тъжна тема или колко е мимолетно човешкото съществуване

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа: некво дребно примерче... http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=520430

в тази детска ясла и детска градина съм израстнала аз, сестра ми и дъщеря ми /и още купища хлапета, за които няма да говоря щот са встрани от темата/. за синчето нямаше място, щот голям наплив, хората раждат като невидели... знаете как е.
ама, стига толкова, който ходил на детска градина - ходил! сега ни е по-необходим на това място бизнес-център! дет се вика общината спестява част от данъците ми щот вече няма да й се налага да финансира ясла и детска градина! пичове отвсекъде, за народното благо го правят, да не мислиш.... :winkw:
Всъщност, ако те чета като дявола евангилието, ти казваш същото като мен. Едновременно имаме пазарни отношения, където търсенето определя предлагането и течението много силно влече натам накъдето има печалба и същевременно имаме социално общество където силните трябва да помагат на слабите и богатите на бедните и има съответните механизми и регулаторни(как мразя да използвам такива думи) органи. Много са лоши, хич ги няма, но без тях ще започнеме да се стреляме по улиците. Никой не може да ме накара доброволно да дам пари за лечението на циганина в Пирогов, понеже мисля че е там през ден за да се лигави. Само ако се подчинявам на тези които регулират нещата, само тогава може нещо да върви. Те казват че ще бутат детски градини - кофти, даже много, може да ги осъдиме или нещо друго лошо да им направиме, понеже крадат обаче те са си наши, от наште са, от добрите. Засега други няма. Това е българската държава. Кво да я правиш? Тъпа, саката и зла, ама тва е друга няма. Може да я оправиме малко по малко.
Патриотите казват - това не е мойта държава, мойта държава е на хан Крум или даже на кан Крум, всъщност. Царството на Калоян е мойта държава или някое друго там, аз тука не живея, аз искам България на три морета и където всичко е подредено, хората са честни има закони и т.н. Ами тогава вие сте патриоти на друга държава понеже тука такава няма. Аз не съм патриот, за мене патриотиза е глупост. Живея тук, сега и се опитвам да живея по- добре и да оправя квот мога в мястото около себе си. От егоистични съображения.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:Те казват че ще бутат детски градини - кофти, даже много, може да ги осъдиме или нещо друго лошо да им направиме, понеже крадат обаче те са си наши, от наште са, от добрите. Засега други няма. Това е българската държава. Кво да я правиш? Тъпа, саката и зла, ама тва е друга няма. Може да я оправиме малко по малко.
.
човече, дай да ти вдигна ръката. ти си шампион по оптимизъм. няма втори, даже трети, стълбичката ще стои празна с тебе на върха.
"малко по малко..."
аз съм с черни цаки. сори. нито малко, нито много. хич.
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа: "Лекар мисли за екскурзия до Венеция, докато оперира малко момиченце, с порок на сърцето. Детето се бори за живота си, има едничък шанс, а този комуто се плаща да свърши работата си мисли за лукс и богатство."
Колко трябва да взема един лекар, за да не мисли (по възможност) за Венеция докато оперира дете с порок на сърцето?

Одобряваш ли даването/вземането на пари на ръка?
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа: Патриотите казват - това не е мойта държава, мойта държава е на хан Крум или даже на кан Крум, всъщност. Царството на Калоян е мойта държава или някое друго там, аз тука не живея, аз искам България на три морета и където всичко е подредено, хората са честни има закони и т.н. Ами тогава вие сте патриоти на друга държава понеже тука такава няма. Аз не съм патриот, за мене патриотиза е глупост. Живея тук, сега и се опитвам да живея по- добре и да оправя квот мога в мястото около себе си. От егоистични съображения.
Нещо което ми хареса и при възможност винаги ще го използвам(тенкс Елби)
Да си се родил българин е едно, а да си останал българин - друго. Какво по - висше познание от това, да разбереш, че светът не свършва с България, но че за тебе той започва с нея?
Всичко идва от незнаие/непознаване на историята.
Твоят патриотизъм друже е като патриотизма на възрожденците, но по обясними причини, заможните хора от онова време които са поставили темелите на съвременна България, бяха представени в по-друга, негативна светлина.
Без активната намеса на гражданите, нещата няма да се нагласят от самосебе си.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark Angel написа:
ELBI написа:баси, около тебе - само война и насилие :)

живееш не скучен живот :)

тези около тебе - също. Които оцелеят :rotfl24:
това на мен ли го пишеш?

