надявам се, че не визираш мен?latrevw написа: ей, шегичка, да не се обиди някой или друг пък да ме разбере погрешно.
ебахти вече колко трябва да се внимава какво казваме
Монолог на една черна дупка
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
-
Дядо Капинчо
-
Дядо Капинчо
- Света вода ненапита
- Света вода ненапита
Re: Монолог на една черна дупка
гадост. Това правителство наистина да вземе си ходиЖълто написа:автор: djuliano7
http://hulite.net/modules.php?name=News ... 843#930364
Аз съм една голяма и стара черна дупка. Вече милиарди години съм сама във Вселената. Започва да ми омръзва.
Нали знаете коя съм аз? Някога бях звезда, живях 5 милиарда години и естествено умрях. И смъртта ми бе грандиозна като живота ми - започнах неудържимо да се свивам, плътността ми нарастваше до безкрайност, скоростта на въртенето ми се увеличаваше и достигнах до състоянието, което учените наричат сингулярност. Сега всъщност съм тунел във времето - когато външен наблюдател проникне в мен, за части от секундата се озовава в миналото. И понеже има два вида черни дупки /на Кер-Нюмън и на Шварцшилд/, да уточня, че аз съм от по-сложните /на Кер-Нюмън/ - имам маса и заряд.
Но да не прекалявам с термините. Работата е там, че ми е адски скучно. Никой не минава покрай мен! Най-близката звезда е на 300 милиона светлинни години, квазарът, с който си говорехме, избяга от мен, а един много симпатичен пулсар вече ми се сърди и изобщо не ме поглежда.
Тая безкрайна Вселена около мен е пуста, тъмна и грозна.Докато бях жива звезда, се закачах с астероидите, кометите се надбягваха с мен, да не говорим за космическите кораби, които прелитаха край мен. Имах непрекъснати социални/т.е. космически / контакти и 5-те милиарда години неусетно изтекоха.А сега?
О, в далечината виждам космически кораб! Прекрасно, най-после ще имам компания! Сингулярността ми се раздвижва, хоризонтът ми /това е границата, извън която от мен не излиза нищо/ също се размърдва и ликувам от срещата.
Ето, космическата совалка продължава със свръхсветлинна скорост, всеки момент ще пристигне! Ще си имам приятели!
Да, но след като премине хоризонта ми, корабът ще се върне в миналото, значи ще изчезне, и хората в него също! Редно ли е да погубвам астронавтите само заради вселенската си самота?
Напрягам всичките си сили, сингулярността ми се пръска по шевовете и изхвърлям космическия кораб на цяла светлинна година далеч. Хората в него трябва да останат живи, да изпълнят космическата си мисия и да се приберат при семействата си. Така трябва да е!
Пък аз ще си остана сама. Няма значение.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.