Сблъсък

Все същите
Аватар
Мнемозина

Сблъсък

Мнение от Мнемозина »

Не знам как е при вас, но мен това предаване ме измъчва. Винаги ме е измъчвало.

Тази сутрин най-после си изясних и защо.
Не заради понякога безумните теми и участници.
Днес седнах и опитах да го гледам, мислейки (това пък ми е особено трудно в неделя сутринта). И установих следното: неговата идея не е нещо да се каже. Не е да се покажат различни гледни точки.
Целта е участниците да не се изслушват, да си пречат, да се надвикват. Ако случайно единият млъкне и другият успее да започне да казва нещо по-цялостно и събрано, понякога разумно дори, моментално се намесват водещите и усърдно подклаждат какофонията.

Някакъв особен стил на разговор.
Не знам всъщност дали точно разговор му е името, защото никой никого да не чува. Нито участниците в спора, нито публиката...

Дали това е идеята на предаването?
Или ако не е, то каква е?
Продължавам да се чудя. :-)
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

Re: Сблъсък

Мнение от Света вода ненапита »

Мнемозина написа:Не знам как е при вас, но мен това предаване ме измъчва. Винаги ме е измъчвало.
ами... защо го гледаш тогава? някакъв вид мазохизъм? :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ли-гльов-ци!

Скандалче, интрижка и малце еротика дето разпръсква оная мадам - едно големо нищо.

Кресльовци - не ги гледам и съм си рахат, проблем е, че, когато минавам през каналите попадам и на тях.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Метаморф написа:
Мнемозина написа:Не знам как е при вас, но мен това предаване ме измъчва. Винаги ме е измъчвало.
Не четеш баце!:lol:

Мнемо каза:
Днес седнах и опитах да го гледам, мислейки...
Явно предаването е създадено да бъде гледано НЕ мислейки.:blum::lol:
annonymus

Мнение от annonymus »

Аз това предаване съм го гледала само веднъж, преди няколко години.
Уцелих неква манекенка и Влади Люцканов (ако не греша).
Не помня какъв беше спора. Останах с впечетление, че целта е просто да има спор. Ама това - защо, смислено ли е, какви са доводите на опонентите - остава у пета глуха. И не го гледам повече хич.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Метаморф написа:
Практически не го гледам, а го слушам. Изобщо имам сложни отношения с телевизора, но това е друга тема.

Ти се гъбаркаш, обаче аз искам да ти обясня:
Чуденето ми е много отдавна. От моя гледна точка това предаване е напълно негледаемо. Нещо повече: това, че го пускат в неделя сутринта би трябвало да го прави нетърпимо не само за мен. По правило човек иска или да чуе своята гледна точка за нещо и тогава гледа предавания с конкретна насоченост и "политика" - ето, и проф. Вучков си има почитатели, и Скатовците също, и т.н.).
Или се забавлява, търсейки жълтото или просто воайорствайки. Тук няма да изреждам, то не са Венети Райкови, то не са ББ... обаче пък дори и в ББ имат грижата да ни ориентират какво, аджеба, става, кой какъв е и за какво се бори.
А тук? Какво намират и какво се разбира тук?

Обаче си върви вече доста години и водещите му разширяват активността и популярността си и изобщо... просперират един вид.
Въпросите, които си задавам, са два: ако има хора, които харесват "Сблъсък", какви са те и с какво точно им харесва.
А ако такива няма, защо не го спират? Нали в частните телевизии нямало нищо икономически неоправдано?

Абсолютна енигма ми е.

П.П. А, ето, сега видях и това.
Те били проповядвали нещо!
Не можах да разбера за толкова време - какво проповядват.
Обяснете ми, бе хора... :crying:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

В това предаване трябва да направят както беше в едно друго, политическо. Всяка страна да има еднакво време да изложи тезата си, за да може зрителят да чуе аргументите. Защото има доста паразитни опоненти, които само крякат, повтаряйки едно и също или измествайки темата и в този "ефект" се губи смисъла на нещо важно, което е казано. Да не говорим, че ако човек е и по-възпитан, няма да гледа да прекъсва постоянно опонента си и оня ще приказва за сметка на него. Обикновено по-простите надграчват по-умните, доколкото по-умни изобщо са решили да ползват предаването като трибуна.
Не знам и как се подбират спорещите, но съм виждала едни и същи лица да циркулират там и да си правят реклама многократно и то не защото са специалисти в някоя област, а защото са с "жълт" ореол и само ходят по разни предавания да не би да изчезнат от полезрението на публиката. Кой ли ги кани?!
Отдавна спрях да го гледам.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:
Андрей се отказвал от Иван, пише в статията, щото явно самият той е много умен и начетен по всякакви въпроси, по които да проповядва.
Виж това.

ПП Та чудя се на Андрешко, защо след като певците трябва да пеят и всеки да си гледа областта, в която е спец, за опоненти по разни теми не се канят специалисти в тези области, ами все певци разни и прочие лица от шоу бизнеса. Е тва ако може да ми обясни пък на мен.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Начи, те освен лигльовци, както казва Боев, са и лекенца. Тва от човек, който ги познава го знам. Пияндурки и извратеняци, ама такива се котират в БГ. Тва е. Я виж само кви са в биг брадър, за да ти стане ясно кво иска тоя народ...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Света вода ненапита

[unknown] написа:Я виж само кви са в биг брадър,
:shocked::shocked::shocked: ти гледаш ББ????????

П.П. ебаси... явно съм попаднал в котило на извратеняци и долни пияници!
още малко ми трябва и ще ви напускам... егати... единия гледа "Сблъсък", друг "ББ" третия... кой знай какво... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:В това предаване трябва да направят както беше в едно друго, политическо. Всяка страна да има еднакво време да изложи тезата си, за да може зрителят да чуе аргументите. Защото има доста паразитни опоненти, които само крякат, повтаряйки едно и също или измествайки темата и в този "ефект" се губи смисъла на нещо важно, което е казано. Да не говорим, че ако човек е и по-възпитан, няма да гледа да прекъсва постоянно опонента си и оня ще приказва за сметка на него. Обикновено по-простите надграчват по-умните, доколкото по-умни изобщо са решили да ползват предаването като трибуна.
Не знам и как се подбират спорещите, но съм виждала едни и същи лица да циркулират там и да си правят реклама многократно и то не защото са специалисти в някоя област, а защото са с "жълт" ореол и само ходят по разни предавания да не би да изчезнат от полезрението на публиката. Кой ли ги кани?!
Отдавна спрях да го гледам.
Е точно това питам: след като толкова време не го направиха, очевидно целта е различна от тази всеки да изложи тезата си и зрителите да чуят аргументи. Нищо важно да не може да бъде казано и т.н.
Иначе би било много странно никой от екипа и телевизията им да не е разбрал, че нищо не се разбира.

А пък за лицата - да, съгласна съм.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:
Андрей се отказвал от Иван, пише в статията, щото явно самият той е много умен и начетен по всякакви въпроси, по които да проповядва.
Виж това.

ПП Та чудя се на Андрешко, защо след като певците трябва да пеят и всеки да си гледа областта, в която е спец, за опоненти по разни теми не се канят специалисти в тези области, ами все певци разни и прочие лица от шоу бизнеса. Е тва ако може да ми обясни пък на мен.
В последните изречения пише, че били проповядвали нещо пред камерата.

Нали може да си спестя коментара за твоя линк? :?
Макар че от него пък въпросът за това какво проповядват става още по-интересен.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Метаморф написа:

още малко ми трябва и ще ви напускам... егати... единия гледа "Сблъсък", друг "ББ" третия... кой знай какво... :blum:
Бързичко се ориентираш в обстановката. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Света вода ненапита

Мнемозина написа:
Метаморф написа:

Бързичко се ориентираш в обстановката. :blum:
аха трябваха ми 2 години и половина егати... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Метаморф написа:
Не!!!!!!!! :grin::grin::grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Света вода ненапита

[unknown] написа:
Метаморф написа:
Не!!!!!!!! :grin::grin::grin:
ох... отдъхнах си... :grin:
Виж подводницата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Тази сутрин най-после си изясних и защо.
Не заради понякога безумните теми и участници.
Днес седнах и опитах да го гледам, мислейки (това пък ми е особено трудно в неделя сутринта). И установих следното: неговата идея не е нещо да се каже. Не е да се покажат различни гледни точки.
Целта е участниците да не се изслушват, да си пречат, да се надвикват. Ако случайно единият млъкне и другият успее да започне да казва нещо по-цялостно и събрано, понякога разумно дори, моментално се намесват водещите и усърдно подклаждат какофонията.

