей...Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
ма аз мога и с актоваELBI написа:ти не я слушай ести - ако зависеше от нея - всичките с актове да сме тук...Пер Гюнт написа:аз на снимката съм без гащиesti написа:Панталона.Мнемозина написа:Подписа.Пер Гюнт написа:
изглеждам мъжествен
щото гледам полицайката
дето ми пише фиша
за дребно хулиганство
не ми е дошла музата що
сетих се ся за една
някой ден ще овъзмездя невярващите:rotfl24:
само дето не ще да сподели числата за джакпота.Пер Гюнт написа:архонта...бързо напредваELBI написа:сега и ако запееш песента на Солвей...Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
:rotfl24::rotfl24:
и ... няма да му се падне. А бих искал, де. Щот обещава да черпи от сума ти време...
на ибсен и григ4avdar4e написа:Ти кой Пер Гюнт си? Приказният, истинският или онзи на Ибсен и Григ??Пер Гюнт написа:и зех че си смених и аз ника. Ше ме прощавате
А връзката с темата за възмездието нещо я пропускам..
П.П. Снимката ти е много готина
естествено:-)
знаеме се чаве
ибсен ми е тежък... след като му видиш 2 пиеси ... си му видял всичките. Е - тези 2 те разтъсват яко...
Григ, разбира се... песента на Солвей е една от най-прекрасните мелодии според мен.
я да потърся малко да ви я припомня
Григ, разбира се... песента на Солвей е една от най-прекрасните мелодии според мен.
я да потърся малко да ви я припомня
- Green Light
Далеч не малко. Много голямо възмездие е да осъзнаеш, че си бил лайно.БоЕВ написа:Всеки един осъзнат момент на лошотия е и едно малко възмездие.![]()
Е да де. Това питам. Това което изброяваш възмездие ли е или просто случка, която може да стане, ама може и да не стане. И тогава какво осъзнаваш? Блъскаш няйкоя баба на улицата, дим да те няма и след една седмица брат ти ляга с тежък грип. Какъв е извода?БоЕВ написа: ....................
Възмездието може да има много измерения от болест през финасов крах до загуба на любимо създание...всяко събитие което те кара да осмислиш, осъзнаеш, съжалиш, разкаеш за делата си е възмездие. Точно и това е целтта на възмездието.
брат ти няма да се разболее никога от грип ако не блускаш бабички по улиците и бягашGreen Light написа:Блъскаш няйкоя баба на улицата, дим да те няма и след една седмица брат ти ляга с тежък грип. Какъв е извода?
елементарно
- Green Light
Аз това не го разбрах. "Лоша съм, направила съм го" се връзва с умишлено зло. А "умишлено зло не съм правила" според мен може направо да се изведе в отделна тема. Как така не си правила? Не мога да повярвам. Никога ли не си навредила с думи или дела на човек, който си го е търсил? Големи думи са това, мадам, за мене. Освен ако не се майтапиш, де. Я, да си купя кафето, няма да се мине с тия чайове!esti написа: Умишлено лошо/зло не съм правила.
Неволно - да.
И тогава си знам и не търся оправдания.
Лоша съм, направила съм го.
Живея си с лошотията.
- Green Light
Той сигурно затва никога не е боледувал от грип, понеже досега не съм бутал бабички. Или пък понеже нямам брат?zmeu написа:брат ти няма да се разболее никога от грип ако не блускаш бабички по улиците и бягашGreen Light написа:Блъскаш няйкоя баба на улицата, дим да те няма и след една седмица брат ти ляга с тежък грип. Какъв е извода?
елементарно
Знаеш ли мене какво ме притеснява и обърква? Едно и също зло или айде да кажем събитие, което за нас е лошо, може да бъде предизвикано:
нарочно, със зла умисъл,
ненарочно,
че даже и с добри намерения понякога...
мдаааа..... как мислиш, за това събитие ще има ли възмездие за извършителя и в кой от случаите?
нарочно, със зла умисъл,
ненарочно,
мдаааа..... как мислиш, за това събитие ще има ли възмездие за извършителя и в кой от случаите?
а защо нямаш брат а имаш сестраGreen Light написа:Или пък понеже нямам брат?
това възмездие ли е и кой кого е бутал
- Green Light
В моя случай е джакпот. Тва е хубава мисъл, ще я задържа за днеска. Заслужавал съм награда и са ме наградили със систър. А иначе, мама бутнала на тате, то си е ясно.zmeu написа:а защо нямаш брат а имаш сестраGreen Light написа:Или пък понеже нямам брат?
това възмездие ли е и кой кого е бутал
- Green Light
Ако е природен закон, трябва да има. Грешките се наказват а доброто - награждава.vyara написа:Знаеш ли мене какво ме притеснява и обърква? Едно и също зло или айде да кажем събитие, което за нас е лошо, може да бъде предизвикано:
нарочно, със зла умисъл,
ненарочно,
Че, зло ли е да кажеш нещо гадно на някой ако си го е търсил?Green Light написа:Аз това не го разбрах. "Лоша съм, направила съм го" се връзва с умишлено зло. А "умишлено зло не съм правила" според мен може направо да се изведе в отделна тема. Как така не си правила? Не мога да повярвам. Никога ли не си навредила с думи или дела на човек, който си го е търсил? Големи думи са това, мадам, за мене. Освен ако не се майтапиш, де. Я, да си купя кафето, няма да се мине с тия чайове!esti написа: Умишлено лошо/зло не съм правила.
Неволно - да.
И тогава си знам и не търся оправдания.
Лоша съм, направила съм го.
Живея си с лошотията.
Ако си мълчиш как иначе отсреща ще разберат, докъде могат да опънат въжето?
Много пъти съм си вадила раздвоения език, но виж на дело да съм навредила и то умишлено не се сещам. Или за мен не е било чак такова зло, затова не съм го запомнила - да му мислят потърпевшите.
В този смисъл знам, че съм лоша. Правила съм лошотии, но не самоцелно - някак като следствие от други дела.
Явно аз не съм си доразвила мисълта. Исках да кажа, че според мен намерението влияе върху пътя ни. И доколкото съвестта и намеренията ни са чисти, не би трябвало да бъдем наказвани. Ти явно говориш за някаква изцяло външна намеса, където някой гледа "обективно" и отсъжда, а събитията (възмездията) нямат връзка с вътрешните ни вярвания и убеждения.Green Light написа:Ако е природен закон, трябва да има. Грешките се наказват а доброто - награждава.vyara написа:Знаеш ли мене какво ме притеснява и обърква? Едно и също зло или айде да кажем събитие, което за нас е лошо, може да бъде предизвикано:
нарочно, със зла умисъл,
ненарочно,
- Green Light
Да. Това питам.vyara написа:Явно аз не съм си доразвила мисълта. Исках да кажа, че според мен намерението влияе върху пътя ни. И доколкото съвестта и намеренията ни са чисти, не би трябвало да бъдем наказвани. Ти явно говориш за някаква изцяло външна намеса, където някой гледа "обективно" и отсъжда, а събитията (възмездията) нямат връзка с вътрешните ни вярвания и убеждения.Green Light написа:Ако е природен закон, трябва да има. Грешките се наказват а доброто - награждава.vyara написа:Знаеш ли мене какво ме притеснява и обърква? Едно и също зло или айде да кажем събитие, което за нас е лошо, може да бъде предизвикано:
нарочно, със зла умисъл,
ненарочно,
Според мен, оня "горе", не е чак толкова дребнав.Green Light написа:Ако е природен закон, трябва да има. Грешките се наказват а доброто - награждава.vyara написа:Знаеш ли мене какво ме притеснява и обърква? Едно и също зло или айде да кажем събитие, което за нас е лошо, може да бъде предизвикано:
нарочно, със зла умисъл,
ненарочно,
Не мисля, че има добро/зло, а яснота/заблуда. И човек се мотае насам - натам, докато се осъзнае.
Болката често се интерпретира като зло, но чрез нея най-добре се учим.
В такъв случай си мисля, че няма такова нещо като гледане, преценяване и отсъждане отвън. Ако имаше, всяко зло щеше да бъде наказвано (защото има злини, които са недвусмислени). А то не е така...Green Light написа:Да. Това питам.vyara написа: Явно аз не съм си доразвила мисълта. Исках да кажа, че според мен намерението влияе върху пътя ни. И доколкото съвестта и намеренията ни са чисти, не би трябвало да бъдем наказвани. Ти явно говориш за някаква изцяло външна намеса, където някой гледа "обективно" и отсъжда, а събитията (възмездията) нямат връзка с вътрешните ни вярвания и убеждения.
За сметка на това вярвам обаче, че всяко зло, което сме помислили или извършили, се връща върху нас под някаква форма. В това вярвам 100%.
- Глас в пустиня
Е, грип, тва е много жестоко!Green Light написа:Блъскаш няйкоя баба на улицата, дим да те няма и след една седмица брат ти ляга с тежък грип.
- Глас в пустиня
Явно аз не съм си доразвила мисълта. Исках да кажа, че според мен намерението влияе върху пътя ни. И доколкото съвестта и намеренията ни са чисти, не би трябвало да бъдем наказвани. Ти явно говориш за някаква изцяло външна намеса, където някой гледа "обективно" и отсъжда, а събитията (възмездията) нямат връзка с вътрешните ни вярвания и убеждения.[/quote]vyara написа:
Ако е природен закон, трябва да има. Грешките се наказват а доброто - награждава.
Аз пък си мисля че от една страна сме пре много обременени от дарвинизма и представата че човек е най-най и по, а от друга имаме късмет че сме расли в атеизъм и имаме възможност да гледаме на религиозните учения леко отстрани и да бъдем критични. Та, мисля си тая работа с възмездието най-добре е засегната в източните учения - прераждане и карма. Според сложните плетеници от кармични закони и връзки които човек създава с всяко свое действие, помисъл или бездействие зависи какво ще "преживее". Няма начин нещата да бъдат опростени, както вече казах, не е възможно възмездието/наказанието да бъде адекватно на извършеното, защото самото "възмездие" има възпитателен ефект, стимул към развитие в положителна посока.