Интересни разяснения относно

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Re: Интересни разяснения относно

Мнение от Глас в пустиня »

сър Айвънхоу написа:ЦЕРН
К`во ЦЕРН? Мъцни нещо, дай насока на темата.:roll:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: К`во ЦЕРН? Мъцни нещо, дай насока на темата.:roll:
ми, отвори линка, прочети... егати и мързеливеца... :mad:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Ако смяташ с това да се реваншираш за доктора - закъсня, вече го четох. :blum:

Уф, и тук ми се мернаха противоречия, но то пък кое ли е просто и ясно... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Отворих го, но не четох! Чел съм десетки статии относно проекта, не виждам с какво тая ще е по-различна. Виж твоето мнение или пък коментар на статията ще са ми интересни.:bigsmile:
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

Поредното доказателство, че науката не може да върви напред без да встъпи в трансцидинталното.
По този въпрос учените са раздвоени, като привиржениците за трансцеденталното постоянно се увеличават.
А по темата си мисля, че търсенията на учените са поставени върху грешна основа и че така науката в случая ще намери верен сбор от неверни данни.
Мисля още, че основата върху които науката трябва да търси е, че човек е същество с ограничени възприятия.
И че няма учен който да излезе от възможностите си за възприятия и ако му се случи такава случка науката ще го обяви за странен луд. Ето проблеми за разгадаване от учените, които искат да се занимават със сериозна наука.
Или съм луд!
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
Отворих го, но не четох! Чел съм десетки статии относно проекта, не виждам с какво тая ще е по-различна. Виж твоето мнение или пък коментар на статията ще са ми интересни.:bigsmile:
Точно така БоЕВ, няма да сваляме нивото си до капацитети.:bigsmile:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Интересна статия... написана и разбираемо и съдържаща нещо смислено. По-голямата част от журналистичното говоренето по тази тема = пълни глупости. Физиците се различават тук-там, но поне не дрънкат идиощини...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:
Интересна статия... написана и разбираемо и съдържаща нещо смислено. По-голямата част от журналистичното говоренето по тази тема = пълни глупости. Физиците се различават тук-там, но поне не дрънкат идиощини...
именно затова и я сложих тук... интересно и приятно е написана... и най-важното - на достъпен език...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

всичко е едно
все повече откриваме колко много истина има в думите на хераклит тъмния
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Ми, да. Сваля един-два пласта от митовете и легендите, пораснали като непребродима джунгла от бодливи храсталаци върху този чутовен проект. Написана е ясно и на непрефърцунен език. Журналистката сипе глупотевини от след увода, та до края.
Приятно изненадан съм, че физик, учен от такава висока класа, може да говори с простички думи и има таланта на учител, на лектор. За мен, лаикът, почти всичко казано за "кухнята" на физиката и на развитието на работата на това мегасъоръжение е новина.

Благодаря ти за статията! (Че аз в. "Култура" престанах да го чета преди 10-12 г.)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Глас в пустиня

ПЪТник написа:
БоЕВ написа:
сър Айвънхоу написа:
Точно така БоЕВ, няма да сваляме нивото си до капацитети.:bigsmile:
От много капацитети 90% от народонаселението е капацирано, демек, като коне с капаци!:-)
Проблемът обаче е, че тъкмо претендиращите за елит и интелигенция задължително са капацирани от някакви си капацитети.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Благодаря - прочетох го - написано е като за малоумни и може би затова не ми хареса.:bigsmile:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:Благодаря - прочетох го - написано е като за малоумни и може би затова не ми хареса.:bigsmile:
:smackbum:

Заради теб ще помоля админите да сложат тоя емотикон на първа страница. Ей така, да ми е по-наблизо. :blum:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:

Заради теб ще помоля админите да сложат тоя емотикон на първа страница. Ей така, да ми е по-наблизо. :blum:
защо и колко ще го бием или само ще го заплашваме :lol:
ама и ти стана голяма побойница, явно ти действам зле, майка ти трябва да ти забрани да играеш с мен :blum:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
Мнемозина написа:

защо и колко ще го бием или само ще го заплашваме :lol:
ама и ти стана голяма побойница, явно ти действам зле, майка ти трябва да ти забрани да играеш с мен :blum:
Майка ми няма проблем, Боев трябва да ми забрани да играя с теб. :grin:
Много ще го бием, защото просто се драчи ей така. :lol:
Panta rhei...
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

БоЕВ написа:...
Проблемът обаче е, че тъкмо претендиращите за елит и интелигенция задължително са капацирани от някакви си капацитети.:-)
Нормално е, те друго не могат.
И са им нужни пари, кай да им нареже дървата с циркуляра?
Аватар
Глас в пустиня

ПЪТник написа:
БоЕВ написа:...
Нормално е, те друго не могат.
И са им нужни пари, кай да им нареже дървата с циркуляра?
Кои са тва "те"? Капацираните или капациращите? От мене да знаеш, и едните, и другите са маскари! Акъл не им стига да си подредят стопанството, да си осигурят по-съвременни и по-ЕКОномични източници на енергия, та се налага да им режат дръвца и носат кюмурец белким иззимът и не псувисат от студ като се разлюти дребен Сечко. Ма така е то, когато капациращите боравят с физикотехнологични теории и понятия от преди 40 - 50 години, а капацираните като едни добри каракуди лапат всичко безкритично на юнашко доверие.
Нейсе - стига че са учЕните, та да поминуват покрай тях и простите!
Аватар
ПЪТник

Мнение от ПЪТник »

БоЕВ написа: Кои са тва "те"? Капацираните или капациращите? От мене да знаеш, и едните, и другите са маскари! Акъл не им стига да си подредят стопанството, да си осигурят по-съвременни и по-ЕКОномични източници на енергия, та се налага да им режат дръвца и носат кюмурец белким иззимът и не псувисат от студ като се разлюти дребен Сечко. Ма така е то, когато капациращите боравят с физикотехнологични теории и понятия от преди 40 - 50 години, а капацираните като едни добри каракуди лапат всичко безкритично на юнашко доверие.
Нейсе - стига че са учЕните, та да поминуват покрай тях и простите!
Цитат:
"Ако се притъпи брадвата и острието и не бъде наточено ще трябва да се напрягат сили; мъдростта знае това да поправи.
Дръж се о съвета на сърцето си, защото за тебе няма никой по- верен от него; душата на човека някога ще каже повече, нежели седем наблюдатели, седящи на високо място за наблюдение."
І

Мнение от І »

ПЪТник написа: "Дръж се до съвета на сърцето си, защото за тебе няма никой по- верен от него"
Подпис.
Еднъж го не послушах... и цял живот си спомням.
Публикувай отговор