Може ли човек

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Може ли човек

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа:
majemela4ka написа: маниак
нЕма да издържиш епилацията/йонофорезата/хипокси-то... и пр. на Парис хилтОн
и килцата ти нЕма да издържат
:rotfl24:

ами шопинг-а:shocked:
:blum:
Аааа, аз за Парис нищо не съм казвал. Не ме чети като дявола евангелието. И килцата ми са си съвсем добре, благодаря. Кво като имам за (поне) 2-3 Париски накуп? :blum::grin:
Аз пък помислих, че за този ПариС става дума /сори, че снимката е от делничен ден, представете си я вечер/ :lol:.

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Stranniche написа: Те японките това и правят - пътуват /което ми осигуряваше работа в курсовете Travel English :grin:/. На омъжените финанси не им липсват. Там мъжът носи парите вкъщи, а жената ги разпределя :grin:.
Мдам. Само финансите не стигат. Но помагат :grin:
Моите идеи Фключват цялото семейство. Те имат пари, ама нямат Фниманието на мъжовете :grin:
Бтв, вече казах май, че единствения реален проблем в хипотенузната ситуация, в която ти (и семейство) разполагате с достатъчно средства за да сте свободни, е, че ще започнат да ми липсват другите хора. Все пак сме социални жУвотни :grin:

Едно и също предъвкваме май :grin:
Не е само това.
Но ми е трудно да го обясня.
Май към предния ти постинг трябваше да се закача, но може и тук.

Друго, което би развалило нещата в описаната от теб хипотенузна ситуация, е липсата на цел. Усещането за безсмислено въртене в кръг, за стоене на едно място. Това, предполагам, кара и жените-домакини да настръхват в определени моменти и да изливат точно това си неудовлетворение върху половинките си.

Когато всички тези удоволствия са ти мечта или бягство, е друго - защото все пак държиш някаква посока и си мислиш, че вървиш нагоре (в някакъв момент разбираш, че това е илюзия, но тогава вече и виждането ти за удоволствията се променя).
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа:
Не е само това.
Но ми е трудно да го обясня.
Май към предния ти постинг трябваше да се закача, но може и тук.

Друго, което би развалило нещата в описаната от теб хипотенузна ситуация, е липсата на цел. Усещането за безсмислено въртене в кръг, за стоене на едно място. Това, предполагам, кара и жените-домакини да настръхват в определени моменти и да изливат точно това си неудовлетворение върху половинките си.

Когато всички тези удоволствия са ти мечта или бягство, е друго - защото все пак държиш някаква посока и си мислиш, че вървиш нагоре (в някакъв момент разбираш, че това е илюзия, но тогава вече и виждането ти за удоволствията се променя).
Пак не съм съгласен (учудвам ли някого :grin:)

Целите си ги поставяме сами. Голям процент от хората живеят безцелно. Намират си спокойно местенце някъде и чакат пенсия. Други си поставят и гонят цели. Те са си такива по природа и повечето възможности просто ще им позволят да си поставят по-"неизпълними" цели. Може би и по-неразбираеми за останалите, но това няма да ги прави по-малко значими... за тях самите, а вероятно и за други хора.
Целите си ги поставяме сами. И сами решаваме дали да ги гоним или да чакаме те да ни стигнат :grin: Независимо от моментното си местоположение върху "стълбичката на успеха" :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Пак не съм съгласен (учудвам ли някого :grin:)
Да, не го очаквах от теб! :blum:
Gaspode написа:Целите си ги поставяме сами. Голям процент от хората живеят безцелно. Намират си спокойно местенце някъде и чакат пенсия. Други си поставят и гонят цели. Те са си такива по природа и повечето възможности просто ще им позволят да си поставят по-"неизпълними" цели. Може би и по-неразбираеми за останалите, но това няма да ги прави по-малко значими... за тях самите, а вероятно и за други хора.
Целите си ги поставяме сами. И сами решаваме дали да ги гоним или да чакаме те да ни стигнат :grin: Независимо от моментното си местоположение върху "стълбичката на успеха" :grin:
И аз не съм съгласна, защото идвам от друга планета.
Според мен има цели, които някои си поставяте сами, но има и цели, които не си поставяме сами - обаче са ни заложени някъде дълбоко и се стремим към тях несъзнателно.
Много често съм разбирала, че по-важните и смислени неща, които съм правила, съм ги направила без да ги осмислям като цел. Просто така е трябвало. И "цел" за мен не е катерене по "стълбичката на успеха", а нещо друго. Целта е постигането на някакъв смисъл.

Което вече изобщо не мога да си представя как се отнася към яхтите и петзвездните хотели, обаче нали трябваше да не съм съгласна и затова. :blum:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

Gaspode написа: Бтв, вече казах май, ...
туй бтв ми звучи адски нескопосано на български
имхо :lol:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

jazz написа:
туй бтв ми звучи адски нескопосано на български
имхо :lol:
ima li smi da kazvam, che tova e idejata, btv :blum::grin:

Сори, нямах кирилица на тилифоня :)

Та, викам, мдр (Между ДРугото) ми се струва доста нескопосано също :grin:
пмсм :grin:

Давайте идеи как да попълним тези празноте в родния бързопис :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: И аз не съм съгласна, защото идвам от друга планета.
Според мен има цели, които някои си поставяте сами, но има и цели, които не си поставяме сами - обаче са ни заложени някъде дълбоко и се стремим към тях несъзнателно.
Много често съм разбирала, че по-важните и смислени неща, които съм правила, съм ги направила без да ги осмислям като цел. Просто така е трябвало. И "цел" за мен не е катерене по "стълбичката на успеха", а нещо друго. Целта е постигането на някакъв смисъл.

Което вече изобщо не мога да си представя как се отнася към яхтите и петзвездните хотели, обаче нали трябваше да не съм съгласна и затова. :blum:
Ми те тези неща, дето ги правиш просто щото така трябвало, ще продължи да си ги има. И ще продължиш да си ги правиш "щото така трябва". Къде е драмата, питам аз и отговор не чакам :grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: И аз не съм съгласна, защото идвам от друга планета.

Ми те тези неща, дето ги правиш просто щото така трябвало, ще продължи да си ги има. И ще продължиш да си ги правиш "щото така трябва". Къде е драмата, питам аз и отговор не чакам :grin:
Драмата, драги ми господине, идва, когато дойде някоя лична криза. Която, знаем от психологията, е пренаместване на ценностите, т.е. това, което можем да направим за някакво осъзнаване на онези другите цели.
Ей тогава, значи, японските жени-домакини намразват мъжете си - защото им липсва втори център на тежестта, втора опора (каквато би била една евентуална професионална реализация). Защото професията може да е не просто нещо, с което евентуално печелиш пари, а и още едно (допълнително) осмисляне на присъствието ти тук. Може да е само патерица, но е полезна, защото ти дава възможност за контакти с други хора, други теми за разговор и т.н.
Т.е. същото, което ти каза, че би ти липсвало, като тръгнеш по ски курортите и яхтите.

Разбра ли сега къде е драмата? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа:
Драмата, драги ми господине, идва, когато дойде някоя лична криза. Която, знаем от психологията, е пренаместване на ценностите, т.е. това, което можем да направим за някакво осъзнаване на онези другите цели.
Ей тогава, значи, японските жени-домакини намразват мъжете си - защото им липсва втори център на тежестта, втора опора (каквато би била една евентуална професионална реализация). Защото професията може да е не просто нещо, с което евентуално печелиш пари, а и още едно (допълнително) осмисляне на присъствието ти тук. Може да е само патерица, но е полезна, защото ти дава възможност за контакти с други хора, други теми за разговор и т.н.
Т.е. същото, което ти каза, че би ти липсвало, като тръгнеш по ски курортите и яхтите.

Честно казано - не.
Не разбирам какво пречи да осмисляме присъствието си тук с НЕпрофесионална реализация? Особено когато не се налага евентуално да печелиш пари. В много случаи професионалната реализация е доста далеч от мечтаното занятие. А кажи ми кой е по-ефективен и полезен - мечтаещият да пише книги стругар или реализиралия мечтата си да прави разни нещица на струг писател? :blum:

Наскоро ми беше попаднала една мисла... нещо, че не трябва да се притесняваме да правим неща, за които нямаме професионална подготовка защото Ноевият ковчег е бил построен от аматьори, а "Потъник" от професионалисти. Не знам кво общо има с темата, просто ми дойде на ум :grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа:

Честно казано - не.
Не разбирам какво пречи да осмисляме присъствието си тук с НЕпрофесионална реализация? Особено когато не се налага евентуално да печелиш пари. В много случаи професионалната реализация е доста далеч от мечтаното занятие. А кажи ми кой е по-ефективен и полезен - мечтаещият да пише книги стругар или реализиралия мечтата си да прави разни нещица на струг писател? :blum:

Наскоро ми беше попаднала една мисла... нещо, че не трябва да се притесняваме да правим неща, за които нямаме професионална подготовка защото Ноевият ковчег е бил построен от аматьори, а "Потъник" от професионалисти. Не знам кво общо има с темата, просто ми дойде на ум :grin:
От женска гледна точка опозицията на "професионално" не е "непрофесионално", а "семейно" или "лично".
Особено от женската гледна точка в едно всъщност патриархално общество.

Това, което ти казваш, е съвсем друга писта на разговор, може и нея да я подхвана, но по-късно или утре.
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: От женска гледна точка опозицията на "професионално" не е "непрофесионално", а "семейно" или "лично".

Това, което ти казваш, е съвсем друга писта на разговор, може и нея да я подхвана, но по-късно или утре.
Имам изнапредвид, че извън семейството човек може да се реализира не само професионално. Ако целта не е да се докаже, че може да носи повече пари в къщи, и въупште, ако парите не са на дневен ред, може да намери доста други полета за изява. И отново да се чуства пълноценен.
Хич да не говорим, че може заедно със семейния си партньор да намери нови полета за изява... след като нито единия от тях не е принуден да докарва парите в къщи.
Писти мнооооого :grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: От женска гледна точка опозицията на "професионално" не е "непрофесионално", а "семейно" или "лично".

Имам изнапредвид, че извън семейството човек може да се реализира не само професионално. Ако целта не е да се докаже, че може да носи повече пари в къщи, и въупште, ако парите не са на дневен ред, може да намери доста други полета за изява. И отново да се чуства пълноценен.
Хич да не говорим, че може заедно със семейния си партньор да намери нови полета за изява... след като нито единия от тях не е принуден да докарва парите в къщи.
Писти мнооооого :grin:
Така става, защото не съм намерила правилната дума. "Професионални" не е точно, но както и да е.

Добре де, знам какво искаш да кажеш - че като е по-лесно, може да е лесно.
Пък аз съм резервиран човек и се опасявам, че всяко нещо има две страни и като виждаш едната, може и да не предполагаш другата.
Щото в края на краищата богатите също плачели и сигурно има за какво. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Така става, защото не съм намерила правилната дума. "Професионални" не е точно, но както и да е.

Пък аз съм резервиран човек и се опасявам, че всяко нещо има две страни и като виждаш едната, може и да не предполагаш другата.
НЕпрофесионални по-точно ли е? Давай, няма да се фащаме за буквата я :grin:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Така става, защото не съм намерила правилната дума. "Професионални" не е точно, но както и да е.

НЕпрофесионални по-точно ли е? Давай, няма да се фащаме за буквата я :grin:
Не, не, не е по-точно.
По-близо до смисъла е "обществени" или даже "социални".
Даже го свързах с това защо неработещите домакини по разни други страни се захващат с благотворителност.
Ама това беше, докато спорех с тебе по пътя към вкъщи, а после ме домързя да го напиша.
Panta rhei...
Публикувай отговор