СкинАх се да се хиля, честно, всъщностSet написа: Обяснявах на едни приятели, какво може да накара една жена да стане терорист и да убива невинни. Много е просто и лесно. Метаморфозата е за секунди само.
Снимките в нета
Re: Снимките в нета
е, аз не казвам, че това, което аз споделям е излято от бетон и е така и край вече.4avdar4e написа:
И да, и не...
просто споделям аз как виждам нещата.
всеки сам решава за себе си
не бе, бъркаш нещата!4avdar4e написа:
Диверсифициране на рисковете викаш???
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Не нямаше цел. Просто се сетих. И е далеч от разговора в момента.4avdar4e написа:СкинАх се да се хиля, честно, всъщностSet написа: Обяснявах на едни приятели, какво може да накара една жена да стане терорист и да убива невинни. Много е просто и лесно. Метаморфозата е за секунди само.Целиш право в десетката, става ловец от тебе
Пример за възможна ситуация.
Но хора всякакви.
Всъщност
Memento mori.
понеже съм на годиниSet написа:Гражданино успокойте се, човек на години си!Quid написа:майтап ти се струва тваSet написа:Бе моля ти сеQuid написа:
е у задния ти двор ако ги метнат заровете друга песен ще запееш!
Всъщност
няма лошо
ще узрееш де
Всъщност
ще се наложи да слушкаш повече ако искаш нещичко да научиш от бай ти брадър
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
ако е ловец у реала като тука то мое само по паници да пука4avdar4e написа:СкинАх се да се хиля, честно, всъщностSet написа: Обяснявах на едни приятели, какво може да накара една жена да стане терорист и да убива невинни. Много е просто и лесно. Метаморфозата е за секунди само.Целиш право в десетката, става ловец от тебе
А да папкам лиQuid написа:понеже съм на годиниSet написа:Гражданино успокойте се, човек на години си!Quid написа:майтап ти се струва тваSet написа:Бе моля ти сеQuid написа:
Всъщност
няма лошо
ще узрееш де
Всъщност
Всъщност
Memento mori.
Мое и да не пукаQuid написа:ако е ловец у реала като тука то мое само по паници да пука4avdar4e написа:СкинАх се да се хиля, честно, всъщностSet написа: Обяснявах на едни приятели, какво може да накара една жена да стане терорист и да убива невинни. Много е просто и лесно. Метаморфозата е за секунди само.Целиш право в десетката, става ловец от тебе
Всъщност
Memento mori.
- Green Light
http://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?t=5874&start=80
И не е верно че не можем да се предпазим. Ежедневно се предпазваме от какво ли не. Пресичаш ли улици със затворени очи? Пращаш ли децата си да пътуват от един град в друг в коли на непознати хора? Ще им разкйажеш ли за опасностите при безразборния секс? За СПИН, за сифилис, за кожните гадости? Като бяха малки къде държеше отровите? Защо? Нали "каквото ни е писано"? Защо тогава скачаш със затворени очи в тъмното сред непознати и зорлем даваш информация коя си как живееш, как изглеждаш, кои са ти децата и родителите.
Нека се случва което ми е писано, но аз няма да карам със сто и педесе по планински пътища, ще карам всички окло мене да са с колани, ще нося каска, когато съм на строеж, ще гледам децата си внимателно до входа на училището и няма да давам информация на непознати.
Лични планове и лична информация не се дава никому, Сноу. Доверието също трябва да бъде претеглено и адресирано.
Ама адреса му не е тук
Бе стига с тия "приятели" във форума! Това място не е със специален достъп. Огромната част от клиентите ми, и колегите ми от поне три фирми, с които сме имали общи оперативки са виждали и заглавната страница на форума и името 3o4o.net във функционалния ред на Уиндоуса. Поне десетима са го чекнали от любопитство. Вие криете ли се като пишете? Кои са ви познатите? Ами непознатите, които са минавали около вас? Къде сте цитирали линкове? Кому? Имате ли връзки с кретени и ненормални? С мутри? Педофили? Крадци?snowprincess написа:а не е ли същото като де се разхожда детенце по улицата и да го снимат и пуснат по телевизията или да го видиш на първа страница в някой вестник (с голямата ми се е случвало), каква е разликата?wild_moon написа:
Ааааа, аз дявола за опашката тука няма да опъвам и да ви вкарвам сценарии в главите, един куп майки ще пропищят и ще изгубят съня си, та после ще ме линчувате.
Ако за другите неща може да се верва на гореизброените хорица, а на последно място и на мен, гледай да ни послушаш и за тва. нямам повече какво да добавя
след като непознати ги гледат по улицата, защо да не мога да ги покажа на приятели във форума?
пу, пу да не чува дявола, но лошото може да дойде отвсякъде и не можем да се предпазим от всичко
И не е верно че не можем да се предпазим. Ежедневно се предпазваме от какво ли не. Пресичаш ли улици със затворени очи? Пращаш ли децата си да пътуват от един град в друг в коли на непознати хора? Ще им разкйажеш ли за опасностите при безразборния секс? За СПИН, за сифилис, за кожните гадости? Като бяха малки къде държеше отровите? Защо? Нали "каквото ни е писано"? Защо тогава скачаш със затворени очи в тъмното сред непознати и зорлем даваш информация коя си как живееш, как изглеждаш, кои са ти децата и родителите.
Нека се случва което ми е писано, но аз няма да карам със сто и педесе по планински пътища, ще карам всички окло мене да са с колани, ще нося каска, когато съм на строеж, ще гледам децата си внимателно до входа на училището и няма да давам информация на непознати.
Лични планове и лична информация не се дава никому, Сноу. Доверието също трябва да бъде претеглено и адресирано.
Ама адреса му не е тук
аз са ква вина имам че ти имаш некви сексуални проблеми бе братчедSet написа:А да папкам лиQuid написа:понеже съм на годиниSet написа:Гражданино успокойте се, човек на години си!Quid написа:майтап ти се струва тваSet написа:Бе моля ти сеQuid написа:
Всъщност
няма лошо
ще узрееш де
Всъщност
Всъщност
и си като ужилен у форума
а ми кажи са тва
ако се наложи мое и да го гриснеш дръвцето
то и тва си го има у всъщност или не
Е ти баце палудеQuid написа:аз са ква вина имам че ти имаш некви сексуални проблеми бе братчедSet написа:А да папкам лиQuid написа:понеже съм на годиниSet написа:Гражданино успокойте се, човек на години си!Quid написа:майтап ти се струва тваSet написа:Бе моля ти сеQuid написа:
Всъщност
няма лошо
ще узрееш де
Всъщност
Всъщност
и си като ужилен у форума
а ми кажи са тва
ако се наложи мое и да го гриснеш дръвцето
то и тва си го има у всъщност или не
Всъщност
Memento mori.
ти не се обаждай ако може като си говориме готино с братчедаwild_moon написа:Ей, вие двамцата!?
Да ви отворя съседна тема да си спамите и да си мерите термометрите, ако искате?
избрала си неподходящ момент
ако имаш яки топки да ти казвамSet написа:Каква ?Quid написа:тук съм съгласен с теб
полудех
ама не е са
отдавна е
нема ти казвам ква скорост съм набрал
Всъщност
ако ли не за кво да ти казвам
как така неподходящ момент!?Quid написа:ти не се обаждай ако може като си говориме готино с братчедаwild_moon написа:Ей, вие двамцата!?
Да ви отворя съседна тема да си спамите и да си мерите термометрите, ако искате?
избрала си неподходящ момент
- snowprincess
малки са ти децата и още ги водиш за ръкаGreen Light написа:Бе стига с тия "приятели" във форума! Това място не е със специален достъп. Огромната част от клиентите ми, и колегите ми от поне три фирми, с които сме имали общи оперативки са виждали и заглавната страница на форума и името 3o4o.net във функционалния ред на Уиндоуса. Поне десетима са го чекнали от любопитство. Вие криете ли се като пишете? Кои са ви познатите? Ами непознатите, които са минавали около вас? Къде сте цитирали линкове? Кому? Имате ли връзки с кретени и ненормални? С мутри? Педофили? Крадци?
Ама адреса му не е тук
утре ще тръгнат сами до училище, до клуба където спортуват, на лагери, на концерти и състезания и много повече хора ще ги гледат, отколкото като пуснеш няколко снимки в интернет, това казвам, къде видя доверие
това, че съм си пуснала номера... някой ако иска да ми звъни - да звъни, той ще се набутва с манги, а аз мога и да си фърля тутурутката ако много ме притеснява

май ти се стреля на теб така като те гледамSet написа:Слушкам те внимателноQuid написа:ако имаш яки топки да ти казвамSet написа:Каква ?Quid написа:тук съм съгласен с теб
полудех
ама не е са
отдавна е
Всъщност
Всъщност
В събота. По свинЬетеQuid написа:май ти се стреля на теб така като те гледамSet написа:Слушкам те внимателноQuid написа:ако имаш яки топки да ти казвамSet написа:Каква ?Quid написа:тук съм съгласен с теб
полудех
ама не е са
отдавна е
Всъщност
Всъщност
Казвай баце:lol:
Всъщност
Memento mori.
тия лафове само с някоя кифла бегай си ги дробиSet написа:Ами за свръх светлинната скорост ми говореше нещоQuid написа:кво да ти казвам като гледам че не стаааш
вземи си намери някоя играчка да си играеш с нея и далече от мен
Забрави ли?
Всъщност
Ти ги дробиш бацеQuid написа:тия лафове само с някоя кифла бегай си ги дробиSet написа:Ами за свръх светлинната скорост ми говореше нещоQuid написа:кво да ти казвам като гледам че не стаааш
вземи си намери някоя играчка да си играеш с нея и далече от мен
Забрави ли?
Всъщност
Аз само те слушам и питам
Всъщност
Memento mori.
Ще се опитам сериозно да обясня аз къде виждам проблема.
Сноу е права - сумАти хора виждат децата, при това на живо. И телефона мога да си фърля ако ми писне от нещо си. И да се пазя мога.
Ако знам, че има от какво да се пазя, обаче...
Тия хора, дето виждат децата ти на състезание, примерно, трябва да са там в момента.
В Нетя всеки и по всяко време може да намери неща, които си писала, пуснала и забравила отдавна. Всичко, което си писала или пускала в нетя го има някъде. Стои си и чака някой да го потърси и намери.
При повечето престъпления, или дори нека не са престъпления, за повечето неща най-важна е информацията. И до колко лесно достъпна е тя.
А Нетя прави информацията практически с нулева цена.
Хипотенузен сценарий - иска някой да ти спретне нещо гадно. Почва да мисли какво. За да измисли нещо трябва да те познава, да познава семейството ти и куп други неща. В доброто старо време човек трябва да инвестира собственото си време за да те следи, примерно. Да види децата ти, да ги види какви са, кога и къде ходят, сами или някой ги води, и т.н. и т.н. Трябва да опита да предвиди реакцията ти и на близките ти хора на някои елементарни ситуации. Нещо като профилче да ти направи. И на "свързаните с теб лица"
Това в доброто старо време е костваро много лично време + пари. В някои случаи може да се окаже, че е прекалено скъпо да се събере тази информация и хипотенузния извършител да се откаже още на етап планиране...
Сега, сядайки на нетя, би могъл да намери доста инфо за теб. Телефончето, примерно, което смяташ да изхвърлиш като ти писне да ти звънят, може да се окаже нещото, по което да свържат лицето Х У Зетова с форумното присъствие сноу. И от там да зачетат какви ги пише Сноу. От една снимка на дятето ти да стигнат до профила ти в снимка.бг, примерно, и да поразгледат и другите галерии, ако има такива. Дори не можеш, че и аз даже, да си представиш колко и каква информация може да се намери за цената на една пропиляна вечер пред компотера. А със събраната информация какво ще направи хипотенузния извършител може само да се гадае...
Сега само да добавя, че след 15 години, примерно, някой ще може да види твоите писанки от сега. И снимки и прочее. Можеш ли от сега да знаеш дали в твоите писания сегашни няма нещо, което да ти навреди в бъдеще? Не е същото, като да седнеш на маса с приятели и да си лафите някак си, нали?
Уффф, улях се нещо...
Сноу е права - сумАти хора виждат децата, при това на живо. И телефона мога да си фърля ако ми писне от нещо си. И да се пазя мога.
Ако знам, че има от какво да се пазя, обаче...
Тия хора, дето виждат децата ти на състезание, примерно, трябва да са там в момента.
В Нетя всеки и по всяко време може да намери неща, които си писала, пуснала и забравила отдавна. Всичко, което си писала или пускала в нетя го има някъде. Стои си и чака някой да го потърси и намери.
При повечето престъпления, или дори нека не са престъпления, за повечето неща най-важна е информацията. И до колко лесно достъпна е тя.
А Нетя прави информацията практически с нулева цена.
Хипотенузен сценарий - иска някой да ти спретне нещо гадно. Почва да мисли какво. За да измисли нещо трябва да те познава, да познава семейството ти и куп други неща. В доброто старо време човек трябва да инвестира собственото си време за да те следи, примерно. Да види децата ти, да ги види какви са, кога и къде ходят, сами или някой ги води, и т.н. и т.н. Трябва да опита да предвиди реакцията ти и на близките ти хора на някои елементарни ситуации. Нещо като профилче да ти направи. И на "свързаните с теб лица"
Сега, сядайки на нетя, би могъл да намери доста инфо за теб. Телефончето, примерно, което смяташ да изхвърлиш като ти писне да ти звънят, може да се окаже нещото, по което да свържат лицето Х У Зетова с форумното присъствие сноу. И от там да зачетат какви ги пише Сноу. От една снимка на дятето ти да стигнат до профила ти в снимка.бг, примерно, и да поразгледат и другите галерии, ако има такива. Дори не можеш, че и аз даже, да си представиш колко и каква информация може да се намери за цената на една пропиляна вечер пред компотера. А със събраната информация какво ще направи хипотенузния извършител може само да се гадае...
