Пилците се броят на есен...

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: не си, в две теми по два еднакви постинга:blum:
Нещо ми се държи странно клубът днес...

Сега ще ги оправя, ако успея де. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Re: Пилците се броят на есен...

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
pocti_bezobidna написа:"риятелите са опасно нещу
същи пиявици
зимат ти времето, зимат ти настроението"
а как е?

аз рекох, че за дартс-а шъ мъ питаш :lol:
И аз не ти вярвам, да ти кажа. И аз искам да кажа как е. Ако може. Според мен приятелите много повече ти дават отколкото взимат. И ти на тях много повече даваш отколкото взимаш. Тука законите на термодинамиката пет пари не струват и въобще не важат.
Понеже сте свикнали, пък и някои от вас, няма да ги посочвам с Холи им почват тва, бавно стоплят, на дей завършават, затва веднага давам пример. Иска ти примерно приятел 100 лева. (Въобще не си правете устата, риш!) Та иска ти някое безочливо говедо кинти, поради едничката причина, че сте гъсти. И да приемем - ти му даваш. Викаш бе как па все ти, бе. Като риш камък на шия си ми виснал, ако ритна камбаната кво ще правиш да те питам, мискинин с мискините? Уиски пия, Джак, ама голям а не малък... и 100 грама бадеми. И така, нататък сещате се. Накрая той лева ръка десен джоб и си заминава. Обаче уж си в разход, а ти е кеф. Първо се кефиш, че си чел конско на говедото, после се кефиш дето ще къркате заедно по тоя повод, кефиш се че си помогнал в нужда, примерно човека не са му достигали за моторна резачка да нареже тъщата, откъде ще ги вземе тия кинти ако не от тебе. И в края на краищата той накрая ще си ти я върне тая стотарка. Така че бая повече взимаш отколкото даваш, така излиза.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:И аз не ти вярвам, да ти кажа. И аз искам да кажа как е. Ако може. Според мен приятелите много повече ти дават отколкото взимат. И ти на тях много повече даваш отколкото взимаш. Тука законите на термодинамиката пет пари не струват и въобще не важат.
Понеже сте свикнали, пък и някои от вас, няма да ги посочвам с Холи им почват тва, бавно стоплят, на дей завършават, затва веднага давам пример. Иска ти примерно приятел 100 лева. (Въобще не си правете устата, риш!) Та иска ти някое безочливо говедо кинти, поради едничката причина, че сте гъсти. И да приемем - ти му даваш. Викаш бе как па все ти, бе. Като риш камък на шия си ми виснал, ако ритна камбаната кво ще правиш да те питам, мискинин с мискините? Уиски пия, Джак, ама голям а не малък... и 100 грама бадеми. И така, нататък сещате се. Накрая той лева ръка десен джоб и си заминава. Обаче уж си в разход, а ти е кеф. Първо се кефиш, че си чел конско на говедото, после се кефиш дето ще къркате заедно по тоя повод, кефиш се че си помогнал в нужда, примерно човека не са му достигали за моторна резачка да нареже тъщата, откъде ще ги вземе тия кинти ако не от тебе. И в края на краищата той накрая ще си ти я върне тая стотарка. Така че бая повече взимаш отколкото даваш, така излиза.
и аз ногу не си вярвам
просто си строя логически вериги
и си се иронизирам за тонус
и все пак съм за малко, но дълготрайните приятелства
и ми се струват странни онези типове :blum:, дето изброяват по два километра имена на приятели
не всеки, който ми се е усмихнал и не ми е враг, ми е приятел
а така също и тоя, дет ми е дал назаем 100лв или съм му
и тоз не ми е приятел, дето седим на една маса
сега да не мъ питате какво е приятел за мен
нямам точно определение
annonymus

Мнение от annonymus »

holi_day написа:
pocti_bezobidna написа:А, и за дартс-а питам - точно ли се целиш? :-)

Те ти зимат, ама и дават.
Пък и ти взимаш от тяхното, така че няма проблем, смЕтам аз? Да?
за стреличките
мяташ и се уцелва, може и не където се целиш, а може и хич да не си се целил...
но е факт, че жертви има - за теб, за уцеления...

за зимането
как шъ ти се земе нещо, ку не си го имал
колкото повече имаш, в един момент много повече ти го няма
приятелствата разглезват и каляват, начи са изпитания
ми не секи има сили и нерви да се подлага на изпитания
Ти да видиш аз как играя дартс :shy:
Ако изобщо уцеля мишената си е чиста случайност, затова пък околните гледат да са зад гърба ми, че каквато съм некоординирана...
Ядосана си нещо, затова така говориш. Никой не може без приятели все едно кой взел, кой дал, какво и колко.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:...
нямам точно определение
Тоя Иван Иванов дето бях писал за него веднъж даде едно определение за приятел. Детинско такова и малко глупаво. "Приятел е човек на който ако му изгори къщата ще го приемеш у вас без да го питаш какви са му навиците и колко ще остане. И обратно ако твойта изгори - ще отидеш у тях."
Досега не съм измислил нищо по- добро.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

pocti_bezobidna написа:Ядосана си нещо, затова така говориш. Никой не може без приятели все едно кой взел, кой дал, какво и колко.
в прекрасно настроение съм
пиша някви сериозности в съседния джам и полусериозности в този

е, какво значи, че никой не може без приятели
искаш да кажеш, че физически не съществуват хора, които да нямат поне 1 приятел?
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: И в края на краищата той накрая ще си ти я върне тая стотарка.
Бе той стотарката ще я върне, ОК, въпроса е, ти, дето си финансирал резачката, водиш ли се съучастник или не?
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Тоя Иван Иванов дето бях писал за него веднъж даде едно определение за приятел. Детинско такова и малко глупаво. "Приятел е човек на който ако му изгори къщата ще го приемеш у вас без да го питаш какви са му навиците и колко ще остане. И обратно ако твойта изгори - ще отидеш у тях."
Досега не съм измислил нищо по- добро.
ако съседката ми е в това положение - бих я приела, тя мен -също
но тя ми е позната
добра позната
достатъчно позната
и аз на нея
и това ни прави приятелки?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

старо е, като приятелството, но какво пък
на мен ми харесва
всеки път

Обикновените и Истинските ПРИЯТЕЛИ

Обикновените приятели
никога не са ме ме виждали да плача.
Истинските приятели
имат рамо, подгизнало от сълзите ми.

Обикновените приятели
не знаят малкото име на най-близкия ми човек.
Истинските приятели
имат номера на телефона му в тефтерчетата си.

Обикновените приятели
носят бутилка вино на купоните, които правя.
Истинските приятели
идват по-рано, за да ми помогнат в подготовката,
и остават до по-късно, за да ми помогнат с почистването.

Обикновените приятели
се сърдят, когато им звъня след като са си легнали.
Истинските приятели
питат, защо ми е отнело толкова време да им позвъня.

Обикновените приятели
се стремят да говорят за моите проблеми.
Истинските приятели
се стремят да ми помогнат да се справя с проблемите си.

Обикновените приятели
гадаят за моите любовни истории.
Истинските приятели
знаят толкова много подробности,
че ако не бяха истински, можеха да ме шантажират с това.

Обикновените приятели,
когато ме посещават се държат като гости.
Истинските приятели
отварят хладилника и се обслужват сами.

Обикновените приятели
мислят, че с приятелството ни е свършено,
когато имаме разногласия.
Истинските приятели
знаят, че няма истинско приятелство,
ако не сме имали разногласия.

Обикновените приятели
очакват винаги да съм до тях, когато имат нужда от мен.
Истинските приятели
очакват винаги да са до мен, когато имам нужда от тях.

Ти имаш ли Истински Приятели?
А какъв Приятел си за тях Ти?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:...
и ми се струват странни онези типове :blum:, дето изброяват по два километра имена на приятели
...
То мойто е малко жалба за младост, да не мислиш, че не съм се усетил още дойкато го писах? Усетих се ама викам, я да видя дали ще го раберат тия тикви. И така.
Много хора се събираха у нас. Беше готино, беше весело, разчитахме много един на друг. Ама свърши. За Якицата и за Ангел ми е най- криво
annonymus

Мнение от annonymus »

holi_day написа:
pocti_bezobidna написа:Ядосана си нещо, затова така говориш. Никой не може без приятели все едно кой взел, кой дал, какво и колко.
в прекрасно настроение съм
пиша някви сериозности в съседния джам и полусериозности в този

е, какво значи, че никой не може без приятели
искаш да кажеш, че физически не съществуват хора, които да нямат поне 1 приятел?
Да.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

pocti_bezobidna написа:
holi_day написа:искаш да кажеш, че физически не съществуват хора, които да нямат поне 1 приятел?
Да.
не вервам
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
holi_day написа:
pocti_bezobidna написа:"риятелите са опасно нещу
същи пиявици
зимат ти времето, зимат ти настроението"
а как е?