:lol:

Violator ми е любим албум
ми разбира се :) Ако ме питаш мен :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
Green Light написа: "Лекар мисли за екскурзия до Венеция, докато оперира малко момиченце, с порок на сърцето. Детето се бори за живота си, има едничък шанс, а този комуто се плаща да свърши работата си мисли за лукс и богатство."
Колко трябва да взема един лекар, за да не мисли (по възможност) за Венеция докато оперира дете с порок на сърцето?

докторите в Бг заслужават тройно повече от политиците...
както тук например.:-)
защото нали се сещаш-някак друго е да ти умират в ръцете по 10 човека на месец/минимум/.

Обаче,Боев-ски,знаеш ли какво?
ти не знаеш колко трябва да взема едн доктор и никога няма да узнаеш....
така да се каже,нема да му "обуеш обувките"
или да му "наденеш капата"
достатъчно ли съм ясна?
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Кенте, просто имам нужда да направя опит за уравновесяване на везните. Ще е проформа и няма да изпадам в лични подробности. Ще кажа първо за катастрофите: Аз мисля, че катастрофите по пътищата са случайност, или са плод на толкова многобройни и комплексни причини, че в никакъв начин не може да се каже, че някой си го е търсил. Мотористите и моторите са също такава комплексна ъъ история. 1000 кубиково Сузуки не е създадено и не е купено за да се кара със сто. Един мой колега не искаше вече да кара бързо и знаеш ли какво направи? Продаде си мотора. Мощните мотори се произвеждат, продават, хората ги купуват и ги карат. Да мислим че ще ги карат леко е все едно да мислим че някой ще си вземе малко самолетче за да го кара по пътищата с 50 в населено място и с 90 по извънградските пътища. Глуапаво или не, безрасъдно или не, безотговорно или не, това е така. Ездата на Дими не е изключение, а правило.
Второ за лекарите: Не знам за мършата. Има, не може да няма. Но не е мърша доктор Пернишки от Пирогов, който е хванат заради изнудване на пациент. И който е добър лекар, и заедно с всичките си колеги се опитва да оцелее тук в България, а не в Утопия. Циганина за който споменах на Елби веднъж в един пост ми обясняваше докато чакахме в Пирогов как всички доктори са мърша защото искат пари и как бих могъл да ги заплаша за да се стреснат и да мина метър. Дали заради ранния час, дали понеже съм си ненормален, но иронията и гротеската на ситуацията така ми се набиха в очи, че с мъка успях да сдържа кикот. Той, циганина, представител и говорител на всички които претендират, искат и настояват за отношение, за деноношна грижа и качественно лечение, в същото време докато обират домовете на същите тия лекари, социални работници и учители. Или ако ти се струва много силно това изказване, ще го намаля на "плащане на данъци". Предполагам че ако попитам циганина дали е декларирал доходите си, той няма да ме разбере. Идеята че сме социум, общество, че заедно всички си помагаме е толкова далеч от него, колкото е далече Австралия. Пернишки трябва да получава само заплатат си и трябва да е точен и свеж всеки един момент за да може да му помогне. Не може да бърка, не може да е расеян, не може да е уморен или ядосан. Няма право да мисли за почивката на семейството си или за подарък за жена си по повод на 20 годишнината от сватбата си. Това са пошли неща и ако ние разберем, че за тях мисли, веднага ще го покажем по телевизията. "Лекар мисли за екскурзия до Венеция, докато оперира малко момиченце, с порок на сърцето. Детето се бори за живота си, има едничък шанс, а този комуто се плаща да свърши работата си мисли за лукс и богатство." И не са циганите единствените които крият доходите си и гледат да спестят от данъци. Всички ние сме такива. Е тия, дето сме тука. За нас говоря. "Тая държава не заслужава аз да давам пари за нея. Храня политици и пълня гушата на Доган" Ами Пирогов, дето е с пожълтели тапети по стените и написани набързо табелки с правописни грешки, които показват къде е ренген и накъде са кабинетите? Това също е държавата. Ами той?
И каква ти е точно тезата пич?

