за 40+

Все същите
Аватар
Semiramis

за 40+

Мнение от Semiramis »

Поради динамичните събития този месец, тук, там, и у нас и у в други краища на вселената, може да сте пропуснали жизненоважно откритие. Естествено може и само аз да съм го пропуснала, но и без това не съм 40+ ..
Мислите ли, че забравяте? Или пък забравяте, че забравяте :roll:
Това е статията

и въпреки че почти никога количеството не компенсира качеството,
аз, за всеки случай, съм решила да си увеличавам обема на мозъка.
Та споделям, просто ..

всъщност и друго четох -
Щастието не е нищо друго освен добро здраве и лоша памет

:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Аз имам проблем с паметта. Определено. Късам лентата след третата бира. Вярно ходя по баирите, физически упражнения тва... ама пък компенсирам полезния ефект от тях с бира....:shy: И кво искат да ми кажат ся? Да спирам бирата? да бе! :grin:
По-скоро шъ почна да си записвам :cool:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
windcolours

Re: за 40+

Мнение от windcolours »

Semiramis написа: Щастието не е нищо друго освен добро здраве и лоша памет

има една приказка - "амнезията е най-хубавата болест - не боли и всеки ден гарантирано ти се случват куп нови неща!"
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:Поради динамичните събития този месец, тук, там, и у нас и у в други краища на вселената, може да сте пропуснали жизненоважно откритие. Естествено може и само аз да съм го пропуснала, но и без това не съм 40+ ..
Това е статията

Та споделям, просто ..

всъщност и друго четох -

Хехе, виж ми ника.
Всичко забравям. Освен незабравимото, разбира се. :lol:

А това всичкото с борбата за увеличаване на обема на мозъка дали не противоречи на принципа да живееш в мир със себе си?
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ползвам си органайзера на телефона. Бибитка за срещи, сметки, задачи, помни ми сума чудо. Имам голям тефтер в който си пиша какво кога остава, трябва да се свърши, кой какво ми е казал, кой е глупак кой не е такива неща. Имам едно малко тефтерче в джоба на сакото там си пиша като нямам време да извадя големия тефтер. Имам и тефтер на бюрото, той е с дати и там по дати ги правя нещата. 24ти например има въпросителен. Много е важно. Имам една дъска с пирончета такива не знам как точно се казват пинчета и запинвам листчета. От лепящите. Хем ги запинвам хем ги лепя. Проблема е че листчетата отдавна са повече от пинчетата. Та падат. Залепени запинени и падат. Както и да е. Важен много е също майкрософт аутлук. Пощата например има папка фолоу ъп- важно демек за доработване. И там са ми важните неща, които ще доработя. Има 8. Имам външен диск за бекъпи. Уишеса ми го подари 300 гигабайта. Стига, да ви кажа.
Имам и памет. Чат пат я ползвам и нея.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа:Ползвам си органайзера на телефона. Бибитка за срещи, сметки, задачи, помни ми сума чудо. Имам голям тефтер в който си пиша какво кога остава, трябва да се свърши, кой какво ми е казал, кой е глупак кой не е такива неща. Имам едно малко тефтерче в джоба на сакото там си пиша като нямам време да извадя големия тефтер. Имам и тефтер на бюрото, той е с дати и там по дати ги правя нещата. 24ти например има въпросителен. Много е важно. Имам една дъска с пирончета такива не знам как точно се казват пинчета и запинвам листчета. От лепящите. Хем ги запинвам хем ги лепя. Проблема е че листчетата отдавна са повече от пинчетата. Та падат. Залепени запинени и падат. Както и да е. Важен много е също майкрософт аутлук. Пощата например има папка фолоу ъп- важно демек за доработване. И там са ми важните неща, които ще доработя. Има 8. Имам външен диск за бекъпи. Уишеса ми го подари 300 гигабайта. Стига, да ви кажа.
Имам и памет. Чат пат я ползвам и нея.
:rotfl24:
Пробвал ли си да запинваш по няколко наведнъж? Като свършат пинчетата?
Аз забождам с различна дължина бележчици - най-късата най-отгоре, нещо както ветрило, ама вертикално. И пиша важните неща само във видимата част. Хитро, а? Щото пинчетата не ситгат, не друго.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Знам си аз, че непрекъснато забравям и докато се сетя че съм забравила нещо, съм се отвеяла вече... :grin:

(Това е присвоено от един колега, който толкова забравяше по едно време, че се е случвало като му звънна дая го питам що закъснява вече 3-ти час за работа, той обяснява как се опитва да си влезе у тях през балкона на съседите, щото си забравил ключовете вътре и като хлопнал вратата чак тогава се сетил :roll:)
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Знам си аз, че непрекъснато забравям и докато се сетя че съм забравила нещо, съм се отвеяла вече... :grin:

