Анкета за жените в клуба

Все същите

Обичате ли да получавате цветя

да
12
92%
не
1
8%

Общо гласове: 13

Аватар
snowprincess

Анкета за жените в клуба

Мнение от snowprincess »

Обичате ли да получавате цветя?

аз да
обичам всякакви рози, но и на другите цветя се радвам
и не харесвам калии
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

да
И на мен розите са ми любими.
Нямам такива, които да не харесвам. Но все пак си имам предпочитания, най-вече към хората, които ми ги даряват. :-)
Някои влагат различни значения в различните цветя и цветове. Въпрос на вкус и избор.
"Спаси си деня!" - Green Light
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Обичам, да.

Обаче си голямо шило, какво смяташ, че ще докажеш с това, след като спорът ви беше за съвсем друго?

Обичам да получавам цветя, но категорично не ги искам на 14 февруари и на 8 март. Има си други празници, на които е логично да ми се подаряват, а най-много им се радвам, като се появят ей така, между, внезапно, отникъде сякаш. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Нефертити написа:да
И на мен розите са ми любими.
Нямам такива, които да не харесвам. Но все пак си имам предпочитания, най-вече към хората, които ми ги даряват. :-)
Някои влагат различни значения в различните цветя и цветове. Въпрос на вкус и избор.
ходих да видя каква е символиката за калиите, означавали магическа любов
а аз на безсъзнателно ниво ги свързвам с погребение
Изображение
Аватар
snigmi

Мнение от snigmi »

Да- обичам,
важното е да са различни всеки път,
да не ми е скучно и да има елемент на изненада:-)
Неф

Мнение от Неф »

Мнемозина написа:Обичам, да.

Обаче си голямо шило, какво смяташ, че ще докажеш с това, след като спорът ви беше за съвсем друго?

Обичам да получавам цветя, но категорично не ги искам на 14 февруари и на 8 март. Има си други празници, на които е логично да ми се подаряват, а най-много им се радвам, като се появят ей така, между, внезапно, отникъде сякаш. :lol:
Имам приятели в цветарския бизнес.
Точно на тези две дати, посочени от теб, отчитат най-големи продажби.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ти, която знаеш как се създават традициите и празниците си против още един-два вече създадени?
вече не мога да преправя анкетата, трябваше да пиша дали жените ще се зарадват ако им подарят на 14ти ли?
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

snigmi написа:Да- обичам,
важното е да са различни всеки път,
да не ми е скучно и да има елемент на изненада:-)
:kiss:
Изображение
Неф

Мнение от Неф »

snowprincess написа:

ти, която знаеш как се създават традициите и празниците си против още един-два вече създадени?
вече не мога да преправя анкетата, трябваше да пиша дали жените ще се зарадват ако им подарят на 14ти ли?
Хъйде, стига си преправяла.
Всяка жена ще се зарадва, когато са подарени от човека, когото обича. пък нека ти разправя каквото си ще. :winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Нефертити написа:

Имам приятели в цветарския бизнес.
Точно на тези две дати, посочени от теб, отчитат най-големи продажби.
Е точно затова, де. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Не че мен питаш де, ама да си кажа - обичам да подарявам цветя, с повод и без повод, живи в саксия и аранжирани в букет, но най-много обичам да подарявам рози. За мен розата е царицата на цветята.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:

Не знам дали знам как се създават, но доколкото знам нещо за това - точно поради тази причина си имам, хайде нека го кажем резерви.

Иначе против очевидно не ми се позволява да съм. :blum:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:Не че мен питаш де, ама да си кажа - обичам да подарявам цветя, с повод и без повод, живи в саксия и аранжирани в букет, но най-много обичам да подарявам рози. За мен розата е царицата на цветята.
имам 20 корена засадени в градината, чакам с нетърпение да видя цветовете
трябва да питам Вяра откъде си е поръчала оня розов храст, дето е като дръвче и било по-високо от нея, влюбих се в картинката, която пусна
не съм виждала тоя сорт
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кви са тия сексистки теми ся, а?:lol:

Аз па ше пиша. :cool:
Днес се шматкахме с Оля по главната... И некви девойки и младежи се мотаха -
червени балончета под форма на сърце,
с червени рози в ръце,
ох чак на рима го докарах, ама смях, смях.... щото е наистина смешно. Нека си демонстрират любовта- нема лошо. Но си остава смешно. Едни чак си беха накичили колата с такива балончета....Баси, хихихиихи... Тия неща нямат нужда от демонстрация, все пак... :cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

snowprincess написа:
БоЕВ написа:Не че мен питаш де, ама да си кажа - обичам да подарявам цветя, с повод и без повод, живи в саксия и аранжирани в букет, но най-много обичам да подарявам рози. За мен розата е царицата на цветята.
имам 20 корена засадени в градината, чакам с нетърпение да видя цветовете
трябва да питам Вяра откъде си е поръчала оня розов храст, дето е като дръвче и било по-високо от нея, влюбих се в картинката, която пусна
не съм виждала тоя сорт
Нямам представа за храста, аз цветята си ги вземам от пазара при нас. В района на Павликени повечето големи фирми за озеленяване имат производствени центрове и от там се наводнява пазара със всякакви храсти, храстчета и цветенца.

Ако си правиш оформление на градината сама и те влече тая дейност мога да ти препоръчам ето този сайт, пробвал съм го и съм пазарувал разни работи от него, сериозни са и са коректни.

www.sterado.biz/products.php?cat=3&scat=7
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:
Нямам представа за храста, аз цветята си ги вземам от пазара при нас. В района на Павликени повечето големи фирми за озеленяване имат производствени центрове и от там се наводнява пазара със всякакви храсти, храстчета и цветенца.

Ако си правиш оформление на градината сама и те влече тая дейност мога да ти препоръчам ето този сайт, пробвал съм го и съм пазарувал разни работи от него, сериозни са и са коректни.

www.sterado.biz/products.php?cat=3&scat=7
мерси, ще го разгледам
фърлих един поглед и много неща ми харесаха
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Нефертити написа:
snowprincess написа:

Хъйде, стига си преправяла.
Всяка жена ще се зарадва, когато са подарени от човека, когото обича. пък нека ти разправя каквото си ще. :winkw:
Е, да, не се изразих точно. Разбира се, че не бих се нацупила и фръцнала, напротив, но просто не бих си ги поискала като свое право точно на тези дати. Тъй де, то и на другите не бих си ги поискала, но на тези - особено много не бих.
Последно промяна от Мнемозина на 14.02.10, 20:32, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: трябваше да пиша дали жените ще се зарадват ако им подарят на 14ти ли?
естествено, че така трябваше да я напишеш, нали това те провокира

и отговорите не трябва да са само да и не :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Semiramis

Re: Анкета за жените в клуба

Мнение от Semiramis »

snowprincess написа:Обичате ли да получавате цветя?

аз да
обичам всякакви рози, но и на другите цветя се радвам
и не харесвам калии
обичам
орхидеи много обичам :-)
и саксии, с нещо издръжливно, може кактус (ако е цъфнал ..:lol:)
но и да ми ги поднесат както трябва, за някои неща съм с големи претенции

:lol: ако ще ми се замазват очите, нека да е с повече фантазия
Последно промяна от Semiramis на 14.02.10, 21:07, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Semiramis написа: обичам
орхидеи много обичам :-)
и саксии, с нещо издръжливно, може кактус (ако е цъфнал ..:lol:)
но и да ми ги поднесат както трябва, за някои неща съм с големи претенции
:lol: ако ще ми замазва очите - да е проявил повече фантазия
Може да ти ги замаже с един чук по главата, примерно. :blum:
Тва е проява на фантазия, нали? :blum:
И после ти подарява бодили, а ти ще ги мислиш за орхидеи:grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:lol: ми аз наистина съм получавала цъфнал кактус (но си го избрах сама, де)

ПП
:grin: сещаш ли се за едни снимки
"А тъй подарок купил" или нещо подобно беше заглавието ...

имаше един образ с миксер, забит в ухото ..
друг с обувка в черепа ...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Ън написа:Кви са тия сексистки теми ся, а?:lol:

с червени рози в ръце,
ох чак на рима го докарах, ама смях, смях.... щото е наистина смешно. Нека си демонстрират любовта- нема лошо. Но си остава смешно. Едни чак си беха накичили колата с такива балончета....Баси, хихихиихи... Тия неща нямат нужда от демонстрация, все пак... :cool:
мисля, че трябва да гледаме само от положителната страна на тия девойки и младежи и на младостта им и на любовта им и на невинността им
да им се радваме
да бъдат поощрявани да демонстрират любовта си
има само едно отрицателно нещо-балончетата са доста скъпи май
Блажени са бедните духом
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

само това, че жените обичат да получават цветя и нищо не пречи на половинките ни да ни създадат това удоволствие
като се ходи на нечий РД, сватба, погребение или друг повод се избират и купуват цветя (и тогава не е по задължение ли?), а в момент, в който ще доставят истинска радост - не, щото са големи мъжкари, щото е под достойнството им, а ние трябва да сме смирени и не заслужаваме едно внимание

кога съм твърдяла, че мъжете обичат да купуват, те така са възпитани и това са виждали в семействата си
дори моят татко не е подарявал на майка ми, освен в случаите когато аз съм купувала и съм му ги тиквала в ръцете, за да ги подари
и знам как тя се е чувствала

а какво доказва анкетата на Лат?
на `готините`мъже им се свиди 5 лв. за едно цвете
бляк
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

искам да те поздравя БоЕВ и за това, че обичаш да подаряваш, и за смелостта да го кажеш
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:
snowprincess написа: трябваше да пиша дали жените ще се зарадват ако им подарят на 14ти ли?
естествено, че така трябваше да я напишеш, нали това те провокира

и отговорите не трябва да са само да и не :-)
а защо не отговори на така зададеният въпрос?
така съм решила, така съм я пуснала
какво ти пречи?
винаги можеш да напишеш допълнителен коментар

обичаш ли или не обичаш?
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: а защо не отговори на така зададеният въпрос?
така съм решила, така съм я пуснала
какво ти пречи?
винаги можеш да напишеш допълнителен коментар

обичаш ли или не обичаш?
нищо не ми пречи

а няма да отговоря, защото отговорът е ясен, какво да отговарям на очевадни отговори. ти познаваш ли човек, който не обича цветя? аз някъде казах ли, че не обичам цветя?
кавам още веднъж, може сега да ме разбереш - не обичам цветя подарени по задължение.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
annonymus

Мнение от annonymus »

Обичам, обичам!
Не видях коя от дамите е гласувала, че не обича.
Фрезии обичам много и карамфили.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

pocti_bezobidna написа: Фрезии обичам много .
фрезиите са ми любимите цветя :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:

само това, че жените обичат да получават цветя и нищо не пречи на половинките ни да ни създадат това удоволствие
като се ходи на нечий РД, сватба, погребение или друг повод се избират и купуват цветя (и тогава не е по задължение ли?), а в момент, в който ще доставят истинска радост - не, щото са големи мъжкари, щото е под достойнството им, а ние трябва да сме смирени и не заслужаваме едно внимание

кога съм твърдяла, че мъжете обичат да купуват, те така са възпитани и това са виждали в семействата си
дори моят татко не е подарявал на майка ми, освен в случаите когато аз съм купувала и съм му ги тиквала в ръцете, за да ги подари

бляк
Ох, чакай, чакай малко сега.
Никой никъде не е казвал, че жените не обичат да получават цветя, нито пък че мъжете не искат да ги радват с това. Анкетата на Лат показва само, че гласувалите дотук мъже не бръснат много Св. Валентин, а твоята показва само, че жените обичаме да получаваме цветя.
Ти сама пренасяш - и продължаваш да го правиш - една конкретна позиция на Латрево (тя не иска/не държи да й се подаряват цветя за Св. Валентин) върху всички възможни празници и ситуации между мъж и жена. Това е логическа грешка обаче.

А ако трябва да си поговорим по-надълбоко, в случая просто спорят помежду си две женски позиции в живота. Едната отстоява и се бори за това, което смята, че й се полага. И това е хубаво и много го уважавам, стига да не се стига до крайности като тропане с краче и капризничене, разбира се. Стягане на примката и държане изкъсо. Тогава вече не го уважавам чак толкова.
Аз обаче по природа съм по-скоро в другата позиция - на тези, които предпочитат нещата сами да идват при тях. Отлично знам, че това е и инертност, и много други неща в тази посока, но пък така съм сигурна, че което е дошло при мен си е наистина за мен, лично за мен. Предпочитам така. И другото ми подозрение пък в тая посока е - не е много ясно дали жена с такава позиция е по-малко взискателна или пък просто е по-разглезена. Всеки случай си е различен.

И накрая - за примерите, които даваш: рожденият ден, погребението и сватбата са лични събития, лични, индивидуални, не го забравяй! Жестът с цветята също е индивидуален жест.
Оттам и личното ми разминаване със св. Валентин - масовостта в тия интимни всъщност неща ми се струва абсурдна, като масово бракосъчетание на площада.
А осми март пък е съвсем друга опера.
В посоката на създаване на традиции няма да тръгна сега, но ако продължаваш да упорстваш, и това ще направя.
Сега по-ясно ли е? :-)
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
И на мен.
Едни от любимите, особено по това време на годината. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Sweety написа:
Ън написа:Кви са тия сексистки теми ся, а?:lol:

с червени рози в ръце,
мисля, че трябва да гледаме само от положителната страна на тия девойки и младежи и на младостта им и на любовта им и на невинността им
да им се радваме
да бъдат поощрявани да демонстрират любовта си
има само едно отрицателно нещо-балончетата са доста скъпи май
Нито балончетата ми пречат, нито демонстрацията. Аз не бих искала да получа балонче точно - малко ми е инфантилно. Кутия бонбони - шаблонно. Бутилка вино на свещи - банално. :grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа:

:-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа:
snowprincess написа:

бляк
Ох, чакай, чакай малко сега.
Никой никъде не е казвал, че жените не обичат да получават цветя, нито пък че мъжете не искат да ги радват с това. Анкетата на Лат показва само, че гласувалите дотук мъже не бръснат много Св. Валентин, а твоята показва само, че жените обичаме да получаваме цветя.
Ти сама пренасяш - и продължаваш да го правиш - една конкретна позиция на Латрево (тя не иска/не държи да й се подаряват цветя за Св. Валентин) върху всички възможни празници и ситуации между мъж и жена. Това е логическа грешка обаче.

А ако трябва да си поговорим по-надълбоко, в случая просто спорят помежду си две женски позиции в живота. Едната отстоява и се бори за това, което смята, че й се полага. И това е хубаво и много го уважавам, стига да не се стига до крайности като тропане с краче и капризничене, разбира се. Стягане на примката и държане изкъсо. Тогава вече не го уважавам чак толкова.
Аз обаче по природа съм по-скоро в другата позиция - на тези, които предпочитат нещата сами да идват при тях. Отлично знам, че това е и инертност, и много други неща в тази посока, но пък така съм сигурна, че което е дошло при мен си е наистина за мен, лично за мен. Предпочитам така. И другото ми подозрение пък в тая посока е - не е много ясно дали жена с такава позиция е по-малко взискателна или пък просто е по-разглезена. Всеки случай си е различен.

И накрая - за примерите, които даваш: рожденият ден, погребението и сватбата са лични събития, лични, индивидуални, не го забравяй! Жестът с цветята също е индивидуален жест.
Оттам и личното ми разминаване със св. Валентин - масовостта в тия интимни всъщност неща ми се струва абсурдна, като масово бракосъчетание на площада.
А осми март пък е съвсем друга опера.
В посоката на създаване на традиции няма да тръгна сега, но ако продължаваш да упорстваш, и това ще направя.
Сега по-ясно ли е? :-)
ох, това мнение на сноу го бях пропуснала, но ти разбира се си отговорила прекрасно. но не мисля, че ще разбере, тя просто не иска да разбере.

анкетата на Лат доказва, че мъжете трябва да бъдат оставени да правят подаръци и да подаряват цветя тогава, когато наиситна искат да направят това. Боже, наистина ли мислиш, че им се свидят 5 лв :rotfl24: повечето мъже на 14-ти подаряват цветя, за да няма после - тя не ми говори, блъска в кухнята и мълчи :lol: отбиват номера, за да им е мирна главата. мисля, че сме много повече от това. един мъж, който знае, че жена му обича рози, ще й купува рози всеки път когато се сети или когато мине покрай цветарски магазин.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа: ох, това мнение на сноу го бях пропуснала, но ти разбира се си отговорила прекрасно. но не мисля, че ще разбере, тя просто не иска да разбере.

