Дар или наказание е
Дар или наказание е
да се удивляваш и учудваш на света?
Да не е незрялост това?
Да не е незрялост това?
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: Дар или наказание е
В последно време имам контакти с една консултантка по ISOholi_day написа:да се удивляваш и учудваш на света?
Да не е незрялост това?
Съща, като както я описваш
Дар за нея
и наказание за околните
Силно впечатлителна и викам аз:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Зависи от коя страна на очилата надзърташ 
А ето и един друг отговор, който взех на заем от Джани Родари:
Бриф, бруф, браф
А ето и един друг отговор, който взех на заем от Джани Родари:
Бриф, бруф, браф
Последно промяна от wild_moon на 10.02.10, 15:27, променено общо 1 път.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
спокоfrisky lioness написа:В последно време имам контакти с една консултантка по ISO
Съща, като както я описваш
Дар за нея
и наказание за околните
сега е лесно
шъ се сертифицирате
после е гадното
като хем плащаш за надзорен одит, хем додат да ти намират кусури
имам някъф сертификат за преминала курс и съм вътр.одитор някъф измислен
бумащина
оубаче, покрай внедряване на с-мата някои неща се привеждат в ред
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
спокоholi_day написа:
сега е лесно
шъ се сертифицирате
после е гадното
като хем плащаш за надзорен одит, хем додат да ти намират кусури
имам някъф сертификат за преминала курс и съм вътр.одитор някъф измислен
бумащина
оубаче, покрай внедряване на с-мата някои неща се привеждат в ред[/quote]
Кат се сертифицираме...не знам,
сега ми се реве
Обаче....
ей на това онзи ден сме се попИкали от смях с колегата

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- snowprincess
липса на опит е според менholi_day написа:да се удивляваш и учудваш на света?
Да не е незрялост това?
сега ще потърсе една прича и ще се върна да я пейстна
Притча за белия кон
В едно село живеел много беден старец, но даже кралете му завиждали, защото имал прекрасен бял кон. Кралете му предлагали невиждани суми за коня, но старецът винаги казвал, че конят за него не е кон, а личност и не може да го продаде... Веднъж, старецът видял, че конят го няма и всички жители на селото му казали:
- Ти си един нещастен глупак, ние винаги сме знаели, че конят ще избяга в един момент. Да беше го продал, сега щеше да имаш купища пари.
- Не отивайте толкова далеч - отговорил старецът - просто кажете, че конят го няма на мястото му. Това е фактът. Дали това е нещастие или благословия, това вече е разсъждение. А кой знае какво ще последва?
Хората се смеели на стареца, те знаели, че той не е съвсем с ума си.
Но след 15 дни, конят се върнал и довел със себе си още 10 също толкова красиви коне.
- Старецът беше прав - започнали да говорят хората, това наистина не е било нещастие, а благословия.
- Не отивайте толкова далеч - пак отговорил старецът - фактът е, че конят се върна и доведе още 10 коня със себе си. Кой знае дали това е благословия или нещастие. Това е просто фрагмент. Вие прочетохте само една дума в изречението, как може по нея да съдите за цялата книга?!
Този път, хората не обсъждали, но в себе си решили, че старецът не е прав - 11 прекрасни коня, нима това не е благодат!
След една седмица, синът на стареца, който започнал да обяздва конете, паднал и си счупил и двата крака. Хората отново започнали да говорят:
- Прав беше старецът. Това не е благословия, а нещастие.
- Вие сте пълни с разсъждения. От къде знаете, това благословия ли е или нещастие? Кажете, просто, че синът ми си счупи краката. Това са фактите. Кой знае дали това е благословия или нещастие? Животът ни се дава на парченца, повече не ни е дадено да знаем.
След няколко седмици страната започнала война и всички момчета от селото били взети войници. Цялото село плачело, защото знаело, че повечето от тях никога няма да се върнат. Синът на стареца обаче, останал при баща си, защото бил инвалид. Хората отново отишли при бащата и казали:
- Ти пак беше прав, старче. Твоят син със сигурност ще остане жив, а за нашите - не знаем. Твоето е благословия.
Старецът отвърнал:
- Вие продължавате да съдите. Факт е само, че моят син си е останал вкъщи.Само абсолютът знае, дали това е благословия или нещастие...
Докато съдите, вие не растете и не се развивате. Разсъждението означава застинало състояние на ума. Умът обича да разсъждава, защото развитието е рисковано и неуютно. В действителност пътешествието никога не свършва; завършва една част от пътешествието и започва друга. Животът е просто един безкраен път ...
Последно промяна от snowprincess на 10.02.10, 15:29, променено общо 1 път.

Ако си едновременно наблюдавания и наблюдаващия ще рече, че прекалено често се спираш пред огледалотоholi_day написа:от двете страни едновременно.wild_moon написа:Зависи от коя страна на очилата наздърташ
тогава как изглеждат нещата
п.п. ... или че си в медитативно състояние, ама да не задълбаваме толкоз надълбоко
Последно промяна от wild_moon на 10.02.10, 15:29, променено общо 1 път.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Много хубава историяsnowprincess написа:
Докато съдите, вие не растете и не се развивате. Разсъждението означава застинало състояние на ума. Умът обича да разсъждава, защото развитието е рисковано и неуютно. В действителност пътешествието никога не свършва; завършва една част от пътешествието и започва друга. Животът е просто един безкраен път ...
За мен тя доказва едно, че няма случайности
What will be
will be...

В последно време имам контакти с една консултантка по ISO
И аз, и аз:crying:
Малцина са тези щастливци, които гледат на света с детски очи.
Познавам такива - надарени са, не са нещастни...
Познавам такива - надарени са, не са нещастни...
- Green Light
Дара "незрялост". Голям дар. Говориш за детството.holi_day написа:да се удивляваш и учудваш на света?
Да не е незрялост това?
Да се удивляваш на света, означава да виждаш вълшебство. Освен ако не съм разбрал какво ме питаш.
Замаяна жизнена позиция, като да правиш добро, понеже така ти идва отвътре. Детинщини.
- windcolours
Когато животът спре да ме учудва, ще знам,че съм вече 2 метра под земята...
Пък и може ли в рамките на обидно краткия ни живот да узнаем всичко за Живота,Вселената и всичко останало? Следователно не е нито дар,нито незрялост,а си е съвсем в реда на нещата
Пък и може ли в рамките на обидно краткия ни живот да узнаем всичко за Живота,Вселената и всичко останало? Следователно не е нито дар,нито незрялост,а си е съвсем в реда на нещата
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- сър Айвънхоу