(Това е присвоено от един колега, който толкова забравяше по едно време, че се е случвало като му звънна дая го питам що закъснява вече 3-ти час за работа, той обяснява как се опитва да си влезе у тях през балкона на съседите, щото си забравил ключовете вътре и като хлопнал вратата чак тогава се сетил :roll:)

Аз тая сутрин си останах до 9 и половина понеже имах среща близо до нас. И тръгвам да излизам, и не мога да си намеря ключовете от колата. Сега, на мен ключовете от колата не ми трябват в момента, защото срещата е близо, но после нали ще се яхна всичко си е разписано по часове, не мога да се връщам пак в къщи пак да търся и т.н.. И ги търся, търся егати ключовете 10 минути търся. И му се обаждам на човека извинявай викам ма не мога да си намеря ключовете от колата, забравил съм къде са, или атентат е тва, не знам. Като ги намеря и до две минути съм при тебе. А, вика тоя, изобщо не се притеснявай, аз па в'обще съм забравил че имаме среща и съм на отваряне на търг.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Semiramis написа:Поради динамичните събития този месец, тук, там, и у нас и у в други краища на вселената, може да сте пропуснали жизненоважно откритие. Естествено може и само аз да съм го пропуснала, но и без това не съм 40+ ..
Това е статията

Та споделям, просто ..

всъщност и друго четох -

Начи ная тема щъ я отворя след двайстина години :grin:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа: А, вика тоя, изобщо не се притеснявай, аз па в'обще съм забравил че имаме среща
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:Ползвам си органайзера на телефона. Бибитка за ...
А секретарката за какво ти е, тогава?:(
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

АВе написа:
Green Light написа:Ползвам си органайзера на телефона. Бибитка за ...
А секретарката за какво ти е, тогава?:(
Не ме настъпвай по мазола. Не само че нямам, ами напоследък аз съм секретарката в тая фирма. Поправям правописни грешки, съобщавам за ангажименти и събирам подписи. И до ден днешен щях да си върша всичко без да се усетя, ако един не ме беше питал бе аз днеска имам ли среща в СУ или нямам? Така вика като не ми казваш и не мога да си организирам деня. После се уплаши от нещо и излезе бързо.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Имам и памет. Чат пат я ползвам и нея.
:rotfl24:
just perfect
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Green Light написа:Не ме настъпвай по мазола. Не само че нямам, ами напоследък аз съм секретарката в тая фирма. Поправям правописни грешки, съобщавам за ангажименти и събирам подписи. И до ден днешен щях да си върша всичко без да се усетя, ако един не ме беше питал бе аз днеска имам ли среща в СУ или нямам? Така вика като не ми казваш и не мога да си организирам деня. После се уплаши от нещо и излезе бързо.
Това е поправимо. Делегирай някому тези функции.

Успех!:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Този уикенд бях на събиране на родата на мъжа ми в Хърватско. Леля му е на 92 години и има повече енергия и акъл от всички ни. Покани ни в къщата си, не позволи на никого да й помогне с приготовленията, поднесе ни пълно меню италиански манжи - но ги беше наготвила така, както се е правело преди 60-70 години - всичко ръчно, никакви ньоки и спагети полуфабрикати, страшно много труд и райски вкус.
После посетихме семейните гробища. Бабата на мъжа ми е живяла 94 години, повечето роднини - над 86.
Обаче не мисля, че следващите поколения ще бъдат такива пръгави и умни старци...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

ох и аз съм на вълна семейна гощавка с мойте 2 бала и в момента правя списък на продуктите, количества и търся цени, че да видя каква ще излезе картинката:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:Този уикенд бях на събиране на родата на мъжа ми в Хърватско. Леля му е на 92 години и има повече енергия и акъл от всички ни. Покани ни в къщата си, не позволи на никого да й помогне с приготовленията, поднесе ни пълно меню италиански манжи - но ги беше наготвила така, както се е правело преди 60-70 години - всичко ръчно, никакви ньоки и спагети полуфабрикати, страшно много труд и райски вкус.
После посетихме семейните гробища. Бабата на мъжа ми е живяла 94 години, повечето роднини - над 86.
Обаче не мисля, че следващите поколения ще бъдат такива пръгави и умни старци...
Те просто са живеели по-бавно. Това - като изключим гените, съответно здравето и т.н.
За да сготвиш толкова много неща за толкова много хора по стария начин, трябва да си спокойна и да го направиш така, че и за теб да е удоволствие.
Уф, направо й завидях, честно казано... :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор