а аз мислех да го викна за градинарwindcolours написа: Ако имаш свободно време за запълване докато търсиш работа- ела да гледаш малкия...
той е от тези дето налъм да забравят в двора и от него ще поникне дърво

Няма начин - благоверната ще ме скалпира още докато се появя с бебе в ръцете.windcolours написа:тогава ще го гледаш у вас си! Нема после наново да строя блока, в който живеем:rotfl24:БоЕВ написа:Хич и не го споменавай, че ш`съ видиш в чудо, с децата се разбирам щото се вдетинявам и ставаме на един акъл.windcolours написа: Ако имаш свободно време за запълване докато търсиш работа- ела да гледаш малкия...
Боев- предлагаме ти пълна заетост - вземаш хлапетата ми и ходите да копате на Сноу лозето...snowprincess написа:имай предвид, че хората пари правят с това умение и е търсена тази услугаБоЕВ написа: градинарството си го скатавам като асо в ръкава, за в краен случай и за времето когато хората ще са узрели за тая услуга.
Знам, но в прованс-а нЕкои моди пристигат с някоя и друга годинка закъснение.snowprincess написа:имай предвид, че хората пари правят с това умение и е търсена тази услугаБоЕВ написа: градинарството си го скатавам като асо в ръкава, за в краен случай и за времето когато хората ще са узрели за тая услуга.
ОК, но ще можеш ли да ги приемеш после облечени в камуфлажни униформи, със скиорски маски на главите и малките им автоматчета в ръце, действащи по и реагиращи само на отривисти команди.windcolours написа: Боев- предлагаме ти пълна заетост - вземаш хлапетата ми и ходите да копате на Сноу лозето...
аз ще дода да си ги прибера като стане виното готово:lol:
БоЕВ написа:ОК, но ще можеш ли да ги приемеш после облечени в камуфлажни униформи, със скиорски маски на главите и малките им автоматчета в ръце, действащи по и реагиращи само на отривисти команди.windcolours написа: Боев- предлагаме ти пълна заетост - вземаш хлапетата ми и ходите да копате на Сноу лозето...
Ех!windcolours написа:БоЕВ написа:ОК, но ще можеш ли да ги приемеш после облечени в камуфлажни униформи, със скиорски маски на главите и малките им автоматчета в ръце, действащи по и реагиращи само на отривисти команди.windcolours написа: Боев- предлагаме ти пълна заетост - вземаш хлапетата ми и ходите да копате на Сноу лозето...
НЕ!
МИнавам на вариант Б-
Сноу, търсиш ли си почасова работа
Горе-долу, и аз мисля така.АВе написа:
Търпението е добродетел само за тези, които нямат с какво друго да се похвалят.
Това не беше ли за скромността?:roll:Амаранта написа:Горе-долу, и аз мисля така.АВе написа:
Ако действията против собствената воля продължат твърде дълго,
човек се изхабява и губи свежестта на поривите си. Мисля, че от това се остарява най-бързо.
Да, клишето беше за скромността,windcolours написа:Това не беше ли за скромността?:roll:Амаранта написа:Горе-долу, и аз мисля така.АВе написа:
Ако действията против собствената воля продължат твърде дълго,
човек се изхабява и губи свежестта на поривите си. Мисля, че от това се остарява най-бързо.
мисля, че търпението ни е дадено, за да можем да възспираме понякога рушителните си страсти и да избягваме ефекта им.Амаранта написа:
Да, клишето беше за скромността,
но и за търпението става.
....Въобще, за всички "добродетели", при които човек не изявява уникалната си личност.
Да, нищо на този свят не е еднозначно,windcolours написа:мисля, че търпението ни е дадено, за да можем да възспираме понякога рушителните си страсти и да избягваме ефекта им.Амаранта написа:
Да, клишето беше за скромността,
но и за търпението става.
....Въобще, за всички "добродетели", при които човек не изявява уникалната си личност.
Аз тепърва се уча на него.
Но съм съгласна, че понякога цялото търпение на този свят не е достатъчно, за да променим или избегнем нещо. И трябва да се прилага в определени случаи, а друг път да се избягва
е, това си е пак вид търпение.Амаранта написа: И имам едно основно правило - никога да не действам под влияние на гнева или на отчаянието си. Така се избягват доста разрушителни импулси.
Не е търпение, а познаване на себе си и разбиране. Да, постигам го, и не е трудно, ако си го поставиш за цел.windcolours написа:е, това си е пак вид търпение.Амаранта написа: И имам едно основно правило - никога да не действам под влияние на гнева или на отчаянието си. Така се избягват доста разрушителни импулси.
Но те поздравявам, ако го постигаш:bigsmile:
Хубаво де, разбираме и приемаме себе си. Това е едно. А да преодолееш себе си, за да избегнеш или постигнеш нещо, е друго. И то изисква търпение.Амаранта написа: Не е търпение, а познаване на себе си и разбиране. Да, постигам го, и не е трудно, ако си го поставиш за цел.
Боев,БоЕВ написа:ОК, но ще можеш ли да ги приемеш после облечени в камуфлажни униформи, със скиорски маски на главите и малките им автоматчета в ръце, действащи по и реагиращи само на отривисти команди.windcolours написа: Боев- предлагаме ти пълна заетост - вземаш хлапетата ми и ходите да копате на Сноу лозето...
БоЕВ написа:Търпението определено не е добродетел, но пък и бурната реакция също.
Избиха ми чивиите днес и сега отново съм редник в армията на безработните.
Баси, как па баш така стана че реагирах импулсивно не мога да разбера, по принцип съм кротък човечец, но си е истинско щастие че се размина без строшени зъби, кости и трупове.
Нищо!
И това ще мине.
Ми, понеже не съм сигурна, че разбираш какво имам предвид (махнала си най-важните изречения от поста ми),windcolours написа:Хубаво де, разбираме и приемаме себе си. Това е едно. А да преодолееш себе си, за да избегнеш или постигнеш нещо, е друго. И то изисква търпение.Амаранта написа: Не е търпение, а познаване на себе си и разбиране. Да, постигам го, и не е трудно, ако си го поставиш за цел.
Май...
Амаранта написа: Ми, понеже не съм сигурна, че разбираш какво имам предвид (махнала си най-важните изречения от поста ми),
и понеже от сутринта започнах с Рабиндранат Тагор,
ще ти отговоря в тази стилистика.
Важното е да разберем, че ние сме и тинята, и лотосовия цвят, и небесата...
и да знаем, че тинята и небесата биха били същите и без лотоса,
но той не би могъл да съществува без тях.
...обикновено ние, хората се отъждествяваме само с лотосовия цвят,
и се възмущаваме от смрадта и мръсотията на тинята, която ни обикаля отвред,
и възхваляваме небето, към което се стремят стъблата и цветовете ни...
ние воюваме с тинята, заклеймяваме я, организираме кръстоносни походи, или пък пускаме подписки във фейсбук срещу нея,
мразим я,
разобличаваме грозотата и гниещата и природа,
смятаме, че сме твърде прекрасни, за да живеем така, сред тази смрад, опитваме се да избягаме,
или пък да "проявим търпимост", защото предполагаме, че най-добре съответства на прекрасната ни природа...
естествено, всички опити са обречени, поне докато сме живи,
затова постепенно се научаваме да си затваряме очите, за да не я виждаме, да си запушваме носовете, за да не ни смърди,
притъпяваме сетивата си, обзема ни тихо отчаяние и примирение, които наричаме търпение и житейска мъдрост.
Дори започваме да учим на това младите лотоси,
които просто си растат нагоре.
И забравяме, че единственото нещо, което може да направи един лотос е,
да забие корените си по-дълбоко в тинята, за да има сили да се издигне нагоре, и да разгърне прекрасния си цвят към небето.
Горе-долу, нещо такова.За разбирането, приемането, търпението и т.н.

сега не смея да махна нито едно изречение от поста ти, виждаш лиАмаранта написа:
Ми, понеже не съм сигурна, че разбираш какво имам предвид (махнала си най-важните изречения от поста ми),
и понеже от сутринта започнах с Рабиндранат Тагор,
ще ти отговоря в тази стилистика.
Важното е да разберем, че ние сме и тинята, и лотосовия цвят, и небесата...
и да знаем, че тинята и небесата биха били същите и без лотоса,
но той не би могъл да съществува без тях.
...обикновено ние, хората се отъждествяваме само с лотосовия цвят,
и се възмущаваме от смрадта и мръсотията на тинята, която ни обикаля отвред,
и възхваляваме небето, към което се стремят стъблата и цветовете ни...
ние воюваме с тинята, заклеймяваме я, организираме кръстоносни походи, или пък пускаме подписки във фейсбук срещу нея,
мразим я,
разобличаваме грозотата и гниещата и природа,
смятаме, че сме твърде прекрасни, за да живеем така, сред тази смрад, опитваме се да избягаме,
или пък да "проявим търпимост", защото предполагаме, че най-добре съответства на прекрасната ни природа...
естествено, всички опити са обречени, поне докато сме живи,
затова постепенно се научаваме да си затваряме очите, за да не я виждаме, да си запушваме носовете, за да не ни смърди,
притъпяваме сетивата си, обзема ни тихо отчаяние и примирение, които наричаме търпение и житейска мъдрост.
Дори започваме да учим на това младите лотоси,
които просто си растат нагоре.
И забравяме, че единственото нещо, което може да направи един лотос е,
да забие корените си по-дълбоко в тинята, за да има сили да се издигне нагоре, и да разгърне прекрасния си цвят към небето.
Горе-долу, нещо такова.За разбирането, приемането, търпението и т.н.
Спокойно, бре! Ако се чудиш какво да махнеш,windcolours написа:
сега не смея да махна нито едно изречение от поста ти, виждаш ли
даже и не знам какво да отговоря...така,че ще замълча
само дето аз самата така бях затънала в тинята, че небесата за мен бяха само непонятна идея .... та сега им се радвам предимно на тях. Балансът ще дойде с времето и новите шамари, дето ми ги готви живота:-)
Демокрацията не беше ли във ВАШИЯТ форум?:winkw:Амаранта написа:
Спокойно, бре! Ако се чудиш какво да махнеш,
триеш целия пост, не си длъжна и да отговаряш, също така, нито да правиш каквото и да е друго. Въопште - демокрация!:winkw::-)

стига де, всеки има право да пише където си иска, спри да мърморишЪн написа:Демокрацията не беше ли във ВАШИЯТ форум?:winkw:Амаранта написа:
Спокойно, бре! Ако се чудиш какво да махнеш,
триеш целия пост, не си длъжна и да отговаряш, също така, нито да правиш каквото и да е друго. Въопште - демокрация!:winkw::-)
Тук е малко тоталитарно, нали?! Вкъщи е по- добре. Или ти тук си си у дома? Вече. А на гости- там. Малко се обърках...

Думата беше търпение, нали.snowprincess написа: моля те
от мене има голяяяяяяямо добре дошла, макар че аз съм новата тук:bigsmile:snowprincess написа: стига де, всеки има право да пише където си иска, спри да мърмориш
от Амаранта лоша дума не съм прочела за 3о4о и лошо не съм видяла
чети мненията и и не намесвай другия форум, аз как не питам как сте се чувствали на другото място
вие се изнесохте, те заминаха, само Грийн и още няколко останахме да ви чакаме да се съберете отново
искам и тук да я чета, да мога да и отговоря или задавам въпроси, нека се почувства добре при нас
моля те
Демокрация е да си пишеш, където си щеш, а не само в един форум.Ън написа:Демокрацията не беше ли във ВАШИЯТ форум?:winkw:
за този Иван Иванов ли става дума?МЪЖжжж написа: инж. Иван Иванов /моят идол/
Важи и за двете.windcolours написа:Това не беше ли за скромността?:roll: