Вчера си купих един бундесферски камуфлажен гащеризон на добра цена, щото е малък номер /65 кила съм ся/, а любителите на камуфлажите явно са големи българи повечето... Разгледах го в къщи, напревен е в максимума да бъде удобен на войника ибаси, ципове ципчета,подгонки в талията, джобчета, джобове големи, дупки за проветрения по гънките... /не като доскорошните въшкарници , модел 1912/.... Та се замислих, тази нация техническа как така с целия си опит и култура и била драна през последната голяма война от братята бе... Само не ми казвайте, че секи немски картечар е умрял щото е бил удавен в немска кръв, тво го знаем от децката градина...Има нещо друго сигурно...А, германците са ибаси симпатичтните хора. Имам впечатление от туристите им тука само де. И как само си пасват с братушките. И как пият заедно:lol:... На водна топка пред хотела преди години, вечно се обеденяваха срещу франсета или скандинавци. И как така се случи, че тая нация /немската/ беше поставена на колене преди шеесе и нещо години, а сега пак е мотора на Европа.
И защо руската кавалерия е влизала в Берлин през 1813 май че беше, и Червената армия през 1945, а горките шваби с цялата им работливост, дисциплина и технически прогрес са гледали Кремъл през стъклата на теодолитите най-много и през крив макарон тоже...а, и забравих, кат са ги прекарвали като стадо говеда, военнопленниците през Червения площад. Прав ли е бил Бисмарк като е казвал, че Русия и Германия биха били на по-далавера да търгуват, а не да воюват... и че руснака не е дустатъчно да го застреляш и заколиш с щика, ми трява и да го събориш да падне:blink: Ибаси за ко беше цялата тая касапница, ако се абстрахираме от онея двамата мустакати идиоти:shocked:
п.п. Гащеризона го купих, щото с него лесно, вървиш по пътеката и директно хоп в дупката. Мразя преобличането, мокря си чорапите, ако стъпвам в калта:lol:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.