Начи той нещо като мен. Почнах със стихчета и стигнах до е..нето, пък все съм си аз.Semiramis написа: Да се върнем на темата - аз с кеф цитирам Куельо, щото да видя колко им е акъла на тия срещу мен. Три умни книги има тоя, по мое мнение:
"Алхимикът"; "Край река Пиедра седнах и заплаках" и "Демонът и сеньорита Прим".
:lol::lol: преписвал е яко отнякъде. И то добре. Щото човек който е написал Алхимикът не може да е толкова тъп, че да покаже простотията от "Захир" - тотално не е наясно със себе си този човек. Колкото повече пише, толкова повече проличава...
това мисля за Куельо.
аудио-дрога?
-
Дядо Капинчо
Re: аудио-дрога?
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Боужееее, пълно е с критици:winkw:Метаморф написа:щот не сме "манекенки", за тва!frisky lioness написа: Аз кат по-проста не разбиргам, защо все Куельо(ю) ви е трън в очите
Грийна затова спря да пише т.е публикува тук:winkw:
Мислиш ли, че в световен мащаб всички, прочели въпросния автор са манекенки...
едва ли:winkw:
Тук сме аз и Латрев, доколкото си спомням (ако тя е изключена от списъка, да ме прощава)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
за протокола само да отбележа, че понякога говоря ясно, нали?Капинчо написа:Начи той нещо като мен. Почнах със стихчета и стигнах до е..нето, пък все съм си аз.Semiramis написа:това мисля за Куельо.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
pa az ne sum go chela ,nqma i da go procheta.frisky lioness написа:Боужееее, пълно е с критици:winkw:Метаморф написа:щот не сме "манекенки", за тва!frisky lioness написа: Аз кат по-проста не разбиргам, защо все Куельо(ю) ви е трън в очите
Тук сме аз и Латрев, доколкото си спомням (ако тя е изключена от списъка, да ме прощава)
kogato neshto ne mi e interesno,nema znachenie kolko e populqren avtora.
tova ,v koeto se zachetoh opredeleno ne me grabna.
nqma i da me grabne.
az sq manekenka li sum ili ne?
Бе всички казват, че мязаш на манекенка, ама като те видя, шти кажа и аз.doktorka написа: az sq manekenka li sum ili ne?
Метаморф ще го изкараме манекен накрая, то се вижда
не е чел достатъчно.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не си.doktorka написа:
Ти си от умните:-):winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Ама то не е въпросът самото прочитане... Даже е по-добре да се прочете все пак. Ако пренебрегвах нашумелите автори по принцип, щях да съм изпуснала страхотни неща.frisky lioness написа: Боужееее, пълно е с критици:winkw:
Популярността не е сигурен признак за това, че нещо не струва.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Като Хари смотър, например:winkw:Мнемозина написа: Популярността не е сигурен признак за това, че нещо не струва.

Например.frisky lioness написа:Като Хари смотър, например:winkw:Мнемозина написа: Популярността не е сигурен признак за това, че нещо не струва.
Или Еко.
Или този Михал Вивег (здрасти, Чаве!), който, разбира се, за мен е далеч от Еко, но все пак...
Panta rhei...
frisky lioness написа:Като Хари смотър, например:winkw:Мнемозина написа: Популярността не е сигурен признак за това, че нещо не струва.
нищо не ми говори
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не е авторSemiramis написа:frisky lioness написа:Като Хари смотър, например:winkw:Мнемозина написа: Популярността не е сигурен признак за това, че нещо не струва.
този кой е?
нищо не ми говори
Грешката е моя:shy:
Герой (не от ОВ)

- Света вода ненапита
Semiramis написа::lol::lol:
Метаморф ще го изкараме манекен накрая, то се вижда
не е чел достатъчно.:blum:

Виж подводницата!
- Света вода ненапита
Мнемозина написа: Например.
Или Еко.
Или този Михал Вивег (здрасти, Чаве!), който, разбира се, за мен е далеч от Еко, но все пак...
П.П. само не ми го сравнявай и с Дан Браун, щото накрая ще
Виж подводницата!
Лесно.Метаморф написа:Мнемозина написа: Например.
Или Еко.
Еко пък как го напъха в цялата тая сбирщина от некадърници?
По линията на нашумялост и известност.
По различни белези се получават различни групички - и не разбрах коя е сбирщината от некадърници тук.
А некадърността, да ме прощаваш, е нещо, което и към Коелю не бих отнесла.
Аз като цяло думата "некадърен" не я разбирам нещо и не я използвам.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
е, ти си знаеш...Мнемозина написа: Лесно.
По различни белези се получават различни групички - и не разбрах коя е сбирщината от некадърници тук.
Виж подводницата!
Разбира се, че си знам.Метаморф написа:е, ти си знаеш...Мнемозина написа: Лесно.
Та коя беше сбирщината от некадърници?
Panta rhei...
зочоМнемозина написа: Та коя беше сбирщината от некадърници?
Гледай си работата.esti написа:зочоМнемозина написа: Та коя беше сбирщината от некадърници?
От Витоша по-високо нема.
Panta rhei...
- Света вода ненапита
esti написа:зочоМнемозина написа: Та коя беше сбирщината от некадърници?
Виж подводницата!
- Света вода ненапита
Мнемозина написа:Разбира се, че си знам.Метаморф написа:е, ти си знаеш...Мнемозина написа: Лесно.
Та коя беше сбирщината от некадърници?
еее... сега искаш да ровя из цялата тема и да ти сбирам именцата на разни (и безобразни) писателчета????
Виж подводницата!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Виж, всеки има право на мнение, но твоето (пък и на останалите) ще тежи повече ако (когато) напишеш поне толкова книги, колкото един средностатичтически "некадърник" и нещо повече-успееш да ги продадеш:-)Метаморф написа:
еее... сега искаш да ровя из цялата тема и да ти сбирам именцата на разни (и безобразни) писателчета????

- Света вода ненапита
гледай сега... имаше едно време (надявам се да си го спомняш) един български държавен глава, който можеше да влезе в книгата за рекордите на Гинес с това, че е написал повече книги, отколкото е прочел...frisky lioness написа:Виж, всеки има право на мнение, но твоето (пък и на останалите) ще тежи повече ако (когато) напишеш поне толкова книги, колкото един средностатичтически "некадърник" и нещо повече-успееш да ги продадеш:-)Метаморф написа:
това, че "баламите" са достатъчно на брой, за да направят от един откровен плагиат и нескопосан драскач милионер и "прекрасен писател", не означава, че същия този драскач е качетвен...
П.П. то и комедията от тъпотии, наречена "Титаник" навремето направи финансов удар, ама това не означава, че е велик филм...
да не изброявам още колко такива подобни "произведения" има...
П.П.П. моето мнение тежи дотколкова, доколкото съм читател. а без читателите, писателите са си умреляци направо.
между другото всичките тези, които наричам некадърниции драскачи просто имат прекрасен pr... и толкоз!
Последно промяна от Света вода ненапита на 10.07.08, 12:41, променено общо 1 път.
Виж подводницата!
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Както казах въпрос на лично мнение, но сравнението ти с държавния ни глава е крайно неуместноМетаморф написа:
П.П.П. моето мнение тежи дотколкова, доколкото съм читател. а без читателите, писателите са си умреляци направо.
между другото всичките тези, които наричам некадърниции драскачи просто имат прекрасен pr... и толкоз!
Не ми се обяснява повече:winkw:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Света вода ненапита
pak opirame dooooo...parite i broq na prodadenite knigi.frisky lioness написа:Виж, всеки има право на мнение, но твоето (пък и на останалите) ще тежи повече ако (когато) напишеш поне толкова книги, колкото един средностатичтически "некадърник" и нещо повече-успееш да ги продадеш:-)Метаморф написа:
inache w tozi WEK na komputri...znaijsh kolko lesno se pishe?
( dobre ,che ne razbiram ot komputri!:blum:)
Аз съм чела 2 книги от него, но не им помня вече заглавията.frisky lioness написа:Пиша те към манекенките:lol::lol::lol:Dark Angel написа:на Коелю съм чела Алхимика и Вероника решава да умре
и ми харесват идеите вътре
Идеите няма да коментирам, но чисто като писателски талант не можа да ме грабне.
Къде ме пишеш мен?
- Света вода ненапита
що, бре? има и то огромна прилика: на Тато му ги пишеха "трудовете", а Куельо си ги краде сам...frisky lioness написа:сравнението ти с държавния ни глава е крайно неуместно
Виж подводницата!
ne shta!frisky lioness написа:Не си.doktorka написа:
Ти си от умните:-):winkw:
"iskam da se vozq na MAruuuusqqqq...."
- frisky lioness
- Обратна връзка:
А аз от литератураdoktorka написа: ( dobre ,che ne razbiram ot komputri!:blum:)
Инак няма да смогнем да се четем

-
Дядо Капинчо
Кво е MAruuuusqqqq?doktorka написа: "iskam da se vozq na MAruuuusqqqq...."
- Dark Angel
пиши беfrisky lioness написа: Пиша те към манекенките:lol::lol::lol:
50 % от времето се правя на ударена
искам да ти кажа, че съвсем не е зле
резултатите са същите, че даже и по-добри на моменти
"О, така ме е страх, така се притеснявам, о Боже какъв ужас, направо не знам какво да правя, ти си толкова умен и способен, да ми дадеш съвет за......
и глей кво става
ахъм, манекенка е призвание, това е много, много трудна работа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И мамата а Хари см. не е открила колелото, но ....Метаморф написа:защото просто не си прочела източника, откъдето тоз гад е крал с пълни шепи...Dark Angel написа:на Коелю съм чела Алхимика и Вероника решава да умре
Тя от кои е?
Псевдо или....
Могла-крала
Могла-писала
Едва ли си е продала книгите с полиция, която да е бъркала на хората по джобовете
Всеки доброволно е чел книгите и
(освен ако не я вкарат в някоя учебна програма, като явление в литературата и някой не реши, че всички ученици трябва да я прочетат. тогава вече може и да не е ...доброволно:lol::lol::lol:)
Времето ще покаже.
Далеч съм от мисълта, че Коельо може да се нареди до класиците, независимо от тиража на произведеннията си:-)

- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Питай Марвин:blum::winkw:esti написа:Аз съм чела 2 книги от него, но не им помня вече заглавията.frisky lioness написа:Пиша те към манекенките:lol::lol::lol:Dark Angel написа:на Коелю съм чела Алхимика и Вероника решава да умре
Идеите няма да коментирам, но чисто като писателски талант не можа да ме грабне.
Къде ме пишеш мен?

Тогава само ти казвам - пак - че за Кастанеда не си прав. Там просто смисълът на това, което е написано, не съвпада с това, което мнозинството читатели вижда като смисъл в книгите му.Метаморф написа:
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Друга ми беше мислата, ама....Метаморф написа:що, бре? има и то огромна прилика: на Тато му ги пишеха "трудовете", а Куельо си ги краде сам...frisky lioness написа:сравнението ти с държавния ни глава е крайно неуместно
карай да върви:-)

nqkoj da go napishe na kirilica,che nqmam Kredor.Капинчо написа:Кво е MAruuuusqqqq?doktorka написа: "iskam da se vozq na MAruuuusqqqq...."
Marusq e edno konche na edna vurtelejka ot edin Suncho..
i revlivoto hlape samo tova znaeshe:"Iskaaam da se vozzqqq na Marusqqqq"...