Разстрел

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:съгласен
трябва да помним
но не за да се зъбим едни на други
а за да не паднем пак в същите ями и ние
Точ!:good:

Това ми е мнението и желанието, и в тази, и във всяка друга тема с "ноционалистически" отенък.
АВе
Обратна връзка:

Re: Разстрел

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:- Уважаема Надежда Константиновна, внимавайте какво говорите, да не се наложи да намерим друга вдовица на другаря Ленин. :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Разкошна си, Мнемо!
Моите почитания!:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Кент написа: нъли знаеш какъф и е бил финала брато
6000 воннопленници
после
разстреляни в ено дере от дивите руснаци
на порции:-)
ама диви времена са биле:-)
Не е така. Не са диви времената билэ, това си е постоянна военна практика и до момента.
От части, офицери или войници от които са извършили зверство някакво с окупираното население, при освобождаването на територията НЕ СЕ ВЗИМАТ ПЛЕННИЦИ.

По-пресен пример ти е Зоя Космодемянская. От полка, чиито офицери са изтезавали момичето и войници, които са я обесили, Сталин е заповядал да не се взимат пленници. Избити са до крак.
"Персоналът" на лагерите за военнопленници и на еврейските концлагери незнайно защо 98% не е стигал до военен съд. Все им се случвало нещо по пътя, рийш.

Имаш множество подобни примери и в Африка, и в Азия след войната при всякаквите "освободителни" движения и разпадането на колониалната система. Но тях не мога да ги цитирам. Съвсем отскоро се интересувам от история и не помня много от прочетените неща.

Имаш и още по пресни примери
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе написа:
Мнемозина написа:- Уважаема Надежда Константиновна, внимавайте какво говорите, да не се наложи да намерим друга вдовица на другаря Ленин. :grin:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Разкошна си, Мнемо!
Моите почитания!:-)
Благодаря, много си мил, ама нямам вина, те просто идват разни такива неща при мен и аз само препредавам. :-)
Репликата е върховна наистина.
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

АВе написа:
Кент написа: нъли знаеш какъф и е бил финала брато
6000 воннопленници
после
разстреляни в ено дере от дивите руснаци
на порции:-)
ама диви времена са биле:-)
Не е така. Не са диви времената билэ, това си е постоянна военна практика и до момента.
От части, офицери или войници от които са извършили зверство някакво с окупираното население, при освобождаването на територията НЕ СЕ ВЗИМАТ ПЛЕННИЦИ.

По-пресен пример ти е Зоя Космодемянская. От полка, чиито офицери са изтезавали момичето и войници, които са я обесили, Сталин е заповядал да не се взимат пленници. Избити са до крак.
"Персоналът" на лагерите за военнопленници и на еврейските концлагери незнайно защо 98% не е стигал до военен съд. Все им се случвало нещо по пътя, рийш.

Имаш множество подобни примери и в Африка, и в Азия след войната при всякаквите "освободителни" движения и разпадането на колониалната система. Но тях не мога да ги цитирам. Съвсем отскоро се интересувам от история и не помня много от прочетените неща.

Имаш и още по пресни примери
затва сложих емотиконите Аве
за мен е също напълно е у реда на нещата да ги пушнат
кат си дивял, плащай посли
а за Зоя, язък за цивилизованите тевтони
и не само за Зоя
но иза другите много ама многооооооооооо
цивилни се пак
бал съм го в нациския двоен стандарт
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

Remmivs написа:съгласен
трябва да помним
но не за да се зъбим едни на други
а за да не паднем пак в същите ями и ние

И да помним и да не помним, от тоя гьол, няма да се измъкнем сухи.
Само с активна дейност по българизиране на турци, мюсулмани и цигани, може да стане.
Нито раздаване на права, статути на малцинствени групи, нито разстрели ще помогнат. Тези неща, огат само да създадат повече проблеми.

Ако зависеше от мен, всички религиозни храмове, само за една нощ ще са със статут на паметници/мини музеи, а де що има поклонници...платен от държавата билет за избрана дестинация или религиозността им се превръща в много болезнен лукс.

Та, ако някой иска да е в нечие паство/религозна общоност и т.н...да си ги търси на друго място.
Изображение
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Йон написа:И да помним и да не помним, от тоя гьол, няма да се измъкнем сухи.
Само с активна дейност по българизиране на турци, мюсулмани и цигани, може да стане.
Нито раздаване на права, статути на малцинствени групи, нито разстрели ще помогнат. Тези неща, огат само да създадат повече проблеми.

Ако зависеше от мен, всички религиозни храмове, само за една нощ ще са със статут на паметници/мини музеи, а де що има поклонници...платен от държавата билет за избрана дестинация или религиозността им се превръща в много болезнен лукс.

Та, ако някой иска да е в нечие паство/религозна общност и т.н...да си ги търси на друго място.
Не си прав, Йон! Никак не си прав.

Две поколения, възпитавани в атеизъм, защо масово се обърнаха към религията след краха на социализма? Защото нямат идеологическа концепция, която да им обяснява нещата, света и собственото им място и функции в този свят. А това беше само от полза на "прекрасната" ни БПЦ, имамите и куп нови секти.

От друга тсрана и новите "вярващи" са едни... Едва 1 от 4 такива е чел части от Библията. А колко нищожен промил са я чели цялата? Вярват само на думите на свещенниците, които познай как изпълняват "партийните повели" на Патриаршията.
Бах ги във вярващите!

За протокола: аз съм източноправославен само формално, в см. кръстен съм. Иначе съм атеист.
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

Да, таке е, но не разбрах за кое съм не^прав. :)

Масово, хората се обърнали към религията, но и масово си нямат и понятие към какво са се обърнали.
Аз поне, не виждам някаква реална полза от това нещо.

И сигурно, болшинството хора, имат нужда от ясна и точна идеология, която да следват, а някой да ги подюрква като стадо говеда, но поущряването на подобни наклонности, не ми се струва здравословно. Особено при положение, че тези идеологии, най-често са в конфликт с другите идеологии, а това предизвиква излишно напрежение между хората.
Изображение
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Йон написа:Да, таке е, но не разбрах за кое съм не^прав. :)

Масово, хората се обърнали към религията, но и масово си нямат и понятие към какво са се обърнали.
Аз поне, не виждам някаква реална полза от това нещо.

И сигурно, болшинството хора, имат нужда от ясна и точна идеология, която да следват, а някой да ги подюрква като стадо говеда, но поущряването на подобни наклонности, не ми се струва здравословно. Особено при положение, че тези идеологии, най-често са в конфликт с другите идеологии, а това предизвиква излишно напрежение между хората.
Не можеш да сегрегираш хората по показател "вярвам/не вярвам".
Не можеш и по показател "вярвам в Йехова/вярвам в Аллах/Буда/Шива/Тангра/Зевс/Голямата костенурка" и под.
Ако има бог, той е един, но го наричаме с различни имена.

Религията ти върши работата на идеологията.
И хората добиват някакъв стандарт за поведение. Добиват скала за оценка на поведението си, дори скала на оценките, които дават на същото свое и на други. "Този ти акт (на действие или оценка на чуждо действие) е под нулата, а този - високо над нулата", напр.

И така нататък. С кучето на Павлов ти е описано само слюнкоотделянето по нов джип, на съседа жената, нова къща, висок пост, напр. Но не ти е вкаран в схемата страхът от наказание.

такивамитиработи.
Влад

Мнение от Влад »

Всъщност, по-общо погледната "вярата" е стремежа ни да се осланяме на едни постоянни правила, чрез което при повтарящи се (или подобни) ситуации, да реагираме "адекватно", което обикновено наричаме "систематично", и което ни дава чувство за сигурност. Съответно при напълно нови ситуации, същите тези правила са ни инструмент, чрез който да намерим правилното решение за реакция. От тази гледна точка е трудно да си представим индивид, който няма "вяра". Дали това ще е вяра в закона, морала, науката, някакъв вид религия и т.н. (дори собствен житейски опит може да е обект на "вярването"), това не променя факта, че осланяйки се на тези правила (мотивация на поведение), всеки индивид съкращава времето за реагиране в дадена ситуация, а от там и придобива преимущество в един или друг аспект.
За съжаление западния модел на вяра в себе си - "Аз Мога" (разбирай всичко зависи само от мен), е добър при относително спокойна и креативна обкръжаваща ситуация. Защото докато можеш, действително е приятно да се четкаш "Аз Мога!". Но ако нещата тръгнат на зле, "Мога"-то се превръща в "Аз съм лузер".
Аватар
Глас в пустиня

