Личното пространство и довода "нямам нищо за

Все същите
Аватар
ELBI

Re: Доста неща пише в статията

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
ELBI написа:Пич, прословутата НИ , а не "ИМ" демокрация. Както казва Чърчъл - това е една ужасна форма на управление/организиране за обществото, което обаче до момента не е измислило друга по-добра.

По-добре прозрачен затвор, отколкото непрозрачен (при тоталитаризма са така затворите, а броят убити/пратени в истински затвор хора са на порядък повече от броя при демокрациите).

Въпрос на избор. Куба и Корея приемат емигранти, ако не се лъжа :blum:
Не, не си прав, друже. Не си прав, защото от една страна бидейки примерни граждани ние наистина нямаме какво да крием, и ерго те няма какво да търсят мамка им, но от друга страна данните за теб се използват без твое знание, по начин върху който ти нямаш достъп нито пък можеш да коригираш грешки в събраната информация нито да знаеш за какви други цели тя може и вероятно ще бъде използвана. Оруел и Кафка се намесват в статията ненапразно. Така, че демокрацията НИ е всъщност една голяма илюзия с тенденция да стане още по-голяма. И истинската тъмнина на прозрачността да блесне с пълна сила, затъмнявайки т.нар. тоталитарни тъми.

И какво точно е "примерен" гражданин? Няма такова животно. Аз имам какво да крия и го правя както мога и когато искам. И имам какво да крия защото моят модел е различен от този на обществото (който е тъп в много отношения според мен). Нямам какво да крия от към престъпления (примерно убийство или грабеж или изнасилване) но иначе си имам собствени цели, идеали,мечти и знания и така... става дълга тема, пък и моята скромна личност и дали и какво и защо да крия не е обект на внимание на форума ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:Калиостро, братче, сетих се за още една постановка на задачата.

Нека за целта на дискусията приемем, че съществува изобщо и при теб в частност, за да конкретизираме с цел опростяване и онагледяване, животинчето "свобода да бъдеш себе си". Дали и за колко би я продал? И в какво ще се превърнеш след това? Сещам се за небезизвестния филм на братята Уdшовски - знам, че тази пържола не съществува, но това, което наистина има значение е, че аз мисля, че тя съществува (цитирам грубо по памет). :grin:
А, обаче му остава усещането, че яде истинска пържола, нал нъй беше?

В съботния Капитал четох нещо, я, викам си, Уашовски излязоха поредните лоши пророци.

http://capital.bg/show.php?storyid=356668

Проблема е, че човек не си знае спирачките - все за добро парви нещо, ама не знае кога да спре и то стане играчка-плачка. И генните манджи и клонирането и какви ли не дивотии.
интересни времена са - ако не друго, ще се позабавляваме.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:Калиостро, братче, сетих се за още една постановка на задачата.

Нека за целта на дискусията приемем, че съществува изобщо и при теб в частност, за да конкретизираме с цел опростяване и онагледяване, животинчето "свобода да бъдеш себе си". Дали и за колко би я продал? И в какво ще се превърнеш след това? Сещам се за небезизвестния филм на братята Уdшовски - знам, че тази пържола не съществува, но това, което наистина има значение е, че аз мисля, че тя съществува (цитирам грубо по памет). :grin:
аз съм продал всичко отдавана братчед
няма кво да продавам повече начи :rotfl24:
как да онагледиме това ми кажи
всичко е продадено и то по няколко пъти ако искаш вярвай :lol:
сега гледам да пазарувам
леко обаче
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Че какво значи да бъдеш себе си? Кой си ти изобщо? Това, което си имал свободата да избираш да бъдеш? Това което насила са те възпитали да бъдеш? Това, което ще остане от теб, ако отхвърлиш всичко казано по-горе. и какво ще остане от мене тогава? Миг след разстрела ще бъда аз нищо... :cool: Свободен.
Хайде, народе, примирете се с веригите, които всички вие обичате. :lol:
Верче, ако ти не си свободна да бъдеш себе си, коя си ти тогава? Коя личност ме пита тези неща по-горе? Кой се замисля за съществуването на вериги и най-важното защо, ако не съществува личността - свободата да бъдеш ти. Вярно не абсолютната свобода да бъдеш нещо, което и ти не знаеш какво си, но онова пламъче, което трепти в теб въпреки стъклото на обществения фенер образно казано. :cool:
Нинам :dunno:
Сигурно съм онова, което Създателят или Вселената или каквото там иска от мен да бъда. Аз не съм аз. Забрави ли, че всички сме едно цяло. Непрекъснато взаимодействие :cool:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:И какво точно е "примерен" гражданин? Няма такова животно. Аз имам какво да крия и го правя както мога и когато искам. И имам какво да крия защото моят модел е различен от този на обществото (който е тъп в много отношения според мен). Нямам какво да крия от към престъпления (примерно убийство или грабеж или изнасилване) но иначе си имам собствени цели, идеали,мечти и знания и така... става дълга тема, пък и моята скромна личност и дали и какво и защо да крия не е обект на внимание на форума ...
Точно! Личното пространство не означава прикриване на престъпни дела, помисли и намерения. Личното пространство е много повече от този частен и напълно резонно инкриминиран модел на поведение. Не може да приравняваме двете. Личността винаги ще загуби ако е такава постановката на нещата защото има неравноправно място върху везните на полза/свобода.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:...По-интересно ми е какво би казал като познаващ повече хамериканци от мен относно тяхното усещане на рестрикциите...

:-)
повечето, които познавам реагират много остро на тях. Знаят за тях и си ругаят правителството/естаблишмънта. Но пък знаят и алтернативите... Е - намирват се и другомислещи. Бе интересни са - някои са (говорим за обучени, свободни граждани...както щеш го разбирай - да не полагам класови/кастови диференциации) умни и много псуващи всичко, други са по-умерени... трети пък са хард консерватори, но сякаш от този тип познавам най-малко. Все пак най-честите ми познати са от университетски/подобни среди... ала знам и журналисти, програмисти, бизмесмени/нки ... :cool: Голяма палитра си е... както горе-долу тук :cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
vyara написа:Че какво значи да бъдеш себе си? Кой си ти изобщо? Това, което си имал свободата да избираш да бъдеш? Това което насила са те възпитали да бъдеш? Това, което ще остане от теб, ако отхвърлиш всичко казано по-горе. и какво ще остане от мене тогава? Миг след разстрела ще бъда аз нищо... :cool: Свободен.
Хайде, народе, примирете се с веригите, които всички вие обичате. :lol:
Верче, ако ти не си свободна да бъдеш себе си, коя си ти тогава? Коя личност ме пита тези неща по-горе? Кой се замисля за съществуването на вериги и най-важното защо, ако не съществува личността - свободата да бъдеш ти. Вярно не абсолютната свобода да бъдеш нещо, което и ти не знаеш какво си, но онова пламъче, което трепти в теб въпреки стъклото на обществения фенер образно казано. :cool:
Абе и ти не си съвсем прав, щото всички правим разни малки компормисчета ежедневно, щото така ни е по-лесно. Я пробвай без любезните изкуствени усмивки например. Бъди себе си, така де. Ама не е лесно, предполагам знаеш.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

caliostro написа:...сещам се в един сръбски филм един идиот твърдеше че юса гледат всичко от спътници
и не му вярват едни и се смеят
и той си показа задника от прозореца на движешто се такси
ииииииииииии
един юса гледа
и се чуди тоя защо си показва задника от колата :rotfl24:
Това, разбира се е глупост и невярно не защото не е технически невъзможно или не се прави, а защото няма толкова хора там, които да гледат задниците на всички останали... :blum:

Имат вероятно 4-5 хил души дето зяпат или следят (не знам бройката но не е кой знае колко голяма). И некъв сърбин на майна си райна е последният задник, който се гледа. Обаче е възможно по принцип...

Ако отделят по 200 000 000 души да гледат и следят, може би ще могат... то пък ще е интересно какво ще правят с толкова снимки на задници :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа: Нинам :dunno:
Сигурно съм онова, което Създателят или Вселената или каквото там иска от мен да бъда. Аз не съм аз. Забрави ли, че всички сме едно цяло. Непрекъснато взаимодействие :cool:
Именно защото сме едно цяло, именно защото всичко е обвързано. И макар и част от цялото, част от едното, ти не си цялото цяло, ти не си едното, ерго има нещо лично в теб. :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:аз съм продал всичко отдавана братчед
сега гледам да пазарувам
леко обаче
Ей, голям зевзек си, и друг път съм го казвал. Радвам се, че те познавам и много ме е яд, че още не сме изпили и по една бира заедно, човече! Наздраве! :beer:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа: Нинам :dunno:
Именно защото сме едно цяло, именно защото всичко е обвързано. И макар и част от цялото, част от едното, ти не си цялото цяло, ти не си едното, ерго има нещо лично в теб. :cool:
Има бе, кой е казал че няма. Но в тази скачена система за каква свобода иде реч. Вие си говорите за граждански свободи. Това е съвсем друго.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Абе и ти не си съвсем прав, щото всички правим разни малки компормисчета ежедневно, щото така ни е по-лесно. Я пробвай без любезните изкуствени усмивки например. Бъди себе си, така де. Ама не е лесно, предполагам знаеш.
Не си ме разбрала правилно, мисля. Не казвам, даже нарочно писах мисля, да бъден безгранично свободни да бъдем себе си. Дори и да е възможно това няма да ни донесе щастие, защото сме социални същества в гените си. Говорех за загубата на личното. За човек изграден единствено и само от компромисчета със себе си.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
caliostro написа:аз съм продал всичко отдавана братчед
сега гледам да пазарувам
леко обаче
Ей, голям зевзек си, и друг път съм го казвал. Радвам се, че те познавам и много ме е яд, че още не сме изпили и по една бира заедно, човече! Наздраве! :beer:
нека дойде есента
в тази жега нито може да се пие нито нищо
и отпуски и кво ли не
като се укротят нещата ще ...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Това, разбира се е глупост и невярно не защото не е технически невъзможно или не се прави, а защото няма толкова хора там, които да гледат задниците на всички останали... :blum:

Имат вероятно 4-5 хил души дето зяпат или следят (не знам бройката но не е кой знае колко голяма). И некъв сърбин на майна си райна е последният задник, който се гледа. Обаче е възможно по принцип...

