www.jeravna.com/festival.htm
Няма как народ с повече от 2 000 годишна история и традиции току-така да изчезне.
Гледай ти, гледай ти! Какви събития си организират хората!БоЕВ написа:Един фото-репортаж от Жеравна който ме изкърти.
Няма как народ с повече от 2 000 годишна история и традиции току-така да изчезне.
Благодаря ти, че се разписа в тема "само за патриоти"!:lol:Кент написа:Благодаря, снимките са много яки. Мястото е красиво, за съжаление покрай кахърите с инвентара за проникване в Приказна, съвсем не бях разбрал че в Жеравна ще има фестивал:shy:
Вътре си и с двата крака, щом се разписа в така назована тема. Патриотка с патриотка такава!vyara написа:
За патриотки може ли?
...и само си викам: Дано!...БоЕВ написа: Няма как народ с повече от 2 000 годишна история и традиции току-така да изчезне.
Благодаря! Стана ми много хубаво като гледах и четох.БоЕВ написа:Един фото-репортаж от Жеравна който ме изкърти.
За съжаление нямам.БоЕВ написа:А имаш ли народна носия?Нефертити написа:И Мадлен я познавам,
е в Жерамна съм ходила.
Благородно Боев - къде е онова покланящото се човече, никакви подходящи иконки няма тук
Много пъти и много народи от които вече няма и следа са ни отписвали.Метаморф написа:...и само си викам: Дано!...БоЕВ написа: Няма как народ с повече от 2 000 годишна история и традиции току-така да изчезне.
Интересни неща на още по-интересни места започват да се случват...и въпреки елитите.Stranniche написа:
Благодаря! Стана ми много хубаво като гледах и четох.
Никога не съм била в Жеравна. Само с Йовков я свързвам.
Нямам представа какво е патриот по определение, само знам, че в момента е мръсна дума, а аз обичам да се кича с отхвърлени слова.Gaspode написа:Нe знам дали съм патриот по определение, но не мога да си кривя душата - това, което видях от Жеравна ми хареса.
Учудва ме, че има толкова много хора, които са отделили време, сили и ресурси за да се съберат, да си организират носии и т.н. и т.н. Вероятно никога няма да го направя аз, но въпреки това ми харесва идеята.
Харесват ми и доста чужди неща, обаче...
ПП. Не се разписвам в темата само за да се "пиша" патриот. Според мен това е доста широко понятие и в мего има място за доста различия...
Тези стихове на Георги Джагаров са писани в унисон с престъпната политика на тогавашните комунистически "държавници" по отношение на българите, останали извън пределите на страната ни. Не зная ходил ли си в Западните покрайнини например... Да не говорим за Македония...БоЕВ написа:Земя като една човешка длан...
Но по-голяма ти не си ми нужна,
Земя, като една човешка длан...
Но ти за мен си цяло мироздание,
че аз те меря не на разстояние,
а с обич, от която съм пиян!
Като начало трябва ние да започнем да приемаме себе си като равни на света :) Наедно с всичките си кусури. Да спрем да приемаме "чуждо" и "вносно" като синоним непременно на "по-добро".БоЕВ написа: Нямам представа какво е патриот по определение, само знам, че в момента е мръсна дума, а аз обичам да се кича с отхвърлени слова.
Похвално и доста интересно е ставащото там, и аз самия попаднах случайно на публикацията и право да си кажа бих участвал с голям кеф в такова събитие.
Заглавието на темата е нарочно такова - провокативно.
Забелязал си, предполагам, че в проявата има и международно участие. Колцина днес знаят, че виенското колело е по чертеж на най-обикновена, проста, празнична люлка от пловдивско село? За да приемаме света, а и той да ни приема като равни е необходимо да знаем миналото си, празниците си и тн.
Патриоти ли! Ей тва са мръсни националисти...БоЕВ написа:Един фото-репортаж от Жеравна който ме изкърти.
Нама да кажа, че съм съгласен с теб, за да не ме изтипосаш в подписа си.Gaspode написа:
Като начало трябва ние да започнем да приемаме себе си като равни на света :) Наедно с всичките си кусури. Да спрем да приемаме "чуждо" и "вносно" като синоним непременно на "по-добро".
Иначе както писах - би ми било приятно да участвам в такова мероприятие, но надали бих одтелил времето и усилията за да си набавя носия на себе си и на цялото семейство... Въпреки че знае ли се
А за определението - точно това ми беше мислата - няма (или поне аз не знам за) такова. Може да се окаже, че някой тих и скромен човек е повече патриот от тия, дето се бият в гърдите и плещят наляво-надясно. Щото делата обикновено се виждат по-малко от гръмките приказки.
ПП. Сигурен съм, че няма да има припознали се в изказването ми, но в духа на клубната политкоректност все пак ще кажа - не визирам никого от тук присъстващите пряко или косвено, еле па с цел да го обидя. Ясно?
Пейтриът. Има такива ракети. Много подходящо и символично.БоЕВ написа:Патри+от. Нещо като баща идиот => патриотите са идиоти.Stranniche написа:"Патриот" всъщност е дума от чужд произход.
Дали на български е "родолюбец"?:blum:
Благодаря, Верче!vyara написа:Я, Боев, да ти пусна една великолепна музика, която излиза от рамките на музиката, която ти слушаш, но която е просто невероятна. Световен фолклор (или не знам и аз как да го определя) с много българско в него. Послушай:
http://vbox7.com/play:5c2b653e&al=1&vid=98774
Кавалджията е от рода ми останал там, в Западните покрайнини, минава за нещо като сръбският Теодоси Спасов.Stranniche написа:...Не зная ходил ли си в Западните покрайнини например...
Това, кое как се назовава не го знам, а и не ме интересува, аз просто обичам родината си такава каквато е била и такава каквато се надявам да бъде.Remmivs написа:Пейтриът. Има такива ракети. Много подходящо и символично.БоЕВ написа:Патри+от. Нещо като баща идиот => патриотите са идиоти.Stranniche написа:"Патриот" всъщност е дума от чужд произход.
Дали на български е "родолюбец"?:blum:
Да, би трябвало да е родолюбец.
Защото
Dulce et decorum est pro patria mori