Много интересна насока сте дали на темата момчета, но се опасявам, че не точно вярата и религията са проблема тук в тая тема и в тоя случай.

Ето видеоинтервю с Юзеирови от битиви репортерите, кликнете на "мюсолмански гамбит" - изгледайте го и коментирайте пак ако обичате, ще ми е интересно мнението ви!

www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

АВе - точно поради тези причини, които и ти визираш, моето мнение е в насока към изпаряване на религията/религиозността, като институция.
Да изчезнат проповедниците или по-скоро проводниците на нечии интереси, пък нека хората си вярват или да не си вярват.
Нормите и ценностите, които са залегнали в разпространените религии, в голяма степен са норми и ценности в обществата по целия свят, а не само в страните, които се характеризират с преобладаващ брой от съответните вярващи.
Убийството е нарушение на нормата и в Коран, Библия, Наказателен кодекс на Иран и на България.
Нека хората да си вярват в добродетелите, в светлите сили, които ги бранят, но не и на свещеници, равини и имами.
И това всичкото е на теория. В наше време, нямаме необходимите инструменти за да сглобим подобно нещо.

Какви са братя Юзеирови?
Бушони!
Най-вероятно, дори не са чели Корана, някой може би им го е тълкувал.
Някой им е платил или е бил достатъчно обигран за да ги надъха. Вдигат шум, ние реагираме или НЕ реагираме, но и в двата случая, някой, някъде е направил успешния си ход, защото не сме се усетили навреме.
Сладурите, познати като мошеници из родните си места, развъртали бизнес с 'бракувани пилета' за третия свят.:blink:
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

Йон написа:
Какви са братя Юзеирови?
Бушони!
Някой им е платил или е бил достатъчно обигран за да ги надъха. Вдигат шум, ние реагираме или НЕ реагираме, но и в двата случая, някой, някъде е направил успешния си ход, защото не сме се усетили навреме.
Сладурите, познати като мошеници из родните си места, развъртали бизнес с 'бракувани пилета' за третия свят.:blink:
Абсолютно си прав.
И си избрали химн, звучащ на турски, който дори и не могат да преведат. :shocked:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Глас в пустиня

Йон написа:...

Какви са братя Юзеирови?
Бушони!
Така е, затова трябва закона да се стовари върху им със страшна сила. Като превенция. За да няма и други изкушени от тая идея.
Аватар
Глас в пустиня

Нефертити написа: И си избрали химн, звучащ на турски, който дори и не могат да преведат. :shocked:
Да, ама към края се оказа, че това е песента на еничарите с която са тръгвали на поход.
Аватар
Йон

Мнение от Йон »

Е, ще се стовари(Закона) и ще станат мъченици. Ще се вдига шум до небесата, как държавата ги репресира и т.н.

Просто е трябвало да ги репресират, още когато са гъкнали за първи път. :mad:

Сега, по-скоро да ги вземем на майтап и да ги накараме да се покрият.
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Йон написа:Е, ще се стовари(Закона) и ще станат мъченици. Ще се вдига шум до небесата, как държавата ги репресира и т.н.

Просто е трябвало да ги репресират, още когато са гъкнали за първи път. :mad:

Сега, по-скоро да ги вземем на майтап и да ги накараме да се покрият.
Това второто работи в Италия, например, там имаше някакви отцепници дето ги направиха смешни.

Интересно, току що ми мина някакъв линк пред очите с инфо, че един от братята щял да съди журналист, защото го изкарал смешен!

Не вярвам да ги канонизират само за това, че са си направили словесен онанизъм и са си получили полагаемото.
Публикувай отговор