Малко тъжна тема, но

Все същите
jazz

Мнение от jazz »

колко ли струва една застраховка
сигурно една кутия цигари
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:Само на когото не се е налагало в последно време да търси работа, само той може да говори за мързел и "лиготии"

Съжалявам за хората :( здрави да са само, другото все някак се нарежда
а който не си е търсил работа в не-последно време? Примерно си живее на чужди пари (на баба си, например) без да търси работа от 3 години? В 99% от случаите знам добре за какво говоря. Винаги има 1%, но като цяло избягвам да давам оценки, когато не знам случая или пък нещо не е явно (да речем теми за расизъм, теми за идеология и т.н.). Макар че и там има примери, които са по щекотливи :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Ън написа: Е, тва не е полова дискриминация. Просто жените не могат да готвят добре като мъжете- това е.:grin:
има прекрасно готвещи жени - наистина. Иначе си е така, че повечето от супер готвачите са мъже. Но това е поради фактът, че мъжът кат се захване за нещо го изкарва / изпипва до край. Е - има и такива жени, но ... както го пишеше в книгата за Вдигнатия капак на т. чиния :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

jazz написа:колко ли струва една застраховка
Българинът няма култура да прави застраховки. Може би след 10-15 години да добие, но в момента - НЯМА.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

ELBI написа:
Българинът няма култура да прави застраховки. Може би след 10-15 години да добие, но в момента - НЯМА.
Ами, от една пенсия примерно как да направи застраховка? Може само да се надява да не му се случи нещо...
Въобще доходите са ниски в БГ, цените постоянно растат и хората разчитат на Съдбата...
"Да пази Бог!"

Не е до култура.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ELBI написа:
уф, аз точно сега съм започнала да обмислям застраховка за пенсия, че се стреснах нещо :-). предложениетоо, което имам засега е 180 лв на месец и след 20 години ти дават 30 000 евро, чудя се...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Stranniche написа:
ELBI написа:
Ами, от една пенсия примерно как да направи застраховка? Може само да се надява да не му се случи нещо...
Въобще доходите са ниски в БГ, цените постоянно растат и хората разчитат на Съдбата...
"Да пази Бог!"

Не е до култура.
това е също така, но говоря за общото и масовото - там е култура. Култура е/беше и да си дупчиш билет за 6 ст. , за който ти стигаха парите, но повечето не го правеха... та... както казваше Гьобелс - като чуя за култура се хващам за кобура :(
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

latrevw написа:
ELBI написа:
уф, аз точно сега съм започнала да обмислям застраховка за пенсия, че се стреснах нещо :-). предложениетоо, което имам засега е 180 лв на месец и след 20 години ти дават 30 000 евро, чудя се...
Аз имам "живот" с идеята да събера някакви парички, с които да подпомогна образованието на детето си след 3-4 години

Дано устискам с вноските:(
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

и аз така, и аз така :cool:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
frisky lioness написа:Само на когото не се е налагало в последно време да търси работа, само той може да говори за мързел и "лиготии"

а който не си е търсил работа в не-последно време? Примерно си живее на чужди пари (на баба си, например) без да търси работа от 3 години? В 99% от случаите знам добре за какво говоря. Винаги има 1%, но като цяло избягвам да давам оценки, когато не знам случая или пък нещо не е явно (да речем теми за расизъм, теми за идеология и т.н.). Макар че и там има примери, които са по щекотливи :)
не давам оценка
изказах мнение като всички останали
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

frisky lioness написа:
Аз имам "живот" с идеята да събера някакви парички, с които да подпомогна образованието на детето си след 3-4 години

това също е супер идея, към кого ти е застраховката
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
frisky lioness написа:

това също е супер идея, към кого ти е застраховката
Алианц
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
ELBI написа:

не давам оценка
изказах мнение като всички останали
и аз така с оценките и мненията :cool:
Аватар
holi_day

Re: Малко тъжна тема, но

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:
ELBI написа:да споделя, щот ме човърка от известно време - не може да ми излезе от акъла състоянието и разказа на моята позната, на която се запалил тавана. Пожарникарите дошли късно - някои пияни, други още спящи и докато се мотат ... водата им свършила, не могли да заредят от някъдеси, не знам какво си станало и ... и къщата им напълно изгоряла (изцяло и сега няма дори втори чифт дрехи - истински тъжна история). Не от роман, от филм или от телевизора. От реалния живот. Сега живеят при съседите - дали им подслон (ето - има и много добри хора), по някоя дреха. Нямат други роднини. Семейство се състои от възрастна жена пенсионерка, но работи, пораснал син (безработен) - и това им бе единствения имот. Не знам какво ще правят, но ... не дай си Боже да си на тяхно място...
Уф... да пази Господ!
Холи би могла да даде ценни съвети тук, дано се появи.
И дано това подейства отрезвяващо на внука.
Споменала си ме, Мнемо, но май не се сещам нищо свястно като съвет.
Единственото - да потърсят къща, чиито собственици биха ги оставили да живеят само срещу плащане на разноските, като ток, вода и пр. колкото да има хора и да не влизат крадци. Има такива случаи... Примерно мои познати, но от Асеновград, така са дали апартамента си, а те са в Америка. Нямат намерение да го продават или дават под наем, просто го дадоха на хора, на които имат доверие да го стопанисват.
И в северна Б-я доста такива къщи са доста, но да намерят нещо в района, в който са...
от социалните - обичайните неща - еднократна помощ за това, че са в извънредна ситуация, че са в бедствено положение (напр.могат да получат помощ за одеяла, медикаменти, неща от първа необходимост и подобни); синът най-вероятно има право на месечно подпомагане (по чл.9 от ППЗСП), което не е кой знае колко; месечни целеви помощи за отопление...
Няма ли начин синът да почне да работи? Здрав ли е? Ако толкова не може да си намери работа, сравнително лесно може да намери работа в някоя социална институция, като дом, болница и под. като обслужващ персонал...
Да отидат в общината - там тр.задължително да имат поне няколко общински жилища резерв за хора без дом, деца в риск и др.
Да пуснат молба до Общинския съвет и да поискат подпомагане, поне еднократно или настаняване в общинско жилище...
И последно - Да напишат писмо до ББ и да намерят начин да стигне до него или отворено писмо чрез медиите.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

хорицата надали ще пишат писма. Помогнах с каквото мога, уж и те подали каквото трябва (не знам дали и какво точно). Ще видим, но ... на моменти се чудя - гледаме Хаити-маити или гледаме около нас - да станем малко по-добре, да помогнем на тези, наистина в нужда, да станем (ако можем) ... абе ... Животът е силен и ние - с него. И е труден ... гледам моята позната и ... ето - човек без нищо, е - купи си вече дрехи и ... се освести малко, но си остава без нищичко... и в ежедневието ще се окаже сигурно по-щастлива в един момент от някой презадоволен - не знам - гледам този динамичен живот и знам, че много знам, но и че още повече не знам :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

ELBI написа:... на моменти се чудя - гледаме Хаити-маити или гледаме около нас - да станем малко по-добре, да помогнем на тези, наистина в нужда, да станем (ако можем) ... абе ... Животът е силен и ние - с него. И е труден ... гледам моята позната и ... ето - човек без нищо, е - купи си вече дрехи и ... се освести малко, но си остава без нищичко... и в ежедневието ще се окаже сигурно по-щастлива в един момент от някой презадоволен - не знам - гледам този динамичен живот и знам, че много знам, но и че още повече не знам :-)
И аз това си го мисля. И когато помагам е на някого конкретно. Но все по-малко мога да го правя. И още по-малко в размер какъвто искам.
И другото е вярно - за щастието. Не винаги е там, където са парите.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Публикувай отговор