Честит празник
- Глас в пустиня
Честит празник
Честит празник на всички мъжкарчета и мъжкари!:-)
Петльов ден
Едно от нещата, които винаги са ме карали да се стряскам от невежеството на хората е било масовата асоциация на хората: втори февруари -> гей празник.
Понякога дори съм на косъм да се ядосам.
Та, само искам накратко да надраскам няколко думички що е то петльов ден.
По време на турското робство на втори февруари турците са обикаляли по къщите на хората и са взимали малки хлапета за да ги превърнат в еничари. Разбира се - никой не е можел да ги спре. Единственото, което са правели хората, чиито деца са взимани за еничари е било просто да “омажат” порите си с кръв от петел. От там идва и “Петльов ден”. Разбира се - телевизията и медиите са промили мозъците на хората и в момента повечето ….. (спестявам вулгарната думичка) асоциират втори февруари с деня на гейовете. По принцип сигурно е световен ден на пенделите, но в България втори февруари (Петльов ден го наричайте ако искате) е празник на мъжката рожба. Разбира се - този постинг няма за цел да промени по какъвто и да е начин тъпоумието на хората, които твърдят, че днес се празнува деня на пенделите.
Между другото - честит празник!
Благодаря за вниманието.
Източник -> cryptsol.net/?p=1457
Петльов ден
Едно от нещата, които винаги са ме карали да се стряскам от невежеството на хората е било масовата асоциация на хората: втори февруари -> гей празник.
По време на турското робство на втори февруари турците са обикаляли по къщите на хората и са взимали малки хлапета за да ги превърнат в еничари. Разбира се - никой не е можел да ги спре. Единственото, което са правели хората, чиито деца са взимани за еничари е било просто да “омажат” порите си с кръв от петел. От там идва и “Петльов ден”. Разбира се - телевизията и медиите са промили мозъците на хората и в момента повечето ….. (спестявам вулгарната думичка) асоциират втори февруари с деня на гейовете. По принцип сигурно е световен ден на пенделите, но в България втори февруари (Петльов ден го наричайте ако искате) е празник на мъжката рожба. Разбира се - този постинг няма за цел да промени по какъвто и да е начин тъпоумието на хората, които твърдят, че днес се празнува деня на пенделите.
Благодаря за вниманието.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Честит празник
Благодаря:-)БоЕВ написа:Честит празник на всички мъжкарчета и мъжкари!:-)
Петльов ден
Благодаря за вниманието.
Моето семейство го празнува на 20 януари:-)
Днес е зимна Богородица
Жените нищо да не работят и да не хващат остри и режещи инструменти:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
БоЕВ написа:Честит празник на всички мъжкарчета и мъжкари!:-)
Петльов ден
Благодаря за вниманието.
Благодаря:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Благодаря, благодаря, благодаряБоЕВ написа:но в България втори февруари (Петльов ден го наричайте ако искате) е празник на мъжката рожба.
По липса на петел, ще хапнем днес едни пилешки хапки със сусам
Късно е, чадо.frisky lioness написа:
Днес е зимна Богородица
Жените нищо да не работят и да не хващат остри и режещи инструменти:winkw:
Panta rhei...
ОНЕЗИ жени не похващат работа и стоят далече от ножа. делят ни от ТЯХ десетилетия и галактики....Мнемозина написа:
Късно е, чадо.
just perfect
Знаеш ли, мен не ме делят десетилетия и галактики.bead_ написа:ОНЕЗИ жени не похващат работа и стоят далече от ножа. делят ни от ТЯХ десетилетия и галактики....Мнемозина написа:
Късно е, чадо.
За мен всичко съществува тук и сега, просто така съм устроена.
Обаче трудно мога да го обясня... Пак е нещо като "аз не вярвам, но е истина". Защото говорим за суеверия, а аз съм се усещала, че съм им подвластна малко или много.
Може да не стоя далеч от ножа, но...
Panta rhei...
начинът на живот предопределя донякъде светоусещането. и ритъмът на ОНЕЗИ жени е толкова различен от моя... мога да си ги представя как ситнят към нивата и пооправят чимбера, понагласят цедилката и пообърсват ръцете в тъканата престилка. всеки ден, всеки празник носи за тях значение, отдавна изгубено днес. и те с педантична точност изпълняват ритуал след ритуал като едно наричане за здраве и пребъдване, което шепнат вечер пред иконата за налягалите по чергите дечурлига точно по същия начин, по който баба им го е правила.Мнемозина написа:
Знаеш ли, мен не ме делят десетилетия и галактики.
...
just perfect
Да, така е.bead_ написа:начинът на живот предопределя донякъде светоусещането. и ритъмът на ОНЕЗИ жени е толкова различен от моя... мога да си ги представя как ситнят към нивата и пооправят чимбера, понагласят цедилката и пообърсват ръцете в тъканата престилка. всеки ден, всеки празник носи за тях значение, отдавна изгубено днес. и те с педантична точност изпълняват ритуал след ритуал като едно наричане за здраве и пребъдване, което шепнат вечер пред иконата за налягалите по чергите дечурлига точно по същия начин, по който баба им го е правила.Мнемозина написа:
...
Но нямаш ли си ти твоите собствени... може би не точно ритуали, но своите собствени наричания за здравето и пребъдването - колкото и да е различен ритъмът на живота ти от техните?
Мисля си, че има неща, които са ни заложени много дълбоко и едно от тях са точно молитвите за децата ни. Но има и други.
Темата е много дълга и много красива, сега няма да имам време...
Panta rhei...
да, ние я удължихме като коси на фолк-певица...Мнемозина написа:Темата е много дълга и много красива, сега няма да имам време...
бъборани с бърборани такива:blum:
just perfect
Не ни е срам!bead_ написа:да, ние я удължихме като коси на фолк-певица...Мнемозина написа:Темата е много дълга и много красива, сега няма да имам време...
бъборани с бърборани такива:blum:
Край, ставам сега!
Ами просто ми беше приятно.
Panta rhei...
- Green Light
bead_ написа:начинът на живот предопределя донякъде светоусещането. и ритъмът на ОНЕЗИ жени е толкова различен от моя... мога да си ги представя как ситнят към нивата и пооправят чимбера, понагласят цедилката и пообърсват ръцете в тъканата престилка. всеки ден, всеки празник носи за тях значение, отдавна изгубено днес. и те с педантична точност изпълняват ритуал след ритуал като едно наричане за здраве и пребъдване, което шепнат вечер пред иконата за налягалите по чергите дечурлига точно по същия начин, по който баба им го е правила.Мнемозина написа:
...