Халал меню

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа: А, така ли трябва да бъде?
Не е ли това потвърждение на опасенията, че бежанците са и паразити, идват уж за по-хубав живот, а в същото време превръщат мястото на което са дошли в същото гето от което са избягали.
Не трябва ли да има обществено противопоставяне и опит да се извлекат тия хора от средновековието, защото рано или късно ще ни завлекат отново всички там?
Омръзна ми да се повтарям, защото някой не чете.
Виж ми първия пост по темата. Или втория.

П.П. Преди малко гледах таблото за изборите тук другия месец. От 18 партии 2 се казват: "Ислямска партия" и "Партия на нидерландските мюсюлмани". Дори не се крият зад някакви думи като "права" и "свободи". Предполагам че вършат добра работа и за националистите. В 3 от заглавията на другите партии пък фигурираше "Християн-" Щях да снимам таблото, но много валеше.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Stranniche написа:
Омръзна ми да се повтарям, защото някой не чете.
Може би четем на различни езици!
І

Мнение от І »

Навсякъде по света тече тиха ислямизация. Изключая щатите... Може пък ..абе не ми се изказват мисли.
Не знам кога точно ще включат активните тонколони, за да чуем и ние "музиката". :roll:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Stranniche написа:Вчера четох това в страницата на ВВС и се зачудих.

Първата ми мисъл беше, ако на свинолюбителите им се яде нещо грухтяло и квичало, никой не ги кара да влизат в "Куик" - "Макдоналс", "Бъргър Кинг" и други подобни вериги за бърза храна има навсякъде.

Има вериги китайски ресторанти, тайландски, индонезийски и пр. защо да няма и халал? Все едно евреите да писнат, че във френските ресторанти не се сервира кошер.

Французите може да са националисти, но тяхна си е вината, че дават възможност на толкова народ от развиващите се страни да живее и да им върши черната работа. Същото е и в Нидерландия - оплакват се от чужденците, но на холанците не им се работи като чистачи, хамали, строителни работници, дори мед. сестри. Държавата им отпуска помощи като безработни, законът ги защитава така че ако някой е съкратен, получава дълго време достатъчно пари за да живее нормално, а за нежеланата работа се внасят работници от третия свят - на които се предоставят големи възможности, идват със семействата си, раждат по много...
напълно си права ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Когато реално идеята за нравственост е изчезнала и изобщо никой не го знае какво е това чудо, всичко е нравствено. Или безнравствено. Просто няма значение, няма емоции... и така. :lol:
Това ти ли го твърдиш? Или се опитваш да кажеш, че аз го твърдя? Или го твърдиш за всички едновременно? Естествено, че не е така.
Понеже въпросът ти се върти около емоциите, какво за тях конкретно? Дали да си ги пестим? Ти как мислиш? Може ли здрав разум и емоции едновременно? Хората кое според теб проявяват? Като казваш няма емоции, какво искаш да кажеш? Ти виждаш ли здрав разум около себе си или виждаш емоции? Какво отчитат твоите наблюдения? Кажи, па после да ти кажа аз и ще имаме две парчета пъзел вместо едно. :winkw:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Неприятно. Обсъждаме дискриминацията все едно е нещо нормално. Глупци обсъжащи глупости. Сякаш не е ясно че омразата е лошо нещо, а приятелството - хубаво. Преди 30 примерно години дори не би могъл да стане разговор, толкова е очевидно всичко.

"Демократичната" Франция се опитва да запази маската, налагайки дискриминация. Каква грандиозна победа за Алкайда!? Победиха почти веднага с войните които започна Америка и сега победата е гротескно грамадна и се вижда във всяко кътче на земята.
Какво ли би било, ако след 11ти септември не беше започнала тая война, а обратно - изтегляне на всякакви войски и подкрепи, и мир?
jazz

Мнение от jazz »

халал да им е
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Е, как няма да е с най-много тюрбани на глава от населението, като след ІІ св. в. си вкараха от колониите към 1 млн. араби от колониите, за да им възстановят страната.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Когато реално идеята за нравственост е изчезнала и изобщо никой не го знае какво е това чудо, всичко е нравствено. Или безнравствено. Просто няма значение, няма емоции... и така. :lol:
Това ти ли го твърдиш? Или се опитваш да кажеш, че аз го твърдя? Или го твърдиш за всички едновременно? Естествено, че не е така.
Понеже въпросът ти се върти около емоциите, какво за тях конкретно? Дали да си ги пестим? Ти как мислиш? Може ли здрав разум и емоции едновременно? Хората кое според теб проявяват? Като казваш няма емоции, какво искаш да кажеш? Ти виждаш ли здрав разум около себе си или виждаш емоции? Какво отчитат твоите наблюдения? Кажи, па после да ти кажа аз и ще имаме две парчета пъзел вместо едно. :winkw:
Това го твърдя аз, по принцип, не за теб и не за мен. Просто когато няма критерий, се получава така.
А за емоциите - ами не знам, не мисля, че имаме избор дали да ги пестим. Всеки реагира според темперамента си.
Според мен е по-добре да ги има. Все пак. И не мисля, че здравият разум ги изключва.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
"Демократичната" Франция се опитва да запази маската, налагайки дискриминация. Каква грандиозна победа за Алкайда!? Победиха почти веднага с войните които започна Америка и сега победата е гротескно грамадна и се вижда във всяко кътче на земята.
Какво ли би било, ако след 11ти септември не беше започнала тая война, а обратно - изтегляне на всякакви войски и подкрепи, и мир?
Предполагам - същото би било. Без да искам да те разочаровам, разбира се.
Мога да ти посоча и примери от по-близък нам опит. :lol:
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Да се забранят със закон и вегетарианските ресторанти!
И рибните ресторанти!
И пицариите!
И спагетериите!

Басси сегрегацията ми осъществят тези, басси дискриминацията!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа: Какво ли би било, ако след 11ти септември не беше започнала тая война, ....?
Щяха да последват стотици и хиляди атентати с от безумни по безумни искания. Забулени младежи щяха да се надпреварват да дръпнат шнура по блузата си в името на права кауза. Да си чул че с терористи не се преговаря и че отстъпиш ли веднъж си загубил всяка позиция?
Аватар
Глас в пустиня

jazz написа:халал да им е
Хак да им е(на франсетата) крещят либералите в 3о4о.
Аватар
Глас в пустиня

Реакцията на кмета, според мен , е правилна! Не бива да се дава възможност шариатските порядки да навлизат толкова радикално в обществото - утре ще поискат и заведения забранени за неверници, за да не сквернят "осветената" от пророците храна с присъствието си.

Религията е за вътрешна(душевна) консумация, а не за демонстрация!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Green Light написа: Какво ли би било, ако след 11ти септември не беше започнала тая война, ....?
Щяха да последват стотици и хиляди атентати с от безумни по безумни искания. Забулени младежи щяха да се надпреварват да дръпнат шнура по блузата си в името на права кауза. Да си чул че с терористи не се преговаря и че отстъпиш ли веднъж си загубил всяка позиция?
Изживял съм половината си живот, чул съм всякакви глупости.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

войната с тероризма е една прекрасна възможност за машината за пари наречена военно производство да продължи да печели
и да пие кръв
защото двете неща уви са пряко свързани
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Четохте ли вече тази статия:

http://dnes.dir.bg/2010/02/23/news59257 ... #sepultura
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:Четохте ли вече тази статия:

Да. :?
Леко ми настръхна козината, без да мога да определя точно защо.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:

Може би защото е ясно, че има задкулисно дърпане на конци. Но кой и с какви идеи, кога и как представя нещата...
Трябва да се гледат в крайна сметка факти и от тях да се правят изводи, а това е сложна работа.
Коментара на дядо ти Йоцо чете ли го? :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:

Може би защото е ясно, че има задкулисно дърпане на конци. Но кой и с какви идеи, кога и как представя нещата...
Трябва да се гледат в крайна сметка факти и от тях да се правят изводи, а това е сложна работа.
Коментара на дядо ти Йоцо чете ли го? :lol:
Не бях, сега го погледнах.
Ужас, ужас... свят ми се изви направо. Плашат ме такива неща.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

