Балъци

Все същите
І

Балъци

Мнение от І »

Най - Голямата Измама На 20 Век

:lol: Коментарите ме изкефиха. :grin:
І

Балъци-2

Мнение от І »

:rotfl24:

"„В името на бюджета ГЕРБ вдига здравната вноска с 2%", съобщава от първата си страница „Сега"
Покрай протестите на лекарите, липсата на пари и задълбочаващата се икономическа криза кабинетът реши да предприеме безпрецедентна мярка - да вдигне здравната осигуровка по средата на годината. Повишението ще е 2% и така вноската общо ще стане 10%. Очаква се промяната да влезе в сила след 1 април. Идеята е да се намерят пари за здравеопазване, без да се пипа резервът на здравната каса и без да се увеличава дефицитът.

На практика само работещите и самоосигуряващите се ще финансират допълнително здравната система. Държавата, която би трябвало да плаща за 4 млн. деца, пенсионери и бедни, от една година насам отказва да поеме своя дял от осигуровките. По закон тя би трябвало да внесе 941 млн. лв. Но 830 млн. лв. от сумата отиват директно в резерва на здравната каса, т.е. не се превеждат за здраве. Така реално МФ ще даде на системата едва 110 млн. лв., а работещите - 1.5 млрд. лв. Именно тази политика на държавата е причината да има огромен дефицит в здравеопазването и въпреки увеличението парите пак ще са по-малко дори от бюджета за миналата година. Затова пациентите няма да получат по-добро обслужване или по-голям брой услуги срещу парите си. Още повече, че след серия от протести управляващите от ГЕРБ се отказаха от повечето си идеи за реформиране на здравната система.

За самоосигуряващите се това ще е втори скок за годината, тъй като от януари минималният осигурителен доход скочи от 260 на 420 лв. Сега те плащат 33.60 лв. за здраве всеки месец. При осигуровка 10% ще трябва да внасят по 42 лв.

И при 10% вноска ще се запази съотношението 40:60, които се поемат съответно от работника и работодателя. При заплата от 500 лв. например сега частта на работодателя от вноската е 24 лв., а след промяната ще стане 30 лв. Работникът пък ще трябва да поеме 20 лв. при 16 лв. в момента.

От ГЕРБ планираха да вдигнат вноската с 2% чак през 2011 г. За тогава беше предвидено и пускането на частните здравни фондове на пазара, т.е. те да работят с част от задължителните вноски. Сега обаче Борисов е обещал на лекарите, че цялата 10% осигуровка ще отива в здравната каса. "Увеличението на здравната вноска не отменя намеренията на правителството за промени в здравноосигурителния модел на държавата", коментираха обаче от здравното министерство.

"Сегашната 8% осигуровка е най-ниската в Европа", посочи премиерът Бойко Борисов след поредната среща със съсловните организации на лекари и зъболекари, на която присъстваха и здравният министър Божидар Нанев и финансовият му колега Симеон Дянков.

Статията на в."Сега"

Никой не казва за цената на труда, която също е най-ниската в Европа. :rotfl24: Да не говорим за безумната наредба на МФ за двойното осигуряване на управителите на фирми, която ги задължава да плащат 2 пъти за пари, които не са и сънували да вземат. :lol:

Готвят 34 мерки срещу кризата", информира „Стандарт"
30-34 мерки за излизане от кризата ще набележи правителството. Те ще бъдат записани в специален Закон за подкрепа и възстановяване на българската икономика. Това е решено на тайна среща в неделя при премиера Бойко Борисов, научи "Стандарт". На нея са участвали вицепремиерът Симеон Дянков, икономически министри, зам.-министри и икономисти. Целта е да се даде рамо на бизнеса, така че страната да излезе по-бързо от кризата. Една от основните мерки е приватизацията. На фондовата борса ще се пуснат остатъчните държавни дялове в 55 предприятия. Атрактивните компании ще се продават самостоятелно, а дяловете от по-малките предприятия може да се обединят в един холдинг и да се продадат в пакет, за да се привлекат инвеститори. На борсата ще се продават и пакети от апетитни държавни компании. Предстои иприватизация и на "Булгартабак", като холдингът ще се продава изцяло, без да се разделя на фирми. За да се привлекат нови инвеститори, премиерът Борисов е предложил част от дружествата, поставени в забранителния за приватизация списък, да се освободят.
"

От "Стандарт"

Да ви имам и антикризисната програма! :rotfl24: Прилича като да спасяваш "Титаник", а пътниците акулите ги яли... :lol:

Наистина имам чувството, че са се оплели като ярка в калчища и мигат като плъх в брАшно. Отделно дето не знаят къде да се денат и накъде да тръгнат. :rotfl24:
Това дето виждам няаве да се случва обаче е моделът "Първа частна банка" от преди 15-ина и повече години. :lol:
По социално /или социалистическо/ правителство от това няма! :lol: Взимаш от малкото дет все още работят и даваш на ...на... държавните фирми и фондове. :rotfl24: Не съм икономист, но не съм и краен балък чалгаджия.
В БГ няма нито финансова нито икономическа криза! Щото ние нямаме нито финанси, нито икономика. :rotfl24:

п.п. Някой да има шуробаджанашка Фръска а ме земат у некое държавно предприятие? /предпочитания НЕК, ВиК, ТЕЦ, мое и БТК :lol:/. А па как ще стоя добре на директорско място у новия консорциум дет го замисляяяяяттт :cool: Даже и костюм ще си обличам 2 пъти в месеца и ще се бръсна всяка седмица! :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ко та земат, земи и мен после, а?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

гласуваха го в мс теза мискини
сега ще го внесат в нс
ще го гласуват и там
и честито

държавата като не плаща
плащайте вие
хак да ви е
искат и хляб нахалите му с нахали
само зрелища и зор
това е новата формула
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Remmivs написа:Ко та земат, земи и мен после, а?
И аз искам!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Балъци

Мнение от Ън »

Това правителство действа така - хвърля фишек за нещо, сондира мнения и ако види, че не минава- ББ великодушно се появява в телевизора и отменя "нещото".
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Някой въупште може ли да ми обЯсни кво точно става в милатаниродина?
ББ, чувам, плашел гаргите с оставка
Осигуровките се вдигат
Енергийните дружества искат такса за ползване, която да се плаща като не ползваш
Държавата май ще им я даде. Щото ни защитава от монополисти, вероватно
И кво ли още не

ПП. За ББ и гаргите :bigsmile:
Изображение

Ама не е смешно
Вече...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ми и той е драма куин. Уви.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Абе четох снощи за икономическата криза в Испания по време на барока, и тя била траЯла към 90 години.
Доста обезсърчаващо ми прозвуча. :blink:

Ама то сигурно щото са били зле с комуникациите и бавно са разбрали как да излязат от нея. Или пък бавно са разбрали, че са излезли. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

А Дянков не си плащал здравните осигуровки - що пък да не ги вдигне? :blum:
За справка - тук
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

хехехе
смешник от класа е това човече
ма не знам на кой точно от класа е

на директен въпрос дали държавата ще се бръкне да плаща тези 2% отгоре за всички деца, пенсионери и безработни (първите 6 месеца) не можа да отговори нищо свястно
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:хехехе
смешник от класа е това човече
ма не знам на кой точно от класа е

на директен въпрос дали държавата ще се бръкне да плаща тези 2% отгоре за всички деца, пенсионери и безработни (първите 6 месеца) не можа да отговори нищо свястно
Ми по сметки разни си личи, че няма да ги плаща.
Тя държавата да не е балък, риш`ли :)
Начи на бизнеса да плаща са 10% по-малко и когато и кефне, а бизнеса да плаща лихва за ден просрочие. Аз и глоба съм отнасял така - срок за внасяне на ДДС до 14-ти, аз съм го наредил на 14-ти. Да, ама те гледали не кога е наредено, а кога е постъпило по тяхна сметка - дошло на 15-ти, начи не съм спазил срока и туф глоба. Викам, що не пишете срок до 10-ти да се знае, че до 14-ти ще дойде, баси? От тогава - рингс на 10-12-то число макс па белким стигне навреме :bigsmile:
Готино нещо е държавата... за държавата... за гражданЕто - хурки :bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

бе не съм сигурен дали е държава
ма си прав, балък категорично не е
Публикувай отговор