Регионални особености

Все същите
Аватар
Green Light

Регионални особености

Мнение от Green Light »

Може и да ви е странно, но се замислих за регионалните особености в България заради самоубийството на Петя Дубарова. И до ден днешен не мога да си отговоря на въпроса защо се самоуби тва лапе. Тоест лапе, защото вечно остана лапе. Вечно лапе. :-( Откъде накъде и как и е дошла такава мисъл в главата? "Бугазлии" викам си иди ги разбери. Недялко Йорданов, Христо Фотев все идиотски нежни на думи хора. Тва сигурно е трудно нещо толкова красота вътре в теб да откриваш, а живеейки да срещаш кофти неща. Те затова май бургазии всичките са на думи нежни, а с хората резки. Дружелюбие с грубост. Много ми харесва, не ме разбирайте погрешно. И ямболци са такива, имам страшна тайфа приятели в Ямбол, много ги обичам. Хора на които може да се разчита.

Пловдивчани, пък- хора артисти. И от там познавам много. Даже и за работа като си говориш с тях трябва да приказваш за изкуство, иначе изобщо не разбират за какво сте се срещнали. Обаждам се на един познат. Калин. Здрасти здрасти, тва и тва ми трябва, кога ще ми го пратиш тогава и тогава, ок, чао. Чакай, бе - вика- ти чу ли последната ми композиция, посветена на жена ми. В профила на фейсбука ми е. Ми не съм, ама сега нямам време, ще я чуя и ще коментирам. Ми ха, тогава, за кво ми се обаждаш? Той си мисли че работата е повод, причината може да бъде само една- неговата риш компила..., или композиция беше. Инструментални, егати, пловдивски работи. Ако щете вярвайте имам едно познато пловдивко ченге и той е аб-со-лют- но същия. Всички са такива.

Габровци, пък само майтапи. То ме заболява устата в тоя град. Егати- мускулнта треска съм имал от смях, честно. Ма имам най- различни познати, да не речете че си вадя изводи от едно познанство. Кумуве на един приятел, аверче от казармата и колеги от една фирма, всичките са един сорт. Преди месец се случи да седнем всички заедно в Страноприемницата. Ми хора, аз три пъти ставах от стола понеже нямаше място да се плескам по коленете и да се свивам от хилеж! Мамата си трака! И добър ден не ти казват по нормалния начин, ами ще го завъртят някак така, че после два часа го разшифроваш и съответно периодично се смееш. Като камилчето от вица

Има ли ги регионалните особености или си въобразявам?

:-) За перничани нищо не казвам...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

има ги - наистина бургазлии са по-особена порода - нямам представа защо. Освен "известните" имам и доста не до там известни приятели и приятелки и са наистина различни по някакъв начин. А за филибето - повече от ясно - най-готините мацки, като ходиш в града :) Навсякъде има готини и прекрасни - и там, и във Варна, и в Русе, и в Габрово (най-красивата ми приятелка бе от там) и къде ли не ... има разни регионални особености, но хич не им търся зависимостите - приемаш им най-хубавото и ... това си е ;) Наздраве. И имаш една книжка у нас - забрави я оня ден, пияницо зелен...:rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Регионални особености

Мнение от Ън »

Green Light написа:
Я виж къде отива бат Арни- при най- големите терминатори!
Нема дойде при нас или при вас, я... :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Изображение
:lol: от колежката. от Бургас
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Има ли ги регионалните особености или си въобразявам?
Има ги, да. Просто си се създава някаква среда там и тя започва да работи. Примерно колегите ми във Варна са доста сходни като... дружелюбност ли да го кажа, като отвореност ли, много е особено.
Колегите ми в Русе са съвсем различни пък от варненци.

Иначе съм чувала разни легенди за плевенчанките, но това е друга тема. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:Изображение
:lol: от колежката. от Бургас
:lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Ън написа:
Green Light написа:
Я виж къде отива бат Арни- при най- големите терминатори!
Нема дойде при нас или при вас, я... :lol:

ааа...това не го видях одеве
жестока новина!:rofl2:

това се казва герой :2tooth:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

А бе вие за Враца не сте ли чували?:shocked:

Има си ги всичките тия особености и това е готино.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

хахаха
че кой спира във Враца, та и впечатления да натрупа
:blum:

Аватар
Глас в пустиня

Semiramis написа:хахаха
Там, образно казано, ядат хора.:lol:

Щеше да ми е интересно ако се беше заформила дискусия около тая тема. Факт е, че в различни периоди от време е имало големи размествания на пластове/население, вътрешна миграция. Та затова ми е любопитно.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Semiramis написа:хахаха
Там, образно казано, ядат хора.:lol:

Щеше да ми е интересно ако се беше заформила дискусия около тая тема. Факт е, че в различни периоди от време е имало големи размествания на пластове/население, вътрешна миграция. Та затова ми е любопитно.
Абе то и на мен щеше да ми е интересно, обаче всеки щеше да трябва да хвали съгражданите си, т.е. себе си, и каквито сме скромни... :grin:
Само пловдивчани всички ги хвалят безрезервно. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:....обаче всеки щеше да трябва да хвали съгражданите си,... :blum:
Язък - мислех че дискусията ще обхване цели региони, а пък то само градовете!:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:....обаче всеки щеше да трябва да хвали съгражданите си,... :blum:
Язък - мислех че дискусията ще обхване цели региони, а пък то само градовете!:blum:
Е, за твое успокоение ще отбележа, че тя и градовете почти не обхвана. :blum:
Поне дотук, де...
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:[Само пловдивчани всички ги хвалят безрезервно. :blum:

:grin: дам, и са ..
плъзнали ... артисти :lol: по цялата страна

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

БоЕВ написа: Там, образно казано, ядат хора.:lol:

Ако някога си се чудил от къде се пръкват масовите убийци - от брак между маке и врачанка :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:
БоЕВ написа: Там, образно казано, ядат хора.:lol:

Ако някога си се чудил от къде се пръкват масовите убийци - от брак между маке и врачанка :grin:

Хаааа! Под нас растат двама такива. Полумаке/полушоп за татко и целокупна врачанка за мама. Врачанката е по- мирната. Очаквам след дърворезачките, за някоя Коледа да получат за играчки ядрени бомби... Да тренират. Бе весел квартал сме ние.
Публикувай отговор