Да не отварят хора със слаби нерви и лабилна психика

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Да не отварят хора със слаби нерви и лабилна психика

Мнение от Глас в пустиня »

World Press Photo of the Year - тука има много истина, не напудрена и политкоректна. Истина носеща отговор на много от темите ни. Оставям линк-а и изчезвам. Ако имате коментари, ще ми е интересно да ги прочета като се върна.

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=blogsection&id=20&Itemid=257&bandwidth=high
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ами нямам коментар. Или поне не по-различен от тези, които съм правила за други такива подборки.
Жестокостта е ужасно нещо. А други са просто тъжни, трети - красиви или пък ведри, или замислящи...

Благодаря, БоЕВ. :-)
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:Ами нямам коментар. Или поне не по-различен от тези, които съм правила за други такива подборки.
Жестокостта е ужасно нещо. А други са просто тъжни, трети - красиви или пък ведри, или замислящи...

Благодаря, БоЕВ. :-)
Амиии, това е живота бих казал. Жесток, тъжен, красив, ведър, замислящ за този който има очи да го види.
Неф

Re: Да не отварят хора със слаби нерви и лабилна психика

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:World Press Photo of the Year - тука има много истина, не напудрена и политкоректна. Истина носеща отговор на много от темите ни. Оставям линк-а и изчезвам. Ако имате коментари, ще ми е интересно да ги прочета като се върна.

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=blogsection&id=20&Itemid=257&bandwidth=high
А моля те,
в предпразнично настроение сме все пак,
няма пък да го отворя сега!
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Глас в пустиня

Тая поредица мигновено ми стана фаворит,

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1736&Itemid=257&bandwidth=high
а това е снимката за която бих гласувал на драго сърце, за мен тя е най-велика от показаните тук:

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1736&Itemid=257&type&selectedIndex=9&bandwidth=high

Това е човешкият дух - несломим - няма възраст, няма ограничения наложени от физическото тяло и състояние които да пречупят стремежа. Нещо такова имах предвид в темата на Ън когато спомена за това че бил закъснял с рисуването.
Аватар
Глас в пустиня

Нефертити написа: А моля те,
Ако не се чувстваш готова да се сблъскаш с реалността не го отваряй!
Аватар
Глас в пустиня

Тая пък поредица буди смесени чувства у мен. Смъртта на един слон или как нищо не се губи в природата. В началото хората ми заприличаха на лешояди, а по-после ги сравних с термити.

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1729&Itemid=257&bandwidth=high
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:World Press Photo of the Year - тука има много истина, не напудрена и политкоректна. Истина носеща отговор на много от темите ни. Оставям линк-а и изчезвам. Ако имате коментари, ще ми е интересно да ги прочета като се върна.

Спомням си много живо един от кошмарите от снимките - един идиот тръгна с колата да гази хората, дошли да видят кралското семейство в Деня на кралицата. :crying:
Аватар
Глас в пустиня

А тия две поредици ги виждам в светлината на темите за свободата. Каква цена плащат хората за права и свободи които ние приемаме за даденост или пък с лека ръка преотстъпваме в името на някаква илюзорна, измислена, сигурност.

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1718&Itemid=257&bandwidth=high

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1717&Itemid=257&bandwidth=high

Странно, не намирам фаворит сред тия снимки. Е, може би първата от втория линк, но това е сигурно защото я свързвам със смъртта на онова нещастно девоиче <Неда Солтани>
Неф

Мнение от Неф »

БоЕВ написа:
Аз съм в действителността, Боев
Малката реши, че иска филия с масло и пак приказка. :-) А, сега и лукче и се ядяло :lol:
Така, че тази действителност, която предлагаш тук ще я отложа. Извинявай!
А и вече е 14-ти,
нека запазим усмивките и настроението си!
Наздраве друже боен! :kiss:
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Глас в пустиня

Stranniche написа:
Спомням си много живо един от кошмарите от снимките - един идиот тръгна с колата да гази хората, дошли да видят кралското семейство в Деня на кралицата. :crying:
Съжалявам!
Светът е пълен с идиоти, лошото обаче е, че го отнасят винаги нищо не подозиращи и невинни хора.
Аватар
Глас в пустиня

Нефертити написа:
БоЕВ написа:
Малката реши, че иска филия с масло и пак приказка. :-) А, сега и лукче и се ядяло :lol:
А и вече е 14-ти,
Аз пък си направих чаша горещ чай.:-) Слагам няколко вида ароматни треви и едно билково лукче в чашата за аромат.:lol:
Действителността, реалността, се простират много на далеч зад прага на уютните ни домове които сме превърнали в наши крепости, въздушните ни кули в които сме се обрекли на доброволен затвор.
Да, вече е 14-ти, това ме подсеща че трябва да извадя бутилката вино с която на зазоряване ще подрежа и полея лозето.
Наздраве на всички и кой каквото празнува - за мен двата празника са свързани ръка за ръка!

пп Специално за теб съм подбрал няколко красиви поредици:

Антарктика>>> и

Урбанизирана джунгла>>>

Можеш да видиш също и Снимки на деца>>>, както и класическото Черно>>>
Аватар
Глас в пустиня

Тая поредица пък ме хвърля в див размисъл - възможно ли е в ХХІ век да има такъв примитивизъм като убиване с камъни? Но това е и един от възможните отговори на темата на Грийн - учили се свободата. Не, не се учи, защото довчерашната колония Сомалия би трябвало да е усвоила, попила, всички демократични ценности и свободи от своите "учители".

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1723&Itemid=257&bandwidth=high
Аватар
Глас в пустиня

А, път тая поредица направо ме изкърти. Много пъти сме подемали темата за това откъде идва месото в супера, но винаги не са ни стигали думите, изразните средства.

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1747&Itemid=257&bandwidth=high

Кадрите от тая скотобойна ме връщат и на първия ми коментар, може да сме малце по-напреднали или пък малце по-цивилизовани от харата разфасоващи слона, но нуждите ни(основно от храна) си остават същи.
Аватар
Глас в пустиня

На пръв прочит това са нещата които ме впечатлиха и размислиха, накараха ме да направя някаква връзка с темите които обсъждаме напоследък, животът такъв какъвто е. Надявах се и повече от нас да споделят, какво ги е жегнало, какво са изпитали докато разглеждат, но щом никой не се впечатлил - ОК - значи не е трябвало да я пущам темата.

А, може би, всинца сме със слаби нерви и лабилна психика - знам ли!

От мен лека и мека, а утре трезва глава и яко завързани гащи!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Нефертити написа:
БоЕВ написа:
А и вече е 14-ти,
:-)

И аз така. В реалността съм си. Може би не 100%, но съм си в реалността.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Коментара ми на тези снимки по отношение на правото ми да съм свободен е само един. Нямам право.
Не и докато не започна да мета тротоарите собственоръчно, да хващам циганчетата по светофарите и да ги водя на училище, докато не се ангажирам с трудоустрояването на кремиковските работници или докато не направя нещо с ръцете си по отношение на палестинците и евреите в газа, па ако ще да е шамар или милувка. Докато седя тука, пия мока и тракам на клавиатурата преметнал крак върху крак, нямам право да изисквам. По отношение на морални права и свободи това ми е коментара.
Политическия ми коментар също няма да ти хареса. Предлагам националността да се обяви за престъпление. Всеки, който иска да се нарича другояче освен землянин да бъде вкарван в затвора. Тези които създават държави- доживот.
А твоя коментар така ин дженерал за света какъв е? Как ти се харесва борбата за национална независимост и свобода?
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа: Политическия ми коментар също няма да ти хареса. Предлагам националността да се обяви за престъпление. Всеки, който иска да се нарича другояче освен землянин да бъде вкарван в затвора. Тези които създават държави- доживот.
Преди време считах, че такова мислене е надскочило цивилизацията ни. Сега считам, че е надскочило не само степента ни на развитие, но и човешките ни възможности. Ние никога няма да стигнем до фаза на цивилизованост, в която това да бъде приложимо. Ще си остане утопия, защото сме ограничени. От какво- не знам. сигурно от създателя. :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ън написа:
Green Light написа: Политическия ми коментар също няма да ти хареса. Предлагам националността да се обяви за престъпление. Всеки, който иска да се нарича другояче освен землянин да бъде вкарван в затвора. Тези които създават държави- доживот.
Преди време считах, че такова мислене е надскочило цивилизацията ни. Сега считам, че е надскочило не само степента ни на развитие, но и човешките ни възможности. Ние никога няма да стигнем до фаза на цивилизованост, в която това да бъде приложимо. Ще си остане утопия, защото сме ограничени. От какво- не знам. сигурно от създателя. :lol:
В Близкия изток това мислене го е имало до съвсем скоро. Преди 60 години там не е имало държави. Създават ги Англия и Америка. Било е спокойно място с такова мислене и с хора които са се опитали да го продължат и да предпазят света от сегшното положение. Безименни хора. Сегашните национални герои са се борили и са се преборили с тях. Бен-Гурион, например е безсмъртен, политическите му противници отдавна са неизвестни. Те са тези, които са мислели така.
Аватар
Глас в пустиня

Ън написа:
Прекалено много фантастика сте чели! Май.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Ън написа:
Това е в десетката
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:Коментара ми на тези снимки по отношение на правото ми да съм свободен е само един. Нямам право.
Не и докато не започна да мета тротоарите собственоръчно, да хващам циганчетата по светофарите и да ги водя на училище, докато не се ангажирам с трудоустрояването на кремиковските работници или докато не направя нещо с ръцете си по отношение на палестинците и евреите в газа, па ако ще да е шамар или милувка. Докато седя тука, пия мока и тракам на клавиатурата преметнал крак върху крак, нямам право да изисквам. По отношение на морални права и свободи това ми е коментара.
Политическия ми коментар също няма да ти хареса. Предлагам националността да се обяви за престъпление. Всеки, който иска да се нарича другояче освен землянин да бъде вкарван в затвора. Тези които създават държави- доживот.
А твоя коментар така ин дженерал за света какъв е? Как ти се харесва борбата за национална независимост и свобода?
ОК - това е твое право!
Само дето имам чувството че си в перманентен ПМС или пък не си си изпил кафето и затова говориш на кесене.
Кой ти иска келявата помощ? Палестинците(филистимците от Библията) са древен и горд народ, отстояват правото си на живот и съществуване по начин от който могат да се поучат много народи, не им е притрябвало твоето одобрение, неодобрение или пък помощ/застъпничество. Виж, за евреите може и да си важен.

Мирно и сигурно общество може да се изгради само от свободни и равноправни народи. Мачкаш ли "националното" мачкаш И народа който е носител на тия "национални" черти и белези => получаваш отпор.

Аман от войнстващи пацифисти се казА, ако и да е оксиморон.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:
БоЕВ написа:
Ън написа:
Това е в десетката
Мда. :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
В Близкия изток това мислене го е имало до съвсем скоро. Преди 60 години там не е имало държави. Създават ги Англия и Америка. Било е спокойно място с такова мислене и с хора които са се опитали да го продължат и да предпазят света от сегшното положение. Безименни хора. Сегашните национални герои са се борили и са се преборили с тях. Бен-Гурион, например е безсмъртен, политическите му противници отдавна са неизвестни. Те са тези, които са мислели така.
Айде бе!
За какви ли народи, земи и държави се говори в Библията?
Аватар
Глас в пустиня

БоЕВ написа:
Green Light написа:
Айде бе!
Грийн, имаш ли представа как е била устроена Персия и защо толкова лесно я завоюва АлМак?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Green Light написа:Коментара ми на тези снимки по отношение на правото ми да съм свободен е само един. Нямам право.
ОК - това е твое право!
Само дето имам чувството че си в перманентен ПМС или пък не си си изпил кафето и затова говориш на кесене.
Кой ти иска келявата помощ? Палестинците(филистимците от Библията) са древен и горд народ, отстояват правото си на живот и съществуване по начин от който могат да се поучат много народи, не им е притрябвало твоето одобрение, неодобрение или пък помощ/застъпничество. Виж, за евреите може и да си важен.

Мирно и сигурно общество може да се изгради само от свободни и равноправни народи. Мачкаш ли "националното" мачкаш И народа който е носител на тия "национални" черти и белези => получаваш отпор.

Аман от войнстващи пацифисти се казА, ако и да е оксиморон.
Тази жена, която е заляна с вино от евреина, нямаше да има нищо против помощта.

"Свободни и равноправни народи" :-) кой е прекалил с фантастиката?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
БоЕВ написа:
Green Light написа:
Айде бе!
Грийн, имаш ли представа как е била устроена Персия и защо толкова лесно я завоюва АлМак?
Имам някакъв спомен че е разделена на тирании и управлявана от "корумпирани"(термина е мой) тирани. Разкажи, ще ми е интересно!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:Тая поредица мигновено ми стана фаворит,

Това е човешкият дух - несломим - няма възраст, няма ограничения наложени от физическото тяло и състояние които да пречупят стремежа. Нещо такова имах предвид в темата на Ън когато спомена за това че бил закъснял с рисуването.
:good:

Много сила....
най-вече на духа

Впечатлена съм
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Глас в пустиня

frisky lioness написа:
БоЕВ написа:Тая поредица мигновено ми стана фаворит,

:good:

Много сила....
най-вече на духа

Впечатлена съм
Нали! Какъв мощен заряд от енергия! Вярна излиза приказката за това, че старостта е състояние на духа.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа: Тази жена, която е заляна с вино от евреина, нямаше да има нищо против помощта.

Мислиш ли че не е отмъстена!:-)

САЩ какво е? А, ЕС?
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа:А, път тая поредица направо ме изкърти. Много пъти сме подемали темата за това откъде идва месото в супера, но винаги не са ни стигали думите, изразните средства.

www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=1747&Itemid=257&bandwidth=high

Кадрите от тая скотобойна ме връщат и на първия ми коментар, може да сме малце по-напреднали или пък малце по-цивилизовани от харата разфасоващи слона, но нуждите ни(основно от храна) си остават същи.
Този линк изобщо не трябваше да го отварям
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Green Light написа: Тази жена, която е заляна с вино от евреина, нямаше да има нищо против помощта.

Мислиш ли че не е отмъстена!:-)

САЩ какво е? А, ЕС?
Хъм. Плитък поглед е това. В Персия силите са били центробежни, тоест разпадала се е. А сега е обратно- центростремителни сили.
ЕС е уникален проект, никога не е имало такъв. Според мен това е надежда за целия свят.
Последно промяна от Green Light на 14.02.10, 10:54, променено общо 1 път.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Имам някакъв спомен че е разделена на тирании и управлявана от "корумпирани"(термина е мой) тирани. Разкажи, ще ми е интересно!
Да, била е разделена на сатрапии и управниците на тия провинции не са били по-корумпирани от гръцките си, а по-късно и от римските си събратя. Народите обаче на тая огромна империя са си живели свободно по собствени правила и обичаи, като са имали задължението веднъж годишно да се явят в един огромен храм където да поднесат дарове(данъци) и да засвидетелстват почит и уважение на царя. Затова и когато АлМак нахлува не среща почти никаква съпротива, населението(народите) не са имали представа от това как се живее като покорен народ в дивашка империя.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

БоЕВ написа: Вярна излиза приказката за това, че старостта е състояние на духа.
По мое мнение ...не се отнася само за старостта
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
ЕС е уникален проект, никога не е имало такъв. Според мен това е надежда за целия свят.
Мисля, че в първоначалната си едея е нещо, което трябва да доведе до ...описната от теб "утопия". И аз мечтая за такъв свят и вярвам, че е постижимо. Държавите и границите ще изчезнат...

Някога
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа: ЕС е уникален проект, никога не е имало такъв. Според мен това е надежда за целия свят.
Я си спомни как беше създаден САЩ! Войната между севера и юга какво е? Кой и защо воюва в тая война?
ЕС, обаче, се изгражда на нов/друг принцип - сътрудничество между свободни и равноправни народи.
Естествено, че идва и като продължител(подобрен вариант) на предишните две римски империи.
Така че проекта ЕС нито е толкова уникален, нито пък е толкова обнадеждаващ за цялото човечество.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: ЕС е уникален проект, никога не е имало такъв. Според мен това е надежда за целия свят.
Не за да споря с теб, а защото знам, че ти е интересно всичкото това, ти препоръчвам ей този анализ.
Дългичък е, но си заслужава.

Мислех да извадя някои места, даже ако някой иска следобед ще го направя.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Не за да споря с теб, а защото знам, че ти е интересно всичкото това, ти препоръчвам ей този анализ.

Направи го, ако обичаш, ще ми е интересно какво ти е направило впечатление!
Като цяло статията ми харесва.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Мнемозина написа:

Направи го, ако обичаш, ще ми е интересно какво ти е направило впечатление!
Като цяло статията ми харесва.
Уф... тъкмо се надявах да ми се е разминало. :grin:

Ами ето, обаче извън контекста не е същото, правя уговорката.

- Какво прави ЕС в тази ситуация?
- ЕС прилича на герой, излязъл от страниците на модернистичен роман – всичко, което прави, го прави във въображението си. В интелектуален план икономическата криза потвърди верността на много от страховете и критиките на континентална Европа по отношение на американския модел на либерален капитализъм, но в момента на „падането на Уолстрийт” се оказа, че европейската икономика ще понесе по-големи щети от американската; и че Европа не предлага решения, а само спомени и страхове. И въобще, ЕС се е вгледал в себе си от нежелание да се огледа около себе си. Всяка от великите сили на Запада намира свой начин да се справя с усещането за изгубено господство. Американците отчаяно се съпротивляват и търсят начин да запазят максимално влияние в ситуация, в която са загубили хегемонията си. Япония предпочита да излезе в пенсия и все повече се държи като пенсионирана Велика сила. Русия е в особено положение. Преди кризата Москва се беше вкопчила в идеята за БРИК и се опитваше да убеди себе си и другите, че Русия е част от новия смел свят. Днес навярно никой в Кремъл не вярва в това, че развитието на Русия може да следва траекторията на Китай или Бразилия. И Русия, по ирония на съдбата, е изправена пред перспективата да стане част от Запада (нейна историческа мечта) едва в момента на упадък на Запада. (...) Парадоксът е, че това, което прави ЕС, е да не забелязва драматичните промени, които предначертават икономическата и политическата карта на света.
ЕС се „изгуби” в новия свят. През последните четири века Европа винаги е била център, а сега започва да открива себе си като периферия. Ние не просто не сме тези, които случват нещата, ние дори не сме мястото, където нещата се случват.
...

Защо неолибералният модел изглежда безалтернативен?
- Неолиберализмът като икономическо мислене надживява краха на „Уолстрийт”, защото той е не толкова идеология на бизнес елитите, колкото идеология на икономическите департаменти на университетите по света. Именно академичните икономисти, а не бизнесът или политическата класа, гарантират влиянието на неолибералното мислене за икономиката и обществото. За икономическите факултети по света неолиберализмът е привлекателен, защото създава един универсален, глобален пазар на икономисти, за които преминаването от един университет в друг не е проблем. Неолиберализмът е проблем главно за Европа, защото той отхвърля модела на социалната държава, появила се на стария континент като идеал, към който другите се стремят. Симптоматично е, че кризата не роди никакви алтернативни визии за свят, които да завладеят въображението на масите или на елитите. Департаментите по икономика и икономистите много повече от бизнеса имат интерес от запазване на интелектуалната парадигма, в която функционираше и се обясняваше икономическия живот през последните 10-15 години. Икономистите са влиятелни в модерната политика не защото имат работещ план за това, което трябва да се прави, а защото са единствените, които имат план. (...)
Обикновено промените на интелектуалната парадигма са свързани със структурни промени вътре в елита. Но никога просто с факта, че нещо се е случило в действителността и господстващата теория не може да го обясни. За неолиберализма няма никакъв проблем да обясни сегашната криза. А и проблемът с кризите обикновено е не, че не могат да бъдат обяснени, а че не могат да бъдат предсказани.
...

Ей това много ще му хареса на Грийн:

В глобален план кризата се превърна в провал на меритократичните елити – тези, които бяха успели с талант и образование и затова мислеха, че могат всичко и не дължат нищо на никого. Именно най-добре образованите, най-талантливите, най-амбициозните повярваха, че вече няма бизнес цикли и че банкерите са новите господари на света. Една от причината за появата на все по-нови финансови инструменти, които имаха ефекта на оръжия за масово унищожение по отношение на глобалната икономика, е, че никога до сега в историята на света толкова талант не се е съсредоточавал в банките и инвестиционните фондове. Това, което не искаме да видим, е, че именно меритократичните елити причиниха последната криза.

Нататък за България си го знаем.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:Държавите и границите ще изчезнат...

Някога
и тогава ще настъпи райят на земята за тир-аджиите :winkw:
just perfect
Публикувай отговор