Проста аритметика
- Глас в пустиня
Проста аритметика
Представете си, че в света има 20 мъже и 20 жени, всички хетеросексуални и търсещи партньор. Тъй като числата са равни всеки може да си намери партньор. Но какво се случва ако извадите един мъж? Може би мислите, че няма голямо значение. Но се лъжете, твърди британският икономист Тим Харфорд в книгата си “Логиката на живота”. При 20 жени преследващи 19 мъже една жена е пред перспективата да остане стара мома. Така тя започва своя игра. Може би се облича по-предизвикателно. Може би полага допълнителни усилия да бъде любезна. По един или друг начин тя открадва мъж от една от другите жена. Новата самотна жена тогава също започва своя игра да открадне мъж от друга. Настъпва верижна реакция. Скоро всяка жена трябва да се старае много повече, а всеки мъж може да се отпусне малко.
Това се отнасяло за напористите АФРОАМЕРИКАНКИ>>> в уса, но, предполагам че и у нас положението не е по-различно с войнстващата чалга и разюздани нрави. Та - жените ли станаха много или мъжете намаляха, като качество и бройка?
Това се отнасяло за напористите АФРОАМЕРИКАНКИ>>> в уса, но, предполагам че и у нас положението не е по-различно с войнстващата чалга и разюздани нрави. Та - жените ли станаха много или мъжете намаляха, като качество и бройка?
Re: Проста аритметика
Пич. Този е оптимист!БоЕВ написа:у нас положението не е по-различно
Всъщност 90% от хората се борят за вниманието на само 10% от останалите от срещуположния пол.
Та..сметката не му е никак вярна, освен ако не минат всички на палеативното решение- сам или..зле придружен.
- windcolours
+180% vs 80% написа: Всъщност 90% от хората се борят за вниманието на само 10% от останалите от срещуположния пол.![]()
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
значи ше има война скороНефертити написа:Последните 3 години се раждат повече момчета.
Всички мои приятелки и роднини раждат момчета.
В градината моето е единственото момиченце в мометна в групата. Имаше още 2, но почти не ги водят.
Та нещата ще се пооправят
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- сър Айвънхоу
ти прекалено много вярваш на учЕните от братска хамерика, бе!
Тц, не е проблема в бройката -
жените са повече на брой в най-горната възрастова група - над 75-80години, защото живеят по-дълго и това променя съотношението. Но така или иначе разликата е малка.
Този вид жени се поддържат от шоу-бизнеса, а не от мъжете,
защото шоу бизнеса се бори за внимание тако грубо, чрез първосигнална и неволева реакция.
Колкото до описания пример - ако аз съм в тази група, и сме по равно мъже/жени,
аз няма да се успокоя от факта, че все някой ще остане и за мен,
най-вероятно ще си харесам един (или нито един, но тогава е просто),
и понеже, колкото и да сме различни, по-готините се харесват повече, със сигурност него ще са го харесали още 4-5 (мининум), и пак ще има конкуренция и опити за привличане на внимание с "непозволени" средства.
Накратко - присъединявам се към мнението на Мъжжжж.
жените са повече на брой в най-горната възрастова група - над 75-80години, защото живеят по-дълго и това променя съотношението. Но така или иначе разликата е малка.
Този вид жени се поддържат от шоу-бизнеса, а не от мъжете,
защото шоу бизнеса се бори за внимание тако грубо, чрез първосигнална и неволева реакция.
Колкото до описания пример - ако аз съм в тази група, и сме по равно мъже/жени,
аз няма да се успокоя от факта, че все някой ще остане и за мен,
най-вероятно ще си харесам един (или нито един, но тогава е просто),
и понеже, колкото и да сме различни, по-готините се харесват повече, със сигурност него ще са го харесали още 4-5 (мининум), и пак ще има конкуренция и опити за привличане на внимание с "непозволени" средства.
Накратко - присъединявам се към мнението на Мъжжжж.
- Green Light
боев, споко. мъжете и жените не са за еднократна упортреба. има за всички. понякога - по няколко пъти 
just perfect
БоЕВ, трябва да отделяш повече внимание на подобни сериозни и важни материали...БоЕВ написа:Скоро всяка жена трябва да се старае много повече, а всеки мъж може да се отпусне малко.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.