- Сложих си червилото без огледало. Ще ми кажете ли дали добре стои?
Какво ме усмихна
- Stranniche
- Обратна връзка:
Какво ме усмихна
Вървя днес по улицата и ме спира една бабка, която едвам се крепи на бастуна си. И пита:

Re: Какво ме усмихна
Stranniche написа:Вървя днес по улицата и ме спира една бабка, която едвам се крепи на бастуна си. И пита:
Добре ли и стоеше?
Страхотно!Stranniche написа:Вървя днес по улицата и ме спира една бабка, която едвам се крепи на бастуна си. И пита:
Бабата на мъжа ми - по времето, когато я познавах вече беше много болна, - смяташе, че не изглежда вече добре (което не беше вярно) и категорично отказваше да излиза навън.
Което не й пречеше всяка сутрин да стане, да се измие, да си оправи косата и да си сложи червило.
Panta rhei...
Сладка бабка!
А аз днес излязох без червило и изобщо не ми пукаше, дали ми стои добре и то не само, защото детенце е с 39, аз с 37.5, не сме спали и почти на автопилот ходих до аптеката.
Просто не съм суетна, затова.
А аз днес излязох без червило и изобщо не ми пукаше, дали ми стои добре и то не само, защото детенце е с 39, аз с 37.5, не сме спали и почти на автопилот ходих до аптеката.
а някой от нас притежават едно червило и то им е от 2 години...като съвсем остарее ще сикупя новоesti написа:Сладка бабка!
но някои от нас са суетни и без червило...
искам да кажа ,де
- Piqndurnik
А някои от нас имат червила да те замерят от тук до хамерика и пак не са суетни.doktorka написа:
а някой от нас притежават едно червило и то им е от 2 години...като съвсем остарее ще сикупя ново
искам да кажа ,де
Това на бабката не е суетност.doktorka написа:а някой от нас притежават едно червило и то им е от 2 години...като съвсем остарее ще сикупя новоesti написа:Сладка бабка!
искам да кажа ,де
Това е някаква дисциплина и уважение към себе си и околните.
И някакъв вид оптимизъм лъха от това, много е особено.
Panta rhei...
уви от рускиня до рускиня има многоsnigmi написа:Мисля, че на 50% е с руска кръв... те са такива - без маскировка не излизат
но.... тея които са тукашни вече
се държат на ниво обикновенно
можи и арменка да е била
или от старите гъркини
е може и нашенка
и ако е така евалла
де ги нормалните баби:shy:
уви наште си българки като одъртеят и се позапусват
меко казано
незнам що е така
на швабките примерно им е в кръвта
тея дето съм ги виждал тука де
грижата за кожата
за тялото
и мият чинии с ръкавици само
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
нито аз нито ести я мислим за суетна...
ние за себе си пишем...
с или без червило

ние за себе си пишем...
с или без червило
- Stranniche
- Обратна връзка:
Почти съвсем! Казах й, че изглежда чудесно. Жалко, че нямах огледало да й покажа - аз много рядко слагам гримpocti_bezobidna написа:Хубаво!
Добре ли и стоеше?
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Скоро да оздравявате!!!esti написа: А аз днес излязох без червило и изобщо не ми пукаше, дали ми стои добре и то не само, защото детенце е с 39, аз с 37.5, не сме спали и почти на автопилот ходих до аптеката.
Висока температура най-бързо се смъква с 20 капки течен аналгин + един парацетамол + 1 аспирин.
Само трябва да си сигурна, че нямате алергия от аналгин.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Моето е от 2005 - подариха ми го за рождения ден. Още много има от него. Носих го на сватбата си. Май и преди купона на ЗоЧо сложих от негоМнемозина написа:Това на бабката не е суетност.doktorka написа: а някой от нас притежават едно червило и то им е от 2 години...като съвсем остарее ще сикупя ново
искам да кажа ,де
Това е някаква дисциплина и уважение към себе си и околните.
И някакъв вид оптимизъм лъха от това, много е особено.
Но си го отчитам като грешка. Нямам навика да се грижа за себе си.
Ами от моя гледна точка е грешка и когато спра да се гримирам, значи нещо не е наред.Stranniche написа: Моето е от 2005 - подариха ми го за рождения ден. Още много има от него. Носих го на сватбата си. Май и преди купона на ЗоЧо сложих от него. Скъпа марка е и може би затова още не се е развалило.
Но си го отчитам като грешка. Нямам навика да се грижа за себе си.
То моето гримиране само името му е такова, но ако не сложа малко нещо около очите съм като варена риба (кармата на светлокожите и светлокосите) и се стряскам, като се видя в огледало. Та затова.
Panta rhei...
Ох, другият израз беше "като бледа спирохета".Мнемозина написа:съм като варена риба...
Panta rhei...
БлагодаряStranniche написа:
Скоро да оздравявате!!!
Висока температура най-бързо се смъква с 20 капки течен аналгин + един парацетамол + 1 аспирин.
Само трябва да си сигурна, че нямате алергия от аналгин.
Имам парацетамоли разни, ампули аналгин, капки хексалгин, прахчета аулин....абе въобще стараем се.
- сър Айвънхоу
Не ти и трябва! И без него си си добре!Stranniche написа:аз много рядко слагам грим.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Stranniche
- Обратна връзка:
Марвин написа:Не ти и трябва! И без него си си добре!Stranniche написа:аз много рядко слагам грим.
Мдам, мойта майка ми е поръчала как да я гримирам като умре..Мнемозина написа:Ох, другият израз беше "като бледа спирохета".Мнемозина написа:съм като варена риба...
Пък аз без молив и спирала не излизам даже и до плод-зеленчука или кофите за боклук:shy: Така съм научена "А представяш ли си точно в тоя момент да те срещне някой, на чието мнение много държиш?!?"
П.П. Пък за баба ми, на 80 и кусур, след инсулт, идваха вкъщи фризьорка и шивачка...
Уф, Ести, бързо да оздравявате!!!esti написа:детенце е с 39, аз с 37.5, не сме спали
Ако е някакво успокоение, полвин България е така
Суета или човек, който се грижи за себе си.Stranniche написа:Вървя днес по улицата и ме спира една бабка, която едвам се крепи на бастуна си. И пита:
Радвам се на такива бабки. Ех, колко живец има в тях.
Благодаря Чаве!4avdar4e написа:Уф, Ести, бързо да оздравявате!!!esti написа:детенце е с 39, аз с 37.5, не сме спали
Ако е някакво успокоение, полвин България е такаВ нашто къща най-употребяваната дума от няколко дни е "наздраве", ама не за пиене, а за кихавици
И вие да оздравявате бързо!
Малкото бижу добре ли е?
- Глас в пустиня
ама какви ги забърка:rotfl24:БоЕВ написа:Винаги когато видя старуха с грим и червило, с "маниери" и ми намирисва на деменция и инфантилност.
един инфантил може и да е дементен
но някой дементясъл как да върне времето назад и да са инфантне бре:rotfl24:
- Dark Angel
ъхъ, интересно сравнениеМнемозина написа:..... но ако не сложа малко нещо около очите съм като варена риба (кармата на светлокожите и светлокосите) и се стряскам, като се видя в огледало. Та затова.
ама вярно
очната линия е моето спасение, даже га бях да раждам си седях с очна линия, така де, няма де се подтискам като се гледам в огледалото
а бабите от фамилията са винаги с направена коса, червило, герданче... нда....
- Dark Angel
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Чесно казано мислех дали да го пусна тоя пост, а не върху структурата на изречението. Е, не е трябвало да го пускам май.Кент написа:ама какви ги забърка:rotfl24:БоЕВ написа:Винаги когато видя старуха с грим и червило, с "маниери" и ми намирисва на деменция и инфантилност.
един инфантил може и да е дементен
но някой дементясъл как да върне времето назад и да са инфантне бре:rotfl24:
- Глас в пустиня
Може, пък и нищо не твърдя, само предполагам.Dark Angel написа:еее, не си много прав, да знаешБоЕВ написа:Винаги когато видя старуха с грим и червило, с "маниери" и ми намирисва на деменция и инфантилност.
Интересни са ми бабките на село. Дали е била на къра, или при животните, преди да отиде до магазина, задължително се пременява с нови дрешки, нова забрадка, ...като за празник.
Дали това не са двете лица на една и съща монета?
НапрОтив - трябвало е!БоЕВ написа: Е, не е трябвало да го пускам май.
Я сега си признай - обичаш ли да си изгладен, лъснат, бръснат и да ухае приятно около теб, нищо, че си балканец/планинец?
Ако и след 40 години,.. пак искаш да си изгладен, лъснат, бръснат и да ухае приятно около теб, това означава ли, че си с напреднала деменция или възродена инфантилия???
Сега момама (нали твойта, да е жива и здрава, стана пълнолетна?) може да се пудри, червило да слага, да има маниери... А след 60 години - кучета я яли... май не си прав.
Да. Просто за онези бабки поддържането означава нещо различно, те идват от друго място, от друго мислене.БоЕВ написа: Може, пък и нищо не твърдя, само предполагам.
Интересни са ми бабките на село. Дали е била на къра, или при животните, преди да отиде до магазина, задължително се пременява с нови дрешки, нова забрадка, ...като за празник.
Затова толкова ми харесаха онези снимки, дето ги бяха пуснали в темата на Селянина - заради излъчването на старците.
Panta rhei...
Бабите ми - лека им пръст - винаги излизаха (до последните си дни,когато можеха да излизат) елегантни, с направени коси (в къщи им идваха фризьорките, макар и по-рано те да ходеха...май беше повече за социалните контакти да си говорят под онези големи сушоари-шапки-каски) и ... изобщо си беше нормално. Години по-късно на посещение на една българска дама в Хайделберг, децата бяха адски очудени как същата бе в топ форма (фризура, лек грим, червило) и супер елегантна...а - забравих да спомена, че тя тогава бе на 99 г....
И всичките тези жени си бяха 100% българки.
Просто възпитанието и традициите от преди 1944 повеляваха такова поведение към външността им.
Такива ми ти работи.
И всичките тези жени си бяха 100% българки.
Просто възпитанието и традициите от преди 1944 повеляваха такова поведение към външността им.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Не мисля, и аз хич не си падам по баби с червило, просто е грозно, не че съм против да се стремят да изглеждат добре и да полагат грижи за себе си.БоЕВ написа:Може, пък и нищо не твърдя, само предполагам.Dark Angel написа:еее, не си много прав, да знаешБоЕВ написа:Винаги когато видя старуха с грим и червило, с "маниери" и ми намирисва на деменция и инфантилност.
С червило те НЕ изглеждат добре, това е. Тия, дето са още с акъла си намират по-добри начини.
мнемозина, онея снимки също се гледат добре има и излъчванеМнемозина написа:Да. Просто за онези бабки поддържането означава нещо различно, те идват от друго място, от друго мислене.БоЕВ написа: Може, пък и нищо не твърдя, само предполагам.
Затова толкова ми харесаха онези снимки, дето ги бяха пуснали в темата на Селянина - заради излъчването на старците.
ама като съм там и го бачкам това и се срещам с тях неусмихнати обаче и немити
в същите тези стаи иначе, ясно ли ти стана що тогава като ми ги прати реагирах...
иначе снимките си бяха супер, като героическите снимки от фронта:winkw: