Обиден съм! Да ме сравняват с този тъпак- Буш!Stranniche написа:
Президент-близнак...
- Stranniche
- Обратна връзка:
- majemela4ka
- Обратна връзка:
Eй ви две красавици! Има още близнаци! ТУК!Мнемозина написа:
За Панчо Владигеров се сетих също. Но пак зависи какво разбираш под "успял човек".
Хъм! Аз пък 12 г. бях женен за пианистка, която обожаваше точно това поколение български композитори, но не знаех, че е имал близнак. Сигурно и тя не е знаела....Мнемозина написа:За Панчо Владигеров се сетих също. Но пак зависи какво разбираш под "успял човек".
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
АВе написа:Хъм! Аз пък 12 г. бях женен за пианистка, която обожаваше точно това поколение български композитори, но не знаех, че е имал близнак. Сигурно и тя не е знаела....Мнемозина написа:За Панчо Владигеров се сетих също. Но пак зависи какво разбираш под "успял човек".
http://www.vladigerov.org/index.php?p=66&l=1
Панчо е роден втори.
Обичал е да казва на брат си "Видя ли, ако не беше избързал да се родиш първи, сега ти щеше да си Панчо Владигеров".
Голям терк е бил и той...
Panta rhei...
- Stranniche
- Обратна връзка:
Той изобщо е говорел много особено - някаква смесица, български с немски словоред и руски акцент, абе много колоритен е бил, и страхотен чешит. Учениците му и досега много обичат да го имитират, ама подробно и детайлно, и е много смешно. Удивително много помнят от него.Stranniche написа:Майка ми обича да цитира Панчо с неговото "ррр": "Вррременните ррработи най-дълго тррраят!"Мнемозина написа: Обичал е да казва на брат си "Видя ли, ако не беше избързал да се родиш първи, сега ти щеше да си Панчо Владигеров".
Голям терк е бил и той...
Panta rhei...
Не е композирал, мисля, цигулар е бил и общо взето си е останал в сянката на брат си.ELBI написа:За Панчо знаех, но бях забравил (бил е чест гост в къщи навремето). Не рядко се казва, че брат му е бил невероятен талант (може би по-скоро като изпълнител, не знам дали и какви композиции има).
Panta rhei...