тя, Любовта, не зависи от материалното. Това исках да кажа.holi_day написа:последно за лудо влюбени ли говорим, дето не забелязват кой какво има или за такива, дето се познават и се обичат, и са стъпили вече на земята, и са направили инвентаризацияwindcolours написа:Не се обичаме заради това какво имаме или нямаме. А заради това кои сме един за друг.
Май че.
Къде ли се "изпаряват"
- windcolours
Re: Къде ли се "изпаряват"
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
вярно е всичкоwindcolours написа:какво сме?
зависи от гледната точка...
едно си в собствените си оче
второ- за децата си
друго- за жена си
трето-за приятелите
4то - за шефа
5то- за мен
А, както писах вчера, всичките ни напъни във Вселенското измерение са само "дъст ин дъ уинд":-)
Та, какъв и кой си избираш да бъдеш?? Това е важното.
отчасти обаче
защото не е само то
ние сме фокуса на тъкача на лъчи
ние сме възможността на вероятностните нишки вплетени сръчно от пръстите на съдбата
ние сме дъхът на същата тази вселена изригналия небесен пламък яростта на звездите пропадащи в себе си
ние сме децата й
и очите й
ококорени чудно и безмълвни пред мощта и красотата навред
хубаво е да разделяме нещата, в опита да ги разберем
но за да ги познаем
трябва да приемем
че ние сме нищо и ние сме всичко
и най-вече
кръг
който се пита какво е неговото начало
и къде е неговия край
важното според мен е
да се радваме на живота-миг
да го споделяме и да даряваме
защото за мен
най-големият егоизъм
е в това да даряваш
Не всички. Има и изключения, както казах. Например баба ми. Не съм срещала друг човек като нея. Имах късмет да има такъв човек в живота ми.Remmivs написа:това е божията любовvyara написа:Правилен е въпросът ти всъщност - сигурен ли си, че за любов говориш?
Тази любов, за която е цитата, тя се среща много рядко и у малко хора. Тя не е любовта между мъжа и жената, която ние сме приели да наричаме любов.
непогрешима
ние сме грешни
и страстни
не ли
възможно еvyara написа:Не всички. Има и изключения, както казах. Например баба ми. Не съм срещала друг човек като нея. Имах късмет да има такъв човек в живота ми.
аз също не съм срещал човек като моята
и аз я обичах много
я обичам
ps
аз всички ли казах?
- windcolours
Абе, Рем, да беше станал писател или поет бе, мааму...аман от сбъркали професията сиRemmivs написа:
трябва да приемем
че ние сме нищо и ние сме всичко
и най-вече
кръг
който се пита какво е неговото начало
и къде е неговия край
важното според мен е
защото за мен
най-големият егоизъм
е в това да даряваш
Или поне да се беше оженил за мен
Извинявай, не разбрах, че само за нас двамата говориш.Remmivs написа: ps
аз всички ли казах?
- windcolours
а за това...мога само да ти се възхищавам:-)Remmivs написа: защото за мен
най-големият егоизъм
е в това да даряваш
ма аз съм писател и поет бе, маа му, при това добър, и красив, щот съм скроменwindcolours написа:Абе, Рем, да беше станал писател или поет бе, мааму...аман от сбъркали професията си![]()
виж за жененето
тва май не е професия
грешниvyara написа:Извинявай, не разбрах, че само за нас двамата говориш.
нас двамата само
мамо!
шни излезе късмета
с някоя зенитна ракета
Включи на пета!Remmivs написа:грешниvyara написа:Извинявай, не разбрах, че само за нас двамата говориш.
нас двамата само
мамо!
шни излезе късмета
с някоя зенитна ракета
Ех, Одета, Одета!vyara написа:Включи на пета!
Моя малка комета,
Нямам време сега
за тази наша игра
шот отивам да спя!
Лека, банда!
зВеро!vyara написа: Еееех, мама му стара! Защо, бе? Защо ти е да правиш клипчета? М?!
Да правя клипчета ми е хоби. Същото като и да летя и да правя самолеДи!
Бе аз само си питкам.Semiramis написа:а за мрънкането, даммм
всеки може да намира опрадвания извън себе си -
я заради парите си го зарязала, я щото ти си се променила, пък той същия останал...
Ма глей и дискусия стана.
п.п. Пак да повторя. В моя частен случай съм наясно, че нещата са у моята градина също. Дори повече у моята.
Но и чувството за което споменавам у общия план го е имало и в началото. Само дето нали...любовта-сляпа.
И си викаш- бре не е това, друго е!
Ми...може и да си прав. 20 и кусур години не се прескачат ей така. 1/3 от живота са си.Ън написа:Пак си се разкашкавалил нещо....МЪЖжжж написа:
Ма не парите са виновни, бе. Одъртяваш просто...
Кашкавал ядох преди 3 дни..или по-точно топено сирене.
Последно промяна от І на 17.04.10, 23:05, променено общо 1 път.
Да, ама Уинди така и не те разбра, че говориш същото като нея. С което и аз се съгласих по-нагоре.ПЪТник написа:МЪЖжжж, сигурен ли си, че за Любов говориш?
След пълното изчерпване на обекта човешките сетива си търсят нов обект и отново и отново.... така сме устроени с определена цел.
При условие, че Любовта е дълготърпелива пълна с благост, любовта не завижда, любовта се непревъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истината, всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява, то Любовта няма как да излети през прозореца поради бедността.
Мъдро е заключението, че щастието което дават сетивата не е любов и е временно.
С това си мнение нищо не отхвърлям , а само пътвръждавам заключенията ти.
Винаги съм твърдял, че любовта е безпрекословна и безусловна. Появи ли се условие, минаваме в сферата на търговията.
Re: подарявам ти една песен
Благодаря. Може и да не съм те разбрал правилно, но въпреки.Remmivs написа:Я Свободен
Кипелов
зВерчето беше пуснала навремето едно стихче за златната клетка.
Или да перефразирам каквото си мисля или да повторя класиците.
"Ако обичаш някого, пусни го. Ако той те обича, ще се върне."
Така и 2-мата ще сте свободни, защото ще сте заедно по взаимна воля. И никой на никого няма да е длъжен.
Е това съм изпитал.holi_day написа:по-често срещаният вариант е, когато влюбените нямат нищичко и са щастливи като птици, а като затрупат дома си с вещи, започва въздухът да не им достига и любовта се задушава или изпаряваМЪЖжжж написа:... и се зачудих аджеба как така кат бедността влезе през вратата и Любовта излита през прозореца.
А душата ми иска голям "френски" прозорец към терасата на кота 0,00 към градината. Вътре, голяма почти празна стая с 1 стъклена ниска маса, няколко дебели кожени "табуретки" като възглавници и...много слънце и въздух.
Ми холи...аз от чий опит да питам?!holi_day написа:сичкуто, дето мислим, че разбираме е само заради собствения ни опит ли...
Щот знам, че има и други случаи.
Re: Мъж
Прчупваш през твоята кула на времето и преживяното. Няма как иначе.Ellhnida написа:ех, тази тема да не бях я отваряла
възможно е, да е плод на асоциации от моя страна
няма значение ...
Аз поне говоря за тия с "инвентаризацията"holi_day написа: последно за лудо влюбени ли говорим, дето не забелязват кой какво има или за такива, дето се познават и се обичат, и са стъпили вече на земята, и са направили инвентаризация
Или юни.
Ми явно не е за любов.vyara написа: Тази любов, за която е цитата, тя се среща много рядко и у малко хора. Тя не е любовта между мъжа и жената, която ние сме приели да наричаме любов.
+1Remmivs написа: важното според мен е
защото за мен
най-големият егоизъм
е в това да даряваш
Само дето няма да се разбере кво точно казваш.
Или пак да се повторя от преди
въпреки, че ме оборваха, дет щастието не е миг.
Винаги има изключения.vyara написа: Не всички. Има и изключения, както казах. Например баба ми. Не съм срещала друг човек като нея. Имах късмет да има такъв човек в живота ми.
Бе ей!
Ко се вкопчихте пак у частния случай?! Кат пусна тема няква и все у мене и личните ми терзания гледате. 
Кат коментирам за катастрофата у Катин, да не би да съм карал аз самолеДя бре?!
Кат нещо ме е извълнувало или замислило, гледам да видя общия, а не частният случай. Щот за частният...имам и визията и добро обяснение що ми се е случило. Може и да не е вярното, но ми върши работа.
И е затова искам да го сравня с общия случай.
Верно, че тук са се събрали много повече изключения, отколкото обичайности. Но пък е чудно и приятно да насъбереш повече мнения, защото макар и неизживени, понякога имаме доста познати съдби около нас с подобен казус. Нищо, че не сме им живяли в кожата. Радвам се на разумните хора във форума и затова искам мнения по разни разнообразни въпроси. Нищо, че оставате с чувството, че не ви чувам и правя квот си зная.
Както викаше професора ми по механика, "Нищо че спите! Не се притеснявайте.. Знам, че ви е трудно и като влезете отвън от студа с тея "въшкарници" на топлото и моментално тялото ви командва "заспи!". Важното е да сте чули това, което говоря, дори и насън. Науката се казва "сегистогистология"
Но чутото веднъж се складира някъде там по гънките, и когато ви потрябва, то ще изплува.
"
Това беше любимият преподавател на всички курсове у военният институт. И много хора научиха каквото щеше да им трябва в професията. Дори и аз.
Ходихме да си го виждаме в МЕИ-то след като го изместиха. И той ни се радваше и ние му се радвахме. 
Та и сега така... и аз ви се радвам /и слушам/, за вас не знам.
Кат коментирам за катастрофата у Катин, да не би да съм карал аз самолеДя бре?!
Кат нещо ме е извълнувало или замислило, гледам да видя общия, а не частният случай. Щот за частният...имам и визията и добро обяснение що ми се е случило. Може и да не е вярното, но ми върши работа.
Верно, че тук са се събрали много повече изключения, отколкото обичайности. Но пък е чудно и приятно да насъбереш повече мнения, защото макар и неизживени, понякога имаме доста познати съдби около нас с подобен казус. Нищо, че не сме им живяли в кожата. Радвам се на разумните хора във форума и затова искам мнения по разни разнообразни въпроси. Нищо, че оставате с чувството, че не ви чувам и правя квот си зная.
Както викаше професора ми по механика, "Нищо че спите! Не се притеснявайте.. Знам, че ви е трудно и като влезете отвън от студа с тея "въшкарници" на топлото и моментално тялото ви командва "заспи!". Важното е да сте чули това, което говоря, дори и насън. Науката се казва "сегистогистология"
Това беше любимият преподавател на всички курсове у военният институт. И много хора научиха каквото щеше да им трябва в професията. Дори и аз.
- snowprincess
богат ли беше като се оженихте
парите нямат нищо общо
много искам да си щастлив, но си като старо дърво, което не се огъва
не познавам бившата ти жена, но видях през годините на виртуалното ни познанство да правиш много грешки
и съм ти ги казвала
разбери, за да намери човек това, което търси, трябва сам да се промени
няма как да ти се случват различни неща ако постъпваш и мислиш все по един и същи начин
можеш ли да казваш правилните думички навреме, МЪЖжжж
http://vbox7.com/play:c2c807bf

парите нямат нищо общо
много искам да си щастлив, но си като старо дърво, което не се огъва
не познавам бившата ти жена, но видях през годините на виртуалното ни познанство да правиш много грешки
и съм ти ги казвала
разбери, за да намери човек това, което търси, трябва сам да се промени
няма как да ти се случват различни неща ако постъпваш и мислиш все по един и същи начин
можеш ли да казваш правилните думички навреме, МЪЖжжж
http://vbox7.com/play:c2c807bf

МЪЖжжж написа:Бе ей!Ко се вкопчихте пак у частния случай?! Кат пусна тема няква и все у мене и личните ми терзания гледате.
ама ти още смяташ, че си прав. И нямало да се разбере голямата философия на Живей за мига"
питаш, пускаш, и все около твоето въртиш.
защото има рамка. има нещо, върху което стъпваш.
Живей за мига от човек, който не знае какво иска означава само и единствено, че иска да си поживее докато нищо не предлага или вече е решил нищо да не предалага. Мисля че съм ясна.
това не е безусловна любов, както се пробутва обикновено.
Пусках веднъж тема колко големи акъллии са хората и как ти казват живей на мига, когато са си оплели кошничката...
Понякога тази кошничка е че така им е удобно.
Като частен случай - аз този филм съм го гледала. Мерси, както се казва. Кой откъде и толкова.
На мен пък си ми харесва да си живея на мига, признавайки, че има и рамка.
и тогава миговете ми се сливат
и не ми е накъсано щастието, което е другото "ваше" нещо, което не държа да разбирам.
по приятелски да ти кажа, че и в подобните теми най-вероятно въобще, ама въобще няма да се съгласявам. пък ти пак си бъди прав.
Последно промяна от Semiramis на 15.04.10, 09:08, променено общо 1 път.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
все още някои от изброените неща са възможни ...windcolours написа: Абе, Рем, да беше станал писател или поет бе, мааму...аман от сбъркали професията си![]()
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
винаги има рамка. Даже, когато има хора без рамка -там - на Хималаите или в Тибет, или под мостовете... просто е различна рамка. Има хора, за които животът не невъзможен без дадени нещица...рамка де. Всеки от малък си е изградил разни мечти/желания/рамки и ... като си ги носи - всичко му се слива и не вижда собствената си рамка. И в този апсект никой не иска да разбира "нещо"-то на другите. И това е логично. Пък тези дето все разбират - те пък са си избрали такава рамка - рамка, която да се преплита с рамките на другите.Semiramis написа:На мен пък си ми харесва да си живея на мига, признавайки, че има и рамка.
и тогава миговете ми се сливат![]()
и не ми е накъсано щастието, което е другото "ваше" нещо, което не държа да разбирам.
Интересна тема за рамките става... А може и да не е - зависи от рамката, от която се гледа
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Мнда.
Имам в момента сходен проблем.
Вече сме на 30 и кусур. Живели сме на мига, не че не сме.
И сега се случва някоя глупост да направим, ей така - да не се губи усещането за младост.
Ама не е същото, все пак.
Щото пораснахме. А с това си идват и отговорностите.
Може много да обчиам, ама е важно тоя, дето го обичам да е и стабилен.
Като трябва да се решават проблемите, да ги решаваме заедно.
А не аз в свободното си време да утешавам чувствителния си любим.
Сори, всичко си има граници.
Имам в момента сходен проблем.
Вече сме на 30 и кусур. Живели сме на мига, не че не сме.
И сега се случва някоя глупост да направим, ей така - да не се губи усещането за младост.
ELBI написа: те пък са си избрали такава рамка - рамка, която да се преплита с рамките на другите.
Интересна тема за рамките става... А може и да не е - зависи от рамката, от която се гледа
за разбирането
с годините все по-добре става
мда... с годините може би човек научава по-добре размерите на рамките и украсите и...Semiramis написа:ELBI написа: те пък са си избрали такава рамка - рамка, която да се преплита с рамките на другите.
Интересна тема за рамките става... А може и да не е - зависи от рамката, от която се гледаблагодаря
за разбирането
с годините все по-добре става
На кое точно казваш "щателен анализ"?windcolours написа:Кое точно заключение...? Дотук неговите заключения бяха подложени на щателен анализ и опровергани.ПЪТник написа: С това си мнение нищо не отхвърлям , а само пътвръждавам заключенията ти.
------------------------------------------------------
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
"Тази любов, за която е цитата, тя се среща много рядко и у малко хора."vyara написа:Правилен е въпросът ти всъщност - сигурен ли си, че за любов говориш?ПЪТник написа:МЪЖжжж, сигурен ли си, че за Любов говориш?
След пълното изчерпване на обекта човешките сетива си търсят нов обект и отново и отново.... така сме устроени с определена цел.
При условие, че Любовта е дълготърпелива пълна с благост, любовта не завижда, любовта се непревъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истината, всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява, то Любовта няма как да излети през прозореца поради бедността.
Мъдро е заключението, че щастието което дават сетивата не е любов и е временно.
С това си мнение нищо не отхвърлям , а само пътвръждавам заключенията ти.
Тази любов, за която е цитата, тя се среща много рядко и у малко хора. Тя не е любовта между мъжа и жената, която ние сме приели да наричаме любов.
Въобще не се среща в чист вид у никой човек, ние всички сме някаква смесица от Любов и омраза.
А ще ми кажеш ли каква любов вие сте приели да наричате Любов?
Значи се корегираш:lol:?МЪЖжжж написа:Да, ама Уинди така и не те разбра, че говориш същото като нея. С което и аз се съгласих по-нагоре.![]()
Винаги съм твърдял, че любовта е безпрекословна и безусловна. Появи ли се условие, минаваме в сферата на търговията.Дал-взел и бройна система с мерки и теглилки
Или поне аз така го разбирам т`ва нЯщо наречено от нас Любов.
Че Любовта и в началото не я е имало и после не е дошла и не е излетяла през прозореца?
- windcolours
+1Semiramis написа:
чета те /в отговорите, не само в този/
ама ти още смяташ, че си прав. И нямало да се разбере голямата философия на Живей за мига"
питаш, пускаш, и все около твоето въртиш.
има огрооооооооооомна разлика между живей на мига на циганина с гъдулката, и същото казано от някой с отговорности семейство/гадже сериозно
защото има рамка. има нещо, върху което стъпваш.
Живей за мига от човек, който не знае какво иска означава само и единствено, че иска да си поживее докато нищо не предлага или вече е решил нищо да не предалага. Мисля че съм ясна.
това не е безусловна любов, както се пробутва обикновено.
Пусках веднъж тема колко големи акъллии са хората и как ти казват живей на мига, когато са си оплели кошничката...
Понякога тази кошничка е че така им е удобно.
Като частен случай - аз този филм съм го гледала. Мерси, както се казва. Кой откъде и толкова.
На мен пък си ми харесва да си живея на мига, признавайки, че има и рамка.
и тогава миговете ми се сливат![]()
по приятелски да ти кажа, че и в подобните теми най-вероятно въобще, ама въобще няма да се съгласявам. пък ти пак си бъди прав.
добро утро!
Не говоря за самолетните клипчета и хобито ти. Говоря да не си човъркаш раните постоянно, защото няма да зарастнат, ако ги човъркаш. Но както искаш, разбира се.МЪЖжжж написа:зВеро!vyara написа: Еееех, мама му стара! Защо, бе? Защо ти е да правиш клипчета? М?!![]()
Да правя клипчета ми е хоби. Същото като и да летя и да правя самолеДи!Иначе нямаше да имам вече къде 500 такива в тубата или В-бокса. Сигурно въпроса е "защо на тази тематика".
Ми..най-добре се казват нещата с визуална и слухова. 70% визия, 22% слух, 4% тактилност, 2% мирис, 2% други /като например чуството за гравитация, изпреварването на времето, равновесието, термичните усещания, интуицията за всичко това../. Как да предам ония другите проценти тука?!
![]()
+ 1pocti_bezobidna написа: Вече сме на 30 и кусур. Живели сме на мига, не че не сме.
Последно промяна от Semiramis на 15.04.10, 11:05, променено общо 1 път.