Ако отделят по 200 000 000 души да гледат и следят, може би ще могат... то пък ще е интересно какво ще правят с толкова снимки на задници :cool:
данни->машини->мотиви (patterns)->тригери->екрани->служители зяпащи задници
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Има бе, кой е казал че няма. Но в тази скачена система за каква свобода иде реч. Вие си говорите за граждански свободи. Това е съвсем друго.
Не говорим само за тях. И не е съвсем друго. Всичко е едно! :blum:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:
ELBI написа:Това, разбира се е глупост и невярно не защото не е технически невъзможно или не се прави, а защото няма толкова хора там, които да гледат задниците на всички останали... :blum:

данни->машини->мотиви (patterns)->тригери->екрани->служители зяпащи задници
Тц, тц, и после се оплакват от раздута администрация! Ето къде отиват парите на честния данъкоплатец - за зяпане на задници!
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
Имат вероятно 4-5 хил души дето зяпат или следят (не знам бройката но не е кой знае колко голяма).
Интересни неща знаеш. Я сподели още нещо...:-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

FBI is watching you

Мнение от Remmivs »

http://news.yahoo.com/s/ap/20070711/ap_ ... ata_mining

...

In addition, the report disclosed government plans to build a new database to assess the risk posed by people identified as potential or suspected terrorists.

...

The system, still under construction, is designed to help counterterror investigators save time by narrowing the field of people who pose the greatest potential threat and will not label anyone a terrorist, Boyd said.

But it could be based, in part at least, on commercial or public information that might not be accurate — potentially ranking an innocent person as a terror threat. Watch lists, for example, have mistakenly identified people as suspects based on their similar names or birthdates to terrorists.

...

"When you put bad information into a system and you don't have any mechanism of ensuring the information is of high quality, you're certain to get bad information spit out on the back end," said ACLU senior legislative counsel Tim Sparapani. "And that has profoundly negative consequences for the individuals who are wrongly identified as potential terrorists."
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

HA! Privacy is a Biological Imperative?

Мнение от Remmivs »

As a lead-in to an article in the August 2007 issue, Scientific American recently published an interview with Carnegie Mellon computer scientist Latanya Sweeney regarding the trade-offs between security and privacy. Dr. Sweeney provides a refreshing counter-point to Sun Microsystems CEO, Scott McNealy's 'famous quip',
'Privacy is dead. Get over it.' She advocates the idea that privacy is not primarily a political expediency, but rather a biological one. Suggesting that technological design doesn't have to take a 'soup OR salad' approach, she calls for changes in the way present and future computer scientists are trained. Dr. Sweeney is quoted as saying, 'I think if we are successful in producing a new breed of engineers and computer scientists, society will really benefit. The whole technology-dialectics thing is really aiming at how you should go about teaching engineers and computer scientists to think about user acceptance and social adoption [and also that they] have to think about barriers to technology [from the beginning].
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

up
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Боже, като чета стари теми, направо не знам да съм доволна ли, че мнението ми е все същото и аз съм си все аз, или да се разочаровам от същото. Ха сега де. :?
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Аз съм доволен. Може би дори самодоволен. Почти самодостатъчен едва ли не. :blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:Аз съм доволен. Може би дори самодоволен. Почти самодостатъчен едва ли не. :blum:
:rotfl24: Ееее, не прекалявай, де!
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа::rotfl24: Ееее, не прекалявай, де!
Казах

почти

:harhar:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Боже, като чета стари теми, направо не знам да съм доволна ли, че мнението ми е все същото и аз съм си все аз, или да се разочаровам от същото. Ха сега де. :?
И моето мнение е все същото. Квот съм казал е тука навремето, все така мисля. По всички теми и проблеми, от всички времена, минали, днешни и бъдещи.
Да!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

бе да ви питам и двамата
вие статуята четохте ли
или чукчи писатели
в скоби доволни

:grin: :blum:

PS
Да не говорим па, че специално на теб това ти мнение е първото в темата. :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Remmivs написа:бе да ви питам и двамата
вие статуята четохте ли
или чукчи писатели
в скоби доволни

PS
Каква статия? Тя много стара тая тема - отпреди 3 годинки има няма.
И говорим за различни неща - едон е следене на всичко и всички, друго е следене за доказване на престъпления.
Ама и ти - въртиш, сучеш, само и само да излезеш прав.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:бе да ви питам и двамата
вие статуята четохте ли
или чукчи писатели
в скоби доволни

PS
Аз като видя стара тема, прочитам си собствените мнение по нея. Да не би да се е родило някакво вътрешно противоречие. Ама не.
Каква статия?!
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

статията от темата
същата е
темата
като сегашната
нямам нищо за криене