Мдаааа, забелязала съм, че много малко хора могат да вникнат във фината душевност на архитектите...Пенчо Заека написа:Тая тема не е за мен. Строителите са много гнусно племе, мамка му. Еле па архитектите. Пу!:crying:
разни неща, които ни кефят
- Stranniche
- Обратна връзка:
Не знам за всички архитекти, но някои са наистина... екзотични.Пенчо Заека написа:Тая тема не е за мен. Строителите са много гнусно племе, мамка му. Еле па архитектите. Пу!:crying:
В една от квартирите, които гледахме преди да изберем настоящата, от външната врата се влизаше в коридор с няколко врати към всички помещения - спалня, хол, кухня, кабинет. В средата на коридора имаше стъклена кабина с душ - това беше банята.
Амаранта написа: много малко хора могат да вникнат във фината душевност на архитектите...
П.П. до сега съм забелязала два типа фини архитектски душевности - едните от по-старото поколение, които не търпят чуждо мнени, било то и това на възложителя и съответно краен ползвател на нещото, дето го творят и не се интересуват как може да се изпълни и защо и какво.....и втория тип пък дето искат да им го сервираш всичко на тепсийка току виж задълбочат някоя мозъчна гънка....
за това си права,Амаранта написа:Няма неща, които не могат да се изпълнят,bibilyana написа: не се интересуват как може да се изпълни и защо и какво.....
а само инженери, които не знаят, и не се интересуват как.:rotfl24:
за другото - не коментирам.
обаче ,въпроса е на каква цена, не мислиш ли, и при условие,че нито архитекта, нито инженера, нито пък аз или ти вадим парите и казваме кое как ще стане, не може някой да ми казва,че аз така трябва да направя нещото, толкоз е простичко - който плаща той поръчва музиката, не мислиш ли
склонна съм да се съглася с теб, особено като гледам това... http://ougblog.blogspot.com/2008/03/oly ... adium.htmlАмаранта написа:
Няма неща, които не могат да се изпълнят
just perfect
Няма неща, които да не могат да се изпълят, но има архитекти дето не знаят къде да спрат с въображението. Ако ги бяха учили на основните принципи на статиката и динамиката, нямаше да се стига до спорове. А иначе трябва да знаят, че 2H+B=62-64 не е единствената формула в строителството.Амаранта написа:Няма неща, които не могат да се изпълнят,bibilyana написа: не се интересуват как може да се изпълни и защо и какво.....
а само инженери, които не знаят, и не се интересуват как.:rotfl24:
даааа... джиткам си из софето и им се чудя на акъла. кой квот е сънувал и го начертал - хоп! построено. вкл. една къщичка-охльов в драгалевци.... изобщо след околомръсното е пълна изцепка - стъкло и метал до къща с чардаци, след това некво подобие на замък срещу испански тип с много тераси, некъде там се е сгушила соц-къща със сива мазилка /вероятно некой дядо се е запънал и не продава/. сбирщина. ама важното е, че застрояването е плъъъъътнооооо. никви дървета. дърветата са аут, непотребни, грозни, излагация са просто. може кипарисче или тис, ама в саксия.inj написа: има архитекти дето не знаят къде да спрат с въображението.
just perfect
Вижте сега, Инж и Биби,inj написа:
Няма неща, които да не могат да се изпълят, но има архитекти дето не знаят къде да спрат с въображението. Ако ги бяха учили на основните принципи на статиката и динамиката, нямаше да се стига до спорове. А иначе трябва да знаят, че 2H+B=62-64 не е единствената формула в строителството.
добрите неща се правят от добър екип - хора, които си имат доверие. И няма нужда архитекта да е спец по статика и динамика, нито инженера - да е учил формообразуване, функция и ергономия - просто да знаят, че всеки дава най-доброто от себе си, и ако някой каже, че нещо не става, значи наистина не става, а не е скатавка, мърлящина, некомпетентност и т.н. Не знам каква е вашата лична драма, но по написаното от вас правя извод, че нито архитекта ви е убедил в целесъобразността на хрумките си, нито вие сте го убедили във вашата компетентност и трудолюбивост. Значи - вие имате проблем, и той си е ваш, личен и междуличностен. И така, на тази база, генералните ви изводи за същината на цяла една професионална група, и кой какъв бил и какво знаел или не знаел, са, меко казано, смешнички.
Тук си съвсем права.Амаранта написа: добрите неща се правят от добър екип - хора, които си имат доверие.
Много чувствително е в моята област усещането за тази непълноценност на колективите /сейфти & секюрити- сиреч трябва да разбирам от всичко в сграда или промишлено съоръжение, което го касае сигурността и безопастността, а това са почти всички подсистеми/. Най ми е смешно като кажа "матрица на вътрешните блокировки" и...почват да гледат като изпаднали германци.
И се почва едно "попълване на бели полета"...
не, честно да ти кажа, ние проблеми не сме имали, до сега архитектите, с които сме работили винага са се съобразявали с мнението ни.Амаранта написа: Вижте сега, Инж и Биби,
добрите неща се правят от добър екип - хора, които си имат доверие. И няма нужда архитекта да е спец по статика и динамика, нито инженера - да е учил формообразуване, функция и ергономия - просто да знаят, че всеки дава най-доброто от себе си, и ако някой каже, че нещо не става, значи наистина не става, а не е скатавка, мърлящина, некомпетентност и т.н. Не знам каква е вашата лична драма, но по написаното от вас правя извод, че нито архитекта ви е убедил в целесъобразността на хрумките си, нито вие сте го убедили във вашата компетентност и трудолюбивост. Значи - вие имате проблем, и той си е ваш, личен и междуличностен. И така, на тази база, генералните ви изводи за същината на цяла една професионална група, и кой какъв бил и какво знаел или не знаел, са, меко казано, смешнички.
това, за което говорех, е че чувам,че понякога не се съобразяват с мнението на инвеститора, но това не мога да го кажа от личен опит.
Случвало се е да сме изпълнители на "некадърни" архитекти подвели целия си екип с мърлящината си и след тях ние да замазваме аканото....., ейй те това ме вбесява тотално, но пак се оправя
тъй че в крайна сметка лична драма - няма
айде по леглата
Последно промяна от bibilyana на 06.08.08, 22:43, променено общо 1 път.
писала съм защо, защото трябва да има уважение между колеги, а не да се оставя следващия по веригата да поеме вина и отговорност за чужди грешкиАмаранта написа:А защо е този негативизъм?
Свалям шапка и се прекланям пред работите на безброй много архитекти по цял свят и в България, но както навсякъде и в тази свера си има издънки. има нещо сбъркано като цяло в българската система на връзки между отделните проектанти, както и между проектанти и изпълнители.
Аааа, дай да не си вадим думите от контекста - писала съм - "има инженери, които....",bibilyana написа:Що се отнася до генералните изводи, аз тук виждам само един:П.П. И все пак тази тема ми харесваше така както си бешеАмаранта написа: инженери, които не знаят, и не се интересуват как.:rotfl24:
а не "инженерите са ....", и кат ти харесваше и така темата, що спами толкова много, а?!:blum: