windcolours написа:http://bgnauka.com/index.php?mod=front& ... &pid=10805
За мене този ден не е само ден на космонавтиката. А ден на всички, чийто дух и мечти ги водят някъде отвъд видимия хоризонт в буквален и преносен смисъл. Големият Човек и алпинист Людмил Янков пише например за алпинистите :"Това са "покорителите на безполезното", както ги наричат. Аз бих ги нарекъл "носители на човешкия дух"
Кои са вашите примери за такива хора?

Имам такива примери, да. За мен са ценни тези, които не си слагат таван на целите. Гледам ги и много се опитвам да се меря по тях. Не че става, даже не си въобразявам, но дето вика Нефертити в(по- маловажната част от) подписа си: протягай се колкото можеш по- нагоре!
Относно покорителите на безполезното искам да ти кажа нещо. Едно от най- любимите ми човечета, такъв който не че е вътре, а направо е част от сърцето ми е такъв покорител. Зиме е на най- високото и лети от връх на връх, през лятото и пролетта е част от скали зъбери или проправя вело-пътеки в най- невероятни места(то целта е да са неверояни местата).
И да ти кажа- права си, щастливи сме че има такива хора. Но близките им са най- уплашените хора на света.