И нещо за любителите на фантастиката
И нещо за любителите на фантастиката
Изглежда интересно, въпреки че още в трейлъра компютърната анимация си личи от самолет. Много реклама, много чудо, само дето на мен твърде много ми напомня компютърна игра.
Да видим какво е направил другаря Камерън.
Цък!
Цък!
- Green Light
Братовчед ми каза, че този филм бил чакан повече от 10 години. Голямо събитие. Откупен сценарий и много вложени пари отсамото начало. Легендите около това, за какво точно е, са толкова и толкова интересни, колкото (едва ли) ще бъде интересен и самия филм. Както и легендите за ефектите. Все пак това е другаря Камърън
Не знам да ти кажа. Не обичам ефектите да са натрапчиви, пък още в трейлъра героите се движат спънато - колкото и перфектна да е една анимация, компютърно генерираното движение не е като човешкото. Ще видим де, ако не друго, ще е зрелищно. (Камерън, да) Извънземните изглеждат симпатичниGreen Light написа:Братовчед ми каза, че този филм бил чакан повече от 10 години. Голямо събитие. Откупен сценарий и много вложени пари отсамото начало. Легендите около това, за какво точно е, са толкова и толкова интересни, колкото (едва ли) ще бъде интересен и самия филм. Както и легендите за ефектите. Все пак това е другаря Камърън
- сър Айвънхоу
Re: И нещо за любителите на фантастиката
гледах тоз трейлър на кинопреглед... определено е завладяващ...
да видим филма...
да видим филма...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: И нещо за любителите на фантастиката
Яко...pocti_bezobidna написа:Изглежда интересно, въпреки че още в трейлъра компютърната анимация си личи от самолет. Много реклама, много чудо, само дето на мен твърде много ми напомня компютърна игра.
Цък!

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
снощи гледахме 2012 на голям екран, та преди него естествено имаше реклама на този Аватар - наистина зрелище, тъп филм, но направен прекрасно от гледна точка на ефекти и изпълнение. аз не съм почитател на тези фантастики.
а 2012 гледахте ли? също е направен хубаво, отидох заради мъжете главно, но ме държа в напрежение, а син ми още го държи и сега е в чуденка само квантов физик ли трябва да си, за да те качат на ноевия ковчег
също зрелище, което задължително трябва да се гледа на голям екран
а 2012 гледахте ли? също е направен хубаво, отидох заради мъжете главно, но ме държа в напрежение, а син ми още го държи и сега е в чуденка само квантов физик ли трябва да си, за да те качат на ноевия ковчег
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
- Green Light
Да. Надпреварата със суперпродукциите зацикли. Не вярвам да се роди нещо качествено ново. Тоест аз не вярвам, братовчед ми ако го питаш, той точно в Аватар му е надеждата. Айде ще видим.latrevw написа:снощи гледахме 2012 на голям екран, та преди него естествено имаше реклама на този Аватар - наистина зрелище, тъп филм, но направен прекрасно от гледна точка на ефекти и изпълнение. аз не съм почитател на тези фантастики.
а 2012 гледахте ли? също е направен хубаво, отидох заради мъжете главно, но ме държа в напрежение, а син ми още го държи и сега е в чуденка само квантов физик ли трябва да си, за да те качат на ноевия ковчегсъщо зрелище, което задължително трябва да се гледа на голям екран
Ще го гледаме 2012, как
е, не знам, аз не разбирам и не ме влекат суперпродукции, дори не знам какво значи. като отида на подобен филм съм впечатлена от зрелището, но нищо не ми носят тези филми. най-обичам филм без никакви ефекти, с история в него, без супер известни и супер красиви артисти, тогава чувствам, че съм изживяла нещо. тия модерните филми са пълна тъпня. и знаеш ли кое е лошото - киното беше пълно с тийнейджъри, от по-големите де, за които основното заключение от филма е, че трябва да имаш пари, за да можеш да си купиш билет/ живот, т.нар. героизъм, който се показва във филма бива подминаван от тях, защото им се струва невъзможен и много практично се ориентират или си физик (което не ги влече), или си руски милиардер. Вчера кански ме жегнаха едни думи на сина ми - в тези времена, най-важните са парите - идеше ми да се гръмна като го чух.Green Light написа: Да. Надпреварата със суперпродукциите зацикли. Не вярвам да се роди нещо качествено ново. Тоест аз не вярвам, братовчед ми ако го питаш, той точно в Аватар му е надеждата. Айде ще видим.
Ще го гледаме 2012, как
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Най-лошото е, че подозирам, че е прав. От гледна точка на мисленото на мнозинството. И това, което ме плаши е, че възпитавайки децата си в ценности извън материалното, току виж станали аутсайдери. Не ми се мисли, дано съм лош пророк.latrevw написа:Вчера кански ме жегнаха едни думи на сина ми - в тези времена, най-важните са парите - идеше ми да се гръмна като го чух.
да, има нещо такова, но много се надявам като пораснат да почнат отсяват малко нещата. сега са жадни за всичко, искат още и още, което принципно е нормално, но пък прекалено консуматорското ни общество вече масово дава като резултат само това - още по-огромно желание за консумация, без стимул за създаване или дори само на съзерцание и радване на това, което вече имаме. не знам как е при по-големите деца, дано някой се обади да ме успокои, че към 18-20 години вече се променят.pocti_bezobidna написа:Най-лошото е, че подозирам, че е прав. От гледна точка на мисленото на мнозинството. И това, което ме плаши е, че възпитавайки децата си в ценности извън материалното, току виж станали аутсайдери. Не ми се мисли, дано съм лош пророк.latrevw написа:Вчера кански ме жегнаха едни думи на сина ми - в тези времена, най-важните са парите - идеше ми да се гръмна като го чух.