то си е страшно
онзи ден баща ми каза следното цитирайки не помня кой
там където стъпи американски ботуш - повече не излиза
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Не бях, сега го погледнах.
Повечето хора ги плашат, защото си мислят, че живеят истински живот, че коват съдбите си и прочие, а то... Не казвам, че съдбата ни не зависи от нас, казвам само, че има хора, които особено много се стараят светът да зависи именно от тях. Целенасочено.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Повечето хора ги плашат, защото си мислят, че живеят истински живот, че коват съдбите си и прочие, а то... Не казвам, че съдбата ни не зависи от нас, казвам само, че има хора, които особено много се стараят светът да зависи именно от тях. Целенасочено.
Ми не, никога, т.е. много отдавна не съм имала усещането, че съдбата ми зависи от мен.
Но просто има периоди, в които нещата все пак се подреждат.
А сега нещо усещането ми е различно. За някакви недобри вихри.
Но може просто аз да съм в такъв период, пък всъщност всичко да си е нормално. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мен ме плаши това, че се вярва в такива глупости. "Вековна политика на асимилация" Вековна! И ние ВЕКОВЕ се борим риш с асимилацията на България! Вчера се хилихме и сочихме тъпотата на македонците че говорят така за България, а днес ние четем с раширени очи, че Турция ни асимилира. Чак па да прочета коментара на дядо Йоцо, понеже е много страшен!
Аре отивайте да прочетете червената шапчица! Вълците ще ни изядат!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Мен ме плаши това, че се вярва в такива глупости. "Вековна политика на асимилация" Вековна! И ние ВЕКОВЕ се борим риш с асимилацията на България! Вчера се хилихме и сочихме тъпотата на македонците че говорят така за България, а днес ние четем с раширени очи, че Турция ни асимилира. Чак па да прочета коментара на дядо Йоцо, понеже е много страшен!
Е то това е страшното де. Че всъщност няма никакво значение дали наистина е имало вековна политика на асимилация или не е имало.
Всички резки ходове водят натам.
Буре барут... така и не го гледах това, но заглавието е много подходящо.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
Понеже правиш сравнение, не смяташ ли че като мериш със собствен аршин другите, няма да изпуснеш нещо типично само за тяхната психика? За психиката на насрещния или още по-зле - за психиката на някой задкулисен елемент? Просто ми е интересно дали не си любопитен да разбереш има ли поне нещо вярно в това, макар и малка частица? Иначе заприличваш на изплашено дете ти самия, като си затваряш очите и не искаш да повярваш в нещо, което не искаш да е възможно.
Много неща са възможни. И има сигнали за тези възможности, не бързай с отричането, накратко казано.
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:
Мен ме плаши това, че се вярва в такива глупости.
И мен. Вярват все повече хора, вярват все по-лесно.
Страха е един от най-мощните инструменти за манипулация.
След него идва омразата. А тя не се лекува с поколения.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа:
Мен ме плаши това, че се вярва в такива глупости.
И мен. Вярват все повече хора, вярват все по-лесно.
Страха е един от най-мощните инструменти за манипулация.
След него идва омразата. А тя не се лекува с поколения.
Напоследък пак се опитвах да си представя свят без политици и всякакви подобни.
Не можах съвсем добре, но пък началото ми хареса. Като в онзи стар виц... :grin:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Понеже правиш сравнение, не смяташ ли че като мериш със собствен аршин другите, няма да изпуснеш нещо типично само за тяхната психика? За психиката на насрещния или още по-зле - за психиката на някой задкулисен елемент? Просто ми е интересно дали не си любопитен да разбереш има ли поне нещо вярно в това, макар и малка частица? Иначе заприличваш на изплашено дете ти самия, като си затваряш очите и не искаш да повярваш в нещо, което не искаш да е възможно.
Много неща са възможни. И има сигнали за тези възможности, не бързай с отричането, накратко казано.
Може би точно така трябва да направим всички. Затваряш си очите от страх ли от що, и преставаш да говориш за омраза. Няма да е трудно ако ти не мразиш, да допуснеш че и теб не те мразят. Това е детското и значи най- естественото в нас. Отказвам да се опитвам да разбера например дискриминацията. За мен това е късогледо и значи глупаво. Много често използвам думата глупаво.
Отказвам да приема че за да съм добре трябва някой друг да е зле. Оборот трябва да става, както казах на Айвънхоу за да са добре всички. Значи моята лична изгода е на първо място една реформирана българска икономика и на второ място, ма много близко след това, една реформирана и просперираща икономика на всичките ни съседи. И здрава търговия и здрави връзки с турциягърциярумънияимакедония. И е толко просто и логично, че мамата си трака.
Тоя аршин имам, с какво друго да меря? Взема ли с друго да меря, ще се объркам.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Страшното е, че тия турски военни идиоти, вместо да решат да провокират Гърция, можеше да им хрумне да провокират България. И, ако си измислят повод за война, то тогава наистина загиваме. Боев в Свищов ще оцеелее най- дълго, щото е далече :grin:
Във военната доктрина на народната ни република са били заложени първи отбранителни линии на Стара планина- турчулята за един ден ще стигнат до там...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Мнемозина написа: Буре барут...
Няма много връзка с конкретната тема, принципно погледнато.
Но филма е добър. Като че и остана в сянката на "Ничия земя".
Или пък го пренебрегнаха, щото много препратки към други филми, пък това може всякак да се тълкува - и като творческа немощ и като художествен подход.

Съжалявам, че се намесвам в тази тема, не ми се пише тук... :(
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ън написа:Страшното е, че тия турски военни идиоти, вместо да решат да провокират Гърция, можеше да им хрумне да провокират България. И, ако си измислят повод за война, то тогава наистина загиваме. Боев в Свищов ще оцеелее най- дълго, щото е далече :grin:
Във военната доктрина на народната ни република са били заложени първи отбранителни линии на Стара планина- турчулята за един ден ще стигнат до там...
помниш ли на кое казваха "Триъгълника на смъртта" и защо, м?

