Един колега едно време

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Един колега едно време

Мнение от АВе »

в университета да ви разкажа как си изкарваше и прехраната и дрехите за годината.

Беше завършил някакъв телефонджийски техникум преди следването си. Родителите му в провинцията много бедни - не могат да му помагат. Тогава стипендии за бедност нямаше.

Но той кандидатствал вече с план в главата.

Беше си намерил една хубава квартира и близо до университета, там са скъпи. Гарсониерка на ІІ ет. над телефонна кабинка на улицата и се беше свързал с нея. Беше си изкарал апарат в кухнята, баш над кабината. И всичките мамини синчета и дъщерички от провинцията ходеха при него да се обаждат на семействата си, на тамошните си гаджета и т.н. на УЛТРА НИСКИ ТАРИФИ, при това засичани грубо. Разговорите бяха платими и в домашни наденици, ракии и вина. Пък сигурно и по някои по-неконвенционални варианти на бартерната търговия.

По време на студентстването ми апаратите от телефонните кабинки вече можеха да се набират. Номерата им ге пишеше на едни метални табелки отстрани на апарата. Та този колега можеха и да го търсят разни гаджета, мама и тате...:blum:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
jazz

Мнение от jazz »

аз пък имах един съквартирант
дядо му поп в първомай
само като чуем че дядо ще праща колет
и едва събирахме пари за един хляб
и мятахме попския колет
чак и добрия хазаин
дядо желязко (айрън мен)
черпехме по някоя кървавица
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

jazz написа: дядо ще праща колет
Хаха, така си е и трябвало. Той, и хазяинът ви е помагал в черни дни, надявам се...

Имах едни колеги, държаха четирима заедно много просторно таванско ателие на "Л. Каравелов" и "Гурко". Бяха все едно по един калъп ляти в междуушното си пространство. И... пак го закъсали за пари, маматасиджаса. А колети от мами и татковци не се предвиждат в близките дни. От тях само един можеше да готви горе-долу. Свили хляб от Мензата, свили пакет боб от магазина, сготвили си го на яхния.

Радостни, че манджата ей ся ще е готова, а те втори ден неяли. Разтанцували се на някакво куфарско парче и бутнали тенджерата на пода (линолеум). После Жоро, беше в моя курс, вика: "Да видиш как се събира боба с лъжица от пода и се псува! И после как се яде с краден хляб и сълзи ти текат от кеф!":blink:

А за колетите на девойките-колежки... все ме викаха да им ги нося от пощата в разни квартали до квартирите им. И щедро ме даряваха след това. :blum:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

jazz написа:аз пък имах един съквартирант
дядо му поп в първомай
само като чуем че дядо ще праща колет
и едва събирахме пари за един хляб
и мятахме попския колет
чак и добрия хазаин
дядо желязко (айрън мен)
черпехме по някоя кървавица
Ако вземеш да ми обясниш защо попството е толкова важно за колетите, ще съм ти много благодарна. :huhthink:
Чувала съм израза "да се наядеш като попско дете на Задушница", но все съм си мислела, че е от едни по-предишни минало-свършени времена. :shy:
Panta rhei...
jazz

Мнение от jazz »

Мнемозина написа:Ако вземеш да ми обясниш защо попството е толкова важно за колетите, ще съм ти много благодарна. :huhthink:
и да обяснявам
все тая
трябва да се изпита
като при секса
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

jazz написа:
Мнемозина написа:Ако вземеш да ми обясниш защо попството е толкова важно за колетите, ще съм ти много благодарна. :huhthink:
и да обяснявам
все тая
трябва да се изпита
като при секса
Ясно, разбрах веднага.
Нещо от молитвите ще да е било. :blum:
Panta rhei...
Публикувай отговор