1. Всеки да си бичи по колкото си иска, щото произвеждат мотори, които вдигат толкова. Ми защо са тогава законите? Що да няма забрани за скорост. Изобщо - да няма забрани...
2. Докато Пернишки го разбирам (и мисля, че повечето го разбират), имаше един друг (ала да не е същият) от Пирогов, дето уреждаше Митьо Очите как да крънка за болнични. Е - може да е тъпо, но едниния го разбирам за подкупи, а другия- не. Всъщност вече Пирогов не е светая светих на докторите. Много от кадърните и добрите напуснаха. Вече има частни клиники и не малко доктори (вкл. от Пирогов) - кадърни - бачкат и там. И все повече от млади и кадърни ще бачкат и на 2-те места. Така тези доктори ще си изкарават добри пари в частните клиники, а ще трупат опит в Пирогов.
3. Според мен в едно демократично общество никой, който не си плаща данъците и не гласува няма право да врънка. Разбира се, всеки има право да прави трикове да си намали данъците, но модерната държава е изградена на базата на данъци. Кат не плащаш - не хленчи. Кат не спазваш законите - не роптай. И точно това е единият от проблемите на България и причина да сме псевдоевропейци. Всеки европеец ИМА претенции ЗАЩОТО си плаща данъци и спазва законите. И е логично. И е разликата от първите думи по темата на един европеец (когато има претенции към държавата си) и един българин (там има претенции към държавата по рождение - т.е. защото все го чува в къщи, на улицата и навсякъде...). Освен ако не си Кувейт или Бруней, дето кинтите идват във вид на мазно черно от земята.
4. БГ все още не е такава държава точно защото все още има една супер прослойка от мутри и Догановци (далеч не е само той - не ми е ясно защо всички само него повтарят - само защото той си призна?). Ала да се използва това извинение поради да си оправдаеш принципното нежелание да плащаш данъци и спазваш закона - честно казано ми идва малко сладникаво. Ала може и да бъркам.
5. Аз съм си както винаги оптимист. Защото малко по малко ще изчезнат начините за крадване - както поизчезнаха (или намериха друг бизнес) застрахователите на магазини и коли, така ще изчезне и другия вид рекет. Кога и как точно - не знам, но знам, че ще изчезне. Просто тези, дето са натрупали вече пари и са им легални в един момент ще искат (както навсякъде по света) да си изкарват парите с евро проекти и по други начини, щото там има много кинти. Законни. И не виждам въпреки яростната съпротива на мутри и средна управленческа класа - как това в един момент ще бъде избегнато. Дай Боже да е по-скоро.
6. Най-вероятно и ти казваш същото. Просто си позволих малко повечко систематизация :)
Последно промяна от ELBI на 01.07.08, 13:25, променено общо 1 път.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа:
БоЕВ написа:

докторите в Бг заслужават тройно повече от политиците...
както тук например.:-)
защото нали се сещаш-някак друго е да ти умират в ръцете по 10 човека на месец/минимум/.

Обаче,Боев-ски,знаеш ли какво?
ти не знаеш колко трябва да взема едн доктор и никога няма да узнаеш....
така да се каже,нема да му "обуеш обувките"
или да му "наденеш капата"
достатъчно ли съм ясна?
Ти са карашли ми се?:lol:...нещо ми се пъчкаш май!:grin:

Защо си мислиш, че ако съм искал да стана лекар е нямало да го направя:cool:

Класово/кастово деление ли долавям или що.
ПРОФЕСИЯТА, драга всеки сам си избира.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:Ти са карашли ми се?:lol:...нещо ми се пъчкаш май!:grin:

Защо си мислиш, че ако съм искал да стана лекар е нямало да го направя:cool:

Класово/кастово деление ли долавям или що.
ПРОФЕСИЯТА, драга всеки сам си избира.

.
благодаря Боев-ски..
по -ясно от това :"ПРОФЕСИЯТА, драга всеки сам си избира."
не може никой друг да го каже.

точно такова долавяш.:-)

да беше станал.
да те видим дали сега щеше да ми се правиш на велик.
всяка смърт е болка...
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа: всяка смърт е болка...
Дори и за палача!:-)

Ми ко да напраа - велик съм си! :dunno:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
doktorka написа: всяка смърт е болка...
Дори и за палача!:-)

Ми ко да напраа - велик съм си! :dunno:
личи си .
Ако си велик ,трябва ли паметник да ти вдигнем и да ти слагаме цветя в краката?
щото великите са там изтипосани.

палачите са или политически убийци или страхливци или психично болни

велик палач?:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа: палачите са или политически убийци или страхливци или психично болни
Радвам се, че така добре си описала своят колега - Д-р Жозеф Гийотен:winkw:

Не е задължително всеки палач да е и доктор, но докторите все повече заприличват на плачи, като искат кеш на ръка, за да си свършат работата.:cool:
По същият начин палачът е вземал пари от осъдения, за да го убие с един замах. Иначе майко мила, тъпата брадва и няколко удара по врата...
Няма как да си го обясна иначе искането на 80лв(!!!) за да ти сложаг от "готината" упойка, иначе те чака "дранье" на живо.:mad:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ELBI написа: ми разбира се :) Ако ме питаш мен :rotfl24::rotfl24::rotfl24:
аха :rotfl24:

днес чуден ден

Seek And Destroy ми трябва за фон :lol:

ПП/ гледам темата почнала да улита в едни такива дебри..... ще си омешат капите....

Боев, Боев - вместо фото, да бе взел меч и на арената :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:Те казват че ще бутат детски градини - кофти, даже много, може да ги осъдиме или нещо друго лошо да им направиме, понеже крадат обаче те са си наши, от наште са, от добрите. Засега други няма. Това е българската държава. Кво да я правиш? Тъпа, саката и зла, ама тва е друга няма. Може да я оправиме малко по малко.
.
човече, дай да ти вдигна ръката. ти си шампион по оптимизъм. няма втори, даже трети, стълбичката ще стои празна с тебе на върха.
"малко по малко..."
аз съм с черни цаки. сори. нито малко, нито много. хич.
Ама за какво съм оптимист? Само признавам, че тия глупавите и крадливите са моето настояще. Те са от моето поколение и са продукт на отношения, образование, медии, на всички тези фактори на които съм продукт и аз, мои са тия, от моите хора. Тука живея, ето тук. Няма кому другиму да се доверя за използването на моите пари. И на мен ми се иска да не са те и аз ги гледам и ми причернява, обаче това е моят държава. Спазвам првилата. Живея.
Да казвам- не, това не се отнася за мене, аз се дистанцирам, не съм от тях, ми изглежда щраусова тактика. Не черни или сини очила ами капаци
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:.....

Безусловен отговор ли искаш?
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
doktorka написа: палачите са или политически убийци или страхливци или психично болни

Не е задължително всеки палач да е и доктор, но докторите все повече заприличват на плачи, като искат кеш на ръка, за да си свършат работата.:cool:
По същият начин палачът е вземал пари от осъдения, за да го убие с един замах. Иначе майко мила, тъпата брадва и няколко удара по врата...
Няма как да си го обясна иначе искането на 80лв(!!!) за да ти сложаг от "готината" упойка, иначе те чака "дранье" на живо.:mad:
аз говоря за спасени животи.
ти мислиш за смърт и цветя в краката като герой
и за гилотина
всеки с приоритетите си боев...

но както виждам и в тази тема не разбираш.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Green Light написа: Патриотите казват - това не е мойта държава, мойта държава е на хан Крум или даже на кан Крум, всъщност. Царството на Калоян е мойта държава или някое друго там, аз тука не живея, аз искам България на три морета и където всичко е подредено, хората са честни има закони и т.н. Ами тогава вие сте патриоти на друга държава понеже тука такава няма. Аз не съм патриот, за мене патриотиза е глупост. Живея тук, сега и се опитвам да живея по- добре и да оправя квот мога в мястото около себе си. От егоистични съображения.
Нещо което ми хареса и при възможност винаги ще го използвам(тенкс Елби)
Да си се родил българин е едно, а да си останал българин - друго. Какво по - висше познание от това, да разбереш, че светът не свършва с България, но че за тебе той започва с нея?
Ама това горе е безсмислено. Не мога да разбера? Хвалиш ли ме?
БоЕВ написа: Всичко идва от незнаие/непознаване на историята.
Твоят патриотизъм друже е като патриотизма на възрожденците, но по обясними причини, заможните хора от онова време които са поставили темелите на съвременна България, бяха представени в по-друга, негативна светлина.
Без активната намеса на гражданите, нещата няма да се нагласят от самосебе си.
Не съм патриот според каквато и да е терминология. Мисля че Европа има уникалния шанс да обедини еднакви култури и паневропейската идея е моята политическа розова мечта. Нациите и националните каузи пречат на това.

Мисля че нашите възрожденци са имали нещо такова наум(това е твоя територия, не моя), макар че то се е изразявало в "националната кауза" отваряне на очите на хората, че ние сме европейци и Франция, Германия и Англия са много близо до нас в културно отношение. Това май само е осмивано в литературата, не е одобрено. Чуждопоклонничеството е ужасен грях в България.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:

1. Всеки да си бичи по колкото си иска, щото произвеждат мотори, които вдигат толкова. Ми защо са тогава законите? Що да няма забрани за скорост. Изобщо - да няма забрани...
Не! Съжалявам, че така изглежда от изказването ми! Казвам, че така карат много хора, че заради такова каране много хора купуват моторите си. И че заради такова каране е изградена цяла индустрия. Предполагам че тази индустрия разполага ссъс социолози и психолози, едва ли тук можем да квалифицираме мотористите. Не мисля че Дими е някакво изключение. Аз лично мисля, че е голяма глупост, но аз няма да си купя такъв мотор. Тези мотори се продават. Кой, Елби, ги купува? Какви мотористи, според теб? И последен въпрос. Ако наистина, а не само на думи сме загрижени за здравето на хората, защо разрешаваме да се продава машина, която минава ограничението от 130 на трета? А предавките и са 6.
ELBI написа:

2. Докато Пернишки го разбирам (и мисля, че повечето го разбират), имаше един друг (ала да не е същият) от Пирогов, дето уреждаше Митьо Очите как да крънка за болнични.

Значи тука тезата ни е еднаква
ELBI написа:

3. Според мен в едно демократично общество никой, който не си плаща данъците и не гласува няма право да врънка. Разбира се, всеки има право да прави трикове да си намали данъците, но модерната държава е изградена на базата на данъци. Кат не плащаш - не хленчи. Кат не спазваш законите - не роптай. И точно това е единият от проблемите на България и причина да сме псевдоевропейци. Всеки европеец ИМА претенции ЗАЩОТО си плаща данъци и спазва законите. И е логично. И е разликата от първите думи по темата на един европеец (когато има претенции към държавата си) и един българин (там има претенции към държавата по рождение - т.е. защото все го чува в къщи, на улицата и навсякъде...). Освен ако не си Кувейт или Бруней, дето кинтите идват във вид на мазно черно от земята.
4. БГ все още не е такава държава точно защото все още има една супер прослойка от мутри и Догановци (далеч не е само той - не ми е ясно защо всички само него повтарят - само защото той си призна?). Ала да се използва това извинение поради да си оправдаеш принципното нежелание да плащаш данъци и спазваш закона - честно казано ми идва малко сладникаво. Ала може и да бъркам.
5. Аз съм си както винаги оптимист. Защото малко по малко ще изчезнат начините за крадване - както поизчезнаха (или намериха друг бизнес) застрахователите на магазини и коли, така ще изчезне и другия вид рекет. Кога и как точно - не знам, но знам, че ще изчезне. Просто тези, дето са натрупали вече пари и са им легални в един момент ще искат (както навсякъде по света) да си изкарват парите с евро проекти и по други начини, щото там има много кинти. Законни. И не виждам въпреки яростната съпротива на мутри и средна управленческа класа - как това в един момент ще бъде избегнато. Дай Боже да е по-скоро.
6. Най-вероятно и ти казваш същото. Просто си позволих малко повечко систематизация :)
Всъщност до края тезата ми е твойта теза. Май няма разлика
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

doktorka написа:
БоЕВ написа:

ти мислиш за смърт и цветя в краката като герой
и за гилотина
всеки с приоритетите си боев...