Някакъв особен стил на разговор.
Не знам всъщност дали точно разговор му е името, защото никой никого да не чува. Нито участниците в спора, нито публиката...

Дали това е идеята на предаването?
Или ако не е, то каква е?
Продължавам да се чудя. :-)
Абе не ги гледам. Много пъти съм казвал, че имам проблем с шоу програмите. Може би трябва да отворя отделна тема за тоя мой проблем. Не може да е нормален.
Друо обаче искам да ти кажа сега. Не е тайна че има много загадки в "телевизията". Популиските шоу програми, които свеждат интелигентноста на зрителя до кретенско ниво, риалити шоуто, игрите... Това са нещата, които властват. Да, обаче властват не заради чуждата глупост. Дори най- тъпия гьон не е толкова елементарен, че да вярва на всяка приказка на Слави Трифонов или да се вълнува коя позиция ще победи в Сблъсък- дали безшевното бельо е по секси или обратно. Или колко квадрата има на фигурата показана на екрана. Защо имат такава полулярност? Замисли се върху тази загадка! И не е ли гениално от страна на продуцентите? Печелят огромни суми не от кръв, не от секс, не от разкриване на заговори и световни тайни. А от възможно най- тъпото предаване. Тоест предаването не е тъпо, просто е прицелно към такава аудитория. На бавноразвиващи се. Ако някой направи лапсус, ако си изпусне нервите и започне да псува, или пък ако Иван или Андрей докато водят шоуто, се подхлъзнат и паднат, това ще е хита на седмицата, най- оригианлния майтап и велика шега, блокбастера на всички предавания! (Хаа- хааа- хааа смее се бавно зрителя с удебелен глас и от края на устата му тече слюнка)
Най- плоския печели! Милиони.
Гениално! Но все пак- защо?
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Прекалено са ми шумни за толкова рано сутрин
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Абе не ги гледам. Много пъти съм казвал, че имам проблем с шоу програмите. Може би трябва да отворя отделна тема за тоя мой проблем. Не може да е нормален.
Друо обаче искам да ти кажа сега. Не е тайна че има много загадки в "телевизията". Популиските шоу програми, които свеждат интелигентноста на зрителя до кретенско ниво, риалити шоуто, игрите... Това са нещата, които властват. Да, обаче властват не заради чуждата глупост. Дори най- тъпия гьон не е толкова елементарен, че да вярва на всяка приказка на Слави Трифонов или да се вълнува коя позиция ще победи в Сблъсък- дали безшевното бельо е по секси или обратно. Или колко квадрата има на фигурата показана на екрана. Защо имат такава полулярност? Замисли се върху тази загадка! И не е ли гениално от страна на продуцентите? Печелят огромни суми не от кръв, не от секс, не от разкриване на заговори и световни тайни. А от възможно най- тъпото предаване. Тоест предаването не е тъпо, просто е прицелно към такава аудитория. На бавноразвиващи се. Ако някой направи лапсус, ако си изпусне нервите и започне да псува, или пък ако Иван или Андрей докато водят шоуто, се подхлъзнат и паднат, това ще е хита на седмицата, най- оригианлния майтап и велика шега, блокбастера на всички предавания! (Хаа- хааа- хааа смее се бавно зрителя с удебелен глас и от края на устата му тече слюнка)
Най- плоския печели! Милиони.
Гениално! Но все пак- защо?
Всичко това ми е ясно, за умишленото отглеждане на немислещи.
Едновременно с това точно същото не мога да разбера: защо имат такава популярност.
Това е шумно, изнервящо нещо, тупнато в най-мързеливото време.
Не мога да си представя аудитория, която му се радва, колкото и да е немислеща.
Явно ми е бедна фантазията.
Какво се целИ с това предаване? Единственото, което ми идва на ум, е неглижирането на идеята за смислен разговор изобщо.
Както и да е.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:Прекалено са ми шумни за толкова рано сутрин
Да, истерия някаква. :(
Panta rhei...
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Аз въпросът съм го решила генерално. Не гледам БГ ТВ. Не чета вестници, не слушам БГ радио. Така илюзията, че не живея в БГ е почти пълна.:grin:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
annonymus

Мнение от annonymus »

Абе, аз по принцип имам лошо мнение зат елевизията.
И си решавам проблема, като не я гледам.
Е, случва се и да пусна телевизора, ама рядко.
Публикувай отговор