а и т.нар. военна доктрина на НРБ беше да "устискаме" 2-3 часа, за да могат "братските съветски войски" да ударят Турция изодзадзе... откъде Анадола...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:
vyara написа:
Може би точно така трябва да направим всички. Затваряш си очите от страх ли от що, и преставаш да говориш за омраза. Няма да е трудно ако ти не мразиш, да допуснеш че и теб не те мразят. Това е детското и значи най- естественото в нас. Отказвам да се опитвам да разбера например дискриминацията. За мен това е късогледо и значи глупаво. Много често използвам думата глупаво.
Отказвам да приема че за да съм добре трябва някой друг да е зле. Оборот трябва да става, както казах на Айвънхоу за да са добре всички. Значи моята лична изгода е на първо място една реформирана българска икономика и на второ място, ма много близко след това, една реформирана и просперираща икономика на всичките ни съседи. И здрава търговия и здрави връзки с турциягърциярумънияимакедония. И е толко просто и логично, че мамата си трака.
Тоя аршин имам, с какво друго да меря? Взема ли с друго да меря, ще се объркам.
И на мен ми се иска да е така. Аз лично лоши чувства към съседи нямам. Но работата е там, както казва Мнемозина, че обикновените хора и народи са едно, а сивите кардинали в сянка, които решават съдбата им или поне здравата се опитват да й дават посока, са нещо съвсем друго. Аз не казвам да се борим срещу турци, обикновени американци или който щеш, абсолютно те подкрепям в идеите ти, те са и мои идеи, но е хубаво да сме по-добре осведомени за разни призраци, техните дела и намерения, доколкото тяхната върховна "секретност" ни позволява, разбира се. :winkw:
Не е ли иронично, че всички държавни сигурности по света създават такива суматохи, забъркват такива каши и създават такива дестабилизации, че последното нещо, с което могат да се кичат е термина "сигурност".
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Ън написа:Страшното е, че тия турски военни идиоти, вместо да решат да провокират Гърция, можеше да им хрумне да провокират България. И, ако си измислят повод за война, то тогава наистина загиваме. Боев в Свищов ще оцеелее най- дълго, щото е далече :grin:
Първо, не е доказано, че военните изобщо нещо са искали да провокират.
Арестите са "по подозрение".
Лично на мен ми изглежда адски нелепо дължава членка на НАТО да иска да предизвиква друга държава, членка на НАТО.
Един от основните аргументи за приемането на Турция в ЕС (или за "привилигеровано партньорство", защото срещу членството има куп икономически доводи) е че това е инструмент за стабилизизиране на светската влест БЕЗ военните. Щото и военщината не си е работа.
Както й да - процеса на страх е неуправляем засили ли се веднъж надолу по баира.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
помниш ли на кое казваха "Триъгълника на смъртта" и защо, м?

а и т.нар. военна доктрина на НРБ беше да "устискаме" 2-3 часа, за да могат "братските съветски войски" да ударят Турция изодзадзе... откъде Анадола...
Точно!:cool:

Аз бях рядиотелеграфист в Любимец. При изпуснат сигнал- 10 денонощия арест! За никакво друго провинение не даваха толкова много! Считали са, че ние(радиотелеграфистите) ще сме единствените, които ще успеят да информират "Мургаш 125" преди да му прелетят турските изтребители над главата :lol:

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ън написа:Считали са, че ние(радиотелеграфистите) ще сме единствените, които ще успеят да информират "Мургаш 125" преди да му прелетят турските изтребители над главата :lol:
а инак се гордеехме с "модерната" си радарна система за засичане на вражески самолети...

п.п. и аз имам радиотелеграфически клас... (В)
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

какво говорите бе
аз бях в пво-то на софия
не искам да приказвам
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

сър Айвънхоу написа:
Ън написа:Считали са, че ние(радиотелеграфистите) ще сме единствените, които ще успеят да информират "Мургаш 125" преди да му прелетят турските изтребители над главата :lol:
а инак се гордеехме с "модерната" си радарна система за засичане на вражески самолети...

п.п. и аз имам радиотелеграфически клас... (В)
Тази класификация- А,В,С и D е само за радиолюбителите. При военните бяхме 1, 2, 3 и 4 клас
Още си спомням моята позивна- "Ветва 017" :cool:

Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

момчета, вие за казарма ли почнахте да лафите, бре?!? :rotfl24:
just perfect
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bead_ написа:момчета, вие за казарма ли почнахте да лафите, бре?!? :rotfl24:
Що не? Не може ли? :cool:

Изображение
Публикувай отговор