но както виждам и в тази тема не разбираш.
Много интересно.
Имам дежа вю.
Мога да се закълна, че съм спорила с теб за това и тогава ти беше на обратната позиция. :blink:

Не че има значение, де...
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа: Не съм патриот според каквато и да е терминология. Мисля че Европа има уникалния шанс да обедини еднакви култури и паневропейската идея е моята политическа розова мечта. Нациите и националните каузи пречат на това.
това е моята мечта
и вярвам, че в един момент ще се случи
затова и възпитавам децата си в този дух
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа: Много интересно.
Имам дежа вю.
Мога да се закълна, че съм спорила с теб за това и тогава ти беше на обратната позиция. :blink:

ако няма значение що го пишеш?
чак и да се заклеваш искаш......
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Angel написа:
Мнемозина написа: Много интересно.
Имам дежа вю.

ако няма значение що го пишеш?
чак и да се заклеваш искаш......
Права си, да. :-)
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа:
Спасени или заплатени?
Кажи са, та да си дойдем на думата или просто си говорим ей така колкото лаф да стаа.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
doktorka написа:
Спасени или заплатени?
Кажи са, та да си дойдем на думата или просто си говорим ей така колкото лаф да стаа.
лекарите......
това са хора пред които се прекланям
изпитвам огромно уважение

защото са избрали път който никак, ама никак не е лесен

и който аз нямах силата да избера, не мога
мен човешкото страдание ме убива

спасени или заплатени - много, много грозно поставен въпрос Боев
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
А не е ли грозно, когато същият тоя многоуважав лекар доиде и ти каже - абе има шансове, ама ще трябва да платиш едисиколко?
Щото ако не си разбрала тука говорим, не за всички доктори по принцип, а за крънкачите и рушветчиите...или според теб няма такива?
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
Green Light написа: Не съм патриот според каквато и да е терминология. Мисля че Европа има уникалния шанс да обедини еднакви култури и паневропейската идея е моята политическа розова мечта. Нациите и националните каузи пречат на това.
това е моята мечта
и вярвам, че в един момент ще се случи
затова и възпитавам децата си в този дух
Сори че пак реплика към теб.
Възпитавайте ги както намерите за добре. Докато се правите на по католици от папата, една Италия да речем(справка темата за фестивала) рови дълбоко и търси приемственост с една доста стара култура - според мен е съмнително дали днешните италианци са преки наследници на Рим-ската култура, но това е друга тема. Става въпрос, че след време тия хора ще имат основа, база от която тръгват към света и точно базата/позицията на завоеватели, носители на култура, а ваще кво, ще си живеят с чувство за принадлежност към жалък, малък, беден, див и варварски народ. И няма да са само прецеденти относно изписването - еуро или евро(една буква), както е и по-правилно. Виж председателя на ЕК, италианец, кво направи - задължи всички работещи в комисията да говорят италиански.
Ама то, както казах вече веднъж днес - "не става само с ядене, а иска и ...."
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
doktorka написа:
Спасени или заплатени?
колко ще платиш за твоя живот боев?
ако трябва да бъде спасен
и колко ще бъдат разходите?
искаш всичко даром?
но това не ти е форум 3040...
свтът има разходи...:winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

doktorka написа:
БоЕВ написа:
doktorka написа:
Спасени или заплатени?
искаш всичко даром?
Аз ш'съ праа на диамант:grin: :aking:
кат измиргам:winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

frisky lioness написа: Аз ш'съ праа на диамант:grin: :aking:
за тва ли става на въпрос? :winkw:
Виж подводницата!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Метаморф написа:
Ахъм:cool:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа:
БоЕВ написа:
doktorka написа:
Спасени или заплатени?
искаш всичко даром?
Дреме ми на мене за света, както и на него за мене.:lol:
Даром казваш - разбрала ли си случайно, че в Бг вече не е социализЪм. Всичко се плаща. Даже и здравни осигуровки, които са по разчет. Има си лекарски съюз, здравна каса и куп салтанати, да направат корекция бе и да не ми излизат с цигански номера.
Плащам за здравна услуга и искам такава без да ме карат да се чувствам като навлек.

Ама ти тия неща ги знаеш по-добре от мен(:winkw:). При вас ако не се лъжа в болниците за неосигурени на бюджетна издръжка работят само емигранти - азиатци, източноевропейци итн. Докато за осигурените се грижат специалисти с американска или западноевропейска закваска.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

frisky lioness написа:
Метаморф написа:
Ахъм:cool:
да знайш, че почвам да спестявам за таз процедура... :winkw:
Виж подводницата!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
Dark Angel написа:
А не е ли грозно, когато същият тоя многоуважав лекар доиде и ти каже - абе има шансове, ама ще трябва да платиш едисиколко?
Щото ако не си разбрала тука говорим, не за всички доктори по принцип, а за крънкачите и рушветчиите...или според теб няма такива?
Боев, ти поставяш до стената всички
без изключения
сега почваш да обяснаваш, че не говориш за всички, а само за някои

грозно е това което пишеш
защото заради няколко изключения набутваш в купчината на "лошите" лекари всички

а това не е така
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа: Сори че пак реплика към теб.
Възпитавайте ги както намерите за добре. Докато се правите на по католици от папата, една Италия да речем(справка темата за фестивала) рови дълбоко и търси приемственост с една доста стара култура - според мен е съмнително дали днешните италианци са преки наследници на Рим-ската култура, но това е друга тема. Става въпрос, че след време тия хора ще имат основа, база от която тръгват към света и точно базата/позицията на завоеватели, носители на култура, а ваще кво, ще си живеят с чувство за принадлежност към жалък, малък, беден, див и варварски народ. И няма да са само прецеденти относно изписването - еуро или евро(една буква), както е и по-правилно. Виж председателя на ЕК, италианец, кво направи - задължи всички работещи в комисията да говорят италиански.
Боев, много ми се иска да си ми наблизо, за да ти шибна един шамар...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:Дреме ми на мене за света, както и на него за мене.:lol:
Даром казваш - разбрала ли си случайно, че в Бг вече не е социализЪм. Всичко се плаща. Даже и здравни осигуровки, които са по разчет. Има си лекарски съюз, здравна каса и куп салтанати, да направат корекция бе и да не ми излизат с цигански номера.
Плащам за здравна услуга и искам такава без да ме карат да се чувствам като навлек.

Ама ти тия неща ги знаеш по-добре от мен(:winkw:). При вас ако не се лъжа в болниците за неосигурени на бюджетна издръжка работят само емигранти - азиатци, източноевропейци итн. Докато за осигурените се грижат специалисти с американска или западноевропейска закваска.
пак се изказваш неподготвен.
да обяснявам ли?
( това е въпро към другите присъстващи,на теб знам че трябва да обяснявам)
за Америка разбрахме ,че нищо не знаеш.
няма разделение на болници за бедни и за богати.
и се лекуват всички с или без застраховки.
по закон..;)
а плащаме само тези със застраховките.
както и няма разделение на западноевропейски и източноевропейски доктори..
а азиатците са най-често срещаните доктори....:rotfl24:

как ти се струва ТИ да плащаш за счупения крак на циганчето,което Кент-а ще види?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа: Сори че пак реплика към теб.
Това първо го подминах а после като го прочетох пак изведнъж се усетих че не разбирам нещо. Това "не става само с ядене, иска се и акъл" го казваш в смисъл че председателя на ЕК е глупак ли? Понеже е накарал всички работещи(това не го знаех) да говорят на италиански? Ако това казваш, значи и аз мисля така и сме на едно мнение.
П.П. Баси излезна че съм на едно мнение със всички които спорят с мене. Боев, Елби, Бийд... Я да взема да прочета тия дет са съгласни с мене...
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа:
как ти се струва ТИ да плащаш за счупения крак на циганчето,което Кент-а ще види?
Ти за кого/къде отиват мойте осигурителни вноски? :cool:

Ку не си разбрала да те светна - здравната сис в бг е по англоамерикански модел. Остава само да получим обслужване и отношение като в страните от които е взаимствана. Обяснявай си колкото искаш.:lol:
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
Боев, много ми се иска да си ми наблизо, за да ти шибна един шамар...
Да обърна ли и другата буза?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
Да обърна ли и другата буза?
не.

аз съм нежно същество, нямам сили да те ударя два пъти :lol:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
doktorka написа:
Ти за кого/къде отиват мойте осигурителни вноски? :cool:

Ку не си разбрала да те светна - здравната сис в бг е по англоамерикански модел. Остава само да получим обслужване и отношение като в страните от които е взаимствана. Обяснявай си колкото искаш.:lol:
здравната система в Бг няма нищо общо с тази в УСА.
Ама явно не четеш.
обаче пишеш,пишеш...
хубаво пишеш ,ама грешно...:winkw:
пиши,пиши...
дори знам, че знаеш...:lol:
Публикувай отговор