holi_day написа:БоЕВ написа:Преди два дни бях на празник - голям празник.

Читалището в едно съседно село честваше 100 годишен юбилей - програма, самодейци от всякакви възрасти,...чудо.
Мятам ви няколко снимки като поздрав и да придобиете някаква бледа идея.
Тия снимки са и специален поздрав за Холи(добре се завърнала:winkw:), Ния и всички които са имали някакъв повод за празник в дните през които ме нямаше.
Благодаря, БоЕВ!

Интересно.
За читалищата - предай им това -
http://www.wcif-bg.org/cfp/23/Current-c ... propolsals,
тъй като е добра възможност за кандидатстване с проекти. Още повече предвид оскъдните им бюджети, захранвани главно от субсидии, а в същото време невъзможност да осигурят исканото съфинансиране на големи проектни възможности, които тепърва стартират по оперативните програми. Пътят на кандидатстване не е сложен пред ФРГИ - първо се подава идеен проект + описаниe на организацията - по 1 стандартна страница, след одобрение се попълва същинския формуляр. Ако те интересува повече - напиши ми бележка. Сещам се, че това може да е полезно за читалището, на което дарител е АВе и за което някак съм останала с убеждение, че му липсва инициатива.
БоЕВ написа:Подробности за който го интересуват политпростотийте
ТУК>>>
Може ли подробности за това.

Нещо съм пропуснала.
Благодаря ти Холи, линкчето е ценно!
Мислех да пусна тема и скоро ще го направя, кой кват инфо има за проекти.
А иначе накратко - за кметските избори решихме и издигнахме кандидатурата на един младеж, партийно не обременен. Осигурихме си подкрепата на сини и червени и попаднахме в уникална ситуация. На първия тур се явиха четири кандидата - нашият, на герб, атака и някаква местна коалиция на която вече и забравих името. Никой от кандидатите не можа да събере 50+1 и имаше балотаж. На балотажа след преразпределение на гласовете от другите кандидати се оказа че печелим с един глас разлика. Опонентите обжалваха в РС и съдията след като лично и собственоръчно преброи бюлетините се хвана в "невалидните" и отсъди - вотът е опорочен, защото в закона е записано че, бюлетината е валидна, ако по недвусмислен начин може да се установи за кого е подадена, сиреч, тирета, точки, запетайки и други драсканици на невероятни места, само да няма цифри. Такива бюлетини имаше около десетина за двете секции. На свой ред ние обжалвахме във ВАС, но и там същата история. Та така се стигна до трети път и всичко от начало, регистрации - събиране на подписи, заявления и тн.
Всичко е добре когато свършва добре - уцелихме момента и имахме печаливша стратегия.
пп Ще те търся за разяснения относно НПО-та и проекти, но малко по нататък.