аз рекох, че за дартс-а шъ мъ питаш :lol:
И аз не ти вярвам, да ти кажа. И аз искам да кажа как е. Ако може. Според мен приятелите много повече ти дават отколкото взимат. И ти на тях много повече даваш отколкото взимаш. Тука законите на термодинамиката пет пари не струват и въобще не важат.
двамата с лейди почти безобидна приемате, че мисли, думи и действия трябва да се припокриват едно към едно, а не е така
и двамата правите предположение на база вашите собствени мисли
холи вярва в това, което казва, но това не означава, че не помага, че не обича, че няма приятели или че не иска да има
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

holi_day написа:
pocti_bezobidna написа:
holi_day написа:искаш да кажеш, че физически не съществуват хора, които да нямат поне 1 приятел?
Да.
не вервам
всичко е едно
ние сме безкрайно сами
в дълбокото
и в същото време
никога не сме напълно сами
пак там
и нагоре
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:старо е, като приятелството, но какво пък
на мен ми харесва
всеки път

Обикновените и Истинските ПРИЯТЕЛИ

..
Yes!
gi' me 5
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:двамата с лейди почти безобидна приемате, че мисли, думи и действия трябва да се припокриват едно към едно, а не е така
холи вярва в това, което казва, но това не означава, че не помага, че не обича, че няма приятели или че не иска да има
вярвам ли?
ей тъй безрезервно?
брех!
имам много съмнения, сноу
и затова опитвам ясно да изразя една позиция - да й видя кусурите или положителните неща

П.П. Тая категоричност, дето ми я преписваш, че я притежавам по много въпроси, всъщност е мъгла и хаос.
Последно промяна от holi_day на 18.12.09, 14:41, променено общо 1 път.
annonymus

Мнение от annonymus »

snowprincess написа: двамата с лейди почти безобидна приемате, че мисли, думи и действия трябва да се припокриват едно към едно, а не е така
По принцип да, мисля, че думи и действия трябва да се припокриват и се опитвам да го спазвам, но не ивнаги ми се получава.
Кой е казал такива неща за Холи? Изобщо не вярвам, че съществува човек, който не помага, не обича и няма приятели и ли не иска да има. Не съществува такъв човек, кой каквото ще да казва.
Холи може да е напрегната сега покрай празниците, недоспала, кисела и куп други неща.
Затова и изглеждат по-черни нещата.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
двамата с лейди почти безобидна приемате, че мисли, думи и действия трябва да се припокриват едно към едно, а не е така
Ми. Мене ако питаш и двете се гъбаркат яко с темата. Тоест не че се гъбаркат но нарочно изказват едностранна позиция та да лъснат недостатъци и предимства. Аз, от друга страна говоря мъдро и обхващам ъ проблема. Да.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
snowprincess написа:двамата с лейди почти безобидна приемате, че мисли, думи и действия трябва да се припокриват едно към едно, а не е така
вярвам ли?
ей тъй безрезервно?
брех!
и затова опитвам ясно да изразя една позиция - да й видя кусурите или положителните неща

П.П. Тая категоричност, дето ми я преписваш, че я притежавам по много въпроси, всъщност е мъгла и хаос.

Мисля да открия курс по психология психоанализа и психиатрия. Специализация- ясновиство. Подаването на документи за кандидатсвтане започва сега.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

pocti_bezobidna написа:По принцип да, мисля, че думи и действия трябва да се припокриват и се опитвам да го спазвам, но не ивнаги ми се получава.
Кой е казал такива неща за Холи? Изобщо не вярвам, че съществува човек, който не помага, не обича и няма приятели и ли не иска да има. Не съществува такъв човек, кой каквото ще да казва.
Холи може да е напрегната сега покрай празниците, недоспала, кисела и куп други неща.
дали да не слагам на всеки ред по ино хилещо се, та да стане ясно най-после, че съм в добро емоционално, здравословно и физическо състояние днес
или по няколко :cool::rotfl24::grin::lol::lol::rotfl24::cool:

И никой да не е казал такива неща за мен, напоследък на сноу й се причуват разни неща за мен.
Преди време си лафихме по кю-то с нея и играехме табла с нея. Оттогава тя така добре ме опазна. :lol:
И мъ разбира. И анализира.
Скоро шъ издаде студия, посветена на мен. :twisted:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Ми. Мене ако питаш и двете се гъбаркат яко с темата. Тоест не че се гъбаркат но нарочно изказват едностранна позиция та да лъснат недостатъци и предимства. Аз, от друга страна говоря мъдро и обхващам ъ проблема. Да.
и споделяш опит
също като в американската популярна психология...
не като българските пси издания - само суха теория и никаква връзка с реалността
annonymus

