Субтитри на ДВД ?
Субтитри на ДВД ?
Тотален новак съм в това отношение.
И така -видеото успях да кача от компа на диска, ама титрите ми се опъват.
Как става номера, дали някой би могъл да ме светне?
Крайната цел е да се гледа на плеър, който не чете дивекси, май само ДВД.
С титрите, плс!
Благодаря!
С титрите, плс!
Благодаря!
Re: Субтитри на ДВД ?
името на файла с титрите (най-често .str) трябва да е със същото име като видео файла!pocti_bezobidna написа:Тотален новак съм в това отношение.
С титрите, плс!
Благодаря!
Понякога дивидито е с изключени титри - има бутонче "subtitles", което трябва да го натиснеш и тогава се включват титрите
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Къде е това бутонче?ELBI написа:името на файла с титрите (най-често .str) трябва да е със същото име като видео файла!pocti_bezobidna написа:Тотален новак съм в това отношение.
С титрите, плс!
Благодаря!
Понякога дивидито е с изключени титри - има бутонче "subtitles", което трябва да го натиснеш и тогава се включват титрите
Не съм сигурна правилно ли формулирах запитването.
Дърпам филма от замундата, дърпам и титрите.
Като се опитвам да ги запиша на диск - не ми приема файла с титрите.
Видеофайла си го записа, чете се.
Програмата е NeroStartSmart. Да не би да правя някаква блондинска простотия, а?
няма причина да не запише файла с титрите (той е обикновено малък - между 30К и 50К), освен ако няма място на диска (което е малко вероятно).pocti_bezobidna написа:Къде е това бутонче?ELBI написа:името на файла с титрите (най-често .str) трябва да е със същото име като видео файла!pocti_bezobidna написа:Тотален новак съм в това отношение.
С титрите, плс!
Благодаря!
Не съм сигурна правилно ли формулирах запитването.
Дърпам филма от замундата, дърпам и титрите.
Като се опитвам да ги запиша на диск - не ми приема файла с титрите.
Видеофайла си го записа, чете се.
Програмата е NeroStartSmart. Да не би да правя някаква блондинска простотия, а?
Погледни на диска дали го няма файла с титрите. Ако го няма - може би си финализирала диска преди да запишеш титрите. Тогава трябва да направиш нов диск. Ако файла го има, а ти не го четеш, не рядко някои компютърни програми не пускат титрите (и няма бутноче за титри - повечето програми имат, но не всички). А за копчето на дистанционното на дивидито - над него си пише "субтитри" и като се натисне сменя на включено и изключено титри.
Неро би трябвало да записва всичко. Някаква дреболия е, но не се сещам за повече опции. Май трябва ръчичка там да пипне ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Благодаря ти за разясненията.
Има някакъв проблем, но не мога да установя какъв.
Когато качвам фали с филма от харда на диска всичко е ОК.
Като опитам да кача файла с титрите ми излиза съобщение, че програмата не го приема заради нещо си - неконвертируем ли, нефелен ли - не помня вече.
Предполагам и аз, че е някаква елементарна простотия, намерих някакво ръководство за Неро в нета, ще се просвещавам по празниците.
Има някакъв проблем, но не мога да установя какъв.
Когато качвам фали с филма от харда на диска всичко е ОК.
Като опитам да кача файла с титрите ми излиза съобщение, че програмата не го приема заради нещо си - неконвертируем ли, нефелен ли - не помня вече.
Предполагам и аз, че е някаква елементарна простотия, намерих някакво ръководство за Неро в нета, ще се просвещавам по празниците.
трябва да преформатираш всичко
и видеото и аудиото и титрите
дивекс и двд са абсолютно несъвместими
по-добре изтегли филма в двд вариант и го изпечи така
другото си е хм не висш, но все пак пилотаж
PS
Да не говорим, че дивекс е сгънат (обикновено от двд рип) формат със загуба на качество.
Сваляй двд версията е моя съвет.
PS
Да не говорим, че дивекс е сгънат (обикновено от двд рип) формат със загуба на качество.
Сваляй двд версията е моя съвет.
Чакай сега, аз филма си го записах.Remmivs написа:трябва да преформатираш всичко
И се чете на въпросния плеър.
Субтитрите няма как да са във формат дивекс, или?
И какво аудио? Нямам отделни файлове за видео и аудио.
Имам видео файл и файл със субтитри.
Не монтирам, а свалям филм.
Това определено не го разбрах.Remmivs написа:... инкарнации на прочутия цезар да го умеят, вероятно е даже и автомагическото конвертиране
Не харесвам нито един от императорита на Рим, дори и Цезар.Remmivs написа:както и да е, аз нерон не го харесвам откакто е подпалил рим
пък и лично аз винаги бих избрал по-високото качество на оригиналния двд
Колкото до качеството - обикновено гледам филми на голям екран (кино, не домашна система).
Бих си взела и оригинален диск, но:
1. не мога да си го позволя
2. въпросното заглавие не е тиражирано на дискове, вероятно защото няма да има възвръщаемост. И да го тиражират - важи точка 1.
Исках просто да кажа, че може би или даже сигурно последните версии на Nero могат да конвертират автоматично дивекс .avi файлове обратно към двд.pocti_bezobidna написа:Това определено не го разбрах.Remmivs написа:... инкарнации на прочутия цезар да го умеят, вероятно е даже и автомагическото конвертиране
Мислех, че сваляш филм, който е рипнат (конвертиран от двд формат към дивекс с цел пестене на място, повече филми на един диск, по-бързо сваляне и т.н. простотии) от оригинален двд диск. Обикновено това е случая и обикновено недокоснат от човешки ръце двд формат също е наличен за сваляне (оригиналът демек). Сваляш го и пей сърце. Ако обаче става въпрос за някаква рядка птица, то тогава наистина трябва да преминеш през обратното конвертиране и не мога много да ти помогна, съжалявам. БТВ, понеже питаше преди време за цигарите... Не съм аз човекът, който да ти помогне и с това. Защото от първия път когато си ме прочела съм бил поне няколко пъти и от двете страни на барикадата... Това Марк Твен пасти да яде... Питай Грийн примерно.pocti_bezobidna написа:Не харесвам нито един от императорита на Рим, дори и Цезар.Remmivs написа:както и да е, аз нерон не го харесвам откакто е подпалил рим
пък и лично аз винаги бих избрал по-високото качество на оригиналния двд
Колкото до качеството - обикновено гледам филми на голям екран (кино, не домашна система).
Бих си взела и оригинален диск, но:
1. не мога да си го позволя
2. въпросното заглавие не е тиражирано на дискове, вероятно защото няма да има възвръщаемост. И да го тиражират - важи точка 1.
Гледай сега, изобщо не е толкова сложно.Remmivs написа: Мислех, че сваляш филм, който е рипнат (конвертиран от двд формат към дивекс с цел пестене на място, повече филми на един диск, по-бързо сваляне и т.н. простотии) от оригинален двд диск. Обикновено това е случая и обикновено недокоснат от човешки ръце двд формат също е наличен за сваляне (оригиналът демек). Сваляш го и пей сърце. Ако обаче става въпрос за някаква рядка птица, то тогава наистина трябва да преминеш през обратното конвертиране и не мога много да ти помогна, съжалявам. БТВ, понеже питаше преди време за цигарите... Не съм аз човекът, който да ти помогне и с това. Защото от първия път когато си ме прочела съм бил поне няколко пъти и от двете страни на барикадата... Това Марк Твен пасти да яде... Питай Грийн примерно.
Пак казвам - филма си го смъкнах и записах без проблем.
Проблема идва, като като се опитам да кача файла с титрите на същия диск.
Не ще да ги приеме изобщо.
Не е рядка птица, сравнително нов филм, но не е от хитовете за салоните в Мола.
Нямам идея какъв формат е - факт е, че след като диска се изпече, го пуснах на плеъра и картинката си е супер. Сичко си има - цветове, звук, актьорите са в кадър и дори говора им е синхропнизиран с движението на устните. Само титрите ги няма - и няма как да ги има, след като не са качени на самия диск.
Ей са по празнците ще отворя читанката и ще видя какво може да се направи.
какъв формат са свалените титри
sub srt или някаква екзотика
всъщност, каквото и да е
мисля че ти трябва ето това
http://www.videohelp.com/tools/Subtitle_Workshop
и друг път сме го обсъждали
...
- Supports Output Settings in DVDSubtitle, SAMI, Sonic Scenarist, - SubStation Alpha, SubViewer 1 & 2 and TMPlayer formats.
...
всъщност, каквото и да е
...
- Supports Output Settings in DVDSubtitle, SAMI, Sonic Scenarist, - SubStation Alpha, SubViewer 1 & 2 and TMPlayer formats.
...
Доколкото си спомням беше sub или srt - нищо екзотично, наистина.Remmivs написа:какъв формат са свалените титри
всъщност, каквото и да е
...
...
Споко, не се рови повече, все ще му хвана цаката, някаква си програма не може да ми се опъне.
Благодаря ти за усилията.
има си софт за тваpocti_bezobidna написа:Тотален новак съм в това отношение.
С титрите, плс!
Благодаря!
само му показваш файла и онова си прави всичко
може и да управляваш субтитрите - размери шрифтове
френски беше софта:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Я, кого съзирам тук следпразнично!Quid написа:има си софт за тваpocti_bezobidna написа:Тотален новак съм в това отношение.
С титрите, плс!
Благодаря!
само му показваш файла и онова си прави всичко
може и да управляваш субтитрите - размери шрифтове
френски беше софта:-)
Здрасти, драго ми е.
Резултатите на ДВД-то не ме кефят, да споделя.
ОК, пробвах с филм с вградени титри, ама сега пък звука не е като хората.
Явно не правя нещо като хората, щото от компютъра си свири добре.
Ще трябва да се образовам, определено.
Отрких в нерото някаква подпрограмка, дето качва отделно картина, аудио и титри, ама нямам време за момента да седна да се упражнявам.