анкетата на Лат доказва, че мъжете трябва да бъдат оставени да правят подаръци и да подаряват цветя тогава, когато наиситна искат да направят това. Боже, наистина ли мислиш, че им се свидят 5 лв :rotfl24: повечето мъже на 14-ти подаряват цветя, за да няма после - тя не ми говори, блъска в кухнята и мълчи :lol: отбиват номера, за да им е мирна главата. мисля, че сме много повече от това. един мъж, който знае, че жена му обича рози, ще й купува рози всеки път когато се сети или когато мине покрай цветарски магазин.
колко пъти в годината Уишес ти подарява фрезии?
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

latrevw написа: анкетата на Лат доказва, че мъжете трябва да бъдат оставени да правят подаръци и да подаряват цветя тогава, когато наиситна искат да направят това. Боже, наистина ли мислиш, че им се свидят 5 лв :rotfl24: повечето мъже на 14-ти подаряват цветя, за да няма после - тя не ми говори, блъска в кухнята и мълчи :lol: отбиват номера, за да им е мирна главата. мисля, че сме много повече от това. един мъж, който знае, че жена му обича рози, ще й купува рози всеки път когато се сети или когато мине покрай цветарски магазин.
ан така!
Айде мъжете да четат, и да ен питат вече кой какво иска. :grin:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: колко пъти в годината Уишес ти подарява фрезии?
много рядко, аз си ги купувам сама

доволна си ли? доказа ли колко ме е страх да не бъда наранена?

сноу, има хиляди други начини Уишес да ми достави удоволствие. Мъжете рядко или поне много малко от тях се сещат за цветя и аз съм ок с това, не искам да ги променям, това, че няма да ми подари цветя означава ли, че не ме обича, че не иска да направи нещо хубаво за мен. продължаваш да делиш нещата на черни и бели, като би следвало да си много наясно, че говорейки за ирационални неща не може да има калъп
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
ох, това мнение на сноу го бях пропуснала, но ти разбира се си отговорила прекрасно. но не мисля, че ще разбере, тя просто не иска да разбере.
Различни сме.
Ако спреш да се ядосваш, ще видиш колко хубаво е това.
Panta rhei...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа:
latrevw написа:
Различни сме.
аз още вчера й казах, че сме много различни двете и това е. тя ме изкара не знам каква, защото изказах СОБСТВЕНОТО си мнение, че този празник е пълен ташак. после обясних защо - и всичко това беше моето разбиране, без да съм искала от никого да се променя. тя тръгна да ми казва, че всъщност не мисля това, което казвам. ами сори, че ви вдигам пушилката тук, но ако сноу не разрешава на никой да й казва какво да прави, аз пък най не обичам някой да ми казва какво мисля.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

latrevw написа:
аз още вчера й казах, че сме много различни двете и това е. тя ме изкара не знам каква, защото изказах СОБСТВЕНОТО си мнение, че този празник е пълен ташак. после обясних защо - и всичко това беше моето разбиране, без да съм искала от никого да се променя. тя тръгна да ми казва, че всъщност не мисля това, което казвам. ами сори, че ви вдигам пушилката тук, но ако сноу не разрешава на никой да й казва какво да прави, аз пък най не обичам някой да ми казва какво мисля.
Тук вече се стига до това кой почна първи, което ти е ясно, че може да има много тълкувания. Кой на кого кога каква струнка е засегнал без да иска и така нататък.
Аз ще ти кажа само, че интензивността на реакциите си е част от различността и че пък точно по това си приличате с нея. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:
Мнемозина написа:
latrevw написа:
Различни сме.
къде съм те изкарала не знам каква, някъде обидих ли те, покажи ми и ще ти се извиня
тръгнах от това, че ти може би също харесваш цветя, но не си казваш, това е
ти беше тази, която се дразнеше от хората, които празнуват, от това, че дъщеря ти рисувала валентинки, от хората със самочувствие...
ти си тази, която подмята разни неща
дори не аз ти написах, че грешиш за поведението ти към дъщеря ти, а Холи, и ти и каза, че ще се учиш от нея
за теб не е важно какво се казва, а кой го казва
Изображение
Публикувай отговор