е как от къде!? от "плюска парфе"vyara написа: Ся да не ме питаш отде е това "плю".
как съм се смяла в 4-ти клас по тоя повод
ДИмек в прав речетатив, всичкото това иде да рече "аз не съм плюс"?vyara написа: Плю идва от плюс. Т.е. плюс идва от плю.
Значи аз също не.maggot написа:ДИмек в прав речетатив, всичкото това иде да рече "аз не съм плюс"?vyara написа: Плю идва от плюс. Т.е. плюс идва от плю.![]()
Ама аз тук ужасно обичам да коментирам неща, които не разбирам.wild_moon написа:
абе, слънце, убаво спомена, че коментираш неща дето не ги разбираш, довери се на хората дето тва сме учИли
не е морен, а е море.
а "бе" идва от "абе", което си е възклицание, с което хората често започват изречение, също както "ами", само че му се е видоизменила употребата с времето
Недей, шегувах се.Dark Angel написа:недей сега,Мнемозина написа: Ама аз тук ужасно обичам да коментирам неща, които не разбирам.
Внезапно започвам да ги разбирам...
остави да ги коментират само тия които са ги учили
всички схванаха играта на думи и никой друг не се засегна на шеговитото ми подмятане на тема некомпетентност, само ти скочи?Dark Angel написа:недей сега,Мнемозина написа: Ама аз тук ужасно обичам да коментирам неща, които не разбирам.
Внезапно започвам да ги разбирам...
остави да ги коментират само тия които са ги учили
всъщност, ми се иска да шибна едни шамар на луната
и и шибвам един виртуален шамар
такъв, че да я свали на пода
по-нагоре написах, че съм изтощенаwild_moon написа:
всички схванаха играта на думи и никой друг не се засегна на шеговитото ми подмятане на тема некомпетентност, само ти скочи?
ми то кво излиза - гузен негонен бяга
и разбира се, по стар български обичай, там където не можеш да извадиш добър аргумент, скачаш на бой
да ти изпратя моя снимка да си поиграеш на дартс? тъкмо да поразпуснеш малко
мдааам, знае и кога да каже нещо и кога да премълчи4avdar4e написа:Зависиvyara написа: Ами дали който добре говори умее да мълчи?:rotfl24:
Дарки, признавам си чистосърдечно, тва преди малко го прочетох (част от цялата поговорка) в "Клубът на Дюма или сянката на Ришельо", по-известна като "Деветата порта". И се зарових по пътя на поговорката. Готина книга, напомня малко Еко, малко Дан Браун, мешавица такава, междукултурна (Мнемо, плезя ти сеDark Angel написа:латинския яко навлезна у форума
Ако това ще прилагате за доказателство, бих могла да кажа, че са глупости. И аз мога да извадя, но за обратната кауза:wild_moon написа:хубаво си се сетил, това може и да отвори на някой очитеБоЕВ написа:...![]()
готов ли си за самозащита, че сега ще ти скочат на бой, за да докажат, че не си прав?
Мисля, че тук иде реч за някаква лирическа героиня на име Яне. Инак всички викат, че песента била за Яне Сандански, ама много гейско ми звучи тва бело гърлоesti написа:А защо му е бело гърлото знае ли се?
Винаги ми е било чудно...
Странни, да не кажа извратени са били едно време хората....maggot написа:Мисля, че тук иде реч за някаква лирическа героиня на име Яне. Инак всички викат, че песента била за Яне Сандански, ама много гейско ми звучи тва бело гърлоesti написа:А защо му е бело гърлото знае ли се?
Винаги ми е било чудно...
А. На бой?! Ти пък?! Дреме ми на мене, мори Уайлдлуно, мори ли е или не е мори. Но аргумент дадох. Според мене мори се използва към обращение. "Звателно" дето го е рекал RiP-a. "Море пиле" от картинката на Боев става. В превод е "Абе пиле" "Пиле готино" или "Ейч пиле", Обаче не може да започваш изречението с море, без след това да използваш обращение. Да речеме искам да кажа че един стол ме е цапардосал без да иска, случайно в една кръма по средата на пердах. Мога да почна така. Абе Уайлдлуно един стол ме цапардоса. Или Ейч Уйлдлуно един стол ме цапардоса, но не мога или не е правилно да кажа Абе един стол ме цапардоса или Ейч един стол ме цапардоса, понеже не става ясно към кого е обръщам. Пък и аргументи не сте дали вие, които смятате че правилното е Море. Дайте, де, дайте! Или па не давйте.wild_moon написа:
и разбира се, по стар български обичай, там където не можеш да извадиш добър аргумент, скачаш на бой![]()
За да ни наричат после учени червени шапчици?? Аре нема нужда...Green Light написа:Дайте, де, дайте! Или па не давйте.
Бе ти сега ДДимов ли ще слушаш или ммене?4avdar4e написа:За да ни наричат после учени червени шапчици?? Аре нема нужда...Green Light написа:Дайте, де, дайте! Или па не давйте.
Само забележи, че в "море тънка солунска девойка" няма обръщение, не е девойкО. И се върни към по-горе представените разсъждения
Апропо, мо'ре-то го използва и Д. Димов, и още други писатели.. Ай със здраве
Глей в твоя чест кво изрових!!! Да ти е весел денятGreen Light написа:
Бе ти сега ДДимов ли ще слушаш или ммене?
Иначе: Забелезах!
Видях, забелезах, замислИх се!
Сега мисля