Една тема за "0"-пойнт.

Все същите
І

Една тема за "0"-пойнт.

Мнение от І »

Знам...сигурно много хора не разбират руски език. Много не разбират физиката /еле в днешният и "популярен модел"/.
А нещата са прости, толкова прости.. че чак ги монополизират. А Всички ние плащаме.
Не ми се ще да давам примери и от българското "леко далечно минало". Само ще постна 1 мнение от форума, който ще пусна след темата.

"Со времён Тесла правительства не допускали распространения знаний о нулевой точке. Почему? Тесла хотел предоставить миру свободную, неограниченную энергию, которая, как он знал, возникала бы при использовании технологии нулевой точки. Но Дж.П.Морган, владелец множества медных копей, не хотел, чтобы электричество стало бесплатным. Вместо этого он хотел пропускать электричество через медные провода так, чтобы он мог его измерять, продавать людям и делать на этом деньги. Тесла был остановлен, и с тех пор мир стал подконтролен.
С того момента в 1940-ых годах любой человек, исследующий технологию нулевой точки и публично об этом заявляющий, был убит или исчезал, и так - до самого недавнего времени. В 1997 году видеокомпания под названием Lightworks тайно собрала вместе несколько таких учёных и засняла их труды.
Они дали историческую справку о том, что происходило начиная с 1940-ых годов и продемонстрировали подлинные работающие модели изобретений. Они показали машины, которые вырабатывают электричества больше, чем расходуется на их запуск. Они показали батареи, никогда не нуждающиеся в подзарядке. Они показали, как обычный бензиновый мотор можно переделать так, чтобы он работал на обычной воде, выдавая бóльшую мощность, чем он выдаёт, работая на бензине. Они показали панели, которые будут производить кипящую воду вечно до тех пор, пока внешняя температура будет на 40 градусов выше нуля по шкале Фаренгейта. Они показали множество других научных изобретений, считающихся по сегодняшним меркам невозможными. Когда Lightworks это представила, видеофильм был выпущен в свет за один день и эта информация была опубликована в Интернете («Свободная энергия: Гонка к Нулевой Точке», 105-минутное видео Lightworks - “Free Energy: The Race to Zero Point”, 105-minute video by Lightworks tel. (800) 795 8273, $40.45 ppd; www.lightworks.com). Это вынудило мир изменить направление. Спустя две недели Япония и Англия сделали заявлеие, что они очень близки к разрешению проблемы термоядерного синтеза. Мир начал меняться.
13 февраля 1998 года Германия выдала единственный в мире патент на изобретение машины, работающей на свободной энергии, принцип действия которой основан на углероде – это тонкий лист материала, который будет производить 400 ватт электричества вечно. Это означает, что все маленькие приспособления, такие как компьютеры, фены, смесители, фонарики и т.п. не будут нуждаться в подключении к какой бы то ни было системе. Это конец прошлого образа жизни и рождение новой неограниченной свободной энергии.
"

Линк към форума /само да напомня, че Тесла е живял преди 100-ина години, а Жул Верн преди 200/
Това съвсем накратко.. :shy:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Да бе!
И да ходя сега да чета каква е тая "нулева точка", нали, и как заради нея можем да си правим ток вкъщи? :grin:

Ми не е невъзможно това, което пускаш, само дето не знам какво да коментирам.
Логично е който печели от нещо, да не иска да го изпуска. А науката винаги е зависела от такива дреболии.
Освен ако не се появи някой като оня лудия руснак.
Само че то тук номерът не е само в откриването, а и в това какво се случва нататък.

Хубавото е, че поне има някакви варианти за времето, когато ще я закъсаме, не е ли така?
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

А видеото къде е? :shy:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

колко неща са погребали мастодонтите....
само и само да продължат да печелят...
понякога купуват "изобретателните" компании и "забравят" за техните изобретения
понякога нещата са далеч по-брутални
много повече са погребали отколкото са "дали" на света тези "благодетелни" "титани"
І

Мнение от І »

vyara написа:А видеото къде е? :shy:
Е..в торента.
Мо може няколко простички примера:
www.youtube.com/watch?v=c2UtjNxLlyo

www.youtube.com/watch?v=aT-9m4Kq-WM

кеф ти и това, макар да е свързано с горене и йонизация :lol: (и малко електромагии :lol: )
www.youtube.com/watch?v=tbswqJv3peE

Въпроса беше е за тоя линк, дето го пуснах в темата за религията
п.п. Предпочитам да си ходя беден, но жив! :rotfl24:
І

Мнение от І »

Мнемозина написа: Само че то тук номерът не е само в откриването, а и в това какво се случва нататък.

Хубавото е, че поне има някакви варианти за времето, когато ще я закъсаме, не е ли така?
Мда..и за това мога да говоря много. Как например вместо за нови мощности, да се инвестира в преноса, дето загубите са над 30%. Ама и това е монопол. :lol:
Нямаме време! Свърши отдавна заради политически игри и "демонстративният мир" с онея с кладенците.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа:
vyara написа:А видеото къде е? :shy:
Е..в торента.
Мо може няколко простички примера:
www.youtube.com/watch?v=c2UtjNxLlyo

www.youtube.com/watch?v=aT-9m4Kq-WM

кеф ти и това, макар да е свързано с горене и йонизация :lol: (и малко електромагии :lol: )
www.youtube.com/watch?v=tbswqJv3peE

Въпроса беше е за тоя линк, дето го пуснах в темата за религията
п.п. Предпочитам да си ходя беден, но жив! :rotfl24:
Говоря за 105-минутното видео от началния ти пост. За него питам.
Иначе тези клипчета не ми звучат достатъчно сериозно. Коментарите към тях - че не се получава експеримента, а към другия клип мнението на електроинженера, че това са глупости също не ме вдъхновяват.
Проблемът не е, че Тесла не е открил начин за евтино и достъпно електричество. Проблемът е, че се нарушава резонанса на планетата и на живите организми. След неговите експерименти са получени смущаващи резултати върху поведението на много животни - изселили се напълно от определен радиус, примерно. Тесла сам е унищожил някои от рожбите си, защото е разбрал колко пагубни могат да са. Аз самата бях пуснала линк в една скорошна тема, но никой не му обърна внимание. Притеснителното е, че негови изобретения могат да се използват за свръхопасни и мощни оръжия. И може би е по-добре да остават в тайна. Но не се знае дали Щатите не са ги докопали след смъртта му и какво правят с тях в момента.
Ето пак линковете, които бях пуснала:
http://www.temanews.com/index.php?p=tem ... &aid=12076
http://www.temanews.com/index.php?p=tem ... 6&aid=9728
Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа:Тесла сам е унищожил някои от рожбите си, защото е разбрал колко пагубни могат да са. Аз самата бях пуснала линк в една скорошна тема, но никой не му обърна внимание.
Напротив. Обърнахме им. :bigsmile:
И наистина сам е "заровил" доста неща. Не е удачно всеки луд да предизвиква земетресения с нещо, с размерите на кибритена кутийка.
Приказката беше за друго... Изобретенията, които виждаме в момента реализирани на "пазара" са с една поне 100 годишна давност. А съвременното се крие по "касите" на монополистите.
Или както викаше навремето моя тренер по авиомоделизъм:
"Науката за чуковете брадче е мноУ сложно нещо. Да, те това за дръжката и за металната чукня отгоре. За да изчетеш всичко написано до сега за чуковете, ще ти трябват поне 5 години. За тези 5 години, науката за чуковете ще дръпне с 20 години напред... " :rotfl24:
Гасподе все даваше примери с Ахил и костенурката. :winkw:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

МЪЖжжж написа: Гасподе все даваше примери с Ахил и костенурката. :winkw:
На мен пък все ми идва наум примерът с Прометей, който дръзнал да даде огъня на човеците и бил наказан от боговете с вечни мъки. Великите открития, на които някои гениални умове попадат, все още не могат да бъдат използвани правилно от човеците.
Изображение
І

Мнение от І »

vyara написа: На мен пък все ми идва наум примерът с Прометей, който дръзнал да даде огъня на човеците и бил наказан от боговете с вечни мъки. Великите открития, на които някои гениални умове попадат, все още не могат да бъдат използвани правилно от човеците.
Затова и не им ги даваме. :winkw:
Публикувай отговор