Soweto

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Soweto

Мнение от АВе »

Совето се оказа съкращение. Хъм...

англ. Soweto (South Western Township) – Югозападен район – предградие на гр. Йоханесбург, ЮАР, станало известно с борбата срещу апартейда, създадено през 1956 г. за работници от местни етнически групи на компанията „Де Беерс” с дарение от сър Ърнест Опенхаймер, собственик на компанията.

М/у другото, дайте акъл как да го преведа този township, моля. На мен ми мирише на нашенска община, но така ли е..
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Re: Soweto

Мнение от Пенчо Заека »

АВе написа:Совето се оказа съкращение. Хъм...

англ. Soweto (South Western Township) – Югозападен район – предградие на гр. Йоханесбург, ЮАР, станало известно с борбата срещу апартейда, създадено през 1956 г. за работници от местни етнически групи на компанията „Де Беерс” с дарение от сър Ърнест Опенхаймер, собственик на компанията.

М/у другото, дайте акъл как да го преведа този township, моля. На мен ми мирише на нашенска община, но така ли е..
Махала, бре, АВе, махала. :rotfl24:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Пенчо Заека написа:Махала, бре, АВе, махала. :rotfl24:
Махлата не фърфи за уфицялно академично издание, бе, Пенчо!:blum:
Иначе... добро предложение.:winkw:
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

АВе написа:Совето се оказа съкращение. Хъм...

ти си го написал бре - предградие
Виж подводницата!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Метаморф написа:ти си го написал бре - предградие
Оставям го район. Община не върви в см. на демократично избирано административно самоуправление, щото се оказа, че в момента в Совето има 19 общини, разделени главно на племенен принцип, а и в него се говорят всичките 11 (!!!) official languages на ЮАР.

Нейсе.

Ей, компютърджиите! Качете он-лайн проверител за правописа на български в клуба, моля ви!:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Оставям го район. Община не върви в см. на демократично избирано административно самоуправление, щото се оказа, че в момента в Совето има 19 общини, разделени главно на племенен принцип, а и в него се говорят всичките 11 (!!!) official languages на ЮАР.

Нейсе.

Ей, компютърджиите! Качете он-лайн проверител за правописа на български в клуба, моля ви!:-)
Ми значи точно са си махали. :blum:

За правописа - знаеш ли колко ни питаха и ни предлагаха, обаче ние гордо казахме, че не щем. :grin:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:За правописа - знаеш ли колко ни питаха и ни предлагаха, обаче ние гордо казахме, че не щем. :grin:
Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Мнемозина написа:За правописа - знаеш ли колко ни питаха и ни предлагаха, обаче ние гордо казахме, че не щем. :grin:
Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:
Не знам.

Аз мога само да ти предложа да неизлизашотклуба. Може пък да свърши работа, м? :blum:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:Аз мога само да ти предложа да неизлизашотклуба. Може пък да свърши работа, м? :blum:
Аз несъмизлизал отклуба, беМнемо! Само често ходя в командировки по други клубове.:blum:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

АВе написа: Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:
Ако си с кума Лиса, можеш сам да си инсталираш Add-on Bulgarian Dictionary. Не е много пълно и, естествено, няма граматика, но без пари - толкова.
Наздраве :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Мнемозина написа:Аз мога само да ти предложа да неизлизашотклуба. Може пък да свърши работа, м? :blum:
Аз несъмизлизал отклуба, беМнемо! Само често ходя в командировки по други клубове.:blum:
Да бе! И в Министерския съвет.
И ти развалят там правописа и после... :lol:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Piqndurnik написа:
АВе написа: Значи частна опция само за мен - да си имам спел чекър като влизамвклуба! Може ли?:blum:
Ако си с кума Лиса, можеш сам да си инсталираш Add-on Bulgarian Dictionary. Не е много пълно и, естествено, няма граматика, но без пари - толкова.
А-а-а, мерси! с Лисанка съм, ще пробвам.:-)
Публикувай отговор