Сега само да добавя, че след 15 години, примерно, някой ще може да види твоите писанки от сега. И снимки и прочее. Можеш ли от сега да знаеш дали в твоите писания сегашни няма нещо, което да ти навреди в бъдеще? Не е същото, като да седнеш на маса с приятели и да си лафите някак си, нали?
Уффф, улях се нещо...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Това сме го коментирали4avdar4e написа:Пак се заговорихме за това, ама да не цапам на Куида (щото е пич, не за друго, пък и пари може да ми поиска) темата, да питам тук.
Защо да не пускаме снимки на децата си (близките, наши си...) в нета и в зочото по-конкретно? Ако кача (както правя) снимки на рожбичките мамини златни в някой фотофорум, излагам ли ги на някакъв риск??
Моля, само сериозни отговори и .. без спам
Въпрос на принципи
Луди всекакви
В същото време нетът е пълен с най-ралични лични пикчъри
Моят е да не публикувам снимки на дятето, най-вече, а и други лични
Имам няколко в разни албуми, които е крайно време да ирейсна, без никаква милост
Всеки решава:winkw:
Що питаш?:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да, но там някой "дебил" ще го види веднъж-дваш4avdar4e написа:Ами, ето, Сноу е дала пример.. Дзвера го показваха по БТВ почти всяка вечер (в интермецото, ммммм, ма сме кОлторни, бре) на новините, в неделя сутрин в "Сблъсък" (клиповете ги има из нета..) ... Чаровно и фотогенично дете, да вметна, на кого ли прилича???Set написа:Знаеш ли какви дебили ще ги видят?
При положение, че само регистрираните са достатъчни
Всъщност![]()
Апропо, снимките бяхя в детската и никой не ме е питал съгласна ли съм...
Та каква е разликата: тук, във фотофорум, по телевизията??? Знам ли колко ненормалници минават покрай нас на детската???
нищо няма да знае за него, ни къде е, ни кой е баща му, коя майка му
ни къде живее
А тук
и на други места.....
Мога да те чета с месеци и години и ако съм достатъчно луда....

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
ако наистина искаш тва да видиш и очакваш нещо подобно начи си още доста мънечок и ненаученSet написа:Е и ?:lol:Quid написа:е още малко и ще се унервимSet написа:Ма ти нервиш ли се бацеQuid написа:не ме нерви ти казах
Всъщност
сериозно ти казвам
Всъщност искам да те видя нервен
Всъщност
всъщност диалога ни е едно сравнително добро примерче за тва как се почват конфликтите и палят фитилите у нета
да благодариме на всички участници:blum:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ооо, нетът е пълен с лични данниwild_moon написа:моята дума не беше само за снимките, а като цяло за прекалено лична и идентифицираща информация (телефон, адрес, месторабота примерно), която човек оставя във форумите или пък другаде в нета, където е достъпно за неконтролируема аудитория. снимките са просто частен случай. не разчитай на добронамереността на тези хора, при които случайно може да попадне тази информация.4avdar4e написа:Пак се заговорихме за това, ама да не цапам на Куида (щото е пич, не за друго, пък и пари може да ми поиска) темата, да питам тук.
Защо да не пускаме снимки на децата си (близките, наши си...) в нета и в зочото по-конкретно? Ако кача (както правя) снимки на рожбичките мамини златни в някой фотофорум, излагам ли ги на някакъв риск??
Моля, само сериозни отговори и .. без спам
при доказаната нееднократно изобретателност на фалшификаторите и измамниците в родината ни, защо е нужно човек по невнимание да им дава изходен материал?
ще кажеш, то човек няма как да се предпази. е тук мога да се съглася донякъде. става въпрос за това, че предпазване няма, но има намаляване на риска.
Само днес попаднах на ЕГН-тата на трима адвокати
и то през къде мислиш:winkw:
Да, гуглето:winkw:

Еййй много нервен си бил беQuid написа:ако наистина искаш тва да видиш и очакваш нещо подобно начи си още доста мънечок и ненаученSet написа:Е и ?:lol:Quid написа:е още малко и ще се унервимSet написа:Ма ти нервиш ли се бацеQuid написа:не ме нерви ти казах
Всъщност
сериозно ти казвам
Всъщност искам да те видя нервен
Всъщност
всъщност диалога ни е едно сравнително добро примерче за тва как се почват конфликтите и палят фитилите у нета
да благодариме на всички участници:blum:
Всъщност
Memento mori.
да бе, знам, че е така. пълен е нета и с лични данни и с документи, с които може да се злоупотреби и т.н. ние ежедневно си даваме личните данни тук и там, щото така трябвалоfrisky lioness написа:
Ооо, нетът е пълен с лични данни
Само днес попаднах на ЕГН-тата на трима адвокати
и то през къде мислиш:winkw:
Да, гуглето:winkw:
въпросът беше да не се бутаме сами между шамарите, особено пък ако не е наложително