прочетох статията и се сетих Поручика какво е написал /за размитите очертания на добро/зло или както често чуваме "Ебал ли съм го....
бтв, много хбава статия
Решително не мисля, че компютърните игри подтикват към насилие. Да се търси там първоизточника на тия неща е грешна пътека. А и децата не са глупави, и много ясно правят разлика м/у компютърни игри и реален свят.Dark написа:За детската агресия
прочетох статията и се сетих Поручика какво е написал /за размитите очертания на добро/зло или както често чуваме "Ебал ли съм го...." /
бтв, много хбава статия
играта си е игра, ъпгрейдната версия на стражари и апашиРжевски написа:
Решително не мисля, че компютърните игри подтикват към насилие. Да се търси там първоизточника на тия неща е грешна пътека. А и децата не са глупави, и много ясно правят разлика м/у компютърни игри и реален свят.
Родители (семейство) -> общество - ето това е началото според мен.
Разликата е огромна.Dark написа:
играта си е игра, ъпгрейдната версия на стражари и апаши
на КС също кроят общи планове и общуват активно. убиването е наужкимопърничава написа:Разликата е огромна.Dark написа:
При стражари и апаши има движение на открито. Децата общуват помежду си. Кроят общи планове. Залавянето и " убиването" са наужким.
При компютърните игри има спарена атмосфера на геймърски клуб. Липса на движение. Зомбирани от продържителното вторачване в компютъра деца. Убиването и насилето изглеждат по -реалистично.
Не е точно така.. Понеже имам преки наблюдения.опърничава написа:Разликата е огромна.Dark написа:
При стражари и апаши има движение на открито. Децата общуват помежду си. Кроят общи планове. Залавянето и " убиването" са наужким.
При компютърните игри има спарена атмосфера на геймърски клуб. Липса на движение. Зомбирани от продържителното вторачване в компютъра деца. Убиването и насилето изглеждат по -реалистично.
големият син е играл на КС, играл е на стратегии, играят по малко, срещат се, доста обсъждат, рисуваха карти по едно време....4avdar4e написа: Не е точно така.. Понеже имам преки наблюдения.
Една компютърна игра и един клуб за манга комикси създаде на син ми много нови приятелства. Играта прерасна от компа (играят и в нета), в такава на карти (стратегия е, само да поясня). Дяцата се събират, когато е хубаво времето в парка, когато е лошо - в Макдоналдс (там не гонят никого!). Освен това скачат, карат заедно колела/скейтове/сноубордове... Така че, изводите ти са на много общо ниво и, подозирам, без конкретни наблюдения. И да вметна, че пак зависи от родителите. Нашто дете, като по-малко му разрешавахме само 1/2 час, после - 1 в клуб. Така че пак всичко е до контрол и повеждане по пътечката...
П.П. Играта е много популярна, обаче нали съм стар човек и хич не се сещам как се казваше. И има фентъзи елемент в нея, което се отразява в рисунките на детето (вчера беше летящ кораб сред мъгла)
Не, не е. Сега го питах (че се прибра за около 30 сек.Dark написа: големият син е играл на КС, играл е на стратегии, играят по малко, срещат се, доста обсъждат, рисуваха карти по едно време....
не е тъй страшно както Опърничава го е описала![]()
ПП / ние сме /аз и таткото/ фенове на манга, японска анимация, Ю-Ги-О
Преди време минавах край геймърски клуб. Оттам често се чуваха екзалтирани викове " Размажи го! Убий го!" и др. доста по- хард, които не съм запомнила. Струваше ми се ненормално малки дечица да крещят подобни неща. Виждала съм игри с убийства и насилие. С това не казвам, че всички игри ги съдържат. Сигурно има и други, които развиват мисленето, въображението.4avdar4e написа: Така че, изводите ти са на много общо ниво и, подозирам, без конкретни наблюдения.
...и личен пример.4avdar4e написа:
Абе пак ще похилядя: контрол му е майката...

Абсолютно! Когато родителите се чувстват застрашени, притиснати, отчаяни - естествено е тази натрупана агресия да избие нанякъде. Децата просто са по-естествени и импулсивни.[unknown] написа:
...и личен пример.
Оу!Оу! Полека! Убиват децата които имат оръжие в ръка а не тия които играят на Кънтър Страйк.опърничава написа: Убиването и насилето изглеждат по -реалистично.
Питке Житена, говорех само за рзликата между играта на стражари и апаши и комп. игри. Не съм търсела обяснение на проявите на насилие в последните.Житената Питка написа:Оу!Оу! Полека! Убиват децата които имат оръжие в ръка а не тия които играят на Кънтър Страйк.опърничава написа: Убиването и насилето изглеждат по -реалистично.
Да се твърди, че игрите са причината е меко казано нелепо, поне в ежадневие в което 80% от новините са за престъпления а в училище най-готините са тези които бият, или чиито бащи са "мутри", или...
Моля ви да не намесваме музиката и игрите - това и преди 10-ти го нямаше.
Ако едно дете/възрастен не може да раздели реалност от компютърна игра не търсете проблема в играта.
Нтц. И аз не змятам че има разлика в игрите. Ако беше в днешно време, в играта на стражари и апаши детето вместо да каже "бум! Убит си!" може да започне да ръчка с дървената пръчка и да налага "противника" до пускане на кръв или по-лошо.опърничава написа: Питке Житена, говорех само за рзликата между играта на стражари и апаши и комп. игри. Не съм търсела обяснение на проявите на насилие в последните.
Не е само това.vyara написа:Абе и мен не са се скъсали да ме обгрижват и обичат, нито да ми обръщат кой знае какво внимание, но не съм станала убиец.
Прекалено много се тръби за убийства навсякъде, а никъде не се показва, че някой си е получил заслуженото . Децата също като възрастните в обществото ни имат чувството за безнаказаност. Не уважават никакви авторитети.
Хубаво. ти не смяташ. Аз пък смятам. животът продължава.maggot написа: Нтц. И аз не змятам че има разлика в игрите.
А защо родителите са изнервени и не се грижат качествено за децата си?maggot написа: И аз мисля, че проблема е в изнервените родители, необръщащи грам внимание на детето си, освен да го нахокат.
Че нали всичко се възпитава. Малкото дете нали така се възпитава - да знае, че като направи нещо лошо, ще последва наказание. Аз не съм чула още за наказание на дете-убиец.Мнемозина написа:Не е само това.vyara написа:Абе и мен не са се скъсали да ме обгрижват и обичат, нито да ми обръщат кой знае какво внимание, но не съм станала убиец.
Прекалено много се тръби за убийства навсякъде, а никъде не се показва, че някой си е получил заслуженото . Децата също като възрастните в обществото ни имат чувството за безнаказаност. Не уважават никакви авторитети.
Имам чувството, че децата много повече от нас живеят в атмосфера на агресия (не говоря за семейството). Всички тези детски побои и убийства от новините не са дошли от нищото...
Не че не стана ясно, но съм аз.Anonymous написа:Хубаво. ти не смяташ. Аз пък смятам. животът продължава.maggot написа: Нтц. И аз не змятам че има разлика в игрите.
А защо родителите са изнервени и не се грижат качествено за децата си?maggot написа: И аз мисля, че проблема е в изнервените родители, необръщащи грам внимание на детето си, освен да го нахокат.
То и мен баба ми ме биеше с колана. Ама като се прибирах у дома, това беше У ДОМА. А не място, където само да преспя. Грижата за детето не се състои само в това да го гушкаш, но и да му покажеш кое е правилно и кое-не. Което пък от своя страна изисква малко усилия от страна на родителите да разберат вътрешния свят на детето си.vyara написа:Абе и мен не са се скъсали да ме обгрижват и обичат, нито да ми обръщат кой знае какво внимание, но не съм станала убиец.
Мислиш, че нямам право да си изкажа мнението? Така ли?опърничава написа:Хубаво. ти не смяташ. Аз пък смятам. животът продължава.maggot написа: Нтц. И аз не змятам че има разлика в игрите.
Виж, на това вече може би ще можеш сама да си отговориш.опърничава написа:А защо родителите са изнервени и не се грижат качествено за децата си?maggot написа: И аз мисля, че проблема е в изнервените родители, необръщащи грам внимание на детето си, освен да го нахокат.
И за авторитетите и дисциплината искам нещо да кажа.maggot написа:То и мен баба ми ме биеше с колана. Ама като се прибирах у дома, това беше У ДОМА. А не място, където само да преспя. Грижата за детето не се състои само в това да го гушкаш, но и да му покажеш кое е правилно и кое-не. Което пък от своя страна изисква малко усилия от страна на родителите да разберат вътрешния свят на детето си.vyara написа:Абе и мен не са се скъсали да ме обгрижват и обичат, нито да ми обръщат кой знае какво внимание, но не съм станала убиец.
Но това - за чувството за безнаказаност - да - определено и аз мисля така. Но това не се получава от игрите или филмите. Това се получава в истинския свят.
Знам го и Worcraft-а, и книжките изчетох, и играта играх.....4avdar4e написа: Не, не е. Сега го питах (че се прибра за около 30 сек.) World of Worcraft. Макар че някои я смятат за опасна. А клубчето е artline-comics.com. Просто са се сбрали хора с общи интереси, организират си конкурси по рисуване и т.н. Странното е, че миналата година все мрънках за успех, а тая младежът сам започна да иска да учи (сред приятелите му има 1-2 години по-големи, мисля, че разговарят за това, че е важно да се учи:shock:)
Абе пак ще похилядя: контрол му е майката... Както казваше Зорбас, въжето на свободата да е достатъчно отпуснато, но да не забравяме, че то съществува (перифразирам го!)
