аха, ма кат ги знам кви са маймуняци ще ги бутнат В моретоpocti_bezobidna написа: могат да бутнат скапаните хотели по морето.
тенденция или...???
...е няма как да не напиша нещо по тази тема!...много ми е актуална 
Здравейте!
Преди около четири месеца и аз емигрирах... Англия...имам нов постоянен адрес, нови колеги, нови приятели, надявам се. Синът ми и той си има нова приятелка-Ралица и е името и познайте каква националност е!
Дали ми се заминаваше? Никак, ама никак не ми се заминаваше!
Да си емигрант е малко тъжно.
Няма да казвам дали ми е по-добре, още е рано, но определено мога да кажа, че ни ми е по-зле!
Аз така и не разбрах в БГ към коя класа да се причисля. Имайки предвид образованието и работата ми , навсякъде в Европа, това е някъде по средата на средната класа, но в БГ-не знам това е неопределено като толкова много други неща...
Няма ред, няма яснота, кой кой е и за какво се бори...
Понякога съм си мислела колко показателно е това за прехода в БГ в последните 20 год, че обществото така и не успя да формира класите си. И не е само проблем това, че няма средна класа, както го формулираха разни политици и прочие..
И в БГ ги има класите, само дето хич не се уважават помежду си, мисля аз...да се уважават имам предвид да показват цивилизована поносимост и да осъзнават, че едни без други не могат...
Капиталистите не могат без работническата класа и обратно..
В БГ хората се правят. че не разбират. Така и не осъзнаха някой хора какво се случи през тези години и им беше супер удобно да продължават да живеят и мислят в термини от соц. време...всички сме равни и следователно всички могат да претендират за високо качество и стандарт на живот
Пример: Май навсякъде по света таксиджиите са тарикати, ама тукашните в UK спазват някакво поведение и като се качиш да те возят е ясно кой кого вози и кой плаща...в БГ тази специално обособила се група от обществото продължава да демонстрира нагло поведение все едно трябва двойно да им плащаш и да им благодариш дето са измъкнали смръдливите си задници от леглото да те повозят и да благоволят да те 'пуснат' в собствената им кола..и най-важното...в същото време да се чувстват горди, да се изживяват предприемачи за това че не са си платили данъците и са преметнали скапаната държава!
Здравейте!
Преди около четири месеца и аз емигрирах... Англия...имам нов постоянен адрес, нови колеги, нови приятели, надявам се. Синът ми и той си има нова приятелка-Ралица и е името и познайте каква националност е!
Дали ми се заминаваше? Никак, ама никак не ми се заминаваше!
Да си емигрант е малко тъжно.
Няма да казвам дали ми е по-добре, още е рано, но определено мога да кажа, че ни ми е по-зле!
Аз така и не разбрах в БГ към коя класа да се причисля. Имайки предвид образованието и работата ми , навсякъде в Европа, това е някъде по средата на средната класа, но в БГ-не знам това е неопределено като толкова много други неща...
Няма ред, няма яснота, кой кой е и за какво се бори...
Понякога съм си мислела колко показателно е това за прехода в БГ в последните 20 год, че обществото така и не успя да формира класите си. И не е само проблем това, че няма средна класа, както го формулираха разни политици и прочие..
И в БГ ги има класите, само дето хич не се уважават помежду си, мисля аз...да се уважават имам предвид да показват цивилизована поносимост и да осъзнават, че едни без други не могат...
Капиталистите не могат без работническата класа и обратно..
В БГ хората се правят. че не разбират. Така и не осъзнаха някой хора какво се случи през тези години и им беше супер удобно да продължават да живеят и мислят в термини от соц. време...всички сме равни и следователно всички могат да претендират за високо качество и стандарт на живот
Пример: Май навсякъде по света таксиджиите са тарикати, ама тукашните в UK спазват някакво поведение и като се качиш да те возят е ясно кой кого вози и кой плаща...в БГ тази специално обособила се група от обществото продължава да демонстрира нагло поведение все едно трябва двойно да им плащаш и да им благодариш дето са измъкнали смръдливите си задници от леглото да те повозят и да благоволят да те 'пуснат' в собствената им кола..и най-важното...в същото време да се чувстват горди, да се изживяват предприемачи за това че не са си платили данъците и са преметнали скапаната държава!
Блажени са бедните духом
...можем да я наречем 'бялата' емиграция, ако приемем че това са хора тръгнали да видят бялата лястовица. Хората в БГ и по свеат са преживявали мнпого по-страшни неща, но всички знаем , че това без което никой не може да продължи да живее и в най-трудните времена е надеждата, че ще дойдат по-добри времена...bead_ написа:аз мисля върху мотивите на 3о4о-поколението да замине? 70-те на ХХ век - политическа емиграция, 90-те на ХХ век в някакъв смисъл - икономическа, а сега?!? как да я наречем?!? тази вълнаlatrevw написа: и никога преди не ми е било по-силно желанието да зачезна нанякъде
Защо загубихма надеждата за бъдещето ни?
...защото подарихме душите си на дявола...
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Проблемът е, че в БГ всеки с образование над средно-то си мисли че му се полагат по-специално отношение и привилегии.
Проблемът е, че в световен мащаб границите между "класите" се размиват и почти изчезват, а в БГ е точно обратното - всеки иска да е от класа.
Има и още куп актуални проблеми, но какъв е смисълът да ги изброяваме - важно е човек да се чувства добре в собствената си кожа.
Проблемът е, че в световен мащаб границите между "класите" се размиват и почти изчезват, а в БГ е точно обратното - всеки иска да е от класа.
Има и още куп актуални проблеми, но какъв е смисълът да ги изброяваме - важно е човек да се чувства добре в собствената си кожа.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Мисля, че Слави Трифонов навремето го каза- перефразирам:jazz написа:проблемът е че всеки говори за ПРОБЛЕМЪТ
и всеки знае решението му :)
- Жалкото е, че за когото и да гласуваме- все политик ще стане...
Последно промяна от Ън на 30.10.09, 21:47, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Напротив, българите са масата която най-лесно се претопява, нещо като плънка, генетичен материал за подобрение на другите нации.Ън написа:Те ще са Българи където и да съм...БоЕВ написа:Погледни го от хубавата страна - децата ти ще бъдат Българи.Ън написа:Да остана тук преди петнайсет години се оказа грешка, уви- непоправима.
На колко от емигриралите ти познати децата им пишат, четат и си общуват свободно на български?
дааа, така е...и не е проблемът, че всеки говори, а че мнозинството нищо не прави...jazz написа:проблемът е че всеки говори за ПРОБЛЕМЪТ
и всеки знае решението му :)
няма лошо да говорят, ама и да правят трябва...
Какво?
ами не знам..вески знае за себе си...
понякога и за себе си не знам какво точно да правя...
последната година това което си казвам е еднно простро: Go! Go! Go!!! (в смисъл да правя нещо)
в БГ вариант 'За лудо работи за лудо не стой!'
Няма да се правя на тарикат аз, не че не ми се иска.
Просто не мога да си го позволя.
Блажени са бедните духом
Не знам за децата им, но никой от тях не е забравил от къде идва, струва ми се, че и децата си така учат- на уважение и любов към родината. И сигурно си прав, че има и минуси, но плюсовете май са повече- това вечно оцеляване тук вече ми идва нагорно...БоЕВ написа:
Напротив, българите са масата която най-лесно се претопява, нещо като плънка, генетичен материал за подобрение на другите нации.
На колко от емигриралите ти познати децата им пишат, четат и си общуват свободно на български?

- Глас в пустиня
Акъл не давам и никого не съдя, просто си говорим, а моите изказвания са базирани и на наблюдения.Ън написа:Не знам за децата им, но никой от тях не е забравил от къде идва, струва ми се, че и децата си така учат- на уважение и любов към родината. И сигурно си прав, че има и минуси, но плюсовете май са повече- това вечно оцеляване тук вече ми идва нагорно...БоЕВ написа:
Напротив, българите са масата която най-лесно се претопява, нещо като плънка, генетичен материал за подобрение на другите нации.
Няма да крия, че съществува и обратна тенденция - много се връщат, опитали, видели, помъдрели. Лошо става когато са намесени и децата обаче, докато не пораснат и докато не се изучат в страната в която си, няма връщане, защото в един момент се оказва, че заради собствените ти мераци си им объркал и обременил бъдещето.
защо само към рОдинатаЪн написа:Не знам за децата им, но никой от тях не е забравил от къде идва, струва ми се, че и децата си така учат- на уважение и любов към родината. И сигурно си прав, че има и минуси, но плюсовете май са повече- това вечно оцеляване тук вече ми идва нагорно...
научи ги на тези неща
а те да си решават
Аз заради децата сега не мога да тръгна. За да не рискувам техният живот и бъдеще. Но преди 15 години нямах такива задръжки.БоЕВ написа:
Акъл не давам и никого не съдя, просто си говорим, а моите изказвания са базирани и на наблюдения.
Няма да крия, че съществува и обратна тенденция - много се връщат, опитали, видели, помъдрели. Лошо става когато са намесени и децата обаче, докато не пораснат и докато не се изучат в страната в която си, няма връщане, защото в един момент се оказва, че заради собствените ти мераци си им объркал и обременил бъдещето.

Е, не само към родината, но нали за това сега иде реч.jazz написа:защо само към рОдинатаЪн написа:Не знам за децата им, но никой от тях не е забравил от къде идва, струва ми се, че и децата си така учат- на уважение и любов към родината. И сигурно си прав, че има и минуси, но плюсовете май са повече- това вечно оцеляване тук вече ми идва нагорно...
научи ги на тези неща
а те да си решават

много обобщаваш Боев:lol:БоЕВ написа:Проблемът е, че в БГ всеки с образование над средно-то си мисли че му се полагат по-специално отношение и привилегии.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Ами, да- пука ми. Щото 15 години за кво съм се блъскал? Сега като помисля, можеше да блъскам другаде и повече щях да постигна навярно. Но свърши вече.jazz написа:не те разбирамЪн написа:Е, да- ако имат какво да ядат и къде да спят...
