Positive "proof" of global warming

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: .
виж, грийни, няма начин определени усилия, насочени в определена посока да не дадат резултат
за тва със сигурност и некакъв закон има, на некой велик ум. или поне аксиома непоклатима. :blum:

п.п. апропо, ти винаги ли си дояждаш спагетите:rotfl24:
Бе и да ги дояждам, и да не ги дояждам, то те едни, нали, усилия ако са почнали, начи свършена е тя.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Бе и да ги дояждам, и да не ги дояждам, то те едни, нали, усилия ако са почнали, начи свършена е тя.
нещо свършва. нещо почва. така е то.

п.п. дояждай ги, моля те, човек като си направи график все пак.:winkw: не е гот да му се разминават нещата
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

хм, да де, ама дали наистина само ние сме виновни, интересно е това
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
хм, да де, ама дали наистина само ние сме виновни, интересно е това
На мен просто ми хареса как е направено... Интересно едно такова :grin:

Виновни сме, разбира се. Както са виновни вълците като изяждат зайците на определена площ. Или скакалците. Или...
Само дето ние разбираме какво правим. Което не ни пречи да го правим. Само малко ни е кофти, ама то минава...
:grin:

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: Само малко ни е кофти, ама то минава...
говори само за себе си. некои хора тука, уж зелени са им никовете, ама грам угризения не изпитват. даже са докачливи на тема грамове, грамажи и прочее :grin:
just perfect
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Gaspode написа: Както са виновни вълците като изяждат зайците на определена площ.
това не е ли природа?
не бе, знам че сме виновни, стана ми интересно обаче, дали и без нас някога не би се стигнало до там, Грийна е виновен, аз досега си мислех, че само ние сме виновни
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bead_ написа: говори само за себе си. некои хора тука, уж зелени са им никовете, ама грам угризения не изпитват. даже са докачливи на тема грамове, грамажи и прочее :grin:
Терзае се вътрешно той, но не позволява душевните му терзания да развалят имижда му на мъшшшко момче :grin:

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

latrevw написа:
Gaspode написа: Както са виновни вълците като изяждат зайците на определена площ.
това не е ли природа?
не бе, знам че сме виновни, стана ми интересно обаче, дали и без нас някога не би се стигнало до там, Грийна е виновен, аз досега си мислех, че само ние сме виновни
Би се стигнало, разбира се.
Стигало се е
Е, може би малко по-бързо се стига с нас. И маааалко по-далеч. Но "нищо ново под слънцето" май :grin:

Не знам де, не съм се задълбочавал толкова в темата. Още съм на етап изследване на онуй положително доказателство с гащите - трупам статистически матрял и ще сравнявам в следващите години... :grin:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
На мен просто ми хареса как е направено... Интересно едно такова :grin:

Виновни сме, разбира се. Както са виновни вълците като изяждат зайците на определена площ. Или скакалците. Или...
Само дето ние разбираме какво правим. Което не ни пречи да го правим. Само малко ни е кофти, ама то минава...
Толкова дълго ни казват че ние сме виновни. Толкова картинки, филмчета и истории има за загиващи тюленчета и изпепелени гори, че е невъзможно да си представим, че всъщност нищичко не зависи от нас и изобщо не можем да повлияем на затоплянето на Земята. От хората зависят други неща. Замърсяването на морето с ядрени отпадъци, нарушението на озоновия слой доказано заради халогенния газ(макар че се бил възстановявал, май) е такива неща. Ама глобалното затопляне? Как така? Защо? От снимките на тюленчета и на топящи се ледници не става ясно че въглеродния двуокис е виновен. Па и да е, то вулканите си изхвърлят май над 150 тона годишно и без нас. Ние ги биеме де, засега, но едно голямо вулканично изригване, като нищо ще ни отсвири. Кракатау като изригнал изхвърлил десетки милиарди тона CO2. Се едно, де. Човешкия фактор е силно надценен искам да кажа. Може и да не е, но нека някой да ми го обясни, като на възрастен човек. Не със снимки и филмчета за делфинчета
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

а не мислиш ли, че тези които викат $няма страшно$ просто не искат да дойде паника(та)

бял чаршаф и бавно, бавно към гробищата...:grin:

то ние и без това сме все за там де :cool:

абе, я наздраве!

:wine:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Gaspode написа: Само малко ни е кофти, ама то минава...
говори само за себе си. некои хора тука, уж зелени са им никовете, ама грам угризения не изпитват. даже са докачливи на тема грамове, грамажи и прочее :grin:
Зелен съм за заблуда, всъщност съм жълто, но си забравих паролата за оня ник. Иначе да ти кажа природозащитните организации са ми най- съмнителни на мене. Съмнявам се в какво ли не. В сектите, в САЩ, в демокрацията, в Бойко Борисов... но най- съмнителни са ми природозащитните организации.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:... но най- съмнителни са ми природозащитните организации.
аз също. и като двама съмняващи се хора дай да видим фактите. правителствата са притиснати от нескончаеми доклади, вкл. на техни си служители, за катастрофално повишение на някои газове, предизвикващо парников ефект. обвинението е хвърлено върху индустриализирането, автомобилите и пр. дейности, носещи много кинти. ако, както твърдиш ти, тва са врели-некипели отдавна да са ги сринали и тая теория да е забравена. не ли? никви протоколи от киото, никви ограничения на емисиите /нито пъ търговия с тях/ - щехме да си псуваме тихо и кротко вулканите и тва е. да, ама не.
ти си наред.
just perfect
jazz

Мнение от jazz »

Remmivs написа:то ние и без това сме все за там де :cool:
това е spoof според мен
я една весела песничка
http://www.youtube.com/watch?v=odxvslDTS-I
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:... но най- съмнителни са ми природозащитните организации.
аз също. и като двама съмняващи се хора дай да видим фактите. правителствата са притиснати от нескончаеми доклади, вкл. на техни си служители, за катастрофално повишение на някои газове, предизвикващо парников ефект. обвинението е хвърлено върху индустриализирането, автомобилите и пр. дейности, носещи много кинти. ако, както твърдиш ти, тва са врели-некипели отдавна да са ги сринали и тая теория да е забравена. не ли? никви протоколи от киото, никви ограничения на емисиите /нито пъ търговия с тях/ - щехме да си псуваме тихо и кротко вулканите и тва е. да, ама не.
ти си наред.
Запасите от изкопаеми горива свършват. Енергийните гиганти трябва да инвестират много пари в изобретяване на заместващи енерг. изт. Защо да ги вадят от своя джоб? Могат да размахат заплахата и да накарат хората да плащат. Колкото по- рано и колкото повече толкова по- добре.

В играта ли съм?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
В играта ли съм?
единствено, ако не смяташ ядрената енергетика за успешно заместваща
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:
В играта ли съм?
единствено, ако не смяташ ядрената енергетика за успешно заместваща

ТЕЦовете да. Но не е заместваща бензина в колите. Аз виждам как след 2015 едни пари от моя джоб ще отиват в джоба на тези които продават енергия. Те и сега отиват, но тогава ще отиват повече. Ще отиват от субсидии(които плащам аз), ще отиват и защото зелената енергия е по- скъпа(тва пак го давам аз). Ако заплахата липсваше, щеше да работи пазарния принцип но тогава кой знае кой може дасе намеси в играта и кой знае дали кокъла щеше да остане където е днес
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:зелената енергия е по- скъпа(тва пак го давам аз). Ако заплахата липсваше, щеше да работи пазарния принцип но тогава кой знае кой може дасе намеси в играта и кой знае дали кокъла щеше да остане където е днес
в момента е по-скъпа. както бяха непосилно скъпи първите автомобили /тва само аз и лили иванова го помним/, първите мобилни телефони /тва вече го помним аз, лили и баба ти/, първите плазмени телевизори /тва вече и ти може би го помниш/.
струва ми се, че в идеята, че планетата и климатът й следват някакви свои цикли и ние с опустошителните си действия въобще не вредим и не се намесваме за надценяване възможностите на естествения кръговрат да "храносмила" огромни количества co2, а и разни наши измисльотини като фреоните например. но от друга страна, да, има чисто природни процеси, които освобождават такива газове.
мисълта ми, макар и накъсана и по женски наивна - с дружни усилия ще е**м майката на всичко, което си заслужава да си сложиш на десктопа.

п.п. кой те накисна в тая anti-climate-change белина?:winkw: абсолютно всички петна е изчистила. аче ряпа да яде :blum:
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

jazz написа:това е spoof според мен
я една весела песничка
http://www.youtube.com/watch?v=odxvslDTS-I
:good:

PS
http://www.youtube.com/watch?v=mGqyEX4RER4
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа: ...мисълта ми, макар и накъсана и по женски наивна - с дружни усилия ще е**м майката на всичко, което си заслужава да си сложиш на десктопа.
...
Аз пък искам да кажа че аз съм невинен. Хората сме невинни. Слънцето, вулканите и тяхната компания са виновни. Даже днес(съвпадък) четох една статия в дневник(са да я търся ли, да не я ли търся, мързи ли ме, не ме ли мъзиии) за това че слънчевата активност ще бъде висока и заради това затоплянето ще бъде по- здраво и по- бързо от предвиденото. И аз примерно веднага си викам бе тия откъе па знаят каква ще бъде слънчевата активност и тръгвам това да ровя. А после гледам отдолу коментарите. "Аааа! Ние сме виновни понеже сме прасета!" Даже не е това ами "Вие сте виновни, бе олигофрени! Как можахте, бе? Сега, е така, като кучета ще мрете, риш, на кипящия асфалт, нека ви е, гадове мръсни"
И се чудя и се мая, как остановиха, бе, тия хора, че ние, хората сме виновни за слънчевата активност? И се заслужаваме кучешката смърт.
Аз, да знаеш, онова земетресение в Истанбул, на тебе още не съм ти го простил!

Ето статията. Не ме мързяло: http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/07/28/ ... _tvurdiat/
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:ТЕЦовете да. Но не е заместваща бензина в колите. Аз виждам как след 2015 едни пари от моя джоб ще отиват в джоба на тези които продават енергия. Те и сега отиват, но тогава ще отиват повече. Ще отиват от субсидии(които плащам аз), ще отиват и защото зелената енергия е по- скъпа(тва пак го давам аз). Ако заплахата липсваше, щеше да работи пазарния принцип но тогава кой знае кой може дасе намеси в играта и кой знае дали кокъла щеше да остане където е днес
бензин не ни трябва, отдавна
освен за печалби, де
въртим се в кръг
има решения
и те не са вятърничави
но няма капиталистически интерес в тях
свободен пазар един вид
като не искате банани яжте ми бананата
бензин и това е
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Аз пък искам да кажа че аз съм невинен.
ама как го извъртяяяяяя.... ей, адвокат на дявола си ти. значи обвинението за повишената слънчева активност ти отпада. ама за останалите /справка виж кво караш, на кво се отопляваш, къде си изхвърляш хладилника, батериите, дезодоранта и дъвката:winkw:/ ще те гоня до дупка като прокурор вальо топлото /тва е неква шибана асоциация с темата:blink:/ и ще тропам с крак и ще настоявам, че има екологичен проблем от антропогенен произход

п.п. имам пресантиман, че ше извадиш една камара доказателства, че цигарите не причиняват рак, самолетните катастрофи са некво изключение и кренвиршите са от чисто месо. и съм все по-склонна да ти повярвам :grin:
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Основният проблем, според мен, е в броя жители. Издрапали сме на върха на хранителната верига, няма хищници, които да контролират броя ни и ние се множим и изтощаваме ресурсите на планетата. Пак казвам - нищо ново под слънцето - това се е случвало и се случва на много места и с много животински видове. След като изчерпим ресурсите ще измрем от глад. Или от студ, жега, квотоидае. Принципно вариантите за справяне на проблема са а) измираме (ако сме късметлии - до някакъв санитарен минимум и започваме отново може би); бъ) прехвръкваме на друга планета, която да изтощим и захвърлим като и дойде ред; въ) започваме да контролираме потреблението си, щото сме животни, да, но ентелегетне.
Тва последното е най-желаното, разбира се. Но за да се получи, трябва да се ограничи разрастмането, ако не дори да се намали, населението. Което означава ограничаване на разни права. И някак противоречи на "демокрацията". Която нЕкои Умрат да "налагат" по света. Те такива ми ти работи :)

Всички сме чували, че "20% от населението в момента консумират 80% от ресурсите". Я си представете ако останалите 80% започнат да консумират по същия начин... ще настане такъв живот, че само си вика сакън :grin:

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа: Аз пък искам да кажа че аз съм невинен.
ама как го извъртяяяяяя.... ей, адвокат на дявола си ти. значи обвинението за повишената слънчева активност ти отпада. ама за останалите /справка виж кво караш, на кво се отопляваш, къде си изхвърляш хладилника, батериите, дезодоранта и дъвката:winkw:/ ще те гоня до дупка като прокурор вальо топлото /тва е неква шибана асоциация с темата:blink:/ и ще тропам с крак и ще настоявам, че има екологичен проблем от антропогенен произход

п.п. имам пресантиман, че ше извадиш една камара доказателства, че цигарите не причиняват рак, самолетните катастрофи са некво изключение и кренвиршите са от чисто месо. и съм все по-склонна да ти повярвам :grin:
Не, не само за човешкия фактор и само за затоплянето споря. И само за емисиите на въглероден двуокис. Шубе ме е какво ще стане към 2015та. И се чудя струва ли си.
Но с тебе си е опасно да се надцаквам. Още ми е мъчно за графа там по- горе.
Гаранция, че и валето е в тебе...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: ще измрем от глад. Или от студ, жега, квотоидае. :
аз па викам айде да измрем от преяждане, от климатиците в поршетата ни и от младите ни треньори по тенис. незнам, ама по-приемливо ми се вижда...
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bead_ написа:
Gaspode написа: ще измрем от глад. Или от студ, жега, квотоидае. :
аз па викам айде да измрем от преяждане, от климатиците в поршетата ни и от младите ни треньори по тенис. незнам, ама по-приемливо ми се вижда...
За треньорите по пенис аз съм пас. Виж, по-навит съм някак си за треньорка по плуване, примерно :grin:
За останалото - разрешавам!

Обаче проблема си остава - докът не измрем от там квото измрем ще продължим да изтощаваме ресурсите...

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Шубе ме е какво ще стане към 2015та. И се чудя струва ли си.
бе какво си се втренчил в тая петнаеесека? Нали дузината и алееее хоп! :grin:

дишай по-скопойно
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Гаранция, че и валето е в тебе...
кент флош:grin:
спираме с тая грозна караница. от самото начало ти беше ясно, че не си прав.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа:докът не измрем от там квото измрем ще продължим да изтощаваме ресурсите...
от друга страна нема ли да е мноо кофти, ако измрем, а ресурсите останат?!?!?!!!! некво ми се вижда безмислено тва, а?:winkw: да оставим некви ресурси на хлебарките ли, на плъховете ли на квоттам щеше да ни наиграе...
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Без паника! Всичко излиза извън контрол по реда си...
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

bead_ написа:
Gaspode написа:докът не измрем от там квото измрем ще продължим да изтощаваме ресурсите...
от друга страна нема ли да е мноо кофти, ако измрем, а ресурсите останат?!?!?!!!! некво ми се вижда безмислено тва, а?:winkw: да оставим некви ресурси на хлебарките ли, на плъховете ли на квоттам щеше да ни наиграе...
така погледнато имаш право :grin:
че ще измрем (ние в частност) е ясно... начи консумирайте, братя :grin:

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа:
имаш право :grin:
:
нали знаеш, че си колекционирам такива изречения. мога да не закусвам, ама едно такова признание до към 14.32 ме държи сита
веднага си включен в списъка с готини хора освен тва :-)
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Аватар
Света вода ненапита

Re: Positive "proof" of global warming

Мнение от Света вода ненапита »

ето и още доказателства срещу простотията, наречена "Глобално затопляне"...
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

U.S. Chamber of Commerce seeks trial on global warming

Мнение от Remmivs »

http://www.latimes.com/news/nationworld ... 1567.story

С две думи, съдебен процес за науката. Нещо като Джордано Бруно, Галилео Галилией или, в по-нови времена, процесът в Щатите срещу еволюционната теория в училищата от 1925. И макар, че Бруно е изгорен, а Галилей се е отрекъл, това не е променило техните открития. А делото от 1925 срещу Дарвин в училищата е загубено.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

а ако е вярно това

Слънчевите петна може да изчезнат напълно до 2015

то наистина ни чака охлаждане пък

истински нов Maunder Minimum

PS
странно
ти защо каза, че те е страх точно от 2015
Аватар
Green Light

Re: U.S. Chamber of Commerce seeks trial on global warming

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:http://www.latimes.com/news/nationworld ... 1567.story

С две думи, съдебен процес за науката. Нещо като Джордано Бруно, Галилео Галилией или, в по-нови времена, процесът в Щатите срещу еволюционната теория в училищата от 1925. И макар, че Бруно е изгорен, а Галилей се е отрекъл, това не е променило техните открития. А делото от 1925 срещу Дарвин в училищата е загубено.
Уф, бе човек. Има супер интересна статия от АВето за елита и там не мога да смогна, начи. Не стига че гледам леко оцъклено и се стрескам от всичко наоколо, понеже ми е първи ден на работа. Ми сега ще трябва и да сричам. Дай резюме! Така по диагонала ми изглежда че е вода в мойта мелница тая статия. Тъй ли?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Уф, бе човек. Има супер интересна статия от АВето за елита и там не мога да смогна, начи. Не стига че гледам леко оцъклено и се стрескам от всичко наоколо, понеже ми е първи ден на работа. Ми сега ще трябва и да сричам. Дай резюме! Така по диагонала ми изглежда че е вода в мойта мелница тая статия. Лов на вещици май се заформя. Тъй ли?
в резюме група бизнесмени искат в съд да се представят доказателства за затоплянето. и съдът да реши дали науката не бърка. :grin:
щото ако бърка, да не се въвеждат рестрикции за емисиите, което ще удари печалбите

компренде?

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:Уф, бе човек. Има супер интересна статия от АВето за елита и там не мога да смогна, начи. Не стига че гледам леко оцъклено и се стрескам от всичко наоколо, понеже ми е първи ден на работа. Ми сега ще трябва и да сричам. Дай резюме! Така по диагонала ми изглежда че е вода в мойта мелница тая статия. Лов на вещици май се заформя. Тъй ли?
в резюме група бизнесмени искат в съд да се представят доказателства за затоплянето. и съдът да реши дали науката не бърка. :grin:
щото ако бърка, да не се въвеждат рестрикции за емисиите, което ще удари печалбите

компренде?

Си си, грацие! Ще им стискаме палци, риш.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Remmivs написа:а ако е вярно това

Слънчевите петна може да изчезнат напълно до 2015

то наистина ни чака охлаждане пък

истински нов Maunder Minimum

PS
странно
ти защо каза, че те е страх точно от 2015
едва ли мога да достигна нивата на научни факти, които представяш, ама това ми стана интересно... знам, че темата е "дъвкана" много пъти...
Виж подводницата!
Публикувай отговор