Мнение от annonymus »

holi_day написа: дали да не слагам на всеки ред по ино хилещо се, та да стане ясно най-после, че съм в добро емоционално, здравословно и физическо състояние днес

И никой да не е казал такива неща за мен, напоследък на сноу й се причуват разни неща за мен.
Преди време си лафихме по кю-то с нея и играехме табла с нея. Оттогава тя така добре ме опазна. :lol:
Ъъъ, обидих ли те нещо? :shy:
Не е нарочно и не се опитвам да анализирам, съдя по себе си - аз като съм кисела, мога куп простотии да наприказвам, дето не ги мисля изобщо.
Кой би на таблата?
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

pocti_bezobidna написа:Ъъъ, обидих ли те нещо? :shy:
Не е нарочно и не се опитвам да анализирам, съдя по себе си - аз като съм кисела, мога куп простотии да наприказвам, дето не ги мисля изобщо.
Кой би на таблата?
ох, не си ме обидила и извинявам се, че пиша простотии, независимо от настроението...

тя би, затова й отмъщавам като се заяждам с нея :twisted: :lol:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

holi_day написа:
вярвам ли?
ей тъй безрезервно?
брех!

аз вярвам, бе, вярвам на всичко, което ми се каже
ако някой ми каже - аз съм лош, срамежлив, добър, умен, суетен, мързелив, богат, беден, щастлив, нещастен... вярвам, че го мисли за себе си и така се чувства, не се отнася само за теб, а вярвам на всички
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

holi_day написа:
pocti_bezobidna написа:По принцип да, мисля, че думи и действия трябва да се припокриват и се опитвам да го спазвам, но не ивнаги ми се получава.
дали да не слагам на всеки ред по ино хилещо се, та да стане ясно най-после, че съм в добро емоционално, здравословно и физическо състояние днес

пак ще си лафим на скайпа и ще играем на табла, развали ми се компа, а децата не ме пущат на техните
дано дядо коледа не е глух и да обърка какво съм си пожелала
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
snowprincess написа:
Ми. Мене ако питаш и двете се гъбаркат яко с темата. Тоест не че се гъбаркат но нарочно изказват едностранна позиция та да лъснат недостатъци и предимства. Аз, от друга страна говоря мъдро и обхващам ъ проблема. Да.
кво означава едностранно
аз по принцип обичам хората и съм готова да помагам, но ако кажа - сега ще ти ... ...... , е по-добре да фане вяра на секундата, а не да ме убеждава или да си мисли - тя не е такава
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:аз вярвам, бе, вярвам на всичко, което ми се каже
ако някой ми каже - аз съм лош, срамежлив, добър, умен, суетен, мързелив, богат, беден, щастлив, нещастен... вярвам, че го мисли за себе си и така се чувства, не се отнася само за теб, а вярвам на всички
ако някой се предели какъв е - това са определения, които си е дал
но дори и гласно изразеното може да се разминава на хиляди мили от мислите му, когато е насаме със себе си
може от суета или по някакви други причини гласно да си дава квалификации, които смята, че са му неприсъщи
примерно, за да омаловажи своя грешка - да възкликне "глей, каква съм гъска!", а да се мисли за най-умния в компанията/колектива или там каквото
тук от самото начало става въпрос за нещо съвсем различно - не, как човек определя себе си
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:пак ще си лафим на скайпа и ще играем на табла, развали ми се компа, а децата не ме пущат на техните
дано дядо коледа не е глух и да обърка какво съм си пожелала
за таблата - не мога да обещая!
ти и нет доставчикът ми мъ отказахте от нея :blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

pocti_bezobidna написа:
snowprincess написа:
Semiramis написа::lol: трийнах я, стълбата, че то там .. по друго, верно.
междуполово повече
ко изтървах, за каква стълба си говорите
И аз го изпуснах...

:lol: пък аз изпуснах темата, и форума..
и....т.н.

