"Щях да ви покажа дипломите си,

Все същите
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
Positum написа:

Ако не се лъжа преди няколко години девойката имаше поредица от изяви при Миглена Ангелова... Докато не се чу и другата страна. Младежът е искал да се разделят, на което му е отговорено, че "ще му стъжнят живота". Самата жертва е споделяла, че майката на момчето не я харесвала от самото начало, защото била "кьорава", тоест тя е имала някакво увреждане изобщо... А другото, след като става ясен случая тогава, започват набиране на средства за операция на очите. С парите баща и си купува кола...
Та истината е някъде там...
Тя истината винаги е някъде там.

Ми да, от едната страна Миглена Ангелова, от другата - Иван и Андрей... просто чудно.
По принцип на никой медиен човек не бих се доверила изцяло, но на тези пък не бих се доверила изобщо.

Има си съд за тези неща.

Гледах го това, отвратително.
Момичето си каза, че този се е изкарал жертва.

Аз не можах да разбера ако е невинен защо му е трябвало да се изкарва шизофреник? Крием се от лошия страшен закон, който ни настига? Стига бе... :roll:

Така невинно си се питам само..

Иначе ужасно ме подразниха Иван и Андрей.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа:Иначе ужасно ме подразниха Иван и Андрей.
Те тия винаги дразнят
Основно за това ги ползват:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:

Гледах го това, отвратително.
Момичето си каза, че този се е изкарал жертва.

Аз не можах да разбера ако е невинен защо му е трябвало да се изкарва шизофреник? Крием се от лошия страшен закон, който ни настига? Стига бе... :roll:

Така невинно си се питам само..

Иначе ужасно ме подразниха Иван и Андрей.
Не знам, нищо не съм гледала. Това, което е писано в линка на Боев, е страшно, обаче и аз имам невинни въпроси:

Побоите започнали, когато тя забременява извънматочно и е трябвало да бъде оперирана. Три дни след операцията започват побоят и психическият тормоз. Като причина насилникът изтъквал, че мъж лекар я е оперирал. Побоите стават ежедневни, с особена жестокост. Започва да й забранява да учи, защото имало момчета. Ограничава я да се вижда с когото и да било. От ежедневните побои Виктория получава отлепване на ретината и на двете очи. Насилникът Димитър не я води на лекар, а напротив осем месеца е била заключена в тъмна стая без телевизор и телефон. По-късно я води при родителите му и там я затваря в тъмна стая. Един ден обаче Виктория успява пипнешком да достигне до телефон и се обажда на баща й да я прибере. Момичето вече е напълно сляпо, тежащо 37 кг.

Осем месеца тя стои в тъмна стая без телефон, после още стои при родителите му, накрая успява да се обади на баща си... Какво правят неговите родители в това време? А нейните близки? Никой ли не е опитал да я чуе, не я е потърсил? Не, никого не обвинявам, просто питам - възможно ли е това?
Просто не мога да си го представя, невероятно ми звучи.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа: просто питам - възможно ли е това?
Възможно е
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа: Природата НИ е различна ...
Баси как ме скастри!:shy:
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Над, над.

Боев, не знам какво да ти напиша, не мога да се защитя от такова обвинение... представяй си ме както искаш. Аз не съм барабанист, това мога да ти кажа, и "интелектуалец" за мен е дума лишена от съдържание. Разбирам, че в България има класи, но според мен те са уникални от историческа гледна точка и не знам как да назова своята. Уверявам те, че тя е и твоя.
Що се отнася до домашното насилие- то е отвратително нещо. Нещата които чета не ми се побират в главата. Но искам да кажа, че напоследък стана модно да се пише за това и на мен това не ми харесва. Термините девалвират от прекалено разширяване. Аз съм използвал физическо насилие, това по сегашните мерки ме прави насилник и заслужавам семейството ми да ме напусне. Прави ме, в очите на обществото, равен на този барабанист. Не ми се струва правилно.
Никога не съм използвал физическа сила в семейството си. Едно от нещата от които се страхувам е да не ми се налага да използвам сила и извън него, затова отрепките трябва да бъдат прибирани в съответните заведения на време. Поне според мен де.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа: Просто не мога да си го представя, невероятно ми звучи.
Фрицъл>>>
Йозеф Фрицъл беше осъден на доживотен затвор за това, че е държал затворена и е изнасилвал дъщеря си в мазе в продължение на 24 години и е баща на родените от нея седем деца.
Възможно ли е това?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:

Извинявай. Рязка бях наистина.
Нещо днес... от хороскопа ми ще да е било. :shy:

Исках и нещо друго да разкажа, даже го написах, после го изтрих. Може би утре, ако успея. И дано тогава разбереш правилно защо се дърпам да правя оценки.

:kiss:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа:

Извинявай. Рязка бях наистина.
Нещо днес... от хороскопа ми ще да е било. :shy:

Исках и нещо друго да разкажа, даже го написах, после го изтрих. Може би утре, ако успея. И дано тогава разбереш правилно защо се дърпам да правя оценки.

:kiss:
Не е проблем - раз(на)мести ми чивиите.:-)

Моята теза е проста - обществената търпимост и тотална безнаказаност правят насилниците по-нагли и по-жестоки. В тоя контекст всеки глас за правата на погазващите елементарни чужди човешки права ми стои малце кощунствено.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
Възможно ли е това?
Възможно е.
Това, че не можем да приемем много неща, не ги прави автоматически несъществуващи. Както казах болни откачалки много. Не е по-различно от някой масов убиец, например. Това са хора, ако изобщо могат така да се нарекат така, които са си сбъркани по дифолт, хора, чиито бушони са прегорели
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
Възможно ли е това?
Възможно е.
Това, че не можем да приемем много неща, не ги прави автоматически несъществуващи. Както казах болни откачалки много. Не е по-различно от някой масов убиец, например. Това са хора, ако изобщо могат така да се нарекат така, които са си сбъркани по дифолт, хора, чиито бушони са прегорели
Знам Фриски.
Поста ми беше към Мнемо, защото тя се питаше дали е възможно един човек да бъде държан осем месеца против волята му някъде без никой да разбере за това.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:
frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
Възможно ли е това?
Възможно е.
Знам Фриски.
Поста ми беше към Мнемо, защото тя се питаше дали е възможно един човек да бъде държан осем месеца против волята му някъде без никой да разбере за това.
Знам, че беше към Мнемо, просто ми се щеше да отговоря, а и тя си задава риторични въпроси
Изображение

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
frisky lioness написа:
БоЕВ написа:
Възможно ли е това?
Възможно е.
Знам Фриски.
Знам, че беше към Мнемо, просто ми се щеше да отговоря, а и тя си задава риторични въпроси
Е да, ама в случая не беше риторичен.
Това са толкова месеци, поне за някакви празници че не се е обаждала или че не са можели да я открият... не знам, вие с каква интензивност контактувате с близките си?

Онзи случай е друг, там изолирането е било в рамките на самото семейство и за много дълго време, просто са я забравили околните, предполагам.
Трудно ми е да го обясня, но по нашия край на земното кълбо семейството не се изчерпва със съпруга и съпругата все пак...
Как е възможно никой да не усети, че нещо става?
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
Е да, ама в случая не беше риторичен.
Това са толкова месеци, поне за някакви празници че не се е обаждала или че не са можели да я открият... не знам, вие с каква интензивност контактувате с близките си?

Онзи случай е друг, там изолирането е било в рамките на самото семейство и за много дълго време, просто са я забравили околните, предполагам.
Трудно ми е да го обясня, но по нашия край на земното кълбо семейството не се изчерпва със съпруга и съпругата все пак...
Защо да е невъзможно
Има и такива хора, които нямат много близки или не поддържат връзка с тях по една или друга причина. Може да са единици, но ги има. Те са самотници. Нямат приятели, нямат роднини и точно такива хора са най-уязвими откъм контакти с откачалки, защото в желанието си да намерят близък човек, се вкопчват в първия, който се изпречи на пътя им.
Изображение

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа: Е да, ама в случая не беше риторичен.

принципно си права, но също така се тръшват врати за години когато родителите не одобряват избора/начина на живот на децата си... и обратното.
от приятели още по-лесно се страни...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Не е проблем - раз(на)мести ми чивиите.:-)

Моята теза е проста - обществената търпимост и тотална безнаказаност правят насилниците по-нагли и по-жестоки. В тоя контекст всеки глас за правата на погазващите елементарни чужди човешки права ми стои малце кощунствено.
Та да ти разкажа най-сетне за учителката на сина ми в началния курс.

Много я харесвах, казвам си веднаха, по случайност детето попадна при нея.
На всички родителски срещи намираше повод да ни занимае с един (примерно) Петър. Дете на разведени родители, майката е в затруднение, нека съберем по малко повече пари за екскурзията, за да дойде и той, да се приобщи, трудно дете е, но нека бъдем търпеливи, нека им помогнем с това, пък после с друго... Грижеше се жената, искаше да ги направи клас от приятели и според мен наистина успяваше, доколкото това е възможно. Защото момчето наистина си беше трудно и все попадаше в някакви конфликти.
И така до втори клас, когато през пролетта изведнъж става ясно, че майката на този Петър била толкова възмутена от госпожата, че отнесла въпроса до "Искрено и лично" и те с готовност решили да направят едно предаване - точно тогава много беше актуален въпросът пък за насилието в училищата.
Цялото предаване беше фученето на майката и обясненията й как учителката тормозела вече две години детето й, била му съсипала психиката, и не само че не го защитавала от другите момчета, ами ги и подстрекавала да го бият... абе купища обвинения, не ща да ги помня.
Миглена Ангелова (нине Чакръкчиева, ама май и такава не била вече) куткудякаше възмутено и изобщо не даде думата на някой от родителите в публиката, които бяха уж поканени да покажат другата гледна точка - извинявайте, не ни стигна ефирното време.
Успя да говори само заместник директорката на училището, обаче - странно - само за това как ръководството се старае да предотврати възможностите за насилие в училището, и нищо за оклеветената учителка.
Тя беше съсипана, направо болна беше от всичко това, защото наистина си обичаше професията и й личеше. Трудно й беше и пред децата да се появи, и пред колегите си, абе гадост.
Но какво от това? Нужна им беше жертва, насилник и... да се получи драматично предаване.
После писахме писма и подписки до предаването, искахме опровержения - трънки, никакъв ответ.

Понеже майката и детето живеят в нашия квартал, после се подочуха разни неща. Че такива истории е имало и с големия й син. Че нея всички я "биели" - и бившият й съпруг, колегите й, съседите й и че им създавала купища проблеми все по този начин...
Петърчо днес е побойникът на квартала, никога не ходи сам, винаги поне с двама доста мощни приятели край себе си и децата избягват да гледат към него, като го срещнат. За да не реши, че са го гледали лошо.

Та така.
Първо, както има маниакално малтретиращи, така има и маниакално малтретирани (като тази майка), и това второто също е проява на агресия.
И второ... оттогава рефлексът ми при излагането на подобни истории от медии, особено от някои техни представители, е първо да се попитам "а дали не е клевета". Или поне да не бързам.

Пак ти казвам, не знам какъв е този случай. Звучи наистина страховито. Просто ти обяснявам сдържаността и нежеланието си да давам прибързани оценки, когато едно шоу реши да раздава правосъдие.

Иначе за насилието по принцип можем да си говорим много, ако искаш.
Panta rhei...
Публикувай отговор