snowprincess написа:страхотно е
я, ме научете как става клип със снимки на фона на музика
голямата ми принцеса иска да направи изненада на класа си, а аз не съм "в час", за да и помогна
Аз използвам Sony Vegas, има го... някъде по нета (мъж ми го инсталира... взе си беля на главата човека... определено един компютър беше вече крайно недостатъчен

). Лесно е, слагаш си видеопътечка и аудиопътечка, редиш си на видеото снимките, можеш да ги разтягаш (да стоят повече време), да ги свиваш (обратното)... може да ги редиш плътно една след друга, а за да преминават плавно, прихлупваш частично втората върху първата...
има ефекти разни - за преходите, за самите снимки (или видео)... аз почти нищо не ползвам, освен прихлупването, не съм се задълбочавала толкова
на аудиото - музиката съответно
има си експлорер, да си вадиш снимките и музиката от РС-то... просто си ги изтегляш с мишката върху пътечката
накрая - render - за да си направиш клипчето... отнема известно количество време, зависи от количеството материал... аз обикновено ги записвам във формат wmv
ми... това е в общи линии, не е супер сложно, приятно се работи... бе... кеф си е голям (поне за мен)
п.п. благодаря на всички, радвам се, че ви хареса, наистина