но ето я стълбата
:lol:

http://www.fun-6.com/cenni-misli-teoria-za-stylbata.htm
Последно промяна от Semiramis на 18.12.09, 15:42, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

holi_day написа:
snowprincess написа:аз вярвам, бе, вярвам на всичко, което ми се каже
ако някой се предели какъв е - това са определения, които си е дал
но дори и гласно изразеното може да се разминава на хиляди мили от мислите му, когато е насаме със себе си
може от суета или по някакви други причини гласно да си дава квалификации, които смята, че са му неприсъщи
примерно, за да омаловажи своя грешка - да възкликне "глей, каква съм гъска!", а да се мисли за най-умния в компанията/колектива или там каквото
тук от самото начало става въпрос за нещо съвсем различно - не, как човек определя себе си
не споря, така е
ако каже, че не се харесва - не вярвам, защото всички се харесват, дори да са в депресия, но пак няма да кажа на никого, че не е вярно това, което казва
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

holi_day написа:и аз ногу не си вярвам
просто си строя логически вериги
и си се иронизирам за тонус
не всеки, който ми се е усмихнал и не ми е враг, ми е приятел
а така също и тоя, дет ми е дал назаем 100лв или съм му
и тоз не ми е приятел, дето седим на една маса
сега да не мъ питате какво е приятел за мен
нямам точно определение

:lol: голям си образ обаче

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа::lol: голям си образ обаче
ку ми бе обикновена приятелка, би се загрижила за мен и може би щеше да ми оставиш един такъв линк
http://tiredprofessor.blogspot.com/2008 ... tvoto.html

а ако ми бе истинска приятелка - щеше да ми разкажеш някой виц, та да не изглеждам толку начумерена :lol:
виц:
Защо мъжете са по-добри приятели:
Приятелство между жени: Една жена не се прибрала вкъщи една вечер. На следващия ден казала на съпруга си, че е спала при приятелка. Мъжът се обадил на десетте най-добри приятелки на жена си. Нито една от тях не знаела за това.
Приятелство между мъже: Един мъж не се прибрал вкъщи една вечер. На следващия ден казал на съпругата си, че е спал при приятел. Жената се обадила на десетте най-добри приятели на мъжа си. Осем от тях потвърдили, че е спал у тях, а двама казали, че е още там.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

пък според мен
ако ти бях истинска необикновена приятелка :lol:
трябваше да ти напомня, че ти трябва да ми даваш повече, не аз на теб
:lol: :blum:

та, сполай ти за линка. ма аз съм практик. :grin:

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа:трябваше да ти напомня, че ти трябва да ми даваш повече, не аз на теб
:lol: :blum:
ха така!
че малко ли ти давам?!
първо: самочувствие. никой не си го губи като е покрай мен.
второ: гордостта, че си социализирана, а аз дива. не е ли усещане за цивилизоване?
трето: подреденост на мислите
четвърто: малко ли са горните три?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа: :lol: пък аз изпуснах темата, и форума..
и....т.н.

но ето я стълбата
:lol:

http://www.fun-6.com/cenni-misli-teoria-za-stylbata.htm
:lol::lol::lol:

E те това е добре фундирана схема, философски подплатена. :grin:

Изключения допуска ли? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа: :lol::lol::lol:

E те това е добре фундирана схема, философски подплатена. :grin:

Изключения допуска ли? :blum:

:lol: не съм проучила обстойно.

:grin: за мен е на ниво обаче. много трябва да си изсмуквам от пръстите, че да я оспоря. ако въобще стане.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа: :lol: не съм проучила обстойно.

:grin: за мен е на ниво обаче. много трябва да си изсмуквам от пръстите, че да я оспоря. ако въобще стане.
Така си е.
Занемях и аз.
Даже. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ей...пък аз се сетих за изключение.
:lol: присъстващите.

:wine:

лека вечер и наздраве!

Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

МЪЖжжж написа:
Истинските приятели не се сърдят заради липсата ти на време. Могат само да ти съчувстват. :kiss:
А тия хубавици, дето отишли при някого си само, защото имал повече свободно време, явно не са си стрували. Който има достатъчно ум, ще те оцени и разбере. Няма за какво да се ядосваш. :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

wild_moon написа:...а някой път и зимъска .... или пък точно преди Коледа както се оказа при мен. Днес ме гонят едни такива мисли за това дали е само въпрос на естествен подбор или въпрос на все по-сериозно хлопване на кепенците на широко отворените ни до вчера души. Защо ми се налага (все по-често като че ли, а може и просто така да ми се е сторило) да захвърля някои доскорошни приятелства като захапана ябълка, от която за мое голямо разочарование е изпълзял червей!? Нормално ли е с ядно и отривисто движение да ми се налага да зачеркна някого от телефона си, от скайпа и от живота си? Аз ли станах по-придирчива към ябълките или отмина времето, когато ябълките бяха все сочни и дъхави и те караха да се усмихваш без да можеш да спреш.... Питам аз и отговор не чакам от другиго освен себе си...
"Errare humanum est. Sed perseverare diabolicum" (Seneca)

Прощавам според тази мисъл на Сенека.

:kiss:
Публикувай отговор