Методи за атака на ниво BIOS

За тези, на които им пука...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Методи за атака на ниво BIOS

Мнение от Remmivs »

Двама аржентински изследователи са открили начин да извършат атака на ниво BIOS, която успява да приживее пълното изтриване на харддиска. Алфредо Ортега и Анибал Сако от Core Security Technologies са използвали сцената на CanSecWest миналата седмица за да демонстрират методите (PDF) за устойчиво заразяване на BIOS-а със зловреден код, който преживява рестартирания и опити за флашване. Тези техники се състоят във включването на малки парчета код в BIOS-а, които им предостават пълен контрол над машината. Демонстрацията е преминала гладко при машини с Windows, OpenBSD и една виртуална пусната във VMware Player.

http://threatpost.com/blogs/researchers ... ck-methods
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Значи Линукса все пак си остава непобедим. Само дето много малко са ползвателите му. И аз за добро или зло не съм сред тях.
Аватар
inj

Мнение от inj »

turist написа:Значи Линукса все пак си остава непобедим. Само дето много малко са ползвателите му. И аз за добро или зло не съм сред тях.
А OpenBSD какво е? Не е ли дистрибуция на линукс? :grin::grin:
Аватар
turist
Обратна връзка:

Мнение от turist »

Добре, ще си удрям главата ;)
Аз просто исках да взема компетентно отношение по въпроса де. Да ге!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Всъщност не е. Дериват на Berkeley Software Distribution e, което си е жив Unix.

“There are two major products that come out of Berkeley: LSD and UNIX. We don’t believe this to be a coincidence.” - Jeremy S. Anderson

Но в статията и в PDF-а пише, а и всъщност следва да се очаква, че всички операционни системи са уязвими, включително и Linux.

Просто е прекалено ниско ударът.

Но пък това не ми пречи да си ползвам Убууту.

Свободната ОС за свободните хора.

Наздраве!

:coffee:
Публикувай отговор