колко му трябва на човек
големия още помни кога е спал на надуваемо легло
и куфара беше холна маса
ама пак беше купон
важното е да не ти пука
ако можеш де
а ти не си от тези хора май :)

1000% съм зад това което казваш! И както казах мога да го потвърдя от личен опит.БоЕВ написа:Погледни го от хубавата страна - децата ти ще бъдат Българи.Ън написа:Да остана тук преди петнайсет години се оказа грешка, уви- непоправима.
Всъщност аз го знаех много преди да замина.
И вече почвам да се дразня от перфектното произношение на малкото думи на английски дето ги говори синчето
...ама и му се радвам де...
Блажени са бедните духом
Мисля, че именно заради децата си сме заминали. Ако ние сме добре и децата ни са добре.БоЕВ написа:Акъл не давам и никого не съдя, просто си говорим, а моите изказвания са базирани и на наблюдения.Ън написа:Не знам за децата им, но никой от тях не е забравил от къде идва, струва ми се, че и децата си така учат- на уважение и любов към родината. И сигурно си прав, че има и минуси, но плюсовете май са повече- това вечно оцеляване тук вече ми идва нагорно...БоЕВ написа:
а пък и да ти кажа, не знам какво ме чака, ама сега в този глобален свят, да отиваш, да се връщаш и ако трябва пак да отиваш, не е чак такъв голям стрес...и със сигурност по-малък стрес от това да оцеляваш в БГ
Блажени са бедните духом
- сър Айвънхоу
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не можеш да си сигуренЪн написа:
Ами, да- пука ми. Щото 15 години за кво съм се блъскал? Сега като помисля, можеше да блъскам другаде и повече щях да постигна навярно. Но свърши вече.
Можеш само да предполагаш
Ти си атеист и едва ли точно на теб трябва да казвам, че "Бог си знае работата"
В крайна сметка не е ясно какво би било ТАМ, ако
Нали?
Можеше да ти се случи нещо много гадно
а и нямаше да можем да се виждаме:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
С твоята професия навън ще си осигуриш доста по-добър стандарт от тук.Ън написа:Ами, да- пука ми. Щото 15 години за кво съм се блъскал? Сега като помисля, можеше да блъскам другаде и повече щях да постигна навярно. Но свърши вече.jazz написа:не те разбирамЪн написа:Е, да- ако имат какво да ядат и къде да спят...
колко му трябва на човек
големия още помни кога е спал на надуваемо легло
и куфара беше холна маса
ама пак беше купон
важното е да не ти пука
ако можеш де
а ти не си от тези хора май :)
Въпроса е да има кой да ти помогне в началото, щото отначало трябва да почваш - да те опознаят, да ти се доверят... Трудно е.
Имахме един ветеринарен доктор в квартала - че той се грижеше за "пациентите" си по-добре от повечето човешки доктори. Човек, който си обича работата, дет се вика - роден е за нея. Взе зелена карта и айде... Кофти, че го няма, но пък за него се радвам - и трудът му там е по-добре платен, и той е по-уважаван.
Абе и ти са права.frisky lioness написа:
Ти си атеист и едва ли точно на теб трябва да казвам, че "Бог си знае работата"
В крайна сметка не е ясно какво би било ТАМ, ако
Нали?
Можеше да ти се случи нещо много гадно
а и нямаше да можем да се виждаме:winkw:
То е аз не съм от вярващите, ама и аз мисля че и Господ, и съдбата си знаят работата.
Ако нещо се случва или неп се случва - не ще да е случайно.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
като казваш оправдание да не би да си мислиш, че аз например като съм заминала трябва да се оправдавам пред детето си или пред някой друг все едно нещо лошо съм направила и грешка съм допуснала?!БоЕВ написа:"Грижата за децата" е универсално оправдание и огромна самозаблуда!:-)Sweety написа:...
Мисля, че именно заради децата си сме заминали. Ако ние сме добре и децата ни са добре.
...
Не ти ли се струва малко по анадалски това с "решаването кой, къде и какъв"?
Той и баща ми се опитваше такива мисли да ми вкара в главата... па и разни други 'мъже', дето ми казваха, че в София има кой да ми помага...
Ма що трябваше някой да ми помага?!
Аз си имах хубава работа там и донякъде кариера и си мисля, че при такива обстоятеслва трябваше преспокойно да си позволя да си купувам кремчета на La Roche-Posay и Lego на детето, а не да ми скапе месечния бюджет.
(Само да не ми кажеш, че тези работи са лукс?
да, грешката ми е, че не заминах преди 2 години, когато ми предложиха работа и на по-хубаво място и за живеене и за работа...
Блажени са бедните духом
ко се притеснявате
заминали незаминали
тука нали сме заедно
се същия ... е насякъде
нещо такова казваше рема май
сичко е 1:lol:
който играй пичели
койо ни играй, ни пичели
тука или там
като е слука е слука
а като е обратно
........................
утре пак
заминали незаминали
тука нали сме заедно
се същия ... е насякъде
нещо такова казваше рема май
сичко е 1:lol:
който играй пичели
койо ни играй, ни пичели
тука или там
като е слука е слука
а като е обратно
........................
утре пак
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.