Ох, има и такива, не е да няма. Лятото си общувах с две такива хлапета - начетени, любопитни, надъхани. И една приятелка се беше запознала с някакво готино девойче, дето се лашкали във влака за концерта на Стоунс в Румънско.latrevw написа:... дано някой се обади да ме успокои, че към 18-20 години вече се променят.
Проблемът е доколко конкурентни ще бъдат спрямо останалите, дето за тях парите са всичко.
- Green Light
- Green Light
Аз, обратното, още повече ще те разстроя, като ти кажа че според мен тия малките много по- добре се ориентират от нас. Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Тоест не трябва "да се наричат" но да се знаят трябва.latrevw написа:да, има нещо такова, но много се надявам като пораснат да почнат отсяват малко нещата. сега са жадни за всичко, искат още и още, което принципно е нормално, но пък прекалено консуматорското ни общество вече масово дава като резултат само това - още по-огромно желание за консумация, без стимул за създаване или дори само на съзерцание и радване на това, което вече имаме. не знам как е при по-големите деца, дано някой се обади да ме успокои, че към 18-20 години вече се променят.pocti_bezobidna написа:Най-лошото е, че подозирам, че е прав. От гледна точка на мисленото на мнозинството. И това, което ме плаши е, че възпитавайки децата си в ценности извън материалното, току виж станали аутсайдери. Не ми се мисли, дано съм лош пророк.latrevw написа:Вчера кански ме жегнаха едни думи на сина ми - в тези времена, най-важните са парите - идеше ми да се гръмна като го чух.
Това е! В тези времена най- важното са пароте. И ние го знаеме, просто не изкаме да го признаеме и търсим ли търсим честност и достойнство. Понякога видим някой такъв като нас - търсещ, срещнеме се демек и си мислиме: ЕТООО ПРАВИ СМЕ БИЛИИИ ТОВА С ЧЕСТНОСТТА Е НАЙ- ВАЖНОТООО.
Дръжки!
Малките стават идеални. Точни, бързи, мотивирани. Хишничета. Нов етап в еволюцията.
абе не е съвсем така. парите, мамка им, са много важни, иначе нямаше да блъскам по 12 часа на ден, НО не трябва да стават единствена цел, мен от това ме е страх. Искам един ден и той като мен да погледне някой или някоя с много пари и да си каже: "и двойно повече да имаше, пак не искам да съм на неговот/ нейното място". Разбираш ли, пак търся някаква златна среда, баланс - да не трябва съвсем да си броим стотинките, но и от милиони няма нужда, айде, айде.Green Light написа: Аз, обратното, още повече ще те разстроя, като ти кажа че според мен тия малките много по- добре се ориентират от нас. Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Тоест не трябва "да се наричат" но да се знаят трябва.
Това е! В тези времена най- важното са пароте. И ние го знаеме, просто не изкаме да го признаеме и търсим ли търсим честност и достойнство. Понякога видим някой такъв като нас - търсещ, срещнеме се демек и си мислиме: ЕТООО ПРАВИ СМЕ БИЛИИИ ТОВА С ЧЕСТНОСТТА Е НАЙ- ВАЖНОТООО.
Дръжки!
Малките стават идеални. Точни, бързи, мотивирани. Хишничета. Нов етап в еволюцията.
Значи на ония с милионите и милиардите им завиждам само за едно - че могат да си купят билет за космически кораб и да се поразходят там горе.
Ох, много е трудна тая среда за постигане.latrevw написа:абе не е съвсем така. парите, мамка им, са много важни, иначе нямаше да блъскам по 12 часа на ден, НО не трябва да стават единствена цел, мен от това ме е страх. Искам един ден и той като мен да погледне някой или някоя с много пари и да си каже: "и двойно повече да имаше, пак не искам да съм на неговот/ нейното място". Разбираш ли, пак търся някаква златна среда, баланс - да не трябва съвсем да си броим стотинките, но и от милиони няма нужда, айде, айде.Green Light написа: Аз, обратното, още повече ще те разстроя, като ти кажа че според мен тия малките много по- добре се ориентират от нас. Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Тоест не трябва "да се наричат" но да се знаят трябва.
Дръжки!
Значи на ония с милионите и милиардите им завиждам само за едно - че могат да си купят билет за космически кораб и да се поразходят там горе.
Онова 16 годишното, братовчедката, май предпочитам да стане меркантилна кучка, отколкото да е аутсайдер. За нея ще е по-добре. Кофти работа.
Мисля, че виждате нещата в черно и бяло.
Винаги и във всички периоди е имало и едното, и другото, и много нюанси между тях.
И не е изчезвало ни едното, ни другото, ни нюансите.
Обратното на меркантилен не е аутсайдер.
Нито пък всички не-аутсайдери са меркантилни. Ето, вижте Куида например.
Винаги и във всички периоди е имало и едното, и другото, и много нюанси между тях.
И не е изчезвало ни едното, ни другото, ни нюансите.
Обратното на меркантилен не е аутсайдер.
Нито пък всички не-аутсайдери са меркантилни. Ето, вижте Куида например.
Panta rhei...