Повече:
http://en.wikipedia.org/wiki/Amazons
http://www.whoosh.org/issue23/richey1.html

В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...Remmivs написа:(пак) за истинските? амазонки. Доволно интересно предаване. Но това, което не знаех бе, че амазонките са споменавани единствено и само в гръцката литература (като се почне с Омир и се стигне до Херодот), докато не ги възраждат испанците при завладяването на Америките, когато в джунглата се бият (и) с жени с кожени препаски и т.н. (оттам май е и съвременния образ). И кръщават най-голямата река на тях (не знаех също, че Калифорния е била една от цариците им). Интересно е да се отбележи също и, че амазонка не означава без-гърда, на всички изображения, склуптори и във всички описания няма упоменаване на изрязване на гърдата с цел по-добра стрелба с лък. По-скоро идва от това, че не са кърмили (а кой тогава?). В Евразийските степи са съществували точно по времето описано от Херодот войнски общества с матриархат. Конен народ номади. Истинските амазонки. Но този последен известен матриархат залязва някъде малко преди раждането на Христа.
Повече:
http://en.wikipedia.org/wiki/Amazons
http://www.whoosh.org/issue23/richey1.html
В надпреварата с времето и гонитбата на материалното, сме забравили основните принципи на съществуването... Затова стоим фалшиво сред природата.Gaspode написа:Пък аз по НГ гледах едно филмче (бая дълго) за едно леопардче... Страшно са готини тия големите котки... И така добре приспособени към средата си... Ние където и да отидем, освен в градовете, сме едни натрапници само... повечето...
Хименносър Айвънхоу написа:В надпреварата с времето и гонитбата на материалното, сме забравили основните принципи на съществуването... Затова стоим фалшиво сред природата.Gaspode написа:Пък аз по НГ гледах едно филмче (бая дълго) за едно леопардче... Страшно са готини тия големите котки... И така добре приспособени към средата си... Ние където и да отидем, освен в градовете, сме едни натрапници само... повечето...
Не ща да съм в женски харемсър Айвънхоу написа: В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...
Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.сър Айвънхоу написа:В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...
Ами... така са си утроили жовотеца хората... какво да ги правиш...wishes написа:Не ща да съм в женски харемсър Айвънхоу написа: В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...
Баси, толкова ли малко жени има там?
Аз препоръчвам южна Бразилия... имам отзиви от тамRemmivs написа: Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.
вероятно владивостокRemmivs написа:Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.сър Айвънхоу написа:В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...
Не жените - мъжете са малко. И като докопат някой потентен, гУ затварят и ***т докато може да пуска сокове. Инъ наша позната беше командирована в такъв резилрайон, щото емисарите от пол мъжки просто изчезвали безследно.wishes написа:Не ща да съм в женски харем
нави ме, дружеwishes написа:Аз препоръчвам южна Бразилия... имам отзиви от тамRemmivs написа: Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.
е владивосток деЗвеневия написа:Не жените - мъжете са малко. И като докопат някой потентен, гУ затварят и ***т докато може да пуска сокове. Инъ наша позната беше командирована в такъв резилрайон, щото емисарите от пол мъжки просто изчезвали безследно.wishes написа:Не ща да съм в женски харем
хлъц..... и те това са мъжеубийкиЗвеневия написа:Не жените - мъжете са малко. И като докопат някой потентен, гУ затварят и ***т докато може да пуска сокове. Инъ наша позната беше командирована в такъв резилрайон, щото емисарите от пол мъжки просто изчезвали безследно.
Ц . по-южно и още по-диво!caliostro написа: е владивосток де
инфото е сигурно
и плажният волейбол е нещоRemmivs написа:нави ме, дружеwishes написа:Аз препоръчвам южна Бразилия... имам отзиви от тамRemmivs написа: Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.
то май и карнавал има скоро
Някъде в Тибет било това. Трябва да поровча из бележките си...Remmivs написа:Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.сър Айвънхоу написа:В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...
е не са ли много опушени на югЗвеневия написа:Ц . по-южно и още по-диво!caliostro написа: е владивосток де
инфото е сигурно
и в урал имасър Айвънхоу написа:Някъде в Тибет било това. Трябва да поровча из бележките си...Remmivs написа:Къде? Дай малко повече инфо, за да не планирам екскурзии до там.сър Айвънхоу написа:В средна Азия все още съществуват общества с матриархални отношения. Дори има и женски хареми...
Ъхъ, ама нали има и такива дето са обрязани, тЪ като яхнат - не се сещат да слязат...caliostro написа: е не са ли много опушени на юг
и са все от боята
да беcaliostro написа:или пиене или сексRemmivs написа:голямо смеене ще паднеcaliostro написа:е има тръпкаRemmivs написа:Сексимоски?![]()
това е накрая на света
иначе замръзваш
няма алтернатива
Звеневия написа:ПРЕЧА?zlatokoska написа:... защо да им преча?
Дайте едно мнение да си сверим часовниците...?
ХЕ - породистите, като са в глутница, престават да са породисти!zlatokoska написа:Звеневия написа:ПРЕЧА?zlatokoska написа:... защо да им преча?
защо ви е мойто мнение?
то се вижда че вие с всичко сте наясно и за амазонките и за чукчите
но за кучетата мога да кажа как различавам помиярите от породистите
едните никога няма да срещнеш на глутници:-)
кучетата в онези студове там при амазонките не са нищо друго освен едно мезе за водкатаzlatokoska написа:Звеневия написа:ПРЕЧА?zlatokoska написа:... защо да им преча?
защо ви е мойто мнение?
то се вижда че вие с всичко сте наясно и за амазонките и за чукчите
но за кучетата мога да кажа как различавам помиярите от породистите
едните никога няма да срещнеш на глутници:-)