Мислех да ти звънна да се видим тези дни по съседски. Но ако ще разменяме яйца, ще ме е срам от такъв майстор!ELBI написа:
Къде таз боя, караш ме да се взирам първоаприлски значи. За очилата да ходя ли?TerE написа:страхотни са... всичките яйца
направо ви завиждам, аз чак до събота няма да мога нищо да пипна
и кучето на Рем и то е страхотно...
и е боядисано, как... я го виж какъв топъл цвят са му докарали... по цялата козинка
п.п. това... за боичките... е добър въпрос
побългарихме заека. Вече е кученцето на РЕМ, боядисано.TerE написа:Нефертити написа: главичката е леко изрусена,
а опашката е топната в червената боя
![]()
вместо великденски заек - великденско куче...
(не че съм в час с ролята на великденския заек...)
по-зочихме го...Нефертити написа: побългарихме заека. Вече е кученцето на РЕМ, боядисано.
великденскиат заек е отпреди разпространението на християнската религия. Заекът традиционно се свързва с плодородието и изобилието, а в древните ритуали и вярвания — и с луната и нейните цикли. Съществува легенда, според която великденският заек някога бил голяма красива птица, принадлежаща на една богиня. Веднъж тя я превърнала в див заек и, тъй като той все още е птица по душа, продължава да прави гнезда и да ги пълни с яйца.
оха, РЕМ,
браво на трите грацииНефертити написа:браво и на теб!
Лъснати с олио, шаренки, хубави ярки цветове. Какви са боичките?
И кучето защо не е боядисано, поне бузките и челото примерно
Той вече е заек,Remmivs написа:браво на трите грацииНефертити написа:браво и на теб!
Лъснати с олио, шаренки, хубави ярки цветове. Какви са боичките?
И кучето защо не е боядисано, поне бузките и челото примерно
аз почти не можах да се вредя да боядисвам
а кучето съвсем
затова го снимах, за утешение
много искаше да боядисва и той
не мога в кулинарната щото от нея (рецептата, не кулинарната б.а.) знам само това:Нефертити написа:давай сега рецептата в кулинарната тема, молим
благодаря!Remmivs написа:не мога в кулинарната щото от нея (рецептата, не кулинарната б.а.) знам само това:Нефертити написа:давай сега рецептата в кулинарната тема, молим
1. намазваш тавите с фин слой мазнина
2. набрашняваш ги с деликатни потупвания
3. рапределяш на око обема на тавите и съобщаваш как да се раздели съответно и тестото
4. чакаш и се опитваш да не умреш от задавяне със слюнка заради аромата разнасящ се от фурната
5. снимаш
6. изяждаш едно парче (а можеш да изядеш и двете тави, че и още толкова поне...)

аз понеже съм нахална си изпросих рецептата и вече даже я опитах:-)
latrevw написа:аз понеже съм нахална си изпросих рецептата и вече даже я опитах:-)
силно препоръчвам Рем да я напише в кулинарната тема. разкошен козунак се получава. не го докарах на конци, но въобще не му пречи. Важното е, че никак не е труден за изпълнение, месих не повече от 20 минути, който има мерак може и повечко да помеси, заслужава си.
миналата година правих по рецептата на Мнемо, също е прекрасен, но по-трудоемък.
Да предупредя, че дозата хич не е малка, така че ще си отядем на козунак.
Много благодаря на Рем и на Кралицата. Моля напишете рецептата, че утре, който не е омесил козунаци, задължително да го направи.
http://www.bg.funnygallery.net/graph.php?id=462ELBI написа:мъж прави ябълков пай
(аз се научих да готвя чак когато се разведох ... преди това жената беше фантастична и нямаше нужда от поправки/конкуренция)...
Та - който случайно не е чел долното - да знае къде попада повечето мъжко съсловие (и това, дето още не е разведено - иначе ставаме мнооо, ама мнооо добри)
Вземете от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата,
сега изтрийте пода и следващия път бъдете по внимателни.
Вземете голяма купа разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържимо в купата.
Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни.
И така, имаме 5 жълтъка в купата. Сега вземете миксер, сложете му накрайниците
за бъркане и разбийте жълтъците - нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците...
Сега разбивайте. Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите.
И тъй сега имаме в купата 2 разбити желтъка, колкото и са ни необходими за пая.
Сега облепете стените и прозорците на кухнятя с вестници,
покрийте мебелите с някакви стари тъкани...
Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама,
изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета.
След като се убедите че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа.
Вземете душ.
Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте
до аптеката за йод, пластир и бинт. Време е да пристъпим
към чистенето на ябълките, обработете палеца с йод и го бинтовайте.
Нарежете ябълките на кубчета и помнете че са ни необходими 2 ябълки,
така, че в процеса на приготвянето може да изядете само половината,
така че обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте.
Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата.
Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете.
Разбърквайте отново с миксера, измийте хладилника, защото ако
засъхне се мие трудно. Сега изсипете готовата смес в леко намазана
с олио тава и я сложете във фурната. Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната.
Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната.
След всичко преживяно идете в близката кръчма.
Моите пак ми свиха номер - единия го удържах горе-долу, но другият направо преля.latrevw написа: аз понеже съм нахална си изпросих рецептата и вече даже я опитах:-)
силно препоръчвам Рем да я напише в кулинарната тема. разкошен козунак се получава. не го докарах на конци, но въобще не му пречи. Важното е, че никак не е труден за изпълнение, месих не повече от 20 минути, който има мерак може и повечко да помеси, заслужава си.
миналата година правих по рецептата на Мнемо, също е прекрасен, но по-трудоемък.
Да предупредя, че дозата хич не е малка, така че ще си отядем на козунак.
Много благодаря на Рем и на Кралицата. Моля напишете рецептата, че утре, който не е омесил козунаци, задължително да го направи.
Благодаря сърдечно, но видях рецептата след като вече ги бях замесила, та...Remmivs написа: