120лв. инвалидна пенсия, вдовица- мъжът и загива в автомобилна катастрофа преди двайсет години. Не е спирала да си търси работа и да поработва където я вземат...
Проверявам и здравните осигуровки в НОИ, баси- преди 2003г. и седят сумати задължения. Що така бе, жена- я питам- нали си инвалид, държавата не ти ли плаща здравните осигуровки поне?
- Плаща, ама след 2003, ми вика тя.
- Преди това не съм взималаи пенсия, щото според тогавашният закон не ми се полагаше, понеже заболяването ми е вродено.
Аз-
А след две и трета е минала ТЕЛК и от тогава през три години ще се явява...чунким и поникнат пръсти...
"Доктора" в ТЕЛК и казал, че има 47% нетрудоспособност, като и обяснил, че щом е под 50% няма да може да взима пенсия. Няколко пъти и го повторил, белким тя се сети да пусне рушвет, ама тя балама и не се сеща...
Накрая оня и казал, че ще и пише 56% нетрудоспособност, аре ей тъй- от него да мине и щото са една зодия.
Тая женица ся си праи зъбите при мен и аз се чудя как хем да не и взимам пари, хем да не я обидя, хем да продължи да идва да си прави зъбите... Първи, втори път така и тя взе много да се шашка, щото досега навсякъде всичко си е плащала
Вика- Аз много се притеснявам така.
Пък аз и викам- Няма от кво да се притесняваш, то аз ще се притесня, ако ти взема пари. Държавата като е идиот, трябва ли и аз да ставам такъв...
Шантав свят /по- точно шантава държава.../
П.П. Де е Карбовски да напише история за тая женица...