Отново за масовите измирания

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Отново за масовите измирания

Мнение от Remmivs »

Космологът Ейдриън Мелот е публикувал статия в списание Сийд относно търсенията си за механизма причиняващ масови измирания в земната история. Такива измирания настъпват с период от около 62 милиона години и учените са идентифицирали почти 20 масови измирания записани във фосилните останки, включително и събитието от края на Перм (преди около 250 млн. години) избило около 95% от целия живот на Земята. Мелот отбелязва, че при орбитирането на нашата слънчева система около центъра на галактиката, тя осцилира спрямо равнината на Млечния път с период от около 65 млн. години. "Пространството между галактиките не е празно (е това вече е новост за мен, б. пр.). То е изпълнено с екзотичен (ъ-ъ възвишен и прочее, rarefied е английската дума, не се сещам за по-точен превод сега) горещ газ" казва Мелот. "При пропадането на галактиката ни през локалния суперклъстер (следващото ниво след локална група галактики, която доколкото помня е Андромеда и Магелановите облаци, заедно с нашия Млечен път, и включва, освен нея, и клъстера на Еридан, клъстера на Дева и др. - вж картинката по-долу б.пр.) в този газ се създават ударни вълни поради смущенията внасяни от пропадането подобно на ударните вълни от реактивен самолет, които генерират последващи каскади от високоенергийни субатомни частици и радиация наричани "космическо лъчение". Тези ефекти може да предизвикат нарастване на формирането на облачна покривка както и разрушаване на озоновия слой, убивайки по този начин множество от малките организми в основата на хранителната верига и, потенциално, водещи до масово измиране. И така, къде е в момента Земята спрямо 62 млн. годишния цикъл на измиране? "Ние сме надолу по склона на намаляване на разнообразието на видовете, на няколко милиона години преди да ударим дъното" пише Мелот.

Източник: http://seedmagazine.com/content/article ... scillator/
Още по темата: http://news.softpedia.com/news/Could-th ... 1299.shtml

Локален Суперклъстер
Изображение

Осцилации на Слънчевата система
Изображение
Аватар
Green Light

Re: Отново за масовите измирания

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:..."Ние сме надолу по склона на намаляване на разнообразието на видовете, на няколко милиона години преди да ударим дъното" пише Мелот.
...
Баси мамата, какво ще правим, какво ще правим...?!

Майтапя се! Брато беше ми супер интересно да го прочета. Стиф Джобс каза, че смъртта(измирането значи) е най- прекрасното изобретение на живота. Аз съм много съгласен. Абстрактно така казано. Моята смърт е тъпотия, тва е ясно
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
Remmivs написа:..."Ние сме надолу по склона на намаляване на разнообразието на видовете, на няколко милиона години преди да ударим дъното" пише Мелот.
...

Чакаме да почне новия шампионат, а догодина - световното. Кво, кво... Намерих още няколко готини ЧВ. Въпреки, че сега е сезонът на мастичката...:rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Аз викам, като ще мре коня, от зоб да е :grin:

Демек дайте да се видим на по койквотопие, че види се измирането не е далеч

:grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:Аз викам, като ще мре коня, от зоб да е :grin:

Демек дайте да се видим на по койквотопие, че види се измирането не е далеч

:grin:
вие гледайте как се мре, аз гледам как се живее...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Green Light написа:
...

Майтапя се! Брато беше ми супер интересно да го прочета. Стиф Джобс каза, че смъртта(измирането значи) е най- прекрасното изобретение на живота. Аз съм много съгласен. Абстрактно така казано. Моята смърт е тъпотия, тва е ясно
Как какво - ще четем Ленин - Какво да се прави!:grin:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
:wbee: :harhar: :wbee:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

lancelote написа:
Green Light написа:
...

Как какво - ще четем Ленин - Какво да се прави!:grin:
защо ли пък помня, че Чернишевски го е писал това?
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:-) Мерси, Рем! Тези ти теми са ми любими.

и аз пък ще живея, няма само да гледам
:lol:
до 2011 ....
"аз нали ви казах"
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Публикувай отговор