Та.
От коя област/България е този костюм?

Мисля, че е от Пирина. Не съм спец, но си спомням, че такива съм виждал по разни местни събори, докато още ходех по такива.bead_ написа:карирана престилка - не може да е друго освен родопите
Трябваше да я преименувам - нали?Remmivs написа:не знам
обаче, мога да помогна да се спести разходката до сайта
Цъ! Обаче по-надолу имаме почти познал.bead_ написа:карирана престилка - не може да е друго освен родопите
Много прилича на пиринска, в началото и аз помислих така.АВе написа:Мисля, че е от Пирина. Не съм спец, но си спомням, че такива съм виждал по разни местни събори, докато още ходех по такива.bead_ написа:карирана престилка - не може да е друго освен родопите
Не!snowprincess написа: венчална женска носия от Смолянско ли е?
намерих една кукла с подобна носия
Ето и още от приликите:Женската украсата за глава се състои от полусферична плетена шапчица тухья или украса от пари и бисери, опъната върху твърд пресечен конус, срещат се и женски тюрбани в татарски стил.

Голяма съм патица.Мнемозина написа:О, то било от още по-друга България.БоЕВ написа:Студено, студено, много студено.Мнемозина написа:
Е добре де, кажи откъде точно... в Гърция, да продължа да налучквам.
А там какво вали?
Оубаче цървулите не ги давам на чувашите, да знаеш.
Ми нищо, какво, запознахме се с братския чувашки народ - красиви са и техните дрехи.БоЕВ написа:
Голяма съм патица.Страшна обърквация...стига че е Гаспода.
Прав си - намерих ги почти всички ето тук:

Хех - така е, но, ако трябва да бъдем съвсем честни, ще трябва да признаем, че Бийд първа предположи Родопите.snowprincess написа:![]()
БоЕВ, аз съм познала - с. Богутево е на 27 км северно от град Смолян
наградата искам да ми е - да не се срамуваш, всеки прави грешки
обичам да съм права, но човешко е да се греши, или ти не си човек, а желязо
усмихни ми се
не бе, чета хтмл за закускаБоЕВ написа:Трябваше да я преименувам - нали?
С пропъртис далеч се стига!:winkw:
ПП Я да те питам, така и така си ми дошъл на кракаМога ли шрифтовете за уърда да ги сваля с папката от фонд на флашка и след това да ги инсталирам пак?
без да гледам надолу ше кажа че такива видях в кърджалийския музей, от източни родопи мисля:-)