Декларация

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Декларация

Мнение от Глас в пустиня »

ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е МОЯТ ПРЕМИЕР

Заради едно – единствено нещо – няма смелостта, няма мъжеството да отстоява българския национален интерес и българския суверенитет спрямо Русия.

Фактите:

1. Огъна се пред натиска на Путин за Белене и Бургас – Александруполис – тези проекти не бяха прекратени рязко и категорично, а се размотават без отговор какво ще се случи. Бойко Борисов просто не смее да каже НЕ на Путин. Нищо мъжко няма в това поведение.

2. Бойко Борисов предаде българския национален суверенитет, като разреши и позволи на руски барети да нахлуят на суверенна българска територия с оръжие в ръка, в нарушение на Виенската конвенция. Обичайната практика в такъв случай е:

а) Нарушителите да се разстрелват – това би се случило, ако бяха нахлули на американска територия например.

б) Посланикът да се отзове и да се изгони руския посланик от България.

в) Да се работи в рамките на Европейския Съюз и международните правни организации за санкции срещу Русия.

Изводите:

Показаните бездействия и действия спрямо Руската заплаха за Българския икономически и териториален суверенитет, са пример, че Бойко Борисов просто не е достатъчно мъж за премиер на България. Мъжеството е проява на ВОЛЯ и СМЕЛОСТ, а не безумно надути мускули и празно перчене пред слабите – като Македония. Ако можеш да откажеш на САЩ или Русия – така както направи един истински мъж преди 10 години, това вече е друго нещо.

Бойко Борисов разбира се не може да бъде обвиняван в изключителност по отношение на липсата на мъжество спрямо Русия. Това е стара болест на цяла Европа – континентът на слабата воля, страха, подлостта и мекостта в политиката. Европа е нарицателно за липсата на мъжественост и за съжаление сегашна България не се различава в положителен смисъл от това. Това обаче не може да ме накара да приема Бойко Борисов за свой премиер. Аз имам наистина високи критерии за един лидер и той просто не ги покрива, въпреки, че е на десет хиляди светлинни години пред Станишев. По – добре е с него, отколкото с онзи национален предател, но той просто ПАДНА В ОЧИТЕ МИ.

raylight.blog.bg/politika/2009/11/06/zashto-boiko-borisov-ne-e-moiat-premier.430664

Горенаписаното напълно изразява и моето мнение!
Аватар
Глас в пустиня

Ето още едно мнение по въпроса което не мога да подмина!

Москва предупреди Борисов с милиционерски намек
от Иво Инджев ⋅ ноември 6, 2009 ⋅ Коментирайте

Дадох си време да се ориентирам в разправията, озаглавена „Руски милиционери нахлуват в български имот” . Осъмнах и замръкнах с въпросите, на които нямам ясен отговор. И затова ще ги задам.

Преди всичко – откога пък е скандално руски милиционери да нахлуват в български имот? Огледайте се наоколо и ще видите, че по нашите имоти е пълно с паметници на благодарността за нахлуването им. В центъра на София под един от тях, размахал оръжие на метри от Народното ( ни?) събрание, пише, че българският народ им е признателен за това.

Разбирам, че няма разбиране за ролята на :

Нахлуващите ( сплашване, обискиране, арестуване?), на опълченците на входа. Нахлуващите ги били изтикали грубо, а те защо не са отвърнали или любезността им е част от служебните задължения в такива случаи?

Не разбирам кое от всичките твърдения в нашите средства за нещо като информация е вярно по отношение на характера на бойните действия:

Нападателите били командоси ( така твърдят вестниците на ВАЦ ), но според други били „барети”, борци срещу организираната престъпност, или милиционери от службата за борба с икономическата такава.

Не е много ясно и какво точно са превзели:

Търговското представителство на България, жилища на български търговци, сграда с офиси на български фирми, наречена Център на промишлеността, или просто са им (пре)взели страха на всички вкупом.

Не разбирам също, как така на посланика ни в Москва Пламен Грозданов е било наредено да изрази „силно безпокойство” ( каквото българската дипломация не е изразявала спрямо руската политика вероятно от времето на руските морски артилерийски обстрели срещу жилищни райони на Варна и Балчик по време на Първата световна война, при които загиват десетки цивилни), а в същото време в София премиерът Борисов демонстрира пред дулата на телевизионните камери точно обратното – спокойствие от най – висока степен. Той дори каза, че би постъпил като руските колеги, ако трябва да се ловят престъпници.

Не разбирам как така не сме разбрали, че това не било първото въоръжено проникване на руски части на същата тази българска територия ( както каза заместник – министъра на външните работи Марин Райков).

Аз, който не се интересувам много от това дали и колко редовно руски маскирани полицаи се разхождат с автомати из уж български имоти в Москва, не съм чувал нищо подобно ( защото не ми се вижда странно руската милиция да се разпорежда с български имоти). Но като гледам реакцията на някои ( като Райков), туширана от свръхспокойната такава на не кой да е, а на самия Борисов, се питам нечувано ли е всичко това, или просто не е за чуване?

Питам се също и колко външни политики имаме? Една на МвНР и нейния упълномощен висш представител Марин Райков и друга, на опровергаващият го като послание по казуса премиер Борисов?

Питам и друго, но още по – плахо:

Някой вярва ли, че такава операция на въоръжени братушки ще се случи изобщо насред столицата на авторитарната Русия без авторитетното позволение ( а най – вероятно и нареждане) на съответния автократ в Кремъл?

Вярващите може да са блажени, но в центъра на руската столица, край църквата „Василий Блажени” на Червения площад, подобни своеволия не се допускат от векове.

Има и нещо, което разбирам: премиерът Борисов има желание да гаси пожара. Но след като е лумнал, не е лошо да ни каже истината за него. Защото след всички приказки по темата за енергийната зависимост на България от Русия и опитите на новата власт в София да я оспори, милиционерската атака в Москва няма как да бъде разглеждана като „изолиран случай” от цялостната взривоопасна картина на заредените с газ, петрол и ядрено гориво двустранни отношения.

Един бивш пожарникар и охранител трябва да е в състояние да разпознае посланието, когато в имота му хвърлят коктейл „Молотов” като предупреждение да си плати задълженията. Защото, при цялото ми неразбиране, най – много не разбирам, защо руските власти не са поискали от българските съдействие да арестуват българските граждани, които така или иначе са арестували , но чрез взлом.

Което ми прилича на демонстративен вот на недоверие ( т.е. предупреждение) към новата власт в София и то точно по въпроса за борбата с престъпността, тясната специалност на българския премиер.

пп Верно, не ебил там човека и най-вероятно не знае как е станало всичко, но нямам причини да не му вярвам!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение и за "гигантският" проект за руски нефт.

Не, не и не на руски петрол през България
Димитри Иванов

- Не и не - поядосах се. - Никакъв петрол през България. Да минава през другаде.

- Ама Джимо - понечиха да ме вразумят. - Не може все с танкери през Босфора. Хайде ти кажи през къде освен по тръба Бургас-Александруполис.

Тук вече съвсем се ядосах. Аз да съм кажел. Откъде накъде. Да не съм нефтеник. Зная само, че ще е лошо за България през нея да потече руски или какъвто и да е нефт.

Навремето мислех: България така и така си опустоши морето и планините. После си казах: досегашното опустошаване не е мотив за бъдещо опустошаване. А тъкмо опустошаване ще предизвика тръбата Бургас-Александруполис.

Недялко Йорданов два пъти писа във в-к "Труд"; Анри Кулев и бивши от каботажното двайсет пъти са ми обяснявали, че в Бургаския залив водите не отнасят боклуците и разлетия петрол навътре в морето, а ги отлагат на брега.

В Бургас и другаде направиха референдуми и хората бяха против проекта Бургас-Александруполис. Референдумите бяха незаконни, понеже Бургаският залив е на България, а не на местните. Местните печалбари не искат друг да им съсипва брега. Те искат сами да си го съсипват, бетонирайки го. Но очертаващата се държавна простотия (евентуалното българско съгласие за тръба Бургас-Александруполис) ще обезсмисли напъна на местната простотия да забогатее. Петролните разливи в Бургаския залив ще ударят печалбарското хотелиерство от Ахелой, Сарафово, Поморие и Несебър до Крайморие, Слънчев бряг, Созопол и Черноморец.

Ама аз откъде знам, че ще има петролни разливи, възразиха ми. Идва танкерът, ляга на рейд. Завинтва шланг до плаващ буй. Тръба под дъното изпомпва нефта от буя до терминала и готово. Или - както хората на Б. Борисов май предпочитат - не буйове, а направо втори нефтен пристан. И - ето ти - през Бургас ще минава повече нефт, отколкото през най-голямото пристанище (Ротердам). През Ротердам 30-35млн тона годишно, през Бургас 44, заедно със 7-те млн тона за Лукойл.

- Ще има разлив - заинатих се. Защото зная, че всяка година стават поне десетина петролни разлива по света. Не мога тук да ги изброя (има ги в Lloyd's Shipping Register). Първият, за който си спомням, беше The Exxon Valdez oil spill в Аляска на 24 март 1989. Далеч не най-големият, но все пак щети за $4,5 милиарда, които Exxon не плати, защото нали знаете как става тя; ищецът наема скъпи адвокати и консултанти, компанията ответник наема още по-скъпи адвокати и консултанти и това е добре за адвокатите и консултантите, но не е добре за ищеца. Други разливи нанесоха двойно по-големи щети (за $9 млрд). И компаниите пак се изсулиха да не платят справедлива компенсация.

Вие си въобразявате, че за неизбежното замърсяване с руски нефт България ще получи съответна компенсация? Вие си въобразявате, че има смисъл за България да транзитира руски нефт заради парите от таксите? Ха-ха!

Тръбата Бургас-Александруполис ще опустоши и Странджа. Планината ще бъде жестоко разсечена от просека или трасе (или там каквото е) с ширина 130 м и дължина 155 км. Знаят ли умниците, фетишизиращи "развитието" и руско-българското икономическо сътрудничество, че в Странджа има флора и фауна, дето я няма в Европа, нито по света? Ще ги осени ли мисълта, че това е истинското богатство на България и те ще го затрият в името на развитието и икономическото сътрудничество?

- Русия е голяма - уведомих хората, които ме ядосаха.

- Е браво, много оригинална мисъл - присмяха ми се те.

Вярно, не е оригинална. Ала като летиш безплатно с вертолет на Газпром отвъд полярния кръг, виждаш, че Русия е огромна и екологичните поразии са я белязали необратимо, но белезите се губят в необятната тундра. Докато България е мъничка и е лесно да я съсипем. Царска и циганска сеч, мутренско предприемачество, сега и руско-гръцки (със символично българско участие) проект за тръба Бургас-Александруполис.

А Западът? Ех, този Запад. Накара ни да закрием работещи реактори и ни тласна към увеличено сътрудничество с Русия чрез проектите АЕЦ Белене и тръбата Бургас-Александруполис.

Русия затри цяло едно море (Аралско), замърси Байкал с отпадъчни води от завод за хартия, помогна ни да замърсим софийското поле (с Кремиковци) и други, по-плодородни полета. Матушка Русь има дебело досие на екологични поразии, от които трябва да бягаме. Мизерните $30-$35 млн годишно от такси (и то не за България, а за компания Бургас-Александруполис) са като въображаемите ни ползи от американските бази. Глупави български кметове ламтяха да печелят от US базите, които (стрелкови полигони) ще останат отровени за десетилетия.

Ако пребиваваш само два дни на борда на самолетоносач на САЩ, плащаш си разкладката - еди колко си долара. А на съвместно учение у нас бойните летци от САЩ зареждаха безплатно.

Помислихте, че съм против Русия? Че съм против САЩ? Не. Аз съм против българския коктейл от алчност и глупост. И против дебелака във вълча шуба, когото Андрешко зарязал насред гьола от човещина към своя земляк. Човещината ние я нарекохме андрешковщина. Безумието - политика. Защо?

www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4408&sectionid=5&id=0001101
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

като глеам кви са вишите съдии тука и прокурорите
мога да си предстаявя кви са посланицити и "бизнесмените"
в задграничните представителства:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:като глеам кви са вишите съдии тука и прокурорите
А бе те и за "бизнесмените" писаха че са все отроци на дейци от ЦК на БКП, ама все пак ред тряя да има, че са за Сибир, за Сибир са спор няма.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

БоЕВ написа:
Кент написа:като глеам кви са вишите съдии тука и прокурорите
А бе те и за "бизнесмените" писаха че са все отроци на дейци от ЦК на БКП, ама все пак ред тряя да има, че са за Сибир, за Сибир са спор няма.
ми ко се сърдиш, братята се пак забрниха кпсс навремето
оня лудия дори попиля пърламента доминиран от наследниците им
на тукашните очулати демократи не им достиска май
ся им сърбаме попарата:-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

бойко е клоун
ама почти разчекна комуняги.оод
евала му поне за това:-)
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа: ся им сърбаме попарата:-)
Една закъсняла лустрация може би...
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:бойко е клоун
ама почти разчекна комуняги.оод
евала му поне за това:-)
Бих искал да видя влезли в сила присъди, а не само констатации и празнодумство.
Аватар
holi_day

Re: Декларация

Мнение от holi_day »

БоЕВ написа:ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е МОЯТ ПРЕМИЕР

Горенаписаното напълно изразява и моето мнение![/b]
естествено е да е така
вотът беше наказателен - само и само да не е тройната коалиция
колко други алтернативи имаще за гласуване
сега шъ гони вещици
не успява да спре затварянето на еврофондовете
Аватар
Глас в пустиня

holi_day написа:

естествено е да е така
сега шъ гони вещици
Никога не е бил мой фаворит. Имах друго виждане за развитието на нещата, но кой ли ме пита.:lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ще кажеш не на баба меца а?!:rotfl24:

и ще те наврат на кучето в задника по после:-)

поне в началото има казваме не на русняците та да има неква интрига.
и по после няма накъде:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Quid написа:ще кажеш не на баба меца а?!:rotfl24:

че има ли избор
като при борис и хитлер:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

хехе... Бойко поне едно направи криво-ляво - натри носа и имиджа на Доган и Станишев. Поне до момента. Иначе - повече от ясно е, че България няма много избор от къде да взима газ и петрол. Което не значи, че държавниците ни трябва да се държат като п**ки пред руския натиск и безочие. Ми те хората са си прави - като някой ти се дупи и ти лиже гъза, да си развяват коня. Дават им зелници - хапват ги. Трети е въпросът, че нашето национализъм и гордост е с не-българско ухание ;) Но това е съвсем друга тема ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

има нещо такова.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:

че има ли избор
като при борис и хитлер:rotfl24:
най-накрая сфана некои реалности :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
holi_day написа:

естествено е да е така
сега шъ гони вещици
Никога не е бил мой фаворит. Имах друго виждане за развитието на нещата, но кой ли ме пита.:lol:
Кажи си думата БоЕВ :cool:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

ELBI написа:
БоЕВ написа:
holi_day написа:

естествено е да е така
сега шъ гони вещици
Кажи си думата БоЕВ :cool:
на мен винаги ми е интересна думата на БоЕВ
дори когато не съм съгласна с него
обикновено той обаче се аргументира и навързва няколко довода
а на мен и по-малко ми е достатъчно да съм убедена в нещо :grin:
Публикувай отговор