ами децата уважават авторитети, само трябва да ги имаvyara написа:
И за авторитетите и дисциплината искам нещо да кажа.
Колко пъти децата са чували от възрастните, че управляващите са алчни задници, че полицаят, който ни е наложил глоба е педераст, че съдът ни е корумпиран и няма справедливост, че шефът ни е некадърник и ние и само ние сме най-добрите и най-умните (може да не е точно с тези квалификации). После детето как да уважава властта на учителя, на полицая, на органите на властта и реда. Ами няма да ги уважава. Не се знае колко уважава и собствените си родители. Това е един омагьосан кръг. На мен например ми е трудно да обясня, че "чичко полицай" не е лош, а е добър, защото самата аз трудно вярвам...Заслужили сме си децата, които имаме. Много жалко!
навън е "Закона на джунглата" - в междучасието, на двора, в рейса на път за училище...Мнемозина написа:Не е само това.vyara написа:Абе и мен не са се скъсали да ме обгрижват и обичат, нито да ми обръщат кой знае какво внимание, но не съм станала убиец.
Имам чувството, че децата много повече от нас живеят в атмосфера на агресия (не говоря за семейството). Всички тези детски побои и убийства от новините не са дошли от нищото...
и авторитетите без да са хитри или лицемерни.Dark написа: навън е "Закона на джунглата" - в междучасието, на двора, в рейса на път за училище...
оцелява по-силния /хитрия, лицемерния, коварния.......
Ъхъм, вчера като отивахме на кънки (добре опаковани с шалове и ръкавици), срещнахме големия брат - по тениска и къси гащи:shocked: Ходи да скача в "Лозенец". Бъррр, гореща кръв...Dark написа: ПППП / вчера изпаднах в стрес, прибира се от баскет по къси гащи, абе на тез децА не им ли е студ бе :eek:
А, не е ли така?!"Днешните деца са се родили в едно индивидуалистично общество, в което всеки спасява себе си и самите родители възпитават това - "недей да гледаш другите, ти сам гледай да се оправиш".
А тия с ценностите и духовите, духовните, духаческите системи...нЕма ли кой да им тегли по един куршум, че ми писна тая плоча.Духовната криза, за която като че ли не се говори толкова, колкото за социалната и икономическата криза, е изключително дълбока. Подмяната на истинските ценности - каквито са любовта, приятелството, семейството, и налагането на чалга ценностите, е разрушително", твърди Анна Жукивская от център "Надя".

maggot написа:
Мислиш, че нямам право да си изкажа мнението? Така ли?![]()
Виж, на това вече може би ще можеш сама да си отговориш.[/quote]maggot написа:
А защо родителите са изнервени и не се грижат качествено за децата си?
да, ние тук болшинството сме родители - не зная как е при Вас, но при нас всяка свободна минутка през която децата са будни някой от нас/или и двамата/ се занимаваме активно с тяхопърничава написа:.....
Мога, но ми се искаше да насоча темата в друга насока. Искаше ми се да си поговоирм за родителите, каквито сме повечето тук. Отговорността за некачественото възпитание пада върху родителите, а кой е отговорен за това, че родителите не могат да се грижат адекватно за децата си.
Направо съм сигурен, че майка ми и баща ми не са си играли толкова с насDark написа:да, ние тук болшинството сме родители - не зная как е при Вас, но при нас всяка свободна минутка през която децата са будни някой от нас/или и двамата/ се занимаваме активно с тяхопърничава написа:.....
Мога, но ми се искаше да насоча темата в друга насока. Искаше ми се да си поговоирм за родителите, каквито сме повечето тук. Отговорността за некачественото възпитание пада върху родителите, а кой е отговорен за това, че родителите не могат да се грижат адекватно за децата си.
те играят чудесно заедно, нямат особена нужда от нас, но играят при нас - за да не си помислим случайно, че сме оглушали
баща ми обича да кани на гости големия брат и да си четат, приказват, разхождат по цели дни
или наши приятели като организират нещо взимат големия и/или щерката и ни отменят както се казва. Пък ние връщаме жеста
Всъщност, лично време почти нямаме. даже като сме в банята търсещите справедливост стоят пред вратата и разказват сложни казуси
нямам спомен моите родители да са ми обръщали толкова много време или да са играли с нас
все се чудя качествено или некачествено възпитаваме децата, но уви, отговора ще научим след години

и все пак се замисляме на моментиwishes написа: Направо съм сигурен, че майка ми и баща ми не са си играли толкова с нас
Но не мисля че е грешно това което правя аз, понякога май прекалявам, но че си